MAC’s Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben MAC’s beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze MAC’s kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De we’re all about cats-classificatie van Mac’s over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

In totaal geven we MAC’s kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over MAC’s

MAC’s, gevestigd in Beieren, Duitsland, is een ingeblikt kattenvoermerk dat zich richt op katten met voedselallergieën en gevoeligheden. Al hun recepten zijn gluten- en graanvrij, plus vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen. MAC’s stelt ook dat hun recepten zijn gemaakt van de “beste stukjes hart, lever of long en bevat geen beendermeel of gevormd vlees.”

Helaas is dat ongeveer alle informatie die we over dit merk hebben kunnen vinden. We konden geen merkwebsite voor MAC’s vinden en er zijn beperkte onafhankelijke beoordelingen op. De meeste informatie die we konden vinden was op ZooPlus.

Inkoop en productie

Mac’s kattenvoer wordt gemaakt in Duitsland en het bedrijf lijkt gevestigd te zijn in Beieren, maar we konden geen specifieke informatie vinden over waar of hoe de producten worden gemaakt. Volgens de informatie op ZooPlus is MAC’s gemaakt met 70% vleesgehalte en vrij van dier- en beendermeel en gevormd vlees.

We konden geen specifieke informatie vinden over de herkomst van de ingrediënten van MAC. De meeste van hun formules lijken een combinatie van vers vlees en orgaanvlees te bevatten, evenals enkele dierlijke bijproducten en synthetische supplementen.

Geschiedenis herinneren

Ons onderzoek heeft geen product recalls voor MAC’s kattenvoer onthuld.

Welke soorten kattenvoer biedt Mac’s aan?

MAC’s biedt een beperkte selectie van ingeblikt kattenvoer met eiwitten zoals kip, rundvlees, kalfsvlees, kalkoen, zalm en eend. Hun producten worden alleen en in multipacks verkocht met opties verpakt in gelei en patéstijl. Ze hebben ook een lijn van enkele eiwitrecepten voor katten met voedselallergieën.

Wat vinden klanten van Mac’s Kattenvoer?

We hadden niet alleen veel moeite met het vinden van specifieke informatie over MAC’s en hun producten, maar we hadden ook wat moeite met het vinden van klantrecensies. Dit is niet bijzonder verrassend gezien het feit dat MAC’s een Duits bedrijf is.

Van de beoordelingen die we hebben gevonden (meestal op ZooPlus), krijgen we het gevoel dat klanten tevreden zijn met de kwaliteit van het voedsel en het hoge eiwitgehalte. Er zijn enkele vragen over bepaalde ingrediënten zoals bananen en veenbessen, evenals een opmerking over een vreemde geur, maar de meeste beoordelingen die we zagen waren positief.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van MAC’s.

Positieve beoordelingen

“Een voedsel van goede kwaliteit met veel gevarieerd vleesgehalte in elk zakje en vrij van de ingrediënten en additieven die de meeste andere merken op de markt brengen en verkopen. Het vleesgehalte is goed omdat het vlees plus hart, lever, maag en nek omvat, waardoor een breder en natuurlijker bereik van de dierlijke vleeseiwitbron ontstaat. MAC’s bieden een goede keuze als een verandering en variëteit voor Thrive Complete.” – Nta16 beoordeelt MAC’s Cat Multipack

“Mijn katten vinden dit leuk, het is erg moeilijk om zo’n goed vlees % te krijgen voor een redelijke prijs als je 10 katten voedt, natuurlijk zouden mijn Maine coons de hele tijd felix eten, maar het doet ze geen goed, maar ze houden hiervan en het hoge vleesgehalte betekent dat ik het graag voer, hoewel ik een beetje onzeker ben waarom er brokken bananen in zitten.”– Andrea Abbott beoordeelt MAC’s Cat Saver Pack

Negatieve beoordelingen

“Ik kocht vroeger MAC’s met rundvlees en mijn kat vond het geweldig! Maar de laatste twee maanden is het vlees in de blikken grijs, stinkend, veel vet erin. Van beste natvoer, MAC’s veranderen in de slechtste s ***e ooit. Wat is er gebeurd?”– Anna Pryzwecka reviewing MAC’s Cat 6 x 200g

MAC’s Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Mac’s Beef And Chicken Hearts Ingeblikt kattenvoer

Kopen Op Zooplus

Verpakt in een groot blikje van 400 g, bevat dit recept voor nat voedsel kip en rundvlees als primaire ingrediënten. Naast vers kippen- en rundvleesspiervlees bevat dit recept verschillende voedingsrijke orgaanvleessoorten, waaronder kippenhart en -maag, evenals runderlever, long, pens en hart.

Afgezien van deze op vlees gebaseerde ingrediënten, bevat deze formule alleen minerale supplementen om het qua voedingswaarde compleet te maken. Je zult geen granen, vulstoffen of kunstmatige toevoegingen vinden.

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk op vlees gebaseerd ingeblikt voedsel te zijn dat vol zit met dierlijke eiwitten en vetten met een verwaarloosbaar koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Vlees (min. 40% Kip, min. 30% Rundvlees) en Dierlijke Bijproducten (Kippenhart, Kippenmaag, Runderlever, Runderlong, Runderpens, 10% Runderhart), Mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.8%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 79%

As: 1.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.43%

Vet: 33.33%

Vezel: 1.43%

Koolhydraten: 4.76%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.5%

Vet: 59.03%

Koolhydraten: 3.47%

Ikngredients we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Rundvlees

Kip

Kippenhart

Kip Maag

Runderlever

Runderlong

Runderpens

Runderhart

Rundvlees

Kip

Pros

 • Boordevol dierlijke eiwitten
 • Rijk aan gezonde vetten en vocht
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen
 • Zeer laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Beperkte beschikbaarheid buiten Duitsland

#2 Mac’s Kitten Kalkoen, Rundvlees, &Eend Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Zooplus

Deze ingeblikte voedselformule, die op de markt wordt gebracht voor kittens, bevat kalkoen, rundvlees en eend als de primaire eiwitten. Je vindt er een voedzame mix van vers spiervlees en orgaanvlees van kalkoen, rundvlees en eend. Het enige andere ingrediënt (naast minerale supplementen) is wortelen.

Het is onduidelijk wat dit recept kittenspecifiek maakt. In vergelijking met andere recepten in dezelfde multi-pack, is deze formule eigenlijk lager in vet dan alle recepten op twee na met een vergelijkbaar eiwitgehalte. ZooPlus biedt geen calorie-informatie voor deze producten, dus we kunnen die vergelijking niet maken.

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk op vlees gebaseerd ingeblikt voedsel te zijn dat vol zit met dierlijke eiwitten en vetten met een zeer laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Vlees (min. 35% Turkije, min. 20% Rundvlees, min. 15% Eend) en Dierlijke Bijproducten (Kalkoenhart, Kalkoenlever, Runderhart, Runderpens, Runderlever, Eendenhart, Eendenlever), Wortelen, Mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.6%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.4%

Vocht: 80%

As: 2.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53%

Vet: 32.5%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 0.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.02%

Vet: 59.6%

Koolhydraten: 0.38%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Rundvlees

Eend

Turkije Hart

Turkije Lever

Runderhart

Runderpens

Runderlever

Eendenhart

Eendenlever

Worteltjes Rundvlees

Pros

 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Boordevol dierlijke eiwitten
 • Vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Beperkte beschikbaarheid buiten Duitsland

#3 Mac’s Vetcare Mono Sensitive Lamb Recept Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Zooplus

Net als de andere formules die we hebben beoordeeld, is dit ingeblikte voedsel gemaakt met een mengsel van eiwitrijk spiervlees en orgaanvlees. Het belangrijkste verschil is dat het een recept met één eiwit is.h lamsvlees als nieuwe bron van eiwitten. Dit maakt deze formule een geweldige optie voor katten met voedselallergieën of een gevoelige spijsvertering.

Afgezien van de dierlijke ingrediënten, bevat dit recept alleen wortels en minerale supplementen. De wortels zijn waarschijnlijk opgenomen als een volwaardige voedselbron van belangrijke vitamines en ze verhogen het totale koolhydraatgehalte van de formule niet significant.

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk op vlees gebaseerd ingeblikt voedsel te zijn dat vol zit met dierlijke eiwitten en vetten met een zeer laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Vlees (min. 70% Lamsvlees) en Dierlijke Bijproducten (Lamspens, Lamsmaag, Lamshart), Wortel, Mineralen, Teunisbloemolie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.2%

Ruw vet: 7.2%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 76%

As: 2.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.5%

Vet: 30%

Vezel: 2.08%

Koolhydraten: 15.42%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.5%

Vet: 55.71%

Koolhydraten: 11.79%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Lam

Lamspene

Lamsbuik

Lamshart

Wortel Geen

Pros

 • Boordevol eiwitten uit één bron
 • Nieuw eiwit geweldig voor voedselallergieën / gevoeligheden
 • Rijk aan vocht voor hydratatie
 • Vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Beperkte beschikbaarheid buiten Duitsland

Hoeveel kost MAC’s kattenvoer?

Prijzen voor mac’s kattenvoer kunnen variëren, afhankelijk van waar je woont, maar een 6-pack van blikjes van 400 g lijkt te verkopen voor tussen de € 11 en € 12. Voor een 18-pack van blikjes van 200g betaal je ongeveer €25.

Over het algemeen, is Mac’s Kattenvoer een goede keuze?

Het is moeilijk om een volledige indruk te krijgen van mac’s kattenvoermerk omdat het een in Duitsland gevestigd bedrijf is met beperkte informatie die online beschikbaar is.

Uit wat we kunnen verzamelen uit de productinformatie op ZooPlus, lijkt het kattenvoer van MAC echter soortgeschikte voeding voor katten te bieden. Hun ingeblikt voedsel zit vol met dierlijke eiwitten uit spiervlees en orgaanvlees met een extreem beperkt koolhydraatgehalte, of helemaal niet.

Hoewel we dol zijn op de ingrediënten in de kattenrecepten van MAC, weten we niet waar de ingrediënten vandaan komen of hoe de producten worden gemaakt. Neem deze aanbeveling met een korrel zout en doe je eigen onderzoek als je in Europa woont, waar je mogelijk meer toegang hebt tot informatie over mac’s kattenvoer.

Waar wordt Mac’s Kattenvoer verkocht?

Als Duits kattenvoerbedrijf lijken MAC’s beperkt beschikbaar te zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar zijn ze misschien gemakkelijker te vinden in andere delen van Europa. ZooPlus lijkt de beste plek om mac’s kattenvoer online te vinden.