Hoe lang kunt u een kitten alleen thuis laten? Wat u moet weten!

Katten staan bekend om hun onafhankelijkheid en kunnen een paar uur alleen thuis blijven zolang ze voedsel en water hebben. Als je net een kitten mee naar huis hebt genomen, vraag je je misschien af of het goed komt om alleen thuis te zijn terwijl je naar buiten gaat voor een lunchdate of om een klant te zien. Het is veilig om uw kitten alleen thuis te laten, maar slechts voor maximaal 4 tot 8 uur, afhankelijk van zijn leeftijd.

Kittens hebben meer aandacht en activiteit nodig dan volwassenen, vooral als ze jong zijn en zich aanpassen aan een nieuw huis. Elk kitten is uniek in zijn soort. Er zijn echter enkele geaccepteerde aanbevelingen voor hoe lang u ze met rust kunt laten.

Kattenkogelverdeler 1

Zal mijn kitten in orde zijn terwijl ik aan het werk ben?

De eerste weken zijn essentieel voor het binden en ontwikkelen van een relatie tussen u en uw kitten. Tijdens de eerste paar weken met een nieuw kitten, moet u toezicht houden op eventuele interacties met andere huisdieren om ervoor te zorgen dat uw huisdierfamilie zich aanpast aan de nieuwe toevoeging. Kittens hebben vaker aandacht nodig dan een volwassen kat, minstens elke 4-6 uur, en moeten over het algemeen drie keer per dag worden gevoerd.

Een kitten jonger dan vier maanden mag niet langer dan vier uur alleen worden gelaten. Kittens kunnen tot 8 uur alleen worden gelaten, wat een hele dag op kantoor kan zijn, op de leeftijd van zes maanden.

houtskool bengal kitten liggend
Afbeelding Credit: Smile19, Shutterstock

Als u uw kitten zonder toezicht moet achterlaten, kittenproof één kamer en voorzien van een kattenbak, voedsel, speelgoed en vers water.

Als uw kitten langer dan 12 uur alleen moet worden gelaten, zoek dan iemand om uw kat in te checken en zijn voedsel en water aan te vullen. Het is van vitaal belang om iemand het overdag te laten controleren, maar naarmate uw kitten opgroeit en zelfvertrouwen ontwikkelt, kunt u het voor langere tijd thuis laten.

Twee kittens kunnen ook beter zijn dan één, omdat ze elkaar gezelschap kunnen houden terwijl je weg bent, en je kunt genieten van dubbele knuffels als je thuiskomt.

Hoe lang is te lang?

Als je onlangs een nieuwe kat hebt geadopteerd, heeft hij thuis tijd nodig om je schema te leren, in een dagelijkse routine te komen en te begrijpen welk gedrag acceptabel is in je huis.

Katten hebben, net als elk ander dier, een consistente toevoer van voedsel en vers water nodig, en elk huisdier dat alleen wordt gelaten, heeft een schone kattenbak nodig. Je kat zal ook alle manieren om zichzelf te vermaken waarderen, dus het achterlaten van speelgoed en krabpalen is een must.

Kittens zijn nieuwsgierige wezens die zichzelf in gevaar kunnen brengen door te krabben en te poten aan onstabiele vazen of gevaarlijke kamerplanten te eten, dus als u uw kitten voor een langere periode gaat verlaten, moet u altijd contact opnemen met een oppas of een vriend. Katten mogen nooit langer dan 24 uur alleen worden gelaten zonder dat iemand ze controleert.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het gedrag van je kat als je het huis voor langere periodes verlaat. Katten zijn gewoontedieren en gedijen bij routine, en het zal minder stressvol zijn voor uw kat als er een oppas is om de routine te helpen en te onderhouden.

kitten-spelen-met-een-groene-wol-ball_Noam-Armonn_shutterstock
Bron: Noam Armonn, Shutterstock

Uit onderzoek blijkt dat 64% van de katten veilig gehecht is aan hun baasjes en minder stress vertoont als ze bij hen zijn. Een verandering in routine veroorzaakt of verergert vaak verlatingsangst, maar de meeste gevallen van verlatingsangst worden gevonden bij katten die slechts één verzorger hebben. Het handhaven van een consistente routine en het niet te lang laten staan van uw kitten kan de kans verkleinen dat het verlatingsangst ontwikkelt.

Missen katten hun baasjes?

Katten staan bekend om hun afstandelijke persoonlijkheden, en hoewel ze er niet om lijken te geven, merken ze het wel als je weg bent en zullen ze je aandacht missen, vooral als kitten wanneer ze meer aandacht nodig hebben. Als u merkt dat uw kitten harder miauwt dan normaal wanneer u de kamer verlaat, is dat een goed teken dat ze u missen.

meerdere kittens in een nest met capuchon
Afbeelding credit: Moncayofoto, Shutterstock

Kan ik mijn kitten naar een cattery sturen?

Zolang uw kitten zijn vaccinaties heeft gehad, is het veilig om tijd door te brengen in een cattery. Uw kitten moet echter minstens 6 maanden oud zijn voordat hij een cattery of kitty hotel bezoekt.

Als u op vakantie gaat, is het regelen van een oppas voor een huisdier meer geschikt, vooral als uw kitten jonger is dan 6 maanden. Op die manier kan de routine van uw kitten hetzelfde blijven, zijn ze in hun veilige ruimte en kunnen ze een-op-een aandacht krijgen. Nodig uw oppas een paar dagen voordat u vertrekt bij u thuis uit, zodat uw kitten ceen wennen aan een nieuw gezicht en geur.

Hoe kan ik mijn kitten veilig thuis alleen houden?

Het opzetten van een speciale kittenruimte is een geweldige manier om uw kitten bezig en afgeleid te houden terwijl u weg bent, en als bonus zal het de puinhoop in één gebied houden. Kies een kamer die klein en gemakkelijk schoon te maken is, zoals de wasruimte.

Vul de kamer met vermakelijk speelgoed om uw kitten bezig te houden terwijl u weg bent, samen met een kladblok, zacht bed, schone kattenbak, water en voedsel. U kunt de televisie ook op een laag volume laten staan voor wat achtergrondgeluid dat uw kitten kent.

Bengal kitten speelt met een bal in de kamer
Afbeelding Credit: Svetlana Rey, Shutterstock

Om ervoor te zorgen dat uw kitten veilig is, controleert u of alle elektrische snoeren buiten bereik zijn, zodat uw kitten niet in de verleiding komt om ermee te spelen. Verwijder alle kamerplanten en breekbare voorwerpen die uw kitten zou kunnen omverwerpen. Zorg ervoor dat alle ramen gesloten en vergrendeld zijn en dat eventuele gaten zijn afgedekt.

kattenpootverdeler

Conclusie

Kittens hebben veel meer aandacht nodig dan volwassen katten en het is van cruciaal belang dat hun eigenaren de eerste paar maanden aanwezig zijn. Het is ook van vitaal belang voor hen om een routine op te bouwen en tijd door te brengen met het binden van hun nieuwe eigenaar. Wanneer uw kitten 4 maanden of jonger is, probeer hem dan niet langer dan 4 uur alleen te laten; zodra ze echter ongeveer 6 maanden bereiken, kunnen ze ongeveer 8 uur alleen worden gelaten, wat meestal een gemiddelde werkdag is. Het is het beste voor iemand om binnen te komen en uw kitten te controleren, en als u langer dan 12 uur weg moet, kunt u een oppas regelen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Václav Závada, Pixabay