Nieuw onderzoek suggereert dat katten genezende krachten bezitten

Onze katten zijn heel bijzonder. Ze vormen ons leven en maken ons heel, en zodra we ons huis delen met een kat, is ons leven nooit meer hetzelfde. Katten hebben het vermogen om ons te begrijpen zonder het gebruik van woorden, en ze geven ons een speciaal gevoel als ze ons laten zien hoe diep ze om ons geven.

Veel kattenliefhebbers geloven dat katten genezende krachten hebben, en als je naar de wetenschap erachter kijkt, wijzen de feiten er allemaal op dat dit waar is. Laten we eens kijken naar het onderzoek dat aantoont dat katten genezende krachten bezitten.

De wetenschap heeft ons laten zien dat het bezitten van een kat gezond is voor je hart

helende krachten van katten

We weten dat katten ons gelukkig maken, maar onderzoek leert ons dat ze zelfs ons hart gelukkiger en gezonder maken.

We weten dat katten ons gelukkig maken, maar onderzoek leert ons dat ze zelfs ons hart gelukkiger en gezonder maken. Een studie van de Universiteit van Minnesota laat ons zien dat het bezitten van een kat zelfs uw risico op een hartaanval kan verminderen. Psychology Today deelt dat,

De bevindingen zijn gebaseerd op een 10-jarige studie, uitgevoerd door onderzoekers van het Stroke Research Center aan de Universiteit van Minnesota. De studie, die keek naar 4.435 Amerikanen van 30 tot 75 jaar, toonde aan dat degenen die geen kat hadden een 40% hoger risico hadden op een hartaanval en een 30% groter risico om te sterven aan andere hartaandoeningen dan degenen die een kat hebben of hebben gehad.

Het aaien van uw kat kan uw stress verminderen

Het is moeilijk om je gestrest te voelen als je kat vrolijk op je schoot zit te spinnen

Het is moeilijk om je gestrest te voelen als je kat vrolijk op je schoot zit te spinnen. Het spinnen van een kat is vrij krachtig en katten kunnen zelfs hun krachtige spinnen gebruiken om hun botten te genezen als ze gewond zijn geraakt.

Als het op ons aankomt, kan het spinnen van uw kat een euforisch, stressverlichtend effect hebben, vooral als u de vacht van uw kat zachtjes aait. Het aaien van je kat is een geweldige manier om de band die jullie tweeën delen te versterken.

Katten kunnen helpen om uw geestelijke gezondheid te verbeteren

Katten zijn geweldige metgezellen en ze kunnen helpen om de schadelijke effecten van depressie, angst en algemene eenzaamheid te verlichten.

Hoewel Covid extreem moeilijk was voor ons allemaal, was een van de weinige voordelen dat zoveel honden en katten werden geadopteerd uit dierenasielen om mensen gezelschap te houden terwijl ze de tijd thuis doorbrachten. En dat is een zeer goede zaak, omdat katten – evenals honden – de kracht bezitten om onze geestelijke gezondheid aanzienlijk te verbeteren.

En het spreekt voor zich dat we allemaal het gewicht van onze geestelijke gezondheid hebben gevoeld als nooit tevoren in de afgelopen paar ongekende jaren.

Zoals we hierboven vermeldden, is het aaien van een kat een grote stressverlichter en wanneer je dit doet, kan je lichaam ontspannen en minder cortisol produceren. Bovendien zijn katten geweldige metgezellen en kunnen ze helpen om de schadelijke effecten van depressie, angst en algemene eenzaamheid te verlichten. En dit geldt vooral als uw kat op uw schoot ligt, of borst, of ’s nachts het bed met u deelt.

Het houden van een kat kan uw algehele psychologische gezondheid ten goede komen

Een studie uit Australië heeft ons bewezen dat degenen die hun leven delen met katten bekend staan om een betere psychologische gezondheid en welzijn.

Een studie uit Australië heeft ons bewezen dat degenen die hun leven delen met katten bekend staan om een betere psychologische gezondheid en welzijn. Deze studie mat: “… De enquête gebruikte metingen van algemene psychologische gezondheid, depressie, staats- en eigenschapsangst, slaapstoornissen, zorgzaamheid, houding ten opzichte van huisdieren, sociale wenselijkheid en een inventarisatie van levensgebeurtenissen. “

En de bevindingen van de studie gaven aan dat: “… Katteneigenaren hadden significant lagere scores voor algemene psychologische gezondheid, wat wijst op een lager niveau van psychiatrische stoornissen, en kon worden beschouwd als een betere psychologische gezondheid dan de niet-huisdierpersonen. “

Katten kunnen ons troosten in tijden van nood

Onze katachtige vrienden bezitten het vermogen om ons te troosten in tijden waarin we ze het meest nodig hebben.

Onze katachtige vrienden bezitten het vermogen om ons te troosten in tijden waarin we ze het meest nodig hebben. Dit kan zijn wanneer we rouwen of in rouw zijn, angstig, nerveus of zelfs bang. Katten hebben het vermogen om aan te voelen wanneer we ze het meest nodig hebben, en ze zullen ons op deze momenten komen zoeken en ons hun steun tonen.

Gewoon bij je kat zitten als je je down voelt, kan helpen om je geest te kalmeren en je geliefd en gewaardeerd te laten voelen. Het zijn deze kleine manieren waarop onze katten ons genegenheid tonen die ons het gevoel geven dat ons leven niet hetzelfde zou zijn zonder hen in hen.

Katten kunnen soms dingen voelen die mensen niet kunnen

Er zijn echte verhalen van katten die ziekte, zoals kanker, voorspellen bij hun menselijke metgezellen.

Er zijn talloze verhalen geweest van honden die de dag redden of dingen voelen wanneer mensen dat niet kunnen, maar er zijn ook veel katten geweest die de dag hebben gered of er zijn geweest op momenten die bijna leken alsof ze een zesde zintuig van weten bezaten. Er zijn echte verhalen van katten die ziekte, zoals kanker, voorspellen bij hun menselijke metgezellen.

En voor een onlangs overleden katachtige genaamd Oscar, bezat hij een zeer buitengewone gave die de levens raakte van de mensen die hij hielp in hun laatste momenten. Oscar was echt een opmerkelijke katachtige, en er is zelfs een boek over de verbazingwekkende dingen die hij voelde.

Voor Oscar was hij jarenlang de vaste kat in het Steere House Nursing and Rehabilitation Center in Rhode Island. En tijdens zijn tijd daar voorspelde hij de dood van tientallen bewoners in het verpleeghuis. Het werd gezegd door Dr. David Dosa:

“… alsof dit zijn werk is, stapt Oscar doelbewust de kamer van een patiënt binnen, kruipt op het bed en begint zijn wake. Oscar biedt troost en gezelschap wanneer mensen hem het hardst nodig hebben. En zijn aanwezigheid laat mantelzorgers en dierbaren weten dat het tijd is om afscheid te nemen. Oscars geschenk is een tedere genade.”

De late en legendarische, Oscar de kat

Eén ding is zeker, katten gebruiken hun helende krachten om de wereld een betere plek te maken. Bekijk dit volgende artikel over Cats.com om te lezen hoe katten hun eigenaren gezonder maken – en de wetenschap bewijst het zelfs!