Skip to Content

Reizen Ragdoll Katten goed?

Veel mensen vinden het leuk om met hun ragdoll katten te reizen omdat ze erg speels zijn en graag in de buurt van mensen zijn. Ragdolls zijn geweldige reisgenoten omdat ze onderhoudsarm zijn en niet veel aandacht vereisen. Ze kunnen meestal ook goed overweg met andere dieren, waardoor ze een goede keuze zijn voor gezinnen die het leuk vinden om hun huisdieren in hun reisplannen op te nemen.

Dus, reizen Ragdoll-katten goed? Hoe kunt u uw Ragdoll-kat meenemen op vakantie en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw kat zich comfortabel voelt tijdens de autorit? Lees verder voor meer informatie.
reizen met ragdoll

Houden Ragdoll Cats van autoritten?

Ragdoll-katten zijn meestal zeer kalme en rustige dieren en de meesten zullen een ritje in de auto tolereren, maar sommige Ragdolls kunnen genieten van autoritten.

Mijn Ragdoll Cat Huey vond het vroeger heerlijk om elke ochtend op school te lopen. Telkens als hij hoorde dat we ons klaarmaakten om het huis te verlaten, draafde hij mee en sprong bij ons in de auto.

Als je van plan bent om je Ragdoll mee te nemen op autoritten, is de beste manier om ze de tijd te geven om aan de auto zelf te wennen. Als u uw auto in een afgesloten ruimte zoals een garage bewaart, kunt u de autodeuren open laten staan en uw Ragdoll de auto op hun gemak laten verkennen.

Als ze zich comfortabel voelen rond de auto, probeer dan de motor aan te zetten om te zien hoe ze reageren. Begin ze mee te nemen in de auto op korte ritten en bij lage snelheden totdat ze wennen aan het gevoel van rijden.

Als je Ragdoll Cat graag autoritten maakt, weet je het snel. Het enige probleem is dat ze kunnen verwachten dat ze met je meegaan elke keer dat je in de auto stapt!

Reizen Ragdoll Katten goed?

Tips voor reizen met een Ragdoll-kat

Er is niet één definitief antwoord als het gaat om het al dan niet meenemen van een ragdoll kat op je volgende reis. Het hangt allemaal af van de specifieke situatie en de individuele kat. Enkele algemene tips voor het reizen met een ragdoll-kat omvatten echter de juiste ruimte voor het dier, zich bewust zijn van hun behoeften (voedsel, water, strooisel) en ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot een comfortabele plek om te slapen. Zorg er bovendien voor dat je nieuw speelgoed of traktaties speciaal voor je Ragdoll Cat reserveert, zodat ze zich niet vervelen tijdens je reis!

Stop vaak: Neem veel kleine rustpauzes zodat ze naar buiten kunnen en de badkamer kunnen gebruiken. Vergeet niet dat uw huisdier een kleinere blaas heeft dan u, dus ze zullen vaker naar de badkamer moeten gaan. Neem meerdere wegwerp kattenbakken mee, zodat u het strooisel gemakkelijk kunt vervangen als dat nodig is en uw voertuig niet kunt stinken! Als u van plan bent om uw kat buiten uw voertuig te brengen, zorg er dan voor dat uw kat aan een harnas en riem zit en de juiste halsbandidentificatie heeft wanneer u zich buiten waagt. Zorg ervoor dat je kat gechipt is, op die manier als je ondenkbaar gebeurt en ze erin slagen om te ontsnappen, heb je een goede kans om herenigd te worden met je katachtige vriend.

Blijf gehydrateerd: Houd altijd wat water bij de hand, zodat ze bij elke ruststop opnieuw kunnen hydrateren. Een truc waar veel mensen bij zweren is het meenemen van ijsblokjes op elke lange roadtrip. Dit vermindert de benodigde ruimte in vergelijking met het meenemen van waterkannen en is leuk voor uw huisdier om te eten.

Laat ze niet alleen in de auto: Laat je kat niet alleen in je auto terwijl je boodschappen doet. Op warme zomerdagen kan de binnenkant van uw auto snel 120 graden bereiken, zelfs als de ramen open zijn gebarsten. Dierendieven jagen ook op huisdieren die alleen in auto’s worden achtergelaten bij rustplaatsen, dus zorg ervoor dat je ze bij je houdt bij het doen van boodschappen.

Laat ze niet rond de auto rennen: Er zijn verschillende veiligheidsharnassen voor huisdieren en kattendragers die uw katten in bedwang kunnen houden terwijl ze in de auto zitten. Deze methoden zijn de veiligste manier om uw huisdieren veilig te houden terwijl u onderweg bent. Ze beschermen uw huisdier niet alleen tegen letsel, maar voorkomen ook dat ze u afleiden tijdens het rijden.

Een veiligheidsharnas voor huisdieren is als een gewone veiligheidsgordel, maar het is ontworpen om uw huisdier te beschermen. Laat uw huisdier het harnas een tijdje dragen voordat u op uw eerste roadtrip gaat, zodat ze eraan wennen en de riem kan worden aangepast voor comfort. Als uw kat de voorkeur geeft aan de veiligheid van een kattenmand, zorg er dan voor dat hij voldoende ruimte heeft om zich in te verplaatsen. Onthoud altijd dat de passagiersstoel de laatste plaats is waar uw huisdier ooit zou moeten zitten terwijl uw auto beweegt.

Reizen Ragdoll Katten goed?

Comfortabel en veilig: Het belangrijkste om je op te concentreren moet het comfort van je huisdier zijn. Als uw huisdier zich comfortabel voelt, zal de rit soepel verlopen. Hun comfort is net zo belangrijk als dat van jezelf. Stel je voor dat je op een lange reis moet rijden zittend in een stoel die hurktts of is ongemakkelijk. Het zou zorgen voor een behoorlijk onplezierige reis! Hetzelfde geldt voor uw huisdier. Een eenvoudige truc om je huisdier op zijn gemak te stellen, is door zijn favoriete speeltje of deken mee te nemen.

Reisziekte: Er zijn katten die last kunnen hebben van reisziekte, in welk geval het het beste is om de juiste medicatie van uw dierenarts te krijgen voordat u op reis gaat. Gebruik geen geneesmiddelen voor menselijk gebruik. Voor zeer gestreste katten kun je een spray kopen met de naam Feliway, waarvan is bewezen dat het katten kalm houdt in stressvolle situaties.

Maak een routine: Plan uw reizen zodat uw Ragdoll Cat weet wat hij kan verwachten en een comfortabele routine heeft. Dit zal hen helpen zich sneller aan te passen aan een nieuwe omgeving. Enkele tips voor het creëren van een routine zijn het opzetten van een bed op een specifieke plek, het verstrekken van voedsel en water op specifieke plaatsen en het samen spelen van zachte spelletjes voor het slapengaan.

Medicatie: Als u met uw huisdier reist, zorg er dan voor dat u voldoende medicijnen meeneemt voor de duur van uw verblijf. Als er iets gebeurt terwijl je weg bent en ze medische hulp nodig hebben, houd dan het nummer van de dierenarts bij de hand.

Reizen Ragdoll Katten goed?

Cat-vriendelijke hotels zoeken

Als u met een ragdoll-kat reist en van plan bent om in een hotel te verblijven, moet u onderzoeken of uw hotel hen toestaat om te blijven. Sommige hotels hebben mogelijk een specifiek beleid voor het binnenbrengen van huisdieren, dus het is altijd het beste om van tevoren te controleren. Gelukkig voor jou hebben we het harde werk voor je gedaan en een lijst samengesteld met de beste katvriendelijke hotels.

Cat Hotels (Huisdieren toegestaan)

Dus, moet je je ragdoll kat meenemen op je volgende reis? Als uw kat geen problemen heeft om in de auto te zitten, is het antwoord ja! Zij zullen dol zijn op het avontuur en jij ook. Zorg er wel voor dat je je van tevoren op alles voorbereidt.

Als het meenemen van je Ragdoll tijdens je reis geen optie is, lees dan onze gids over wat je met je kat moet doen als je op vakantie gaat.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt