Mijn Maine Coon is altijd hongerig – 19 redenen ervoor


Mijn Maine Coon heeft altijd honger, waarom is dat zo? Je vraagt je misschien af waarom je Maine Coon-kat altijd om meer vraagt. Een Maine Coon die constant honger heeft, krijgt zeer waarschijnlijk niet de juiste hoeveelheid voedsel.

Eigenaren van gezelschapsdieren voeren dit grote kattenras vaak onder, dat veel meer calorieën nodig heeft dan de typische huiskat. Er zijn tal van andere mogelijke oorzaken, zoals een niet-geïdentificeerd gezondheidsprobleem of het voedsel dat u ze geeft van slechte kwaliteit.

Omdat hun kat vaak om meer voedsel vraagt dan normaal, maken veel katteneigenaren zich zorgen dat hun hongerige kat een onderliggende ziekte heeft. Gelukkig vonden we 19 redenen waarom je Maine Coon altijd om eten smeekt.

Hoewel onvoldoende voedsel de meest voorkomende oorzaak is van de constante honger van een Maine Coon, zijn er nog steeds veel andere redenen waarom uw kat constant trek kan hebben. Om de precieze reden te leren waarom uw kat constant om voedsel smeekt zonder eerst te rennen voor een dierenartscontrole, lees verder!

Mijn Maine Coon is altijd hongerig – 17 redenen

Maine Coon kitten zit voor een voerbak

Het grootste ras van huiskat ter wereld, de Maine Coon, is bekend. Dit impliceert dat het behoud van hun grootte en gezondheid sterk afhangt van het voedsel dat ze consumeren.

Het ideale dieet voor Maine Coons moet omvatten hoog eiwitgehalte en matig koolhydraat inname met zeer weinig granen aanwezig. De meerderheid van de eigenaren geeft er de voorkeur aan om hun Maine Coons een dagelijks mengsel van nat en droog voedsel te geven.

Sommige ouders van gezelschapsdieren geven er echter de voorkeur aan om hun katten te voeren rauw vlees, net zoals een wilde kat dat zou doen.

Katteneigenaren die hun Maine Coons rauw voedsel zoals kip, rundvlees en vis voeren, samen met aanvullende oliën en benodigde vitamines, zorgen goed voor de gezondheid van hun kat.

Zelfs als u uw Maine Coon alle mogelijke voedingsstoffen geeft, merkt u misschien nog steeds dat het hongeriger lijkt te zijn dan het zou moeten zijn, laten we eens kijken waarom.

1. Geef je genoeg voedsel aan je Maine Coon?

Natvoer voor huisdieren

De meest voor de hand liggende reden waarom je zegt dat mijn Maine Coon altijd honger heeft, kan zijn dat je hem niet genoeg voedsel geeft. Maine Coons hebben meer calorieën en voedingshoeveelheden nodig omdat ze groter zijn dan de typische huiskat.

Ongeveer drie ons droogvoer of negen ons natvoer moet elke dag aan uw Maine Coon worden gegeven. De meerderheid van de eigenaren ontdekt dat een mix van nat en droog voedsel perfect werkt. Probeer de portiegrootte van uw kat te vergroten om ervoor te zorgen dat deze na de maaltijd volledig tevreden is.

Je moet leren welke hoeveelheid voedsel je nodig hebt om je katachtige vriend te voorzien.

2. Heb je je Maine Coon-spijsvertering overwogen?

Maine Coons consumeren al veel meer voedsel dan de meerderheid van de huiskatten vanwege hun grote omvang. Natuurlijk is elke kat uniek, en uw Maine Coon kan een metabolisme hebben dat zelfs hoger is dan dat van de meerderheid van de katten in zijn ras.

Als uw kat actiever is dan andere katten of veel tijd buiten rondrent, kan hij ook meer calorieën verbranden.

Voordat u belangrijke veranderingen in het dieet aanbrengt, moet u met uw dierenarts praten, maar als u denkt dat uw Maine Coon een hoog metabolisme heeft, wilt u misschien de calorie-inname een beetje verhogen om te compenseren voor alle energie die het verbruikt.

GERELATEERD: Maine Coon Groeigrafiek – Wat te weten Zodat Maine Coon kan groeien

3. Je Maine Coon-kat geeft over na het eten

Veel katten hebben de slechte gewoonte om te snel te eten. Het gevoelige spijsverteringsstelsel van katten kan ze echter doen overgeven als ze te snel eten. Dit impliceert dat een aanzienlijk deel van de calorieën en vloeistoffen die uw kat zojuist heeft ingenomen, verloren gaat door uw kat.

U kunt kopen Automatisch natvoer Feeders of plaats obstakels in de voerbak van uw kat om het eten te vertragen om te voorkomen dat hij te snel eet. Dit zal het braken verminderen en hun spijsverteringsstelsel meer tijd geven om de recente maaltijd te verteren.

4. Uw Maine Coon-katten vervelen zich

Vanwege hun intelligentie en speelse aard hebben Maine Coons veel mentale en fysieke stimulatie nodig om ze bezig te houden.

Uw kat kan het grootste deel van zijn tijd doorbrengen met eten als hij niet genoeg speelruimte of speelgoed heeft om hem te vermaken. Zorg ervoor dat uw Maine Coon een ton speelgoed, en wissel dem om de paar weken op om uw kat geïnteresseerd te houden.

Een dagelijkse speeltijd met uw kat moet ook worden ingevoerd voor extra verrijking! Geef je grote kat een krabpaal cadeau zodat hij de hele dag door kan spelen en sporten.

GERELATEERD: 8 Beste hoge kattenbomen

5. Uw Maine Coon Kat is alleen

volwassen maine coon kat

Maine Coon is niet anders dan ik. Ik eet veel als ik me eenzaam en alleen op de wereld voel, dus waarom zou Maine Coon niet eten vanwege eenzaamheid? Maine Coons zijn extreem sociale dieren die worstelen als ze niet genoeg ontvangen zorg en liefde.

Uw Maine Coon kan vaker eten als u of uw gezin altijd weg zijn en er geen andere katten in de buurt zijn om ze gezelschap te houden.

Als je denkt dat je Maine Coon-kat misschien eenzaam is, zorg er dan voor dat je er meer een-op-een tijd mee doorbrengt. Als je de middelen, tijd en energie hebt voor nog een kat, kun je dit zelfs overwegen.

6. Je Maine Coon houdt niet van zijn food bowl

Vanwege hun extreme gevoeligheid kunnen katten sterk worden beïnvloed door zelfs de kleinste elementen in hun omgeving. Door de kom die ze gebruiken om te eten, merken veel katten dat ze minder eten. De kom vorm is een van de meest typische daders.

De snorharen van katten zijn uiterst delicaat en diepe kommen zorgen er vaak voor dat ze spannen of buigen. Probeer een ondiepe voerbak te kopen, zodat je Maine Coon-kat geen problemen zal hebben tijdens het genieten van het eten.

7. Nieuw schema zit je kat dwars

Alle katten, inclusief Maine Coons, zijn gewoontedieren.

Zelfs kleine aanpassingen aan hun omgeving of schema kunnen een veel grotere impact op hen hebben dan op een mens. Je Maine Coon was waarschijnlijk gewend aan een verschillend voedingsschema als je er onlangs eentje mee naar huis hebt genomen.

Als uw kat gewend is om op specifieke tijden te eten, kan hij gaan janken dat hij honger heeft. Om te voorkomen dat uw kat van streek raakt met een plotselinge verandering in de voedertijd, probeert u een meer geleidelijke overgang door te voeren.

8. Kattenvoer van lage kwaliteit

Schattige Maine Coon kat in de buurt van kom met voedsel thuis

Zelfs als u uw Maine Coon voldoende calorieën geeft, is het soort voedsel dat u hem geeft mogelijk niet voldoende om zijn honger te stillen. Kattenvoer van hoge kwaliteit met de beste voedingswaarden is noodzakelijk voor Maine Coons.

De kans is groot dat het voeren van uw kat het goedkoopste voer op de markt een negatief effect zal hebben. Meer “vulstof” ingrediënten, zoals granen, worden gebruikt in goedkoper kattenvoer, dat weinig voedingswaarde toevoegt aan het dieet van uw kat.

Investeer in plaats daarvan in duurder kattenvoer met een hoger aandeel eiwitten en minder koolhydraten.

GERELATEERD: Beste kattenvoer zonder vulstoffen

9. Er is iets in kattenvoer veranderd

Zoals we al zeiden, zijn katten zeer gevoelige wezens, vooral om te veranderen. Het merk kattenvoer dat u koopt, heeft mogelijk het recept gewijzigd zonder dat u zich er zelfs maar van bewust bent.

Het is mogelijk dat een gerecht waar je kat vroeger dol op was, enigszins is veranderd, zodat het niet langer aanspreekt. Als u van mening bent dat dit het geval is, onderzoek het merk waar je al jaren online koopt om te zien of het recept onlangs is veranderd.

Als dat zo is, moet u uw kat misschien (geleidelijk) kennis laten maken met een nieuw merk kattenvoer.

10. Uw Maine Coon-kat is geen fan van het voedsel dat u verstrekt

Helaas hebben sommige katten een kieskeurige eetlust. Misschien heb je te maken met een kieskeurige eter als uw Maine Coon altijd honger lijkt te hebben, maar slechts een klein deel van het voedsel dat u aanbiedt consumeert.

Als je denkt dat je Maine Coon een beetje kieskeurig is als het gaat om eten, is het waarschijnlijk tijd om te gaan experimenteren met verschillende voedselmerken en smaken totdat je iets vindt dat je vriendelijke reus leuk zal vinden. Je moet ook 9 Best Tasting Cat Foods voor kieskeurige eters controleren.

11. Uw Maine Coon Kat is gestrest

zwarte maine coon op een witte achtergrond

Stress en depressie kunnen het eetpatroon van uw kat op dezelfde manier veranderen als verveling en eenzaamheid. De emotionele toestand van uw kat moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, vooral omdat dit vaak de fysieke gezondheid beïnvloedt.

Wanneer de kat gestrest of depressief is, kan hij ermee omgaan door meer of minder te eten. De bron van stress kan be een nieuwe baby, een nieuwe kat in het huishouden of een kleine verandering in de routine.

Let op meer tekenen van stress zoals verstoppen, speeltijd vermijden, knappen en dergelijke.

12. Uw Maine Coon Kat is zwanger

Als een vrouwelijke Maine Coon die niet is gesteriliseerd veel meer begint te eten dan normaal, is ze misschien zwanger of onlangs bevallen. Een kat heeft uiteindelijk veel meer voedsel nodig als hij veel kleine kittens heeft om voor te zorgen.

Een zwangere of zogende kat zal meestal een duidelijke toename van de eetlust. Je moet een zwangere of zogende kat voldoende voedsel geven, zodat ze haar kracht kan behouden, omdat ze veel kwetsbaarder is dan normaal.

13. Je Maine Coon heeft een probleem met haarballen

Katten slikken veel vacht omdat ze zichzelf verzorgen met hun tong. Omdat ze zichzelf vrij vaak verzorgen, kan het haar in het spijsverteringsstelsel van de kat vastzitten en daardoor voorkomen dat ze de juiste hoeveelheid voedsel eten.

Omdat Maine Coons vrijwel een lange vacht hebben, ze zijn gevoelig voor Haarballen. Daarom is het cruciaal dat je ze een of twee keer per week borstelt, en vaker tijdens het verharingsseizoen, om haarballen te verminderen.

Ze zullen daardoor minder haar consumeren, waardoor hun risico op het ontwikkelen van haarballen afneemt. Het is van cruciaal belang dat u uw Maine Coon-kat regelmatig verzorgt als ze gevoelig zijn voor het ontwikkelen van haarballen

14. Een andere stimulus is in het spel

grijze maine coon

Katten zijn gewone dieren, zoals ik al zei, en ze pikken vaak routines op. Misschien leer je je kat onbedoeld om elke keer dat je hem eten geeft iets anders te verwachten.

Uw kat kan de voedertijd vermijden, omdat hij gewend is om traktaties of wat uitstapjes naar buiten te maken. Als je Maine Coon je altijd smeekt om eten, is het mogelijk dat het eigenlijk op zoek is naar de externe stimulatie dat komt vaak met voedertijd.

U moet de traktaties enige tijd stoppen zodat uw Maine Coon stopt met het associëren van voedingstijd met traktaties.

15. Voedselagressie

Merk je dat je Maine Coon snel veel voedsel eet en sjaals of agressief handelt als je het benadert terwijl hij dat doet?

Dit is een duidelijk teken dat uw kat agressief is tegenover voedsel. Als je Maine Coon ooit een zwerfhond was of op enig moment in zijn leven moest vechten om te overleven, is dit gedrag vooral typisch.

Verwilderde en zwerfkatten die sporadisch toegang hebben tot voedsel, pikken snel eten op. Helaas zal het enige tijd duren voordat uw kat zich realiseert dat hij niet meteen al zijn voedsel hoeft af te maken!

Als u de eigenaar bent van veel katten in het huishouden, moet u een rustige plek bieden voor uw Maine Coon, zodat deze kan eten zonder zich zorgen te maken of hij het voedsel zal verliezen.

GERELATEERD: Wat zwerfkatten te voeren – Wat te voeden en wat niet te voeren

16. Uw Maine Coon-kat is geïnfecteerd met parasieten

Je Maine Coon kan parasieten hebben als je hebt gemerkt dat hij vaker eet dan normaal terwijl hij gewicht verliest of behoudt.

Het is mogelijk voor katten om darmwormen en andere parasieten van buitenaf, vaak door contact met andere katten. Uw Maine Coons kunnen vraatzuchtiger worden dan normaal als deze vervelende parasieten van hun voedsel lekken.

Zorg ervoor dat u meteen naar uw dierenarts gaat als u denkt dat uw kat wormen of andere interne parasieten heeft. Ondanks het feit dat deze parasieten zelden de dood veroorzaken, moeten ze meteen worden behandeld.

17. Uw Maine Coon-kat is misschien nieuwsgierig

Je zou kunnen aannemen dat je binnenkat niet genoeg te eten krijgt als je Maine Coon voortdurend pleit voor tafelresten. Maar meestal is je kat gewoon nieuwsgierig.

In extreme situaties kan een kat zo gewend raken aan het consumeren van menselijk voedsel dat hij zijn eigen kattenvoer afwijst! Maar het dieet van uw kat mag geen menselijk voedsel bevatten, met name granen, fruit of andere niet-vleesproducten.

Hoewel het verleidelijk kan zijn, moet je er geen gewoonte van maken om je kat traktaties van tafel te geven.

18. Uw Maine Coon Kat veroudert

Als je kat ouder wordt, wordt er verwacht dat je meer aandacht besteedt aan zijn eetgewoonten. Katten vertonen vaak een verandering in hun dieet naarmate ze ouder worden. Oudere katten hebben de neiging om meer te eten en minder te bewegen, wat vaak resulteert in obesitas.

Het is acceptabel om je kat een paar meer traktaties of een beetje meer voedsel te geven dan normaal naarmate hij ouder wordt, maar niet te veel. Obesitas zal de gezondheidsproblemen van een grote kat alleen maar erger maken, dus het is cruciaal om nog steeds controle te houden hun voedselinname tot een gezonde hoeveelheid.

19. Uw Maine Coon Cat heeft een gezondheidsprobleem

Een Maine Coon die constant honger lijkt te hebben, heeft mogelijk te maken gehad met een probleem dat vrij eenvoudig op te lossen is. Helaas is er nog steeds een kans dat je De honger van Maine Coon wordt veroorzaakt door een verborgen gezondheidstoestand.

U moet uw Maine Coon meteen naar de dierenarts brengen als de honger gepaard gaat met lethargie, een verandering in stoelganggewoonten of andere zorgwekkende symptomen.

De eetlust van een kat kan intenser worden als gevolg van een verscheidenheid aan medische aandoeningen, waaronder diabetes, kanker en hyperthyreoïdie, wat in feite een overactieve schildklier is. Om erachter te komen, breng hem naar de dierenarts voor een bloedtest.

Wat is het beste eten voor Maine Coons?

Maine Coon kat in de buurt van kom met voedsel op donzig tapijt thuis

Elke katteneigenaar vindt het moeilijk om de beste optie te kiezen omdat er zoveel beschikbare keuzes zijn.

Uw dierenarts om advies vragen is altijd een goed idee, maar houd er rekening mee dat hoewel velen van hen u zullen adviseren dat het voedsel dat ze verkopen de beste keuze is, het misschien niet de beste keuze is voor uw kat. We hebben veel belangrijke onderwerpen behandeld, maar het kan geen kwaad om ze nog eens te bespreken.

Als je je afvraagt waaruit je Maine Coon-dieet zou moeten bestaan, bekijk dan dit:

Voedsel dat laag in koolhydraten

Eiwitrijk voedsel

Supplementen.

Gezonde vetten

Hoogwaardig droogvoer

De Maine Coon voedingskaart en deze voedingsaanbevelingen zijn een geweldige manier om u te helpen het dieet van uw Maine Coon Cat te organiseren, maar houd er rekening mee dat niet alle katten hetzelfde zijn en dat bijgevolg niet alle katten van dezelfde dingen houden.

Aardappelen, linzen, peulvruchtenzaden en erwten zijn allemaal ingrediënten waar je vanaf moet blijven in ingeblikt voedsel. We kunnen een Royal Canin Maine Coon-merk voorstellen dat je online kunt vinden, misschien op Amazon, aangezien bijna alles daar beschikbaar is.

Zijn Maine Coons meer behoeftig?

Maine coon dompelt zijn poot in waterbak

De Maine Coon is een sociaal en nieuwsgierig wezen dat graag in de buurt van mensen is, maar het kan zichzelf vermaken en wordt niet beschouwd als een aanhankelijk kattenras.

Hoewel ze niet als schootkatten worden beschouwd, spelen ze graag en ontvangen ze fysieke genegenheid. De drukte en het lawaai van een druk huishouden zullen de winterharde Maine Coon niet gemakkelijk doen vervagen.

Inpakken

Waarom heeft mijn Maine Coon altijd honger is waarschijnlijk een vraag die je jezelf hebt gesteld als je kat vaker om voedsel is gaan pleiten of zich hongerig gedraagt wanneer hij de voerbak nadert.

Maine Coons krijgen vaak onvoldoende calorie-inname of onvoldoende hoeveelheden voedsel met een slechte voedingswaarde. De constante behoefte aan voedsel in een Maine Coon kan ook een teken zijn van verveling, eenzaamheid of zelfs onderliggende gezondheidsproblemen.

Voordat ernstige gezondheidsproblemen optreden, is het van cruciaal belang om de oorzaak van de constante honger van uw Maine Coon te bepalen en te behandelen. Het bezoek aan de dierenarts kan zeer nuttig zijn.

Gerelateerde inhoud

8 Beste kattendragers voor Maine Coons (en grote katten)

Feline Natural Cat Food Beoordeling

Black Smoke Maine Coon: een majestueuze kat die je hart zal stelen