Moet ik twee Ragdoll-katten krijgen?

Lappenpop katten zijn een van de meest volgzame en schattige rassen die er zijn. Ze zijn ook een van de meest populaire, dus je hebt genoeg gezelschap als je besluit om te adopteren. De vraag is: Moet je er twee krijgen?

Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden wanneer u de voor- en nadelen van het krijgen van twee ragdoll-katten overweegt.

2 ragdoll katten

Waarom twee Ragdoll Cats adopteren?

De Ragdoll-kat is een ras dat bekend staat om zijn gezelligheid. Deze katten houden ervan om rond te hangen en te genieten van gezelschap, of dat nu van mensen is of van hun eigen soort. Veel onderzoek bewijst dat een ragdoll kat gezonder zal zijn als hij of zij een andere kat heeft. Talrijke studies hebben aangetoond dat katten met metgezellen gelukkiger en actiever zijn.

De meeste fokkers raden aan om twee Ragdoll-kittens tegelijkertijd te kopen. Het hebben van twee kittens betekent dat je Ragdoll Cat een speelkameraadje heeft om ze gezelschap te houden terwijl je weg bent op het werk, op vakantie of uit of gewoon boodschappen doet. Als u niet in de buurt bent om de hele dag tijd met uw kitten door te brengen, bestaat de kans dat hij eenzaam en gestrest wordt. Sommige fokkers bieden korting als je twee nestgenoten tegelijkertijd koopt, dus wees niet bang om het te vragen.

Moet ik twee Ragdoll-katten krijgen?

Een tweede kat toevoegen op een later tijdstip

Ragdoll katten zijn experts in het omgaan met andere katten. U kunt ervoor kiezen om één Ragdoll-kitten te adopteren en vervolgens besluiten om later een vriend toe te voegen, of gewoon twee tegelijk te krijgen. Hoe dan ook, deze katten zullen zich snel aanpassen aan uw levensstijl. Er is ook een kans dat een eenzaam kitten een sterkere band met u krijgt.

Als u later een nieuw Ragdoll-kitten of een ander kattenras introduceert, moet u verwachten dat u een aanpassingsperiode van ongeveer één tot twee weken doorloopt. Het is normaal dat kittens sissen en grommen wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten, maar je moet ze zorgvuldig controleren om er zeker van te zijn dat ze zich goed aanpassen. Als het sissen te intens wordt, geef ze dan een pauze van elkaar door ze in verschillende kamers te laten spelen. Ze spelen binnen de kortste keren vrolijk met elkaar!

Moet ik twee Ragdoll-katten krijgen?

Hoe weet je of je Ragdoll Cat eenzaam is?

Als u denkt dat uw kat een vriend kan gebruiken, zijn er enkele gedragssignalen waar u op moet letten. Katten bieden een verscheidenheid aan reacties wanneer ze eenzaam zijn, zoals verhoogde vocalisaties en verkeerd gerichte agressie. Wanneer uw kat begint te acteren, meubels klautert of aanhankelijk met u is, is het tijd om de mogelijkheid te overwegen dat hij depressief is. Als je ragdollkat een van deze tekenen vertoont, heeft hij misschien een metgezel nodig.

Moet ik twee Ragdoll-katten krijgen?

Nadelen van het krijgen van twee Ragdoll-katten

Het krijgen van twee Ragdoll-katten betekent meer poep in de kattenbak en verdubbelt de kosten voor alles, maar zeker de moeite waard omdat er meer is om van te houden.

Laatste gedachte

Als u op zoek bent naar een nieuw huisdier en klaar bent voor een dubbele liefde, dan zijn twee Ragdoll kittens de perfecte keuze. Je krijgt dubbel zoveel entertainment als je ze ziet rollen en tuimelen, elkaar verzorgen en slapen, allemaal in elkaar gewikkeld. In tegenstelling tot andere kittens zullen twee Ragdolls over het algemeen rustig samen spelen. Of je nu één, twee of drie Ragdoll-kittens in je leven wilt, je zult de ervaring van het hebben van een Ragdoll-kat niet willen missen.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een Ragdoll Kattenfokker