Natures Menu Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Natures Menu is een Brits huisdiervoedingsbedrijf dat gespecialiseerd is in rauw voedsel. Ze zijn Europa’s grootste producent van rauw huisdiervoer. Lees meer over hun voedsel voor katten in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Natures Menu Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben Natures Menu kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Natures Menu op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 7.2/10

We geven Natures Menu kattenvoer een 43 uit 60 beoordeling (71,67) of een B + -cijfer.

* Voor degenen die sticklers zijn over interpunctie, hebben we nog nooit gezien dat “Natures Menu” wordt gebruikt met een apostrof. Ook niet op de website van het bedrijf. Ja, er zou er een moeten zijn, maar ze gebruiken het niet.

Over Natures Menu

Volgens PetfoodIndustry.com is Natures Menu de grootste producent van rauw dierenvoer in Europa. Ze bieden rauwe maaltijden plus licht gestoomd natvoer in blik en zakjes voor zowel honden als katten.

Lees ook: Het beste rauwe en verse kattenvoer in het VK

Het bedrijf werd opgericht in 1981. Het werd uitgeroepen tot de Britse leverancier van dierenvoeding van 2013. In 2015 vormde Natures Menu een joint venture met Agrolimen-dochter Affinity Pet Care. Het volgende jaar stegen de inkomsten enorm en nam het bedrijf meer werknemers aan. In 2018 lanceerde Natures Menu True Instinct voor katten en honden.

De totale omzet van Natures Menu in 2020 was ongeveer $ 33.000.000 (VS) Ze hebben meer dan 200 werknemers. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Norfolk, Verenigd Koninkrijk met in totaal 6 faciliteiten.

Natures Menu gebruikt dezelfde flash-freeze technologie als Bird’s Eye gebruikt voor groenten.

Samen met True Instinct maakt Natures Menu ook Country Hunter, Original Complete en Balanced. Hun voedsel wordt verkocht in West-Europa en in Latijns-Amerika.

Het bedrijf biedt gratis bezorging op de meeste Britse adressen.

Lees ook: KatKin Onbevooroordeelde Kattenvoer Review

Inkoop en productie

Volgens de website van Natures Menu produceren ze “echt” kattenvoer gemaakt met echte ingrediënten die u en uw kat kunnen herkennen. Ze gebruiken niets kunstmatigs en geen derivaten. Er zijn geen chemische additieven, kunstmatige smaakstoffen, bulkers of toegevoegde suikers in hun producten.

Natures Menu zegt dat ze pluimvee van menselijke kwaliteit gebruiken uit bronnen die ze vertrouwen; rood vlees van menselijke kwaliteit van partnerbedrijven; en duurzaam geproduceerde vis. Ze gebruiken ook plantaardige producten, zaden en natuurlijke oliën in hun voedsel, evenals fruit, groenten en peulvruchten.

Het bedrijf werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers, zodat hun ingrediënten bij elke stap traceerbaar zijn. Het voedsel wordt gemaakt in hun fabriek in Norfolk. De state-of-the-art faciliteit is gebouwd in 2018. Ze hebben volledige controle over het productieproces, zodat aan hun hoge normen kan worden voldaan.

Natures Menu volgt ook een dierenwelzijnsbeleid voor de dieren die in hun voedsel worden gebruikt.

Het bedrijf heeft een veterinair team dat betrokken is bij productontwikkeling. Ze lijken ook contact te maken met andere dierenartsen en het publiek en hen voor te lichten over rauw voeren.

Is Natures Menu Kattenvoer teruggeroepen?

Ja, het bedrijf had in 2016 een terugroepactie van een partij van zijn Country Hunter 80% Farm Reared Turkey met gezond fruit en groenten 1 kg bevroren rauw voedsel omdat het product salmonella bevatte, wat voedselvergiftiging bij mensen kon veroorzaken.

(Er was een andere terugroepactie in de Verenigde Staten in 2020 voor een “Nature’s Menu” hondenvoer gemaakt door Sunshine Mills. Dit voedsel is niet verbonden aan het Britse dierenvoedingsbedrijf.)

Welke soorten kattenvoer biedt Natures Menu?

Ondanks alle nadruk op de Natures Menu-website over rauw voedsel, vonden we geen rauw voedsel voor katten. Alle rauw voedselproducten zijn geëtiketteerd voor honden. Dat viel tegen.

Natures Menu maakt compleet en uitgebalanceerd ingeblikt voedsel voor katten. Ze gebruiken kip, verschillende vissen, kip en lever, kip en rundvlees, kip en kalkoen, en kip en verschillende soorten vis samen. Ze bieden ook lekkernijen in zakjes gemaakt met 95 procent echt vlees (kip en lever, zalm en forel, chicen en kalkoen).

Sommige van hun kattenformules komen in multi-packs.

We vonden twee pagina’s met kattenproducten in vergelijking met 13 pagina’s met hondenproducten. Dat is geen indicatie van de kwaliteit van het voedsel, maar het suggereert wel dat Natures Menu meer zou kunnen doen om hun kattenklanten tevreden te stellen, vooral wanneer er naar schatting een gelijk aantal katten en honden in het VK is (12 miljoen van elk). In Europa zijn er naar schatting 110 miljoen huiskatten en 90 miljoen honden.

Natures Menu Cat Food Reviews

#1 Natures Menu Speciaal voor Katten Blikjes Kip &Turkije Voor Volwassen Katten Review

Koop op Natures Menu

Het is altijd leuk om voedingsmiddelen te zien die minder ingrediënten bevatten. Natuurlijk willen we dat voedsel compleet en uitgebalanceerd is om onze katten gezond te houden, maar het is een beetje overweldigend om naar een lijst met ingrediënten te kijken en tientallen chemische namen te zien.

Speciaal voor Katten Blikjes Kip &Turkije Voor Volwassen Katten heeft drie primaire ingrediënten samen met vitaminen en mineralen. Het is gemaakt van kip, kalkoen en bouillon.

Zeventig procent van het voedsel bestaat uit hele stukken vlees en slachtafval. Voordat je je wenkbrauwen optrekt bij slachtafval, is het een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kat kan eten. Het zit vol met gezonde voedingsstoffen. Bovendien zijn katten dol op dat eiwit. Ze hebben het nodig om te gedijen.

Deze kip en kalkoen formule is licht gekookt. Het heeft geen toegevoegde gluten of suiker. Het heeft geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen, conserveermiddelen of granen.

Alle voedingsmiddelen van Natures Menu zijn ontwikkeld met hun eigen experts en gemaakt volgens fediaf-richtlijnen. Dit voer moet een gezonde keuze zijn voor uw kat.

Berekend caloriegehalte: Kcal 98 Kcal/100g (Let op: blikjes zijn nu 85 gram)

Ingrediënten

Compositie: Kip (55%), Kippenbouillon (29.3%), Turkije (15%), Mineralen (0.7%)

Nutritionele additieven (per kg): Vitamine D3 320IU, Vitamine E 30mg, Taurine 200mg, Kaliumjodide 0.2mg, Mangaan (Ii) Oxide 2.1mg, Zinksulfaat Monohydraat 10mg

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 80%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 30%

Vezel: 1%

Koolhydraten: 9%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.92%

Vet: 55.25%

Koolhydraten: 6.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kalkoen, Kippenbouillon

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip en kalkoen kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Rijk aan eiwitten (50 procent droge stof basis)
 • Geen toegevoegde suikers, kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen. Graanvrij.

Tegens

 • We zouden willen dat het bedrijf meer gedetailleerde informatie gaf over de stukken vlees en slachtafval. “Kip” en “kalkoen” zijn vaag.

#2 Natures Menu Traktaties Zalm en Forel Voor Katten Review

Koop op Natures Menu

Katten hebben voorkeuren zoals wij allemaal. Voor sommige katten is niets aantrekkelijker dan een vogel, zoals kip als voedsel. Anderen kan het niet schelen zolang het vlees is. En sommige katten hebben een echt verlangen naar vis.

Als je kat van vis houdt, kun je Natures Menu Treats Salmon and Trout for Cats overwegen. Deze lekkernijen zijn gemaakt met 95 percen zalm, forel en varkensvlees. Ze zijn glutenvrij en gebruiken geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Aangezien dit een beoordeling is, moeten we stellen dat de lekkernijen varkensvlees, zalm en forel moeten worden genoemd. Varkensvlees is het primaire ingrediënt in deze foor. Varkensvlees maakt 83 procent van de ingrediënten uit. Dat zou voor de meeste katten geen probleem moeten zijn, omdat varkensvlees een smakelijk ingrediënt is. De meeste katten moeten genieten van de smaak. Natures Menu zou echter iets eerlijker moeten zijn. Ze hebben wel nieuwe verpakkingen op komst die in ieder geval varkensvlees op het etiket hebben.

Deze traktatie is zeer rijk aan eiwitten, maar het is ook rijk aan vet. We raden u aan om het met mate aan uw katten te geven , vooral als uw kat gewichtsproblemen heeft. Het is zeer hoog in calorieën.

Houd er rekening mee dat traktaties niet compleet en uitgebalanceerd hoeven te zijn, dus voer deze traktaties niet aan uw kat in plaats van gewoon kattenvoer.

Met de gecombineerde smaken van vis en varkensvlees, deze traktatie zal waarschijnlijk een favoriet zijn voor de meeste katten.

Berekend caloriegehalte: Kcal 335 Kcal/100 gram

Ingrediënten

Compositie: Varkensvlees (83%), Zalm (6%), Forel (6%), Mineralen (geen percentage verstrekt)

Nutritionele additieven (per kg): Antioxidanten &conserveermiddelen (Geen andere informatie verstrekt)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33.5%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 27%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.89%

Vet: 27.4%

Vezel: 2.74%

Koolhydraten: 11.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.99%

Vet: 53.63%

Koolhydraten: 9.38%

Ingrediënten die we leuk vonden: Varkensvlees, zalm, forel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Vis kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Zeer hoog in vlees/vis eiwit
 • Glutenvrij en bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Natures Menu is minder dan openhartig over het varkensvlees in het eten. We willen graag meer informatie over alle ingrediënten.
 • Deze traktaties bevatten veel vet, dus geef ze met mate aan uw kat, vooral als uw kat gewichtsproblemen heeft

#3 Natures Menu Speciaal voor Katten Blikjes Senior Kip met Zalm &Kabeljauw Voor Volwassen Katten Review

Koop op Natures Menu

We zien altijd graag speciale formules voor dieren. Oudere katten (en honden) kunnen speciale voedingsbehoeften beginnen te hebben.

Er zijn echt verschillende stadia naarmate je kat ouder wordt. Dit is iets waar dierenvoedingsbedrijven soms niet aan denken. Als je een oudere kat of hond hebt gehad, weet je dit waarschijnlijk al. Oudere katten beginnen aan te komen nadat ze hun beste volwassen jaren en hun metabolisme hebben doorstaan. Zodra ze echter echte senioren of ouderen worden, beginnen ze vaak gewicht en spiertonus te verliezen. Het kan in dit stadium moeilijk zijn om gewicht op een kat (of hond) te houden.

Als u op zoek bent naar kattenvoer voor een oudere kat, zorg er dan voor dat u het etiket leest en het eiwit- en vetgehalte controleert. Volwassen volwassen katten die net over hun topjaren heen zijn, kunnen vaak profiteren van kattenvoer dat iets minder calorieën en minder vet bevat. (Maar koop geen voedsel dat uw oudere kat zal uithongeren met zeer lage niveaus van calorieën en vet.)

Als je echter een zeer oudere kat hebt die gewicht en spiertonus heeft verloren, ren dan weg van deze voedingsmiddelen met een lager caloriegehalte / vetarm. Het laatste wat uw oudere kat nodig heeft, is een voedsel dat hem zal aanmoedigen om meer gewicht te verliezen! Het kan moeilijk zijn om kattenvoer te vinden dat is geformuleerd voor deze levensfase. Indien nodig kunt u een oudere kat een gewoon kattenvoer geven. Kittenvoer is ook een goede keuze voor sommige katten, omdat ze meer calorieën bevatten.

In het geval van Especially for Cats Cans Senior Chicken with Salmon &Cod For Adult Cats heeft dit voer in wezen dezelfde gegarandeerde analyse of analytische bestanddelen als de volwassen kattenformules van Natures Menu. Het heeft ook precies dezelfde hoeveelheid calorieën.

Het voedsel heeft cranberry-extract waarvan wordt aangenomen dat het goed is voor de gezondheid van de urinewegen. En de voedingsadditieven zijn iets anders. Het bevat bijvoorbeeld meer taurine. Het voedsel bevat echter wel wat rijst die al dan niet goed is voor een oudere kat die op zijn gewicht moet letten. Natures Menu zegt dat de rijst is om de spijsvertering te helpen.

Dit voedsel kan geschikt zijn voor sommige oudere katten, afhankelijk van hun voedingsbehoeften.

Berekend caloriegehalte: Kcal 98 kcal/100 gram (Let op: blikjes zijn nu 85 gram)

Ingrediënten

Compositie: Kip (48%), Kippenbouillon (32.9%), Kabeljauw (12%), Zalm (4%), Rijst (2.3%), Mineralen 0.7%), Cranberry extract (0.1%)

Nutritionele additieven (per kg): Vitamine E (30mg), Taurine (300mg), Kaliumjodide (0.3mg), Mangaan (Ii) Oxide (2.1mg), Zinksulfaat Monohydraat (10mg)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 80%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 30%

Vezel: 1%

Koolhydraten: 9%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.92%

Vet: 55.25%

Koolhydraten: 6.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, kippenbouillon, kabeljauw, zalm, cranbery extract

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip en vis kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Dit recept lijkt erg op natures menu regulier ingeblikt kattenvoer. Het heeft goede niveaus van eiwitten en vetten.
 • Bevat cranberry-extract dat de gezondheid van de urinewegen helpt.
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen en geen toegevoegde suikers.

Tegens

 • Er lijkt niet veel over dit voedsel te zijn om het een speciaal voedsel voor oudere katten te maken. Het kan een goed voer zijn als uw oudere kat niet veel verandering nodig heeft ten opzichte van zijn normale dieet.

Wat vinden klanten van Natures Menu Kattenvoer?

Er zijn veel gloeiende getuigenissen op de Natures Menu-site. Je kunt meer verschillende meningen vinden als je kijkt naar de beoordelingen voor elk voedsel. De meeste revieews zijn over het algemeen gunstig. Klanten (en hun katten) lijken het voedsel lekker te vinden. Wel zijn er wat klachten over wijzigingen in de recepten en het kleiner maken van de blikjes. De veranderingen volgen op de rebranding van kattenvoer, gelanceerd in het najaar van 2021.

Positieve beoordelingen

“Mijn katten houden van de nieuwe stijl van eten. Helaas zijn de blikjes kleiner in vergelijking met de zakjes en nu minder keuze. Breng het landelijke jagersassortiment voor katten terug” – Sarah Snowden beoordeelt Cat Multipack op 1 februari 2022

“Geweldige kattentraktatie met bijna alle echte vleesingrediënten” – Ann Yates beoordeelt Salmon And Trout Treats op 7 januari 2022

Negatieve beoordelingen

“Onze 2 Ragdoll katten vinden het niet leuk. Sorry.” – Martyn Cooper beoordeelt salmon and trout treats op 3 december 2021

“De kip en kalkoen voor katten is niet hetzelfde als de zakjes en mijn kat zal het vlees in blik niet eten, het is ook erg duur” – Trusted Customer beoordeelt Chicken & Turkey op 21 januari 2022

Hoeveel kost Natures Menu Kattenvoer?

Speciaal voor Katten Blikjes Kip &Turkije Voor Volwassen Katten (18 blikjes) verkoopt momenteel voor 14,26 pond op de website van natures menu. De blikjes zijn 85 gram per stuk.

U kunt een herhaalorder instellen op de site en 10% besparen op elke bestelling.

Natures Menu Treats Zalm en Forel Voor Katten bevat 60 gram per verpakking. Het verkoopt voor 1,83 pond per verpakking; of u kunt 12 pakketten kopen voor 20,92 pond. U kunt een nabestelling instellen en 10% op elkaar besparen.

Alle andere Natures Menu blikjes en traktaties verkopen voor dezelfde prijzen.

Over het algemeen, is Natures Menu Kattenvoer een goede keuze?

Natures Menu blijkt een goede keuze te zijn voor katten. We zouden willen dat het bedrijf meer gedetailleerde informatie gaf over de gebruikte ingrediënten, maar dat is niet vereist in het VK.

Het bedrijf heeft hun kattenvoer in het najaar van 2021 een nieuwe naam gegeven. Klanten blijken gemengde meningen te hebben over de huidige recepten. De nieuwe verpakking zou milieuvriendelijker moeten zijn, maar veel klanten hebben geklaagd over de kleinere blikjes.

Wat betreft het voedsel zelf, het lijkt een goed voedsel te zijn gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit.

Hoe bestel je Natures Menu Kattenvoer?

U kunt Natures Menu kattenvoer rechtstreeks via de website van het bedrijf bestellen als u in het VK woont. Ze bieden gratis verzending naar de meeste adressen in het VK.

Als u in het Verenigd Koninkrijk woont, kunt u de kaart ook gebruiken om de dichtstbijzijnde winkel te vinden die Natures Menu verkoopt.

Natures Menu wordt ook online verkocht via veel retailverkopers in het VK en Europa.