Beste holistische kattenvoer: onze top 5 keuzes in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste natuurlijke en holistische kattenvoeding zijn die welke het meest lijken op het dieet van een roofdier van vlees, bloed, botten en organen.

Alle voedingsmiddelen op onze lijst van de top 5 beste natuurlijke en holistische voedingsmiddelen zijn rijk aan dierlijke eiwitten, laag in koolhydraten en gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten.

Natuurlijk. Holistisch. Menselijke graad. Organisch. Werkelijk.

Woorden als natuurlijk, holistisch en premium missen wettelijke definities en bestaan voornamelijk om het voedsel eruit te laten zien als een deugdzame keuze. Als marketeers wisten dat shoppers het zouden kopen, zouden deze voedingsmiddelen worden bestempeld als “echt goed” of “het beste kattenvoer ooit”.

Dertig jaar geleden werden de meest wenselijke dierenvoeding wetenschappelijk geformuleerd en vakkundig uitgebalanceerd voor optimale voeding. Het beste kattenvoer was het voedsel waarvan je je voorstelde dat het in een steriel laboratorium werd geformuleerd en door een wetenschapper in een witte jas werd gemaakt. Kattenvoerschappen bruisden van woorden en zinnen als “compleet”, “optimale prestaties” en “dierenarts aanbevolen”.

Maar nu gaan we terug naar de natuur en draait het allemaal om voorouderlijk geïnspireerd eten. Achter de gerecyclede verpakking en foto’s van exotisch uitziende katten, zijn de meeste natuurlijke en holistische voedingsmiddelen niet beter dan de rest.

In één oogopslag: in één oogopslag: onze topkeuzes voor het beste holistische kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

BESTE GEVRIESDROOGDE RAW FOOD

BESTE EIWITRIJKE KATTENVOER

BESTE KATTENVOER MET PROBIOTICA

Wat is natuurlijk en holistisch kattenvoer?

Er is weinig regelgeving die het gebruik van het woord “natuurlijk” op een kattenvoeretiket ondersteunt. Volgens de Amerikaanse FDA geeft het woord aan dat de ingrediënten niet chemisch zijn veranderd. Dat betekent dat bijna alle voedingsmiddelen in aanmerking komen voor het onderscheid “natuurlijk”.

Het woord wordt vooral gebruikt om je de indruk te geven dat een bepaald voedsel moreel superieur is aan andere producten. Het zegt niets over de kwaliteit of soortgeschiktheid van de ingrediënten achter het label. Een natuurlijk kattenvoerproduct kan een stellaire, ultraverteerbaar formule zijn, of het kan junkfood zijn.

Wat betekent holistisch eigenlijk?

Het Merriam-Webster woordenboek definieert holistisch als “met betrekking tot of betrokken bij gehelen of met complete systemen in plaats van met de analyse van, behandeling van of dissectie in delen”.

Het fundamentele uitgangspunt achter echt holistisch voedsel, afgezien van het feit dat ze een marketing buzzword exploiteren, is het idee dat voedsel het meest voedzaam is in zijn natuurlijke staat. Mensen zijn slim, maar ze zijn niet slim genoeg om de fijne kneepjes van hele voedselvoeding volledig te begrijpen.

In plaats van voeding te ontleden in synthetisch repliceerbare niveaus van mineralen en macronutriënten, gaan holistische voedingsmiddelen ervan uit dat elk deel van een heel voedsel essentieel is, inclusief die componenten waarvan mensen zich nog niet bewust zijn.

Katten krijgen van nature al hun voeding van hele, verse en ongekookte dieren. Vlees verliest een aantal van deze voedingskwaliteiten wanneer het wordt gekookt, en het meeste vlees is veel duurder dan fruit en groenten.

Om deze reden bevat holistisch kattenvoer vaak overmatige hoeveelheden hele plantaardige ingrediënten.

In plaats van de traditionele wetenschappelijke benadering te volgen en belangrijke voedingsstoffen te leveren via synthetische supplementen, kan een holistisch voedsel hele voedingsmiddelen bevatten als bronnen van deze voedingsstoffen. Hoewel typisch kattenvoer precieze niveaus van synthetisch bètacaroteen kan bieden, kan de holistische kattenvoerfabrikant zoete aardappelen en wortels kiezen als voedingsvoertuigen voor hele voeding. Merk op dat katten voorgevormde vitamine A uit dierlijke bronnen nodig hebben. Ze kunnen het niet vormen uit plantaardig bètacaroteen.

Katten overleven en gedijen op niets anders dan hun prooi – rauw vlees, botten en organen.

In tegenstelling tot honden behouden katten dezelfde radicaal vleesetende voedingsbehoeften die hen duizenden jaren geleden een plaats in de menselijke samenleving hebben opgeleverd.

Als u de definitie van holistisch neemt als “gekenmerkt door de behandeling van de hele persoon, rekening houdend met mentale en sociale factoren, in plaats van alleen de fysieke symptomen van een ziekte”, moet een holistisch kattenvoer uw kat zowel emotioneel als fysiek voeden.

Het voeren van rauw voedsel, vooral een uitdagende vorm van rauw voedsel zoals een rauw vlezig bot, heeft psychologische voordelen die ongeëvenaard zijn door enig ander voedsel. En echt, het beste wat je kat kan eten vanuit een psychologisch standpunt is een dier dat ze net hebben gedood. Voor een kat is dat soulfood.

Kwaliteiten van het beste natuurlijke en holistische kattenvoer

Vers rauw vlees is de moeder van alle natuurlijke en holistische voedingsmiddelen.

Totdat dierenwinkels en kruideniers levende muizen, vogels en eekhoorns gaan verkopen op de kattenvoerafdeling, is het onmogelijk om een authentiek voorouderlijk kattendieet te kopen. Alles op de markt is op de een of andere manier een facsimile van die behoeften, en de nauwkeurigheid van die facsimile varieert van bijna perfect als prooimodel rauw voedsel helemaal tot plantaardige brokjes, die sterk afhankelijk zijn van synthetische supplementen om een complete en evenwichtige status te bereiken.

Hier zijn een paar indicatoren van een natuurlijk en holistisch kattenvoer van hoge kwaliteit.

Het is rijk aan dierlijke eiwitten.

Katten gedijen op voedende, hoogwaardige eiwitten uit dierlijke bronnen. Zoek naar voedingsmiddelen die de nadruk leggen op dierlijke ingrediënten en vermijd die met eiwitrijke plantaardige ingrediënten zoals erwteneiwit en maïsglutenmeel. Deze creëren de illusie van voldoende eiwitgehalte, maar ze zijn minder verteerbaar dan spiervlees en organen.

Het is laag in koolhydraten.

Als obligate carnivoren hebben katten vrijwel geen behoefte aan koolhydraten. Overmatig koolhydraatgehalte draagt bij aan diabetes en gewichtstoename.

Het is hydraterend.

Katten zijn geëvolueerd als woestijndieren en hebben zich aangepast om het grootste deel van hun hydratatie uit hun voedsel te halen, niet uit een waterbak. Droog kattenvoer kan leiden tot chronische uitdroging, dus kies een hydraterend voer met een watergehalte van ten minste 75%.

Het is vrij van potentieel schadelijke additieven.

De beste voedingsmiddelen zijn vrij van kunstmatige en potentieel schadelijke ingrediënten.

 • Ethoxyquine, BHA en BHT. Deze conserveermiddelen zijn in verband gebracht met orgaanziekte, kanker en huidproblemen. Zoek in plaats daarvan naar gemengde tocoferolen of vitamine E. Dit is een effectief natuurlijk conserveermiddel dat tegenwoordig in de meeste kattenvoerproducten wordt aangetroffen.
 • Kunstmatige kleuren. Er zijn aanwijzingen dat sommige kunstmatige kleuren gezondheidsproblemen bij mens en dier kunnen veroorzaken.
 • Carrageen. Dit van zeewier afgeleide ingrediënt is een verdikkingsmiddel en bindmiddel dat in veel ingeblikt kattenvoer wordt gebruikt. Het kan ontstekingen verhogen en is vermoedelijk carcinogeen. Zoek naar voedingsmiddelen die agar-agar of guargom bevatten in plaats van carrageen. Beter nog, kies voor een voedsel gemaakt zonder verdikkingsmiddelen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Onze topkeuzes voor de beste natuurlijke en holistische kattenvoeding

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien! Hier zijn onze top 5 keuzes voor de beste natuurlijke en holistische kattenvoeding:

Hier zijn onze topkeuzes voor de beste natuurlijke en holistische kattenvoeding die u moet overwegen:

#1 Smalls Fresh Ground Vogel

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water

Smalls biedt zowel vers als gevriesdroogd kattenvoer gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit. Hun verse voedingsmiddelen zijn geformuleerd rond een enkele bron van dierlijke eiwitten, inclusief spiervlees en orgaanvlees. Dit recept bevat kip met kippenlever en kippenharten.

Dit kattenvoer bevat meer dan 55% ruw eiwit gemeten als droge stof en ongeveer 30% vet. Het bevat verschillende hele voedingsmiddelen zoals sperziebonen, erwten en boerenkool, maar het koolhydraatgehalte van de droge stof is nog steeds minder dan 10%. Het voedsel is ook rijk aan hydraterend vocht.

Smalls kattenvoer is alleen te koop via een terugkerend abonnement. U kunt uw leveringen aanpassen met een enkel recept of u kunt mixen en matchen, kiezen uit vier dierlijke eiwitten en meerdere verschillende texturen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat (Vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (Vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12, Vitamine D3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Hydraterende
 • Laag in koolhydraten
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Vrij duur
 • Alleen beschikbaar via abonnement

#2 Hound &Gatos 98% zalm graanvrij ingeblikt kattenvoer Review

Hound & Gatos 98% Zalm graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Visbouillon, Calciumcarbonaat, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride

Alle Hound &Gatos-voedingsmiddelen komen overeen met wat het bedrijf beschrijft als een paleolithisch dieet. Dit betekent dat de voedingsmiddelen 100% vleeseiwit zijn met absoluut geen granen, fruit, groenten of andere ingrediënten die niet essentieel zijn voor het kattendieet. Dit betekent ook dat de voedingsmiddelen vrij zijn van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Dit recept is op basis van zalm met een enkele bron van eiwitten, wat zich vertaalt in superieure biologische beschikbaarheid en spijsvertering. De enige andere ingrediënten zijn supplementen en bindmiddelen. In plaats van carrageen te gebruiken, worden Hound &Gatos-voedingsmiddelen verdikt met agar-agar.

Ingrediënten

Zalm, Visbouillon, Calciumcarbonaat, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Agar-Agar, Cholinechloride, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaan Proteïnaat, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, CalciumJodaat, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 10.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 47.73%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.17%

Vet: 70.83%

Pros

 • Geen plantaardig eiwit
 • Single-source eiwit is ideaal voor allergische katten
 • Extreem laag in koolhydraten
 • Hydraterende

Tegens

 • Duur
 • Sommige katten houden niet van de textuur van het voedsel

#3 Northwest Naturals gevriesdroogd rauw dieet voor katten Beoordeling

biologisch kattenvoer

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Nekken, Turkije Harten, Turkije Lever, Ei

In een poging om het natuurlijke vleesetende kattendieet te benaderen, bestaat dit gevriesdroogde rauwe voedsel voor 98% uit kalkoenspiervlees, organen en botten. De resterende 2% van het recept is gewijd aan vitamines en mineralen, samen met andere voedingsrijke natuurlijke additieven zoals kelp, dulse-poeder, psylliumschilpoeder en visolie.

Dankzij de nadruk op dierlijke eiwitten is dit voedsel goed verteerbaar en voedzaam. Het is extreem laag in koolhydraten en is gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten.

Ingrediënten:

Turkije, Turkije Nek, Turkije Harten, Kalkoen Lever, Ei, Gelatine, Water, Dulse Poeder, Gedroogde Kelp, Gemalen Lijnzaad, Organisch Psyllium Husk Poeder, Zalmolie, Inuline, Kaliumchloride, Natriumchloride, Taurine, Vitamine B Supplement, KoperProteïne, Mangaan Proteinate, Vitamine E Supplement, Koper Proteinaat, Gemengde Tocoferolen (als conserveermiddel). Vitamine D3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 17.86%

Vezel: 14.29%

Koolhydraten: 17.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.95%

Vet: 38.99%

Koolhydraten: 16.06%

Pros

 • Vlees-zwaar voor optimale voeding
 • Gevriesdroogd voedsel is een handig alternatief voor rauw voeren
 • Extreem laag in koolhydraten
 • Geproduceerd door een bedrijf met een reputatie op het gebied van veiligheid

Tegens

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Je moet het voedsel rehydrateren voordat je het serveert

#4 Tiki Cat Puka Puka Luau Succulent Chicken in Chicken Consomme Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Tricalciumfosfaat, Taurine

Dit eenvoudige recept bevat niets anders dan kip, kippenbouillon, zonnebloempitolie en een supplementmengsel dat het qua voedingswaarde compleet maakt. De afwezigheid van eiwitrijke plantaardige ingrediënten vertelt ons dat dit een efficiënt, voor de soort geschikt voedsel is dat rijk is aan het soort eiwit dat katten nodig hebben.

Idealiter zouden katten hun vet uit dierlijke bronnen moeten halen, dus de opname van zonnebloemolie is niet optimaal. Kippenvet, rundvleesvet of visolie zijn superieure keuzes.

Het voedsel is vrij van controversiële en potentieel schadelijke ingrediënten zoals carrageen, kunstmatige kleurstoffen en riskante conserveermiddelen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Koper aminozuurchelaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Pros

 • Een soortgeschikt recept op basis van vlees
 • Rijk aan eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten
 • Hydraterende

Tegens

 • Bevat zonnebloemolie in plaats van dierlijke vetten
 • Duur

#5 Stella &Chewy’s Gevriesdroogde Rauwe Absoluut Konijn Diner Hapjes Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Konijn met gemalen bot, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat monobasisch

Katten gedijen op een prooimodeldieet en dit gevriesdroogde voedsel biedt een veilige, handige manier om uw kat de voedingsintegriteit van rauw vlees te bieden.

De rauwe hapjes worden voornamelijk gemaakt met konijnenvlees, een voor de soort geschikte bron van eiwitten en voedingsstoffen. Vrijwel al het eiwitgehalte van het recept is dierlijk.

Omdat ze gevriesdroogd zijn, zijn de hapjes hard en droog als ze uit de zak komen. Door ze in een kom te gieten en ze te mengen met warm water, transformeer je de brokken in een hydraterende maaltijd.

Het voedsel bevat verschillende plantaardige ingrediënten, zoals pompoenpitten, olijfolie, paardenbloem en gedroogde kelp.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, NatriumSeleniet, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Pros

 • Een handig, veilig alternatief voor rauw voedsel
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • U kunt het vochtgehalte kiezen
 • Aangevuld met probiotica
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen

Tegens

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Duur