Miauwen Tortoiseshell Cats veel? Wat u moet weten!

Als je onlangs een Tortoiseshell-kat hebt geadopteerd, weet je misschien al dat de Tortie een kleurenpatroon is, geen ander ras. Schildpadkatten kunnen in verschillende rassen vallen, waaronder Domestic Shorthair, Domestic Longhair, Persian, Ragdoll en meer.

Van torties wordt gezegd dat ze veel miauwen en soms behoorlijk agressief zijn.. We zullen de vocalisaties van de Tortie bespreken, een paar redenen waarom katachtigen veel miauwen en meer in het onderstaande artikel.

3 katten gezichtsverdeler

Miauwen Tortoiseshell Cats veel?

Over het algemeen miauwen Tortoiseshell-katten veel. Zoveel hiervan hangt echter af van het ras en de persoonlijkheid van de kat. Er wordt echter gezegd dat als een Tortie iets te zeggen heeft of iets van zijn huisdierouder wil, het er geen probleem mee heeft om zich uit te spreken en de eigenaar dit te laten weten.

Zijn schildpadkatten zeldzaam?

Hoewel Torties een beetje zeldzaam zijn, zijn mannelijke Torties uiterst zeldzaam. In feite heeft een ruwe schatting aangetoond dat slechts één op de 3.000 torties mannelijke katten zijn. Vrouwtjes, hoewel zeldzaam, zijn veel gemakkelijker te vinden en te adopteren.

Schildpadkat die uit het raam kijkt
Afbeelding Credit: Michaela Filipcikova, Unsplash

kattengezichtsverdeler 2

De 3 belangrijkste redenen waarom uw kat miauwt

Er zijn verschillende redenen waarom een kat miauwt, en sommige rassen en kleuren vocaliseren meer dan andere. Torties miauwen meestal wanneer ze iets nodig hebben of je iets proberen te vertellen.

1. Om hallo te zeggen

Vaak miauwt je Tortie gewoon om hallo te zeggen. Als je de hele dag weg bent geweest, kan je kat miauwen en tegen je benen wrijven als je de deur binnenloopt. Dit kan ook betekenen dat ze honger hebben en gevoed willen worden, of ze kunnen blij zijn om je te zien.

Tortie Maine Coon
Afbeelding Credit: Nynke van Holten, Shutterstock
thematische pauze

2. Aandacht krijgen

Soms wil je katachtige vriend alleen je aandacht. Hun miauwen zijn om je te vertellen: “Hé, ik ben hier; ken je me nog?”

Je ziet dit het vaakst wanneer een kat ergens uitkomt waar hij zich heeft verstopt of geslapen. Ze waarschuwen je voor hun aanwezigheid en eisen dat je aandacht aan hen besteedt. Door op een zachte, liefdevolle manier met je kat te praten wanneer hij om aandacht komt, kan hij helpen ontstressen en kan ervoor zorgen dat hij tot rust komt.

Schildpad Turkse Angora
Afbeelding credit: Natalie Rose Bainbridge, Shutterstock
thematische pauze

3. Om een vraag te stellen

Er is één vocalisatie die alle Tortie-ouders moeten leren. Het is de veeleisende miauw. Deze miauw is om je te vertellen dat de kat onmiddellijk iets nodig heeft.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende dingen die uw Tortie kan eisen:


  • Voedsel

  • Behandelt

  • Playtime

  • Water

  • Een schone kattenbak

  • Grooming

  • Knuffels

  • Buiten gelaten worden

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Schildpadkatten kunnen veel miauwen, maar het hangt af van hun ras en persoonlijkheid. De meeste katten miauwen, maar sommige zijn vocaler dan andere. De Tortie heeft, net als andere katten, verschillende miauws en redenen om naar je te miauwen.

Als Tortie-huisdierouder moet je de verschillende miauwen leren en je kat gezond, gelukkig en geliefd houden voor de beste resultaten. Je Tortie zal je genegenheid en begrip teruggeven met onsterfelijke liefde en loyaliteit.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Mrdidg, Pixabay