Moet je je Ragdoll-kat naar een trimmer brengen?

Ragdoll katten zijn een speciaal ras. Ze staan bekend om hun lange, zijdeachtige jassen.  Een vraag die vaak opkomt is of je je ragdoll kat wel of niet naar een trimmer moet brengen?

Sommige katten kunnen van tijd tot tijd professionele verzorging nodig hebben, maar dit is niet voor alle katten vereist. Velen kunnen zichzelf vrij goed reinigen en verzorgen. Katten hebben een speciale tong die ze gebruiken om hun vacht er op zijn best uit te laten zien, en om los haar te verwijderen en te verteren. Soms zijn de eigen inspanningen van de katten niet genoeg om klitten en matten op afstand te houden, vooral in het voorjaar wanneer katten de neiging hebben om behoorlijk te verharen. Dit geldt vooral voor langharige katten, zelfs als ze regelmatig door hun eigenaren worden geborsteld. Door je katachtige vriend naar een trimmer te brengen, kun je matten ontwarren en grote hoeveelheden los haar verwijderen terwijl je de kat shampoot om hem er op zijn best uit te laten zien en voelen.

Moet je je Ragdoll-kat naar een trimmer brengen?

Wat is het doel van Trimmers?

Verzorging is het proces van zorg voor een huisdier door specifieke taken uit te voeren die hun vacht, hygiëne en gezondheid behouden. Verzorging kan thuis worden gedaan met dagelijks borstelen en kammen, of het kan worden gedaan door een professionele trimmer die uitgebreidere zorg zal uitvoeren, waaronder het verwijderen van matten en klitten, het reinigen van oren en het trimmen van nagels.  Verzorgingsdiensten zijn niet alleen voor katten die concurreren in kattenshows; veel katteneigenaren gebruiken van tijd tot tijd trimmers om hun katten te laten baden en hun vacht te conditioneren.

Bij de trimmer kunt u ervoor kiezen om de vacht van uw kat volledig te laten trimmen of scheren, behalve hun kop en staart. Dit staat bekend als een ‘Lion Cut’. Of je kunt gaan voor een nog extremer kapsel en de vacht van je kat laten stylen om op een draak of zelfs een dinosaurus te lijken!

Als uw kat overmatig aan uw meubels, andere mensen of zichzelf krabt, kunt u uw trimmer vragen om Cat Nail Caps op uw kat aan te brengen wanneer ze zijn klauwen trimmen.  Kattennageldoppen zijn kleine stukjes zacht rubber die over de uiteinden van de nagels van uw katten passen en dienen als een barrière om te voorkomen dat uw kat meubels en andere dingen klautert. Nagelmutsen zijn veilig, pijnloos en niet giftig en katten kunnen hun klauwen nog steeds uitschuiven en intrekken zoals normaal.

Hoe Cat Nagelcaps aan te brengen

Waar moet je op letten in een kattentrimmer

Als het gaat om het verzorgen van je ragdoll kat, is het belangrijk om een trimmer te vinden die gespecialiseerd is in het verzorgen van katten. Het verzorgen van een kat is heel anders dan het verzorgen van een hond. Voordat u uw kat naar een trimmer brengt, moet u ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van de ervaring van de trimmer met katten. Een trimmer die niet bekend is met katten kan het bezoek tot een ramp maken. Een goed onderlegde trimmer weet wat er moet gebeuren en hoe uw kat moet worden vastgehouden om de klus te klaren.

Moet je je Ragdoll-kat naar een trimmer brengen?

Moet je je Ragdoll Cat naar een trimmer brengen?

Het hangt allemaal af van het temperament en de verzorgingsbehoeften van je Ragdoll. Katten kunnen meestal hun hele leven gaan zonder ooit een trimmer te hoeven bezoeken. Katten zijn meestal schone wezens en doen er goed aan om zichzelf netjes te houden. Sommige Ragdolls kunnen echter zo’n gematteerde vacht krijgen, vooral als ze ouder of ziek zijn, dat de enige optie is om ze professioneel te laten verzorgen.

De meeste katten vinden het niet leuk om verzorgd te worden en zullen zich vaak verzetten tegen het proces. Katten weten immers niet echt zeker wat er gebeurt als een trimmer op hen afkomt met water en zeep, dus het is niet meer dan normaal dat ze met angst en soms zelfs agressie reageren.

Wanneer u uw kat mee naar huis neemt van de trimmers, kan deze zich een tijdje verstoppen. Dit kan je teleurstellen omdat je misschien je schone en verzorgde kat wilt laten zien, maar je moet geduldig zijn met je kat omdat naar de trimmers gaan een traumatische ervaring voor hen kan zijn.

Moet je je Ragdoll-kat naar een trimmer brengen?

Verzorging is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van de vacht en hygiëne van uw kat. Als je niet zeker weet of je je ragdollkat naar een trimmer moet brengen, praat dan eerst met iemand.

Lees meer over het onderhouden van de vacht van je Ragdoll Cat