Mogen katten pompoen eten? Ja – Probeer deze recepten

Elk jaar als de herfst rondrolt, zien we katten en pompoenen in troves. Maar heb je je ooit afgevraagd: kunnen katten pompoen eten? Ja! Het blijkt dat pompoen een gezonde voedselkeuze is voor zowel katten als honden. Ontdek welke gezondheidsvoordelen pompoen biedt voor uw huisdieren, en welke recepten u (lees: uw kat) hieronder misschien wilt proberen.

Stapels pompoenen; kunnen katten pompoen eten? ja

Dus waarom kunnen katten uitgerekend pompoen eten?

Vezels, vezels, vezels

Pompoen zit boordevol vezels – tot vijf gram vezels per portie van een halve kop, in feite. Vezels bieden de volgende potentiële voordelen bij katten:

  • Voorkomt haarballen: Vezels hebben laxerende eigenschappen die de vacht door het darmkanaal van uw kat verplaatsen in plaats van het als een haarbal uit te stoten.
  • Kalmeert constipatie: Om dezelfde reden helpen vezels constipatie te kalmeren en stimuleert het de stoelgang.
  • Verzacht ook diarree: Aan de andere kant kunnen oplosbare vezels overtollig water in het spijsverteringskanaal absorberen, waardoor diarree wordt verminderd of verlicht.
  • Hulpmiddelen bij gewichtsbeheersing: Vezels helpen je kat om zich sneller vol te voelen.

Vocht

Kattenouders beseffen het niet, maar katachtigen drinken meestal niet genoeg water of krijgen niet genoeg vocht in hun dieet. Daarom raden dierenartsen vaak aan om uw kat natvoer in blik te geven over droge brokjes. Pompoen is rijk aan vocht en biedt een hydraterend element samen met zijn vezelvriendelijke laxerende eigenschappen.

Andere voedingsstoffen

Ten slotte bevat pompoen een overvloed aan andere voedingsstoffen die alles ten goede komen, van het immuunsysteem en het gezichtsvermogen van uw kat tot cellulaire ademhaling en hemoglobineproductie. Deze voedingsstoffen omvatten vitamine A, vitamine C, vitamine E, alfacaroteen, calcium, ijzer en luteïne.

Hoe moet je je kat pompoen voeren?

100% ingeblikte pompoen is de beste optie , zolang het maar zonder additieven, vulstoffen, suiker of kruiden is. Voer je volwassen kat 1/2 theelepel tot 1 theelepel pompoen per dag, of meng die hoeveelheid in haar eten. We raden echter aan om eerst contact op te nemen met uw dierenarts voordat u zich overgeeft aan ingeblikte pompoen voor katten.

Niet doen geef je kat rauwe pompoen, pompoenpulp of de stengel of schil van de pompoen.

Kunnen katten pompoenpitten eten?

Katten kunnen pompoenpitten eten zolang ze gereinigd en geroosterd op 350 °F gedurende een uur dus. Niet te vergeten vermaal de zaden— je wilt niet dat er eentje verstrikt raakt in de luchtpijp van je kat.

Pompoenrecepten voor katten

Vrouw die Himalaya kat pompoen kat traktaties voedt

We hebben enkele van de beste pompoenrecepten voor katten verzameld die het web te bieden heeft. Probeer ze dit najaar uit!

Pompoenkruid kattentraktaties

Met dank aan meowbox.com: Deze eenvoudige pompoen kattentraktaties bevatten slechts vier ingrediënten: pompoenpuree, kalkoen, havermeel en kattenkruid. Ze zullen je kat wild maken!

Pompoen tonijn kattentraktaties

Met dank aan Animallama.com: tonijn, pompoen en kattenkruid – wat kan er beter? Niets, volgens je kat!

Onder de zee katten traktaties

Met dank aan Chewy.com: Ingeblikte pompoen voor katten plus ingeblikte sardines zorgt voor een zeer gelukkige kat.

Pompoentaart kattentraktaties

Met dank aan Chewy.com: Bewaar deze voor Thanksgiving – ze kunnen zelfs net zo verrukkelijk zijn als uw versie van pompoentaart.

Tonijn pompoen biscotti kattentraktaties

Met dank aan Chewy.com: Deze fancy-schmancy pompoenkat traktaties zullen binnenkort je katachtige cappuccino laten drinken en naar opera luisteren.

Dus, kunnen katten pompoen eten? Ja – en dat zouden ze moeten doen! Hoewel katten en honden meestal veel gezondheidsvoordelen zullen hebben van het eten van pompoen, neem dan contact op met uw dierenarts voordat u besluit dat pompoen deel gaat uitmaken van het dagelijkse dieet van uw huisdier.