Hoeveel kost het om een Ragdoll-kat te bezitten? (Prijsgids 2023)

Ragdoll katten zijn schattig, harig, aanhankelijk en gemakkelijk om van te houden. Ze zijn echter helaas ook een van de duurdere rassen. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u het geduld en de tijd hebt om voor een Ragdoll-kitten te zorgen en dat u ook financieel veilig genoeg bent om voor een van deze katten te zorgen. Hoewel het adopteren van een kat een van de hoogste kosten van het bezit van huisdieren is, zijn er verschillende andere uitgaven waarmee u rekening moet houden.

We zullen het allemaal voor je opsplitsen in de onderstaande gids, zodat je kunt beslissen of je hebt wat nodig is om deze schattige katachtige een eeuwig thuis te geven.

3 katten gezichtsverdeler

Een nieuwe Ragdoll-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

U weet waarschijnlijk al dat de hoogste eenmalige kosten voor een Ragdoll kitten de adoptieprijs zijn. Ragdoll-kittens zijn erg in trek, wat helaas de prijs verhoogt. Een gerenommeerde fokker kan u een Ragdoll verkopen voor ongeveer $ 1.000, maar kittens van showkwaliteit kunnen meer dan $ 2.000 kosten. Voordat u adopteert van een cattery, onderzoekt u de fokkers in uw omgeving grondig om te bepalen of hun faciliteiten hygiënisch zijn en of de fokpraktijken goed zijn. Als een fokker een paar honderd dollar vraagt voor raszuivere Ragdolls, is het het beste om ergens anders te kijken. Een lage prijs geeft vaak aan dat de fokker niet de beste zorg voor zijn katten heeft geboden.

Seal Ragdoll stapt uit de krabpaal
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

Vrij

Hoe duur Ragdolls ook zijn om te adopteren, het is zeer zeldzaam dat je er gratis een vindt. Je bent echter van harte welkom om te blijven kijken, en misschien heb je geluk. Soms zal een eigenaar zijn kat ter adoptie aanbieden wanneer hij zich realiseert dat hij niet goed voor hem kan zorgen.

thematische pauze

Adoptie

Als je een Ragdoll-kat kunt vinden bij een opvangcentrum of dierenasiel, kun je verwachten dat je $ 400 tot $ 1.000 betaalt om hem te adopteren. Deze katten worden niet vaak in asielen geplaatst en als ze dat wel zijn, adopteren mensen ze snel, dus je moet snel handelen. De adoptiekosten omvatten vaak vaccinaties, chippen en ontwormen.

thematische pauze

Fokker

Als je niet iemand kunt vinden die een Ragdoll-kat weggeeft of er een vindt om te adopteren, is de volgende keuze naar een fokker om er een te kopen. Als u een gerenommeerde fokker vindt, en het is uiterst belangrijk dat u dat doet, zal het u overal van $ 1.000 tot $ 2.500 kosten om een Ragdoll-kitten te kopen.

Voordat u van een fokker adopteert, vraagt u hen of u de cattery kunt bezoeken. Het ontmoeten van de ouders kan u helpen bepalen of de nakomelingen goed verzorgd en gezond zijn, en u kunt het pand inspecteren om ervoor te zorgen dat het schoon is.

thematische pauze

Initiële installatie en benodigdheden

Zodra u de fokker of het opvangcentrum hebt betaald om uw Ragdoll-kitten mee naar huis te nemen, zijn er een paar dingen die u eerst moet kopen. Je wilt dat je nieuwe katachtige vriend zich comfortabel, veilig en geliefd voelt in je huis.

Deze eerste benodigdheden omvatten een kattenmand, voedsel- en waterschalen, chippen, vaccinaties, voedsel, speelgoed en tal van accessoires.

Op zijn minst heb je voedsel- en waterschalen, voedsel, ID-tags, een halsband en vaccins nodig. Als verantwoordelijke eigenaar van een huisdier wilt u uw kat echter ook laten steriliseren of castreren en chippen. De onderstaande prijzen variëren afhankelijk van waar u woont.

Lijst van Ragdoll Cats Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband 35 dollar
Sterilisatie/Castratie $50 tot $250
X-Ray Kosten $150 tot $250
Echografie Kosten $250 tot $550
Microchip $45 tot $55
Tandenpoetsen $150 tot $300
Bed/Tank/Kooi 60 dollar
Nagelknipper (optioneel) 7 dollar
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak $25 tot $30
Nestschep $10 tot $15
Speelgoed $30 tot $45
Vervoerder $40 tot $55
Voedsel- en waterbakken $10 tot $25

3 katten gezichtsverdeler

Hoeveel kost een Ragdoll Cat per maand?

Zodra alle eenmalige kosten zijn geregeld, is het tijd om na te denken over hoeveel het je kost om per maand voor een Ragdoll-kat te zorgen. Het kost nogal wat geld, tijd en geduld om een kat gezond en gelukkig te houden.

Ragdoll katten zijn, net als elk ander dier, een levenslange verbintenis wanneer je ze een eeuwig thuis geeft. Om geld te besparen, kunt u op websites voor huisdierenproducten kijken voor kortingsbonnen en u kunt vaak een korting ontvangen door contact op te nemen met het bedrijf en een enquête in te vullen.

seal point ragdoll staand op gras
Afbeelding Credit: Pikist
thematische pauze

Gezondheidszorg

Als je een perfect gezonde Ragdoll-kat hebt gekocht of geadopteerd, zouden je maandelijkse zorgrekeningen vrij goedkoop moeten zijn, zo niet onbestaande. Katten met bekende gezondheidsproblemen kunnen duur worden als het gaat om de prijzen van de gezondheidszorg.

Het is gebruikelijk om meer dan $ 250 per maand aan zorggerelateerde kosten te betalen als je Ragdoll ziek is of ouder wordt. U kunt ervoor zorgen dat uw Ragdoll gezond blijft met de juiste voeding, verzorging en jaarlijkse uitstapjes naar de dierenarts voor controles. We zullen de kosten van elk van deze dingen uitsplitsen per maand hieronder.

thematische pauze

Voedsel

Voedsel zal een van de grootste uitgaven zijn, omdat je je Ragdoll-kat kattenvoer van hoge kwaliteit moet geven om hem gezond te houden. Ragdoll-katten zijn erg actief, dus ze houden van spelen en ze zijn meestal groter dan sommige andere huiskatten, dus je moet tussen de $ 50 en $ 100 per maand uitgeven voor hoogwaardig, eiwitrijk voedsel.

U kunt geld besparen op dierenvoeding door lid te worden van een abonnementsclub die korting geeft op de normale prijzen wanneer u elke maand bestelt. Chewy heeft een van de hoogst gewaardeerde abonnementsdiensten en de klantenservice is uitstekend.

vlampunt ragdoll likken
Afbeelding Credit: Carolyn R, Shutterstock
thematische pauze

Grooming

Ragdoll-katten worden beschouwd als katten met een hoog onderhoud vanwege hun hoge verzorgingsbehoeften. U kunt verwachten te betalen voor het knippen van de nagels van uw kat, vachtonderhoud en tandheelkundige zorg. Dit zal je waarschijnlijk tussen de $ 30 en $ 50 per maand kosten, wat niet zo slecht is als sommige van de andere kosten op onze lijst.

Vergeet niet dat dit de kosten zijn als u uw kat thuis verzorgt. Je Ragdoll naar een professionele trimmer brengen kost je behoorlijk wat meer.

thematische pauze

Medicijnen en dierenartsbezoeken


  • $ 100 tot $ 200 per maand / bezoek

Als je Ragdoll gezond is, kost het je niet elke maand $ 100 tot $ 200 voor dierenartsbezoeken en medicatie. U betaalt elk jaar een vergelijkbaar bedrag als u uw kat naar de dierenarts brengt, maar uw maandelijkse kosten zullen relatief laag zijn. Ragdolls die lijden aan gezondheidsproblemen zullen hogere maandelijkse betalingen aan de dierenarts vereisen, en de kosten van medicijnen en behandelingen zullen ook de prijzen verhogen.

thematische pauze

Huisdierenverzekering

U kunt verwachten dat u maandelijks $ 25 tot $ 50 betaalt voor een huisdierenverzekering van goede kwaliteit. Dit hangt natuurlijk af van de huisdierverzekeraar die u kiest om uw polis te kopen, de leeftijd en gezondheid van uw Ragdoll-kat en uw locatie.

Hoewel veel eigenaren van gezelschapsdieren niet het gevoel hebben dat een huisdierenverzekering nodig is, vooral voor een perfect gezonde kat, zijn de kosten, als die kat ziek wordt of op de een of andere manier gewond raakt, een stuk duurder dan $ 25 tot $ 50 per maand.

Als je echter besluit dat een huisdierenverzekering niet iets is waarin je wilt investeren voor je Ragdoll, reserveer dan geld voor het onverwachte, zodat je gedekt bent als het ergste zou gebeuren.

ragdoll liggend op de grond
Afbeelding Credit: Kadisha, Pixabay
thematische pauze

Onderhoud van de omgeving

Als u wilt dat uw Ragdoll-kat gezond blijft, heeft de kat een gezonde omgeving nodig om te gedijen. U moet kattenbakvoeringen, kwaliteitsstrooisel, ontgeurende spray, krabpalen en een comfortabele kattenmand kopen.

Je kunt verwachten dat deze items je tussen de $ 25 en $ 90 per maand kosten, afhankelijk van het merk dat je koopt en hoeveel katten je hebt. Het nest zal je grootste kostenpost zijn voor milieuonderhoud voor je Ragdoll katachtige vriend. Het veranderen van de kattenbakvulling gaat een lange weg, maar het vervangen ervan houdt uw kat gezond en gelukkig en uw huis fris ruikend.

Kattenbakvoeringen en zwerfvuil $ 15 tot $ 50 per maand
Ontgeurende spray of korrels $ 5 tot $ 25 per maand
Kartonnen krabber $ 10 tot $ 20 per maand
thematische pauze

Vermaak

Natuurlijk wil je je katachtige vriend vermaken, omdat ze mentale en fysieke stimulatie nodig hebben. Je kunt kattentunnels, kattentorens, voedselpuzzels, speelgoed en traktaties kopen.

Er zijn ook kattenabonnementsboxen waarop u zich kunt abonneren en die u een doos speelgoed voor uw kat sturen voor een maandelijks bedrag. Je zou moeten verwachten dat je tussen de $ 30 en $ 60 per maand uitgeeft voor entertainment voor je Ragdoll, hoe dan ook, welke route je ook kiest.

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Ragdoll-kat

Zoals je kunt zien, kan het kopen van een Ragdoll-kat en het verzorgen ervan een dure onderneming zijn om te ondernemen. De kosten om uw kat gezond, gelukkig en geliefd te houden, bedragen $ 260 tot $ 750 + per maand, afhankelijk van waar u woont en de winkels die u bezoekt.

Lappenpop
Afbeelding CRedit: monicore, Pixabay

kattenpootverdelerExtra kosten om rekening mee te houden

Er zijn een paar andere kosten waarmee u rekening wilt houden als het gaat om de zorg voor uw Ragdoll-kat. Als je bijvoorbeeld voor zaken reist of vaak ergens naartoe gaat waar je Ragdoll niet naartoe kan, wil je rekening houden met de kosten van het hebben van iemand die je kat zit.

Als u van plan bent om uw kat te laten zien, moet u extra betalen voor trainings- en hotelkamers. Ook als u uw Ragdoll als kitten krijgt, zoals de meeste eigenaren van gezelschapsdieren doen, moet u rekening houden met de kosten voor reparaties aan uw huishouden en meubels, omdat kittens de gewoonte hebben om hun klauwen op alles en nog wat te slijpen.

Dat gezegd hebbende, Ragdoll-kittens leren snel om krabben aan het meubilair te voorkomen, en de meesten hebben geen problemen met het gebruik van de kattenbak, dus het zal niet lang duren voordat uw kitten minder destructief gedrag vertoont.

Het bezitten van een Ragdoll Cat met een beperkt budget

Hoewel het verleidelijk kan zijn om bochten te snijden als het gaat om het verzorgen van je kat, moet je onthouden dat hoe meer hoeken je snijdt, hoe meer je op de lange termijn kunt betalen. U kunt geld besparen door uw kat thuis te verzorgen en op zoek te gaan naar kortingsbonnen en kortingen voor voedsel en benodigdheden, maar het is moeilijk om uw uitgaven voor dierenartsbezoeken en medicijnen te verminderen. Het is van vitaal belang om uw kat mee te nemen voor veterinaire afspraken en kwaliteitsvoedsel te verstrekken, maar als u vermijdt naar de dierenarts te gaan en goed voor uw huisdier te zorgen, zullen uw uitgaven aanzienlijk stijgen.

Geld besparen op Ragdoll Cats Care

De beste manier om geld te besparen op Ragdoll kattenverzorging is door te budgetteren en uw geld verstandig uit te geven. Geld uitgeven om voedsel van de beste kwaliteit voor je Ragdoll te kopen, lijkt bijvoorbeeld misschien duur, maar het is minder duur dan het betalen van de dierenartsrekening als je kat ziek wordt. U kunt ook kortingsbonnen gebruiken, omdat ze gemakkelijk online en zelfs in de zondagskrant te vinden zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

Ragdoll katten zijn niet alleen duur om te kopen of te adopteren, maar ze zijn ook duur om voor te zorgen. Je zou moeten verwachten dat je meer dan $ 1.000 betaalt voor je Ragdoll-kat van een gerenommeerde fokker. Het is belangrijk op te merken dat elke kat duur zal zijn in termen van voedsel, dierenartsbezoeken, kattenbakken en kattenbakvulling. Hoewel Ragdoll-katten duurder zijn om te kopen dan de meeste andere rassen, als je het je kunt veroorloven en op je geld kunt letten, zul je meer dan blij zijn dat je ervoor hebt gekozen om deze kat een eeuwig thuis te geven, en ze zullen je liefde in schoppen teruggeven. Ragdolls zijn loyale, liefdevolle, prachtige katten die elke katteneigenaar gelukkig zou zijn om te bezitten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: madeinitaly4k, Shutterstock