Onbevooroordeelde 9 Levens Kattenvoer Review In 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met zijn iconische gemberspaarch en economy-prijzen is 9Lives al meer dan 50 jaar een hoofdbestanddeel van kattenvoer. Maar is dit merk een goede keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde 9Lives kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard- Beoordeling 9Lives over wat belangrijk is

We hebben 9Lives geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van die zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 4/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 5.1/10

We geven 9Lives kattenvoer een 31 uit 60 rating of een D-cijfer.

Over 9Lives

9Lives werd opgericht in 1957 en werd, na het aannemen van zijn iconische spokescat, een van de meest herkenbare merken in de industrie.

Morris werd in 1968 ontdekt door een dierenverkenner. Beschreven als de “Clark Gable of Cats”, stond de charme van de oranje tabby centraal in een slimme marketingcampagne die 9Lives tot een van de best verkopende kattenvoermerken van de Verenigde Staten maakte.

9Lives is eigendom van Big Heart Pet Brands, een dochteronderneming van het bedrijf J.M. Smucker. Andere merken in de Big Heart Pet Brand-familie zijn Meow Mix, Natural Balance, Nature’s Recipe en Milo’s Kitchen.

Inkoop en productie

9Lives droog kattenvoer wordt geproduceerd in faciliteiten in Kansas en Pennsylvania. Hun productie van nat kattenvoer is verdeeld tussen faciliteiten in de Verenigde Staten en internationale fabrikanten. Het bedrijf zegt dat ze de meeste van hun ingrediënten uit Noord-Amerika halen, maar gaat niet in detail in op hun inkooppraktijken.

Is 9lives kattenvoer teruggeroepen?

Ja. 9Lives is minstens twee keer teruggeroepen tijdens de meer dan 60 jaar in de branche.

2018

In december 2018 werden twee soorten 9Lives ingeblikt kattenvoer teruggeroepen vanwege mogelijk lage niveaus van thiamine (vitamine B1).

2017

Begin januari 2017 werden verschillende smaken Meaty Paté-ingeblikt voedsel uit de schappen gehaald vanwege een mogelijk thiaminetekort. De terugroepactie werd 8 dagen later uitgebreid met meer Meaty Paté-smaken. Naast 9Lives-voedingsmiddelen betrof de terugroepactie twee andere Big Heart Pet-merken- EverPet en Special Kitty.

Welke soorten kattenvoer biedt 9lives?

De 9Lives kattenvoer line-up omvat zes soorten droog kattenvoer en een uitgebreide selectie van natte producten. 9Lives natte voedsellijnen omvatten Malse Hapjes, Meaty Paté, Protein Plus® en Hearty Cuts.

9Lives producten hebben ingrediëntenlijsten die vergelijkbaar zijn met de meeste budget kattenvoer. Gevogelte en vleesbijproducten zijn groter dan genoemd vlees, plantaardige eiwitten komen voor in alle droge voedingsmiddelen en al hun recepten bevatten ten minste één kunstmatig additief.

9Lives Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

9Lives Dagelijkse benodigdheden met kip, rundvlees, &smaak

Koop op Chewy

Kippenbijproductmeel en maïsglutenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Laten we dit populaire 9Lives-recept eens nader bekijken. Het is een droogvoer genaamd Daily Essentials.

We zullen zo meteen de ingrediëntenlijst evalueren, maar laten we het eerst hebben over wat er op de voorkant van de tas staat. In tegenstelling tot sommige voedingsmiddelen die eiwitbronnen in de naam benadrukken, wordt dit voedsel eenvoudigweg “Daily Essentials” genoemd. De woorden “met de smaken van kip, rundvlees en zalm” verschijnen in een tekstbubbel dicht bij de bodem van de zak.

Dit is geen toeval – FDA-etiketteringsvoorschriften schetsen de betekenis van bepaalde woorden en zinnen op etiketten van kattenvoer. Dit label lijkt te voldoen aan de “met” en “smaak” regels. Een levensmiddel met het woord “met” in de titel moet bestaan uit ten minste 3% van het genoemde ingrediënt op basis van droge stof. De zinnen “rundvleessmaak”, “smaak van zalm” en ander gebruik van het woord “smaak” betekenen dat het voedsel moet smaken zoals het genoemde ingrediënt, maar dat ingrediënt niet hoeft te bevatten.

Dat gezegd hebbende, hoeveel kip, rundvlees en zalm zit er in dit kattenvoer en is het een soort-geschikte, voedzameng recept? We zullen naar de ingrediëntenlijst moeten kijken om erachter te komen.

Hele gemalen maïs is het eerste ingrediënt – een economisch graan dat aanzienlijk bijdraagt aan het koolhydraatgehalte van het voedsel. Het tweede ingrediënt is kipbijproductmeel. Volgens de definities van AAFCO-huisdiervoeding verwijst dit naar “gemalen, schone delen van de karkassen van geslacht pluimvee (in dit geval kip) zoals nekken, voeten, onontwikkelde eieren en darmen, exclusief veren, behalve in hoeveelheden die onvermijdelijk kunnen voorkomen in goede verwerkingspraktijken.”

Kipbijproducten worden gevolgd door maïsglutenmeel, sojameel en volkoren. Deze plantaardige ingrediënten dragen bij aan het eiwit- en koolhydraatgehalte van het voedsel.

Rundvet wordt toegevoegd als een voor de soort geschikte bron van vetzuren. Na rundvet bevat het levensmiddel vlees- en beendermeel, een ingrediënt dat wordt gedefinieerd als “gesmolten product van weefsels van zoogdieren, met inbegrip van bot, met uitzondering van eventueel toegevoegd bloed, haar, hoef, hoorn, huidafsnijdsels, mest, maag en pensinhoud, behalve in hoeveelheden die onvermijdelijk kunnen voorkomen bij goede verwerkingspraktijken.”

Kleine hoeveelheden dierlijke ingrediënten verschijnen voor het einde van de ingrediëntenlijst. Een daarvan is animal digest, een zeer smakelijk additief gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels. De tweede is zalmmeel, dat bijdraagt aan de smaak van “kip, rundvlees en zalm” op de voorkant van de zak.

Het voedsel is gekleurd met Rood 40, Geel 5, Geel 6, Blauw 1 en Blauw 2, allemaal kunstmatige kleurstoffen geassocieerd met negatieve gezondheidseffecten.

Het bevat BHA als conserveermiddel. Volgens het National Toxicology Program wordt van dit synthetische conserveermiddel “redelijkerwijs verwacht dat het een carcinogeen voor de mens is.”

Over het algemeen is dit een plantaardige brok met matige eiwitten, weinig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 306 calorieën in elke kop.

Ingrediënten

Hele gemalen maïs, kipbijproductmeel, maïsglutenmeel, sojameel, volkoren, rundvleesvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), vlees- en beendermeel, dierlijke spijsvertering, zalmmeel, zout, fosforzuur, cholinechloride, titaniumdioxide (kleur), vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, vitamine A-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, menadione natriumbisulfietcomplex, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Kaliumchloride, Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Manganous Oxide, Kopersulfaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet), Rood 40, Geel 5, Geel 6, BHA (Gebruikt als conserveermiddel), Blauw 1, Blauw 2, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.09%

Vet: 10.23%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 52.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.66%

Vet: 22.34%

Koolhydraten: 47.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvee

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele gemalen maïs, maïsglutenmeel, sojameel, volkoren, vlees- en beendermeel, rood 40, geel 5, geel 6, BHA, blauw 1, blauw 2

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees, Vlees- en beendermeel, Vis

Pros

 • Bevat dierlijk vet
 • De meeste katten lijken de smaak van het voedsel lekker te vinden
 • Betaalbaar

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Dierlijke en pluimveebijproducten zijn groter dan genoemd vlees
 • Bevat kunstmatige kleuren
 • Bevat BHA

9Lives Protein Plus met Kip &Tuna Smaken Droog Kattenvoer

Koop op Amazon Koop op PetFlow

Kipbijproductmeel, sojameel en maïsglutenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

9Lives benadrukt het eiwitgehalte van hoge kwaliteit als het belangrijkste verkoopargument van dit voedsel. Protein Plus kattenvoer bevat volgens 9Lives 33 gram hoogwaardig eiwit per 100 gram voer.  Merk op dat er geen vaste definitie is van wat “hoogwaardige” eiwitten in kattenvoer zijn.

Volgens de naam wordt het eten gemaakt “met kip – tonijnsmaken”. FDA-voorschriften stellen dat voedsel met de “smaak van” een bepaald ingrediënt geen van dat ingrediënt hoeft te bevatten, maar het moet er wel naar smaken.

In het geval van 9Lives Protein Plus droogvoer komen kip en tonijn wel voor op de ingrediëntenlijst, maar het zijn niet de primaire ingrediënten.

Het eerste ingrediënt van het voedsel is hele gemalen maïs, die voornamelijk een bron van koolhydraten is en helpt om de brokjes zijn structuur te geven. Het wordt gevolgd door kipbijproductmeel, een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. De volgende ingrediënten zijn sojameel en maïsglutenmeel, beide bronnen van plantaardige eiwitten. Een kleine hoeveelheid volkoren wordt later op de ingrediëntenlijst opgenomen.

In plaats van vet afkomstig van een genoemd dier, bevat het voedsel “dierlijk vet”. Hoewel het goed is om dierlijk vet te zien in plaats van plantaardige oliën in kattenvoer, is het onduidelijk van welke dieren dit vet afkomstig is.

Het voedsel bevat een kleine hoeveelheid tonijnmeel. Het wordt vermeld na dierlijke spijsvertering – een smaakadditief dat meestal op de brokjes wordt gespoten voor extra smakelijkheid.

Zodra u het einde van de ingrediëntenlijst bereikt, ziet u een lange reeks vitamines, mineralen en aminozuren toegevoegd om het voedsel qua voedingswaarde compleet te maken. Naast deze supplementen bevat het voedsel meerdere toegevoegde kleuren. Het is gemaakt met karamelkleur, geel 5 en rood 40. Al deze kunstmatige kleuren worden geassocieerd met negatieve gezondheidseffecten. BHA wordt toegevoegd als conserveermiddel. Hoewel algemeen erkend als veilig door de FDA, kan de consumptie van dit conserveermiddel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

9Lives Protein Plus droog kattenvoer bevat 300 calorieën in elke kop.

Ingrediënten

Hele gemalen maïs, kipbijproductmeel, sojameel, maïsglutenmeel, dierlijk vet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), volkoren, dierlijke digest, tonijnmeel, fosforzuur, zout, karamelkleur, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamine (vitamine E-supplement, niacine, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, vitamine B12-supplement, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Biotine), TitaniumDioxide (Kleur), Geel 5, Taurine, Mineralen (Ferrosulfaat, Zinkoxide, Manganous Oxide, Kopersulfaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet), Rood 40, BHA (gebruikt als conserveermiddel), Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.5%

Vet: 10.23%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 47.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.07%

Vet: 22.57%

Koolhydraten: 43.36%

Ingrediënten die we leuk vonden: Geen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele gemalen maïs, sojameel, maïsglutenmeel, volkoren, karamelkleur, geel 5, rood 40, BHA

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Katten houden van de manier waarop dit voedsel smaakt
 • Economisch

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Boordevol plantaardige ingrediënten
 • Bevat kunstmatige kleuren
 • Bevat BHA, een potentieel schadelijk conserveermiddel

9Lives Stevige stukken met echt rundvlees & Kip in jus ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Vleesbijproducten blijken de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Door het woord “met” te gebruiken in “Hearty Cuts with Real Beef and Chicken”, suggereert dit label dat stevige stukken het hoofdgerecht zijn en echte kip en rundvlees aan de zijkant worden geserveerd. Maar wat zijn “stevige bezuinigingen”? Op basis van de ingrediëntenlijst en informatie van een 9Lives-vertegenwoordiger zijn het geen stukken vlees, maar een mengsel van vlees en andere ingrediënten die worden geëxtrudeerd en gevormd tot brokken.

De ingrediëntenlijst begint met water dat voldoende is voor verwerking. Ingrediënten worden vermeld in volgorde van hun voorkookgewicht, dus het is logisch dat water het eerste ingrediënt zou zijn, hoewel een deel van dat water tijdens de verwerking wordt gekookt. Vleesbijproducten zijn het tweede ingrediënt. Volgens AAFCO-definities verwijst deze term naar een verscheidenheid aan spiervlees, organen en andere weefsels afkomstig van koeien, varkens, schapen of geiten.

Na vleesbijproducten vermeldt de lijst het echte rundvlees en de kip die in de naam van het voedsel worden genoemd. Ze worden gevolgd door soja-eiwitconcentraat, samen met tarwebloem, gemodificeerd maïszetmeel en gestoomd beendermeel.

Naast de primaire ingrediënten bevat dit 9Lives voedsel verschillende additieven. Natuurlijke smaak, een additieve typically gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels, wordt toegevoegd om de smakelijkheid van het voedsel te verbeteren. Karamelkleur geeft het een vlezig-bruine kleur. Deze kleurstof is niet alleen onnodig – het is potentieel gevaarlijk. Karamelkleur kan besmet zijn met 4-MEI, een kankerverwekkende chemische stof.

De ingrediëntenlijst eindigt met een verscheidenheid aan synthetische vitamines, mineralen en aminozuren.

Over het algemeen is dit 9Lives ingeblikte kattenvoer rijk aan eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

9Lives Hearty Cuts met echt rundvlees en kip heeft 112 calorieën in elk blikje of ongeveer 20 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, vleesbijproducten, rundvlees, kip, soja-eiwitconcentraat, tarwemeel, gemodificeerd maïszetmeel, gestoomd beendermeel, natuurlijk aroma, zout, karamelkleur, natriumtripolyfosfaat, kaliumchloride, cholinechloride, ijzeroxide (kleur), vitamine (vitamine E-supplement, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, menadione natriumbisulfietcomplex, vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Mangaanoxide, Kopersulfaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.46%

Vet: 28.81%

Koolhydraten: 23.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, soja-eiwitconcentraat, tarwebloem, gemodificeerd maïszetmeel, karamelkleur

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Kip

Pros

 • Bevat echt rundvlees en kip
 • Vrij van carrageen en ander tandvlees

Tegens

 • Bevat karamelkleur
 • Gebruikt een plantaardig eiwitconcentraat
 • Hoog koolhydraatgehalte in vergelijking met andere ingeblikte voedingsmiddelen

Wat vinden klanten van 9lives Kattenvoer?

Het merk krijgt vooral positieve recensies op Amazon en Chewy. Hoewel er meer positieve beoordelingen zijn dan negatieve op deze retailsites, is het verhaal anders op ConsumerAffairs. Dat is niet ongewoon – Consumentenzaken trekt meer ontevreden kopers aan dan tevreden kopers en de best verkopende merken krijgen de hardste kritiek.

Wat zeggen ontevreden klanten specifiek over 9lives?

De meesten zeggen dat na het eten van 9Lives voor een korte periode van tijd, hun katten ziek werden. Ze beschrijven lethargie, diarree, braken en soms epileptische aanvallen en bloedarmoede. Meerdere recensenten zeiden dat het uitschakelen van hun katten van 9Lives-voedsel leek te helpen. Hoewel sommige katten waarschijnlijk werden getroffen door het thiaminetekort dat in januari 2018 tot een terugroepactie leidde, is het onduidelijk hoeveel incidenten verband hielden met 9Lives kattenvoer.

Positieve beoordelingen

“Ik vind het heerlijk om mijn katten het premium voedsel te geven met vlees als eerste ingrediënt, maar soms moet ik bezuinigen. En dan zijn er ook nog de zwerfdieren en de pleegkinderen. Dit voedsel is mijn plan B. Vrienden van mij herbergen 20 katten op een bepaald moment en de katten leven tot rijpe leeftijd en zijn niet gezond, dus het is niet nodig om je schuldig te voelen.” – katie52, reviewing 9Lives Protein Plus met Kip &Tuna Smaken Droog Kattenvoer

“Dit natvoer is veruit het beste natvoer op de markt, althans dat lijkt mijn kat te denken! Het is zijn favoriet en hij verkiest het boven duurdere voedingsmiddelen van de bovenste plank van dezelfde aard. Ik vertrouw op zijn neus. Ik heb een goede vriend die in een verwerkingsfabriek werkt waar ze dit voedsel maken, dus ik weet PRECIES wat er in dit voedsel gaat. Ik wissel zijn natvoer ook af met een merk van de bovenste plank, maar Chewy staat me niet toe om dat merk bekend te maken. Sorry. Hier is een hint LOL! (Er is een Julie A. 1965 Movie-“The ***** are alive w/the sound of music), dus voor jullie kruiswoordraadsels, dat zou gemakkelijk voor je moeten zijn. Hij houdt van jus, hoe meer jus hoe beter en dit eten HEEFT jus in overvloed!” – Mike, recensie van 9Lives Hearty Cuts with Real Beef &Chicken in Jus

Negatieve beoordelingen

“deze 9Lives laat veel te wensen over, de Wasberen vonden het geweldig dat de Kat het niet deed.” – Miauw, reviewing 9Lives Protein Plus met Kip &Tuna Smaken

“De katten houden wel van het eten waar ik niet van hou.e de manier waarop de vacht nu niet zacht en pluizig aanvoelt. Dus teruggaan naar eerder voedsel dat ik lokaal kan kopen. dank u” – grettagirl, reviewing 9Lives Daily Essentials met Kip, Rundvlees, & Zalm Smaak

Hoeveel kost 9lives Kattenvoer?

9Lives is een van de goedkoopste kattenvoermerken die je in het schap vindt. Als u de voedingsrichtlijnen van 9Lives volgt voor een kat van 10 pond, kost het natvoer van het merk ongeveer $ 0,77 per dag. Hun droge variëteiten zijn aanzienlijk goedkoper voor ongeveer $ 0,10 per dag.

Over het algemeen, is 9lives een goede keuze?

9Lives is gemakkelijk te vinden en gemakkelijk te kopen, zelfs als het geld krap is, maar het is niet de meest voedzame keuze. Plantaardige ingrediënten en potentieel schadelijke additieven komen voor in elk 9Lives-recept.

Als u op zoek bent naar voedzaam voedsel tegen een lage prijs, kunnen andere budgetmerken zoals Friskies, Fancy Feast en Sheba qua voedingswaarde superieure opties zijn.

Waar wordt 9lives kattenvoer verkocht?

9Lives kattenvoer wordt verkocht in supermarktketens, big box-winkels en dierenwinkels. Online kunt u 9Lives kopen via Amazon, Chewy en verschillende andere retailers die kattenvoer verkopen.

Klik hier om te winkelen voor 9Lives kattenvoer op Chewy.