Mag je een kat Benadryl geven?

We zijn allemaal bekend met allergieën en het ongemak dat ermee gepaard kan gaan. Een van de meest voorkomende medicijnen die mensen meestal gebruiken, is Benadryl. Geloof het of niet, maar onze katten kunnen ook allergieën ervaren. Dus de vraag is, kun je een kat Benadryl geven? Is het veilig en welke dosering moet worden gebruikt? Laten we dit hieronder verkennen.

Voordat u uw kat medicijnen geeft, moet u uw dierenarts raadplegen. Hoewel Benadryl een veel voorkomend medicijn kan zijn, moet u nog steeds bij uw dierenarts controleren of u het om de juiste reden gebruikt. Als u uw dierenarts of het plaatselijke dierenziekenhuis niet kunt bereiken, belt u het ASPCA Animal Poison Control Center (888-426-4435).

meisje knuffelt grijze tabby kat terwijl beiden naar een telefoon kijken

Wat is Benadryl?

Benadryl is de merknaam van een veel voorkomende antihistamine medicatie. Een andere naam voor Benadryl is difenhydramine. Het wordt verkocht over de toonbank bij de meeste apotheken en supermarkten. Sommige dierenartsenkantoren kunnen ook verschillende vormen van Benadryl verkopen.

Hoe werkt Benadryl?

Wanneer ons lichaam een allergische reactie ervaart, geven ze histamines af. Dit kan jeuk, zwelling en roodheid veroorzaken. Antihistaminica werken om de afgifte van histamines te blokkeren en daarom de symptomen van een reactie te verminderen. De meeste antihistaminica veroorzaken slaperigheid als bijwerking , dus tenzij het specifiek als niet-slaperig wordt bestempeld, wees dan voorbereid op een vermoeide kat.

Wat te behandelen met Benadryl

Benadryl kan om een aantal redenen gunstig zijn voor uw kat. Enkele van de redenen om Benadryl te gebruiken kunnen zijn:

 • Allergische huidreacties
 • Vaccinreacties
 • Insectenbeten of steken
 • Misselijkheid
 • Mild kalmerend middel

Als uw dierenarts zegt dat het veilig is om uw kat Benadryl te geven, zorg er dan voor dat de medicatie die u geeft alleen difenhydramine als het actieve ingrediënt heeft – en is niet gecombineerd met pijnstillers, decongestiva, etc.

Benadryl dosering voor katten

Een goede vraag om jezelf te stellen is hoeveel Benadryl je een kat kunt geven? U moet altijd uw dierenarts raadplegen voordat u begint met een medicatieregime. Aanbevolen doses Benadryl voor katten zijn echter meestal 1 mg per 1 pond, om elke 8-12 uur te worden gegeven als dat nodig is. Raadpleeg uw dierenarts en gebruik deze interactieve rekenmachine om te bepalen hoeveel Benadryl u uw kat moet geven.

Pil of vloeibare Benadryl?

Er zijn twee verschillende opties van vrij verkrijgbare Benadryl die u uw kat kunt geven. We zijn het meest bekend met Benadryl tabletten of pillen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste Benadryl-tabletten worden geleverd in doses van 25 mg. De tabletten kunnen echter in tweeën worden gesplitst (als uw kat ongeveer 12 pond weegt) of in vieren worden gesneden (als uw kat minder dan 7 pond weegt). Het kan nuttig zijn om de pil in een traktatie of voedsel te plaatsen om uw kat het te laten doorslikken.

Een andere optie is vloeibare Benadryl. Dit kan de gemakkelijkere optie zijn om uw kat de volledige hoeveelheid medicatie te laten nemen. Vloeibare Benadryl kan via een spuit worden toegediend, maar het is belangrijk om het voorzichtig en langzaam toe te dienen om te voorkomen dat uw kat stikt.

Zijn er mogelijke bijwerkingen bij het geven van Benadryl aan mijn kat?

Elke keer dat we een nieuw medicijn of een nieuwe stof aan een kat introduceren, is het belangrijk om te letten op bijwerkingen. Enkele mogelijke bijwerkingen van Benadryl kunnen zijn:

 • Slaperigheid/slaperigheid
 • Agitatie
 • Xerostomie
 • Problemen met plassen
 • Diarree
 • Braken

Het kan tot een uur duren voordat de effecten van Benadryl zich in uw kat presenteren. U moet uw kat gedurende deze tijd nauwlettend in de gaten houden. Als u merkt dat uw kat een reactie op de medicatie heeft, moet u stoppen met het toedienen van Benadryl totdat u met uw dierenarts spreekt.

Kun je een kat Benadryl geven voor angst?

In plaats van Benadryl beveelt dierenarts Dr. Justine Lee een veilig voorgeschreven medicijn aan, gabapentine genaamd, voor angstverlichting op korte termijn bij katten. Een goed voorbeeld van wanneer u dit type medicatie voor angst bij uw kat moet gebruiken, is wanneer u met de auto of het vliegtuig reist, vooral als uw kat eerdere tekenen van angst heeft vertoond tijdens het reizen. U moet echter niet vertrouwen op gabapentine of Benadryl om alle gevallen van angst te behandelen.

Soms heeft uw kat gewoon een andere uitlaatklep nodig om zijn angst te verlichten. U kunt bijvoorbeeld kattenkruid proberen te gebruiken, wat voor sommige katten kalmerend kan zijn. Je kunt ook proberen het spel aan te moedigen om je kat te helpen extra energie te verbruiken. Deze oplaadbare laserpointer kan een geweldige optie zijn. Of laat je kat kennismaken met de kattentoren van Whisker om beweging aan te moedigen, wat hij kanlp lagere angst.

Moet ik Benadryl gebruiken voor de allergieën van mijn kat?

Wetende dat Benadryl voornamelijk wordt gebruikt om allergieën en allergische reacties bij mensen te behandelen, vraagt u zich misschien af kunt u een kat Benadryl geven voor allergieën? De algemene consensus is dat Benadryl veilig is om uw kat te geven wanneer het in de juiste dosis wordt toegediend. Als u merkt dat uw kat zichzelf vaak krabt of een nieuwe reactie heeft, raadpleeg dan uw dierenarts en u zou uw kat Benadryl moeten kunnen geven om zijn allergieën te behandelen.

Natuurlijke alternatieven voor Benadryl voor katten

Benadryl is misschien niet voor iedereen het antwoord. Veel kattenouders geven er de voorkeur aan om in plaats daarvan natuurlijke alternatieven te gebruiken. Bekijk ons bericht over kruiden die veilig zijn voor katten als u op zoek bent naar natuurlijke alternatieven om de ontsteking of allergieën van uw kat te behandelen.

Is Benadryl veilig om uw kat te geven?

De meeste dierenartsen zullen het erover eens zijn dat Benadryl veilig en effectief is om aan uw kat te geven als ze lijden aan allergieën of een allergische reactie. Opnieuw u moet altijd uw dierenarts raadplegen voordat u begint met nieuwe medicatieregimes. U moet er ook voor zorgen dat u uw kat controleert op eventuele bijwerkingen, waaronder braken en diarree.

Als u het moeilijk vindt om de afvalpatronen van uw kat te controleren, kunt u proberen over te schakelen naar de Litter-Robot 3 Connect. Dit in combinatie met de app kan u informeren over de afvalpatronen van uw kat en u op de hoogte houden wanneer de afvallade geleegd moet worden. Dit kan nuttig zijn bij het starten van een nieuw medicijn en het controleren van afval op eventuele veranderingen of bijwerkingen.

Hoe geef je een kat een Benadryl pil?

Zorg er eerst voor dat u de juiste dosering toedient – bel uw dierenarts of het plaatselijke dierenziekenhuis om dit te bevestigen. Probeer vervolgens de pil te verbergen in een traktatie of voedsel. Zodra uw kat de pil heeft ingenomen, probeert u zachtjes over zijn keel te wrijven om hem aan te moedigen te slikken terwijl de pil in zijn mond zit.

Kun je een kat Benadryl geven voor allergieën?

Ja, in de juiste dosering. Raadpleeg eerst uw dierenarts. Zorg er daarna voor dat u uw kat in de gaten houdt wanneer u Benadryl toedient.

Hoe vaak kun je een kat Benadryl geven?

Meestal wordt Benadryl elke 8-12 uur aanbevolen, of twee tot drie keer per dag. Volg altijd de aanwijzingen van uw dierenarts.