Alle belangrijke kenmerken van prachtige Ragamese katten


Kun je je de combinatie voorstellen van de met pluche gecoate Ragdoll met de atletische Siamese kat? Nou, je hoeft het je niet zomaar voor te stellen – want deze hybride bestaat en heet Ragamese!

Het hebben van een gemengde kat betekent het hebben van een kitten dat beide ouderrassen geweldige eigenschappen krijgt.

Hybriden zijn dus zeker niet minder waardig dan raszuivere dieren!

Laten we nu eens kijken hoe Ragamese-katten eruit zien, wat hun temperament zou moeten zijn, evenals wat informatie over hun gezondheid en zorg.

Ragamese Kat Uiterlijk

Welke ouder Ragamese kat zal naar verwachting meer op elkaar lijken?

Ik wed dat je het met me eens bent dat het niet iets anders dan mooi kan worden, ongeacht of het meer op een Siamees of een Ragdoll zal lijken!

Laten we eens kijken naar de grootte, vacht, kleuren en andere lichaamskenmerken van deze kat.

Ragamese Kat Kenmerken

Grootte

Het gemiddelde gewicht van een Ragdoll-kat ligt tussen de 12 en 20 pond, zoals de Ragdoll-groeigrafiek suggereert. Dit ras is meestal 9 tot 11 centimeter lang.

Zoals het Siamese ras gaat, weegt deze kat meestal 8 tot 15 pond, terwijl haar gemiddelde lengte 8 tot 10 inch is.

Volgens deze metingen wordt verwacht dat de Ragamese-kat ergens tussen 8 tot 20 pond, en dat zal ze meestal ook zijn 8 tot 12 centimeter lang.

Vachttype en kleuren

Ragdoll-katten hebben een zijdeachtig en zeer zacht type vacht dat vrij lang is, maar nog steeds gemakkelijk te verzorgen, omdat het geen ondervacht heeft.

De Ragamese zal dit soort vacht waarschijnlijk erven van zijn Ragdoll-ouder. Zowel Ragdoll als Siamezen hebben puntige vachten, wat betekent dat ze donkerdere kleuren hebben op hun poten, staarten, snuit en oren.

Ragamese heeft waarschijnlijk ook dit type vacht, dus het kan in veel verschillende kleuren komen, zoals lila, zegel, donkere chocolade, blauw, tabby, enz.

Deze katten worden wit geboren, maar ze ontwikkelen hun kenmerkende vachtkleur naarmate ze opgroeien.

Ze werpen een behoorlijke hoeveelheid haar af, vooral tijdens de lente en de herfst.

Lichaamskenmerken

Een van de geweldige genetische eigenschappen van zowel Siamese als Ragdoll-rassen is hun opvallende blauwe ogen.

Hun mix zal dus ook deze prachtige oogkleur erven. Zijn ogen zijn meestal ovaalvormig.

De Siamese Ragdoll-mix heeft naar verwachting een slanke bouw en lange poten. Net als zijn Siamese ouder heeft hij meestal puntige oren.

Een ander onderscheidend kenmerk zijn de driehoekige oren. Deze hybride heeft waarschijnlijk ook een lange, borstelige staart, net als zijn Ragdoll-ouder.

Ragamese Kat Temperament

Ragamese kat op de bank

De Ragamese kat heeft iets van zijn beide ouders in uiterlijk, en hetzelfde geldt voor zijn temperament.

De Ragdoll is geen erg vocaal ras, terwijl de Siamees bekend staat om zijn spraakzame aard. Hun mix kan dus erg spraakzaam blijken te zijn, of een behoorlijk stille!

Deze twee rassen delen twee gemeenschappelijke kenmerken – ze zijn allebei erg sociaal en aanhankelijk, wat betekent dat hun hybride ook net zo liefdevol zal zijn als zij, en waarschijnlijk zelfs verlatingsangst zal ontwikkelen wanneer de eigenaren weg zijn.

Hoewel katten vaak worden gezien als afstandelijk en zelfvoorzienend, Daiana de Souza Machadoa en haar medewerkers [1] Leg uit dat katachtigen in staat zijn om banden met hun eigenaren te genereren en daarom waarschijnlijk gedrag en psychologische reacties vertonen als gevolg van de afwezigheid van hun eigenaren.

Dus de Ragamese-kat zal het gelukkigst zijn met haar mensen die er altijd zijn. Over het algemeen wordt van deze kat verwacht dat hij intelligent, actief en speels is.

Het is ook waarschijnlijk dat deze schattige kat op je schoot kruipt en met je wil knuffelen.

Ragamese Kattengezondheid

De Ragdoll Siamese mix kan enkele van de gezondheidsproblemen erven die vaak bij beide ouders worden aangetroffen.

WebMD legt bijvoorbeeld uit dat veel Siamese katten zullen lijden aan hypertrofische cardiomyopathie en amyloïdose, dus wordt verwacht dat Ragamese hogere kansen heeft om een van deze twee ziekten te ontwikkelen.

Ragdolls, aan de andere kant, zijn vatbaar voor Urineweginfecties en nierproblemen.

Natuurlijk moet u altijd uw dierenarts raadplegen over eventuele twijfels en vragen die u heeft over de gezondheid van uw Ragamese.

Deze kansen betekenen niet dat uw kat zeker een van de ziekten zal erven, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, uw kat in de gaten te houden, eenen reageer zodra je veranderingen in gedrag of sommige fysieke symptomen bij haar opmerkt.

Wat is de levensduur van Ragamese?

De Siamees leeft meestal tot 15 jaar, terwijl sommigen langer kunnen leven, zelfs tot 20 jaar. De gemiddelde levensduur van het Ragdoll-ras wordt ook geschat op ongeveer 15 jaar.

Daarom zal hun hybride waarschijnlijk ook rond deze leeftijd leven, op voorwaarde natuurlijk dat deze kat regelmatig dierenartscontroles heeft en dat haar eigenaar haar op de best mogelijke manier verzorgt.

Ragamese Kattenverzorging

mooie ragamese kat in het gras

Zoals de verzorgingsbehoeften voor deze kat gaan, zou het het beste zijn om haar wekelijks te borstelen, om haar vacht glanzend, gezond en vrij van matten te houden.

Het zal niet nodig zijn om deze kat vaak te baden, vooral als ze een binnenkat is. Je moet een Ragamese alleen in uitzonderlijke situaties wassen, zoals als ze ziek of oud is, en alleen door de instructies van je dierenarts op te volgen.

Zowel Siamese als Ragdolls zijn zeer intelligente rassen, dus hun nakomelingen zullen ook deze eigenschap hebben, wat betekent dat ze een goede training en mentale stimulatie nodig heeft.

Je kunt deze kat enkele basiscommando’s leren en een aantal leuke trucs uitvoeren. De Ragamese heeft ook een vorm van lichaamsbeweging nodig, minstens 20 minuten per dag.

Je moet deze kat voorzien van interactief speelgoed, een paar mooie hoge kattenbomen en krabpalen.

Deze hybride heeft geen speciale voedingsbehoeften. Natuurlijk moet je haar voeden met een goed uitgebalanceerd dieet, bestaande uit eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitamines.

Je moet er ook voor zorgen dat de Ragamese voldoende gehydrateerd is en haar op een gezond lichaamsgewicht houden.

Conclusie

Als iemand van jullie zich heeft afgevraagd of Ragamese-katten een goede keuze zijn voor huisdieren , weet ik zeker dat je nu vrij bent van twijfels!

Deze hybride is intelligent, sociaal en liefdevol en zal zeker een geweldige metgezel zijn voor mensen van alle leeftijden. Ook is deze kat net zo mooi als zijn beide ouders!

Als je de beschrijving van deze kruising leuk vond, wil je misschien ook meer te weten komen over de Maine Coon Russian Blue-mix. Tot daar!

Verwijzingen:

[1] De Souza Machado D, Oliveira PMB, Machado JC, Ceballos MC, Sant’Anna AC. Identificatie van scheidingsgerelateerde problemen bij huiskatten: een vragenlijstonderzoek. PLoS Een. 2020 Apr 15;15(4): DOI, Geraadpleegd op 21 juni 2023.