Onbevooroordeelde Lotus Kattenvoer Review In 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Lotus kattenvoer is een in Californië gevestigd bedrijf dat wordt gekenmerkt door sappige stoofschotels, patés en in de oven gebakken brokjes verpakt in grillige, aardse verpakkingen.

Hun voedsel is een van de duurste op de markt en ze worden vaak genoemd op lijsten met het beste kattenvoer. Maar is Lotus een goede keuze voor je kat?

De We’re All About Cats-standaard – Lotus beoordelen op wat belangrijk is

We hebben Lotus onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, productvariëteit, ingrediëntkwaliteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 4/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.8/10

In totaal geven we Lotus kattenvoer een 47 uit 60 rating of een A- cijfer.

Over Lotus

Lotus werd in 2003 opgericht door de eigenaren van Centinela Feed and Pet, een dierenspeciaalzaak in Los Angeles.

In de loop der jaren keken de winkeleigenaren toe hoe fabrikant na fabrikant kwaliteit opofferde voor kosteneffectiviteit. Sommige van de favoriete merken van hun klanten verminderden de kwaliteit van ingrediënten of namen nieuwe productieprocessen aan om kosten te besparen en de winstmarges te verhogen.

Toen een van hun best verkopende merken overschakelde op extrusie in plaats van hun droogvoer te bakken, zagen ze een kans.

In 2003 verkocht Lotus hun eerste hondenvoer. Later ontwikkelden ze het eerste commercieel verkrijgbare ovengebakken droge kattenvoer.

Inkoop en productie

Lotus betrekt ingrediënten voornamelijk uit de Verenigde Staten en Canada met een focus op ingrediënten die in de buurt van hun productielocaties worden geteeld of gekweekt. Uitzonderingen op deze regel zijn groenlipmossel, lamsvlees en lamsmeel afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

Al hun vitaminen en mineralen zijn afkomstig uit Europa, met uitzondering van biotine, dat ze kopen van een leverancier in India.

Lotus droogvoer wordt vervaardigd in een bakkerij in Canada. Hun natte voedingsmiddelen worden gemaakt in een micro-conservenfabriek in Californië, waar het voedsel in kleine batches wordt geproduceerd en verpakt.

Is Lotus kattenvoer teruggeroepen?

Vanaf januari 2019 is Lotus nooit meer teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Lotus aan?

Lotus verkoopt zowel droog als nat kattenvoer.

Hun droogvoer wordt gebakken en gaat nooit door een extruder. Het bakproces duurt ongeveer drie keer langer dan extrusie, maar, zegt Lotus, het stelt hen in staat om twee keer zoveel vlees te gebruiken en zorgt ervoor dat het voedsel vitamines, mineralen en aminozuren behoudt die aanwezig zijn in de verse ingrediënten. Een van hun vijf droge recepten is graanvrij, maar de meeste zijn gemaakt met volle granen.

Lotus biedt twee lijnen kattenvoer in blik. Een daarvan is de Just Juicy-lijn, die bestaat uit zes vochtrijke recepten met versnipperd vlees in bouillon.

De andere natvoerlijn bevat vijf patévoedingen. Alle Lotus-ingeblikt voedsel is met de hand verpakt in BPA-vrije blikjes en is gemaakt zonder xanthaangom, guargom of carrageen. Geen van hun recepten bevat kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Lotus Kattenvoer – Top 3 Recepten beoordeeld

Lotus Just Juicy Venison Stoofpot Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Hert blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Gewoon sappig voedsel zijn vochtrijke stoofschotels gemaakt van versnipperd vlees en jus.

Dit toonaangevende recept bevat hertenvlees als eerste ingrediënt, waarbij vlees 95% van het hele recept uitmaakt. Versnipperd hert wordt gezet in een hertenbouillon ingedikt met agar-agar en aardappelzetmeel.

Deze Just Juicy stoofpot is voornamelijk gemaakt van hert, een onconventionele eiwitbron die niet in veel kattenvoer voorkomt. Omdat hertenvlees niet gebruikelijk is in kattenvoer, is dit recept een populaire keuze bij katten met voedselgevoeligheden die het standaardtarief van kalkoen, kip en rundvlees niet kunnen verdragen. Het is een eenvoudig recept met een enkele eiwitbron en geen veel voorkomende allergenen.

Zowel zonnebloemolie als zalmolie worden gebruikt als vetbronnen. Hoewel zonnebloemolie geen soortgeschikt vet is, is zalmolie een uitstekende bron van omega-3-vetzuren.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Lotus Just Juicy Venison Stew bevat 84,1 calorieën per blikje van 2,5 ounce.

Ingrediënten

Hertenvlees, hertenbouillon, wortelen, aardappelzetmeel, calciumcarbonaat, mononatriumfosfaat, zonnebloemolie, zout, zalmolie, cholinechloride, agar-agar, kaliumchloride, taurine, zinkproteïnaat, ijzerprofetaat, niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, kopereiwit, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, biotine, vitamine B12-supplement, calciumjodaat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 8.1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.09%

Vet: 13.64%

Vezel: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 64.08%

Vet: 35.92%

Ingrediënten die we leuk vonden: Hert, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Hoog eiwitgehalte
 • Geen plantaardig eiwit
 • Enkele eiwitbron
 • Gemaakt van hoogwaardige ingrediënten
 • Uitstekend geschikt voor katten met voedselallergieën en -gevoeligheden
 • Geen potentieel schadelijke kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Onnodig hoog koolhydraatgehalte
 • Duur

Lotus Just Juicy Pork Stoofpot Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Varkensvlees lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Lotus Just Juicy Pork Stew is in wezen versnipperd varkensvlees in een bouillon op basis van varkensvlees. De bouillon is ingedikt met aardappelzetmeel en agar-agar.

Zowel olijfolie als zalmolie worden gebruikt als vetbronnen. Zalmolie is een carnivoor-geschikte bron van omega-3-vetzuren en kan helpen bij het bevorderen van een glanzende vacht en een soepele huid.

Naast vlees, bouillon, olie en supplementen bevat het voedsel wortels, die niet geschikt zijn voor de soort en onnodig zetmeel aan het recept toevoegen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd voedsel met een hoog eiwit-, laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Er zijn ongeveer 62,8 calorieën in elk blikje van 2,5 ounce.

Ingrediënten

Varkensvlees, Varkensbouillon, Wortelen, Aardappelzetmeel, Mononatriumfosfaat, Calciumcarbonaat, Zout, Olijfolie, Zalmolie, Zonnebloemolie, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Zinkproteïne, Ijzerproteïne, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaaneiwitaat, Thiaminemononitraat, Kopereiwit, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Natriumseleniet.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.09%

Vet: 13.64%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 25%

Metabole energie

laadprogramma

Eiwit: 45.5%

Vet: 25.5%

Koolhydraten: 19.25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 50.42%

Vet: 28.25%

Koolhydraten: 21.33%

Ingrediënten die we leuk vonden: Varkensvlees, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Olijfolie, Wortelen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Enkele bron van eiwitten
 • Geen potentieel schadelijke kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Erg duur
 • Overmatig zetmeel

Koop op Chewy Koop op Amazon

Eenden- en eendenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Dit populaire in de oven gebakken voedsel is het enige graanvrije droge recept van Lotus. Het is gemaakt met hele groene erwten, zoete aardappelen en tapiocazetmeel in plaats van maïs, soja, tarwe en andere granen die meestal worden gebruikt als droge kattenvoerbinders.

Het recept bevat eend als eerste ingrediënt, gevolgd door eendenmeel als een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Varkenslever wordt toegevoegd als een extra bron van dierlijke voedingsstoffen. Het voedsel bevat ook eiwitten uit kalkoenmeel en gedroogde eiproducten, maar lijkt geen plantaardige eiwitconcentraten te bevatten die vaak worden aangetroffen in ander droog kattenvoer.

Het voedsel bevat vet uit een mengsel van dierlijke en plantaardige bronnen – olijfolie, sojaolie en zalmolie.

Over het algemeen heeft het voedsel een matig eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Elke kop Lotus Grain-Free Duck droog kattenvoer heeft ongeveer 417,7 calorieën.

Ingrediënten

Eend, eendenmeel, varkenslever, hele gedroogde groene erwten, gedroogd eiproduct, erwtenvezel, tapiocameel, kalkoenmeel, zoete aardappelen, brouwers gedroogde gist, biologische sojaolie (geconserveerd met natuurlijke gemengde tocoferolen en citroenzuur), natuurlijke gistsmaak, olijfolie, zalmolie, wortelen, appels, kokkels, knoflook, bosbessen, pompoen, spinazie, zeezout, calciumsulfaat, ijzersulfaat, zinkoxide, Niacine, Vitamine E-supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Kopersulfaat, Mangaanoxide, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Gedroogde Kelp, Yucca Schidigera, Inuline, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie oplosbare stoffen, Gedroogde Lactobacillus Lactis Fermentatie oplosbare stoffen, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie oplosbare stoffen, Vitamine A Supplement, NatriumSeleniet, Thiamine Mononitraat, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Biotine, Vitamine D3 Supplement, CalciumJodaat, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 5.25%

Vocht: 10%

As: 6.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 16.67%

Vezel: 5.83%

Koolhydraten: 31.39%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.11%

Vet: 36.55%

Koolhydraten: 28.34%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, varkenslever, zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Groene erwten, erwtenvezel, tapiocazetmeel, zoete aardappelen, sojaolie, olijfolie

Veel voorkomende allergenen: Ei

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Gemaakt van vlees van hoge kwaliteit
 • Bevat voor de soort geschikte zalmolie
 • Geen potentieel schadelijke kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Duur
 • Overmatig koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Lotus Cat Food?

Lotus ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies en verdient de meeste van hun productvermeldingen drie- en viersterrenbeoordelingen. Klanten waarderen de kwaliteit van het ingrediënt en de meesten zeggen dat hun katten dol waren op het eten.

De inconsistentie van het voedsel is een veel voorkomend thema in negatieve beoordelingen. Ontevreden klanten zeggen dat sommige blikjes vol water zitten met slechts een paar snippers vlees. Anderen zeggen dat de blikjes gedeeltelijk vol aankomen. Dan is er nog het feit dat Lotus een van de duurste kattenvoermerken op de markt is. Zelfs tevreden klanten klagen over de prijs van het eten.

Positieve beoordelingen

“Dit spul is geweldig. Het kost een miljard dollar, maar ik denk dat het de moeite waard is. Na vele voedselrotaties is het schakelen tussen de lotuseend en kip altijd een succes. Mijn Perzen weten aan de ene kant dat het geen traktatie is, dus het is niet als een bontvliegend voercircus, maar het is bevredigend om NOOIT een volle kom brokjes weg te gooien omdat het altijd lekker voor hen is. Dit spul is echt van geweldige kwaliteit en is een favoriet van mijn katten! Aanbevelen. (En ik hou van het artwork op de tas!)” – calire, reviewing Lotus Oven Baked Duck Dry Cat Food

“Dit merk kattenvoer was een grote hit bij onze kater. Hij houdt van het sap en likt zijn kom helemaal schoon als ik het hem geef. Ik had moeite om hem te laten eten, dus ik probeerde dit merk. Ja, het is duur, maar ik vind het leuk dat het in Californië is gemaakt, de blikjes zijn BPA-vrij … en hij is het waard!” – samantha21, recensie Lotus Just Juicy Pork Stew

Negatieve beoordelingen

“Mijn katten zijn dol op deze hertenstoofpot. No single can is echter helemaal naar boven gevuld. Je ziet niet echt veel vlees, je ziet alleen water. Het is niet ‘GEWOON sappig’, het is ‘VEEL TE sappig’. NIET MEER KOPEN. Zeer teleurgesteld. Ik koop liever het hertenvleesblikje van Ziwi Peak. Ik weet tenminste dat ik voor het vlees betaal.” – vicky, recensie Lotus Just Juicy Venison Stew

“Ik heb 2 van onze katten Lotus gevoerd. Gewoon sappige varkensstoofpot voor katten voor een aantal jaren en zijn dol op het product. De afgelopen maanden was hun varkensvlees donkerder en was het blikje minstens half water. Ik richtte mijn bezorgdheid op Lotus en ze namen vrijwel onmiddellijk contact met me op. Ze gedroegen zich erg bezorgd, zeiden dat ze een medewerker hadden die de aanwijzingen niet opvolgde. Het probleem is opgelost, dat ik contact met hen moet opnemen als ik nog meer van de blikjes tegenkom en hen de lotnummers moet geven. Dat deed ik, meer dan een week geleden een bericht achterlatend. Heb geen piep gehoord. Ik bekende retailer (niet de grote “Pet” -namen) waar ik koop, zei dat ze niet begrepen waarom Lotus hun product niet terugriep. Ik vraag me hetzelfde af. Ik heb nu 2 katten die niet meer om Lotus varkensvlees geven. Ik heb beperkt voedsel dat ik deze katten kan voeren vanwege allergieën. Ik blijf het product proberen door meer te bestellen, in de hoop het waterige varkensvlees nooit meer te zien. Dat Lotus’ probleem echt is opgelost. Ik ben enorm teleurgesteld in Lotus. Ze stonden toe dat een ondermaats product aan consumenten werd verkocht nadat ze zich realiseerden dat ze een probleem hadden. Geen enkele moeite om het van retailers te verwijderen. Ik hoop dat hun product terugkeert naar oude normen en dat mijn katten het weer net zo gretig zullen accepteren als in het verleden.” – Rider, recensie Lotus Just Juicy Pork Stew

Hoeveel kost Lotus Kattenvoer?

Lotus is duur, vooral als u uw kat natvoer geeft. Het eten heeft een zeer hoge kosten per ounce. Bovendien moet je meer gram per dag voeren in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Lotus voedingsmiddelen, met name die in de Just Juicy lijn, zijn zeer vochtrijk, wat zich vertaalt in een lage caloriedichtheid.

Lotus raadt bijvoorbeeld aan om elke dag een kat van 10 pond vier en een kwart blikje Just Juicy Pork Stew te voeren. Bij 78 cent per ounce komt dit neer op $ 8,29 per dag. Het droge kattenvoer van Lotus is aanzienlijk goedkoper met ongeveer $ .79 per dag.

Kortom, is Lotus een goede keuze?

Als je bereid bent ervoor te betalen, is Lotus nat kattenvoer een van de beste op de markt. Lotusvoedsel is vleesrijk met weinig of geen plantaardige eiwitten, benadrukt hoogwaardige ingrediënten en is verkrijgbaar in een reeks recepten met beperkte ingrediënten voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.

Dat gezegd hebbende, kun je even voedzaam voedsel vinden tegen een lagere prijs. Lotus overtreft merken als Hound &Gatos en Weruva, die beide recepten aanbieden die net zo biologisch geschikt zijn als de recepten die Lotus verkoopt.

Waar wordt Lotus Kattenvoer verkocht?

Je kunt Lotus bijna overal kopen, maar ze richten zich op dierenspeciaalzaken. Je zult het niet vinden in grote dozenwinkels zoals Target of Walmart, noch zul je het in de schappen van supermarkten vinden.

Online kun je het kopen via Chewy, Pet Food Direct, Hearty Pet, Pet360 en Amazon.

Klik hier om lotus kattenvoer te kopen op Chewy.