Moet je een kitten krijgen voor Kerstmis?

Een kitten voor kerst? Het staat op de kerstlijst van je kind en ze heeft er non-stop over gepraat. Dit is wat je moet weten voordat je haar wens inwilligt. Of het bevredigen van je eigen verlangen naar een lieve harige metgezel.

Zonder twijfel worden kittens een integraal onderdeel van een gezin. Ze helpen een kind te leren over verantwoordelijkheid en bieden een ongelooflijke hoeveelheid warmte en gezelschap.

Dus wat is de beste manier om een huisdier in het gezin te brengen of er een cadeau te geven?

De tijd om je voor te bereiden is voor de kat voegt zich bij het gezin, vooral tijdens de vakantie. Omdat katten meestal gereserveerder zijn wanneer ze lid worden van een huishouden en de drukke vakanties niet de norm zijn, moet je wat huiswerk maken.

Lees ook: De complete gids voor flesvoeding van kittens

Deel mijn nieuwe boek, “De kunst van het opvoeden van een kitten”, met je kind ter voorbereiding op de nieuwe aankomst. “The Art of Raising a Kitten” neemt je week na week mee door de ontwikkeling van kittens en benadrukt het belang van socialisatie, voeding en het behoud van een goede gezondheid.

Bekijk op Amazon

Socialisatie is de sleutel tot een succesvolle adoptie, of het nu gaat om een asiel of een rasechte kat.

Als u op zoek bent naar een raskat, is er alle informatie die u nodig hebt om een verantwoordelijke fokker te vinden.

Met een focus op het vriendelijkere en zachtere aspect van integratieve zorg, onderzoekt het boek keuzes op basis van de levensstijl van het kitten. Het aantal en de frequentie van vaccinaties hangt bijvoorbeeld af van die levensstijl – binnen versus buiten en waarschijnlijkheid van blootstelling – in plaats van rote-bepaling. Het belang van kwaliteitsvoeding wordt ook besproken, samen met gezondheidsuitdagingen die kunnen worden aangetroffen.

Te vaak kunnen huisdieren die impulsief worden gekocht, ongepast reageren op de stress van de nieuwe omgeving en kunnen ze worden geconfronteerd met afstand doen. Sommige opvangcentra zetten een pauze in bij adopties om die mogelijkheid af te wenden.

Ter voorbereiding moet u waarschijnlijk een aanvraag invullen en vooraf worden goedgekeurd. Denk aan vrijwilligerswerk als je geen ervaring hebt met katten.

Kittens

Alle kittens hebben verschillende persoonlijkheden, aanleg en achtergronden.

Bezoek het asiel voordat je adopteert om meer te weten te komen over de verschillende persoonlijkheden van de katten daar en bespreek welke een goede match kunnen zijn voor je gezin. Probeer iets te leren over de achtergrond van de kat. Een timide kat die gewend is aan een rustige levensstijl past misschien niet in een druk huishouden. Beter nog, zoek naar een kat die meer extravert is. Een hecht paar kan een goed idee zijn voor twee kinderen of als de katten de hele dag alleen zijn. (Houd er rekening mee dat er mogelijk minder kittens zijn zodra de winter begint.)

Lees ook: 10 vragen om te stellen voordat je een nieuwe kat adopteert

Maak niet de fout om het kitten op te halen zoals u een huis vol gezelschap verwacht en met decoraties die kunnen worden ingenomen of beschadigd. De opwinding is niet bevorderlijk voor een rustige integratie in het huishouden.

Bespreek de juiste manier om de kat te aaien en op te halen. Het is nooit te vroeg om meer te weten te komen over de lichaamstaal van de kat: wat het betekent als de oren terug zijn, als de ogen verwijd zijn, begint de staart te zwaaien. Beten en krassen worden te vaak veroorzaakt door het impulsieve gedrag van een kind dat niet de juiste manier heeft geleerd om een dier te benaderen. Verzeker je kind ervan dat het goed is als ze gewoon in de buurt van de kat zit, in plaats van rondgedragen te worden, vooral in het begin.

Lees ook: Hoe een nieuw kitten aan een oudere kat te introduceren

Over gezondheid gesproken, doe enkele testbezoeken met vrienden die katten hebben om ervoor te zorgen dat uw kind niet allergisch is voor katten – allergieën zijn een veel voorkomende reden om afstand te doen. Krijg enkele aanbevelingen voor dierenartsen voordat zich een noodsituatie voordoet; denk aan het plannen van een afspraak kort na aankomst om een basislijn voor zorg in te stellen, inclusief sterilisatie of castratie (indien nog niet gedaan) en eventuele vervolgvaccinaties.

schattig kitten

Adequate socialisatie vroeg in het leven is essentieel voor een gelukkige, goed aangepaste kat die een plezier is om mee te leven.

Ga nu winkelen voor je kat. Dit is het leuke deel! Koop een comfortabel bed, draagzak, krabpalen (meer dan één!), halsband, kattenbak en zwerfvuil, riem en harnas als je van plan bent haar mee naar buiten te nemen, speelgoed – alles wat je nodig hebt om je nieuwe familielid zich welkom te laten voelen.

Lees ook: De complete voedingsgids van kittens tot senioren

Als je eenmaal hebt besloten om de gelukkige kat te kiezen, is het thuiskomen. Zorg ervoor dat je een rustige ruimte voorbereidt – een slaapkamer of een extra badkamer – waar ze geleidelijk aan haar nieuwe huis kan wennen. Misschien wilt u een Feliway-plug-in of bloemessenties gebruiken om stress te verminderen en van plan zijn een radio te houden op het spelen van rustgevende muziek.

Misschien zal al deze planning het “geschenk” of “verrassing” aspect van het adopteren van een kat wegnemen. Maar schuilplaatsen en de straten zitten vol met ongewenste zielen. Huisdieren zijn levende, ademende wezens die een langdurige toewijding aan hun zorg vereisen. Met de juiste voorbereiding zal het toevoegen van een nieuwe kat aan uw gezin het de beste vakantie ooit maken.

Lees ook: De 71 beste cadeaus voor kattenliefhebbers