Meow Mix Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

In deze onbevooroordeelde beoordeling zullen we het voedsel dat katten bij naam vragen nader bekijken en bepalen of Meow Mix kattenvoer een gezonde, veilige keuze is.

De We’re All About Cats Standard- Rating Meow Mix over wat belangrijk is

We hebben Meow Mix geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 4/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 7/10

Algemene score: 5.7/10

We geven Meow Mix kattenvoer een 34 uit 60 rating of een C grade.

Lees ook: We gaan allemaal over katten kattenvoer rating index

Over Meow Mix

Meow Mix werd opgericht in 1974 en was oorspronkelijk eigendom van de Ralston Purina Company – nu Nestlé-Purina. Het merk Meow Mix ging de volgende veertig jaar van eigenaar naar eigenaar en werd eerst verkocht aan Del Monte Foods, destijds de eigenaar van Big Heart Pet Brands. Meow Mix werd overgenomen door een aandelenbedrijf genaamd Cypress Group en keerde vervolgens terug naar Del Monte Foods.

In 2015 kocht het bedrijf J.M. Smucker Big Heart Pet Brands. Als onderdeel van de J.M. Smucker Big Heart Pet Brand-familie wordt Meow Mix verkocht door hetzelfde bedrijf dat eigenaar is van 9Lives, Dick Van Patten’s Natural Balance, Rachael Ray Nutrish en andere merken.

Meow Mix is misschien het best bekend om zijn slogan – “het voedsel waar katten om vragen bij naam” en bijbehorende jingle. Het merk is economisch, biedt een respectabele productvariëteit en is gemakkelijk te vinden in winkels over de hele wereld.

Inkoop en productie

Meow Mix droogvoer wordt gemaakt in de fabriek van het bedrijf in Decatur, Alabama. Deze productiefaciliteit maakt ook Alley Cat-producten. Miauw Mix nat kattenvoer wordt gemaakt in Thailand.

Het bedrijf geeft geen informatie over zijn sourcingpraktijken.

Is Meow Mix kattenvoer teruggeroepen?

Meow Mix is nooit meer teruggeroepen.

In 2015 crowdfundde een consumentenbelangengroep een onderzoek naar verontreinigingen in acht dierenvoeding, waaronder Meow Mix Tender Centers kattenvoer. Meow Mix Tender Centers had de hoogste mycotoxine schimmelbesmetting van alle geteste voedingsmiddelen en deze niveaus werden als “hoog risico” beschouwd.

Mycotoxinen worden gemaakt door schimmel of schimmel en groeien vaak op granen zoals tarwe en maïs. Consumptie van mycotoxinen kan acute ziekte veroorzaken of, indien ingenomen in kleine hoeveelheden in de loop van de tijd, kan leiden tot chronische onderdrukking van het immuunsysteem, kanker en nier- en levertoxiciteit.

Wat voor soort kattenvoer biedt Meow Mix?

De Meow Mix line-up omvat zowel nat als droogvoer.

Meow Mix droge variëteiten omvatten Original Choice, Tender Centers, Bistro Recipes®, Hairball Control, Indoor Formula, Kitten Li’l Nibbles® en Seafood Medley.

De natte variëteiten van het merk omvatten Tender Favorites®, Simple Servings®, Classic Paté en Paté Toppers.

Het merk biedt ook een verscheidenheid aan kattentraktaties.

Meow Mix Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Meow Mix Originele Keuze Droog Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Maïsglutenmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Meow Mix Original Choice is de beste brok van het merk. Zonder eiwitbronnen in de naam en een etiket dat de “heerlijke smaken van” vier vleessoorten vermeldt, zou je niet verkeerd zijn om te raden dat dit voedsel ver verwijderd is van het natuurlijke kattendieet van verse, rauwe prooien.

Laten we eens kijken naar de ingrediëntenlijst om erachter te komen waar Original Choice echt van gemaakt is. Gemalen hele maïs is het eerste ingrediënt. Dit koolhydraatrijke ingrediënt geeft het voedsel een mooie crunch en draagt bij aan het caloriegehalte, maar het is verre van geschikt voor de kattenfysiologie. Katten zijn geoptimaliseerd voor een op vlees gebaseerd dieet met vrijwel geen behoefte aan koolhydraten.

Het tweede ingrediënt is maïsglutenmeel, een eiwitrijk maïsproduct.

Het derde ingrediënt is kipbijproductmeel. Hoewel kipbijproductmeel geschikt is voor soorten en een zeer verteerbare voedingsbron kan zijn, is het een feed-grade ingrediënt en niet onderworpen aan het soort kwaliteitsvoorschriften dat menselijke voedselverwerking dicteert. De ingrediëntenlijst alleen kan ons niet vertellen of dit vlees afkomstig is van gezonde of zieke kippen of dat de bijproductmaaltijd meer vlees, huid of bindweefsel is.

Sojameel wordt toegevoegd als een andere bron van plantaardige eiwitten. Soja-ingrediënten zijn bekritiseerd vanwege hun fyto-oestrogeengehalte, dat gezondheidsproblemen bij katten kan veroorzaken.

Rundervet wordt gebruikt als de primaire vetbron van het voedsel. Katten gedijen op dierlijk vet en dit gesmolten vet heeft de voorkeur boven plantaardige olie.

Aan het einde van de ingrediëntenlijst zijn dierlijke spijsvertering als smaakadditief, kalkoenbijproductmeel, zalmmeel en oceaanvismeel.

Het voedsel is verrijkt met een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken. Geel 6, Geel 5, Rood 40 en Blauw 2 worden toegevoegd om de brokjes te verven. Deze kunstmatige kleuren kunnen gedrags- en fysieke problemen veroorzaken wanneer ze worden ingenomen.

Over het algemeen is dit voedsel laag in eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 308 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, kippenbijproductmeel, sojameel, rundvlees talg (geconserveerd met gemengde tocoferolen), dierlijke spijsvertering, calciumcarbonaat, kalkoenbijproductmeel, zalmmeel, oceaanvismeel, fosforzuur, cholinechloride, zout, kaliumchloride, titaniumdioxide (kleur), vitamines [Vitamin E Supplement, Niacin Supplement, Vitamin A Supplement, D-Calcium Pantothenate, Thiamine Mononitrate (Source of Vitamin B1), Riboflavin Supplement (Source of Vitamin B2), Pyridoxine Hydrochloride (Source of Vitamin B6), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Source of Vitamin K Activity), Vitamin D3 Supplement, Folic Acid, Biotin, Vitamin B12 Supplement]Mineralen [Ferrous Sulfate (Source of Iron), Zinc Oxide, Manganous Oxide, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Taurine, Geel 6, Geel 5, Rood 40, Blauw 2, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.23%

Vet: 12.5%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 47.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.09%

Vet: 26.79%

Koolhydraten: 42.12%

Ingrediënten die we leuk vonden: Geen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, sojameel, geel 6, geel 5, rood 40, blauw 2

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Pros

 • Bevat dierlijk vet
 • Betaalbaar

Tegens

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat kunstmatige kleuren

Meow Mix Tender Centers Zalm &Wit Vlees Kip Droog Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Kippenbijproductmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Meow Mix Tender Centers eten is een populaire twist op de standaard knapperige brokjes. Het voedsel heeft zachte centra voor extra textuurcomplexiteit.

Net als Meow Mix Original Choice wordt dit voedsel in de eerste plaats gemaakt van maïs. Hoewel we niet precies weten hoeveel maïs er in elke batch zit, weten we wel dat hele gemalen maïs de zwaarste opname in het recept is. Het gewicht verdiende hele gemalen maïs de eerste plek op de ingrediëntenlijst, vóór kipbijproductmeel en alle andere vleesingrediënten.

Naast hele gemalen maïs bevat het voedsel maïsglutenmeel als een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit, sojameel als een andere geconcentreerde bron van plantaardig eiwit en volkoren.

Na deze reeks granen bevat het voedsel dierlijk vet. Dat klopt. Het eerste dierlijke ingrediënt is vet, geen eiwitbron.

Net als elke andere keer dat je het woord “dier” op een ingrediëntenlijst ziet, kan dit vaag genaamde vet afkomstig zijn van verschillende dieren. Je ziet het terug in het volgende ingrediënt, namelijk “animal digest”. Animal digest wordt gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels en geeft de brokjes op basis van granen een vleugje geconcentreerde vleessmaak.

Het voedsel bevat glucosestroop voor een beetje soortongepaste zoetheid, glycerine als bevochtigingsmiddel (het houdt die centra mooi en zacht) en zalmmeel voor een extra visachtige smaak. Het is de enige belangrijke bron van dierlijke eiwitten en de laatste van de belangrijkste ingrediënten.

Na zalmmeel duikt de ingrediëntenlijst in een lange reeks vitamines, mineralen en aminozuren. Het bevat ook carrageen, waarschijnlijk om de tendercentra te helpen stabiliseren. Dit van zeewier afgeleide ingrediënt kan kankerverwekkende en inflammatoire eigenschappen hebben.

Het voedsel bevat Geel 6, Geel 5 en Rood 40. Helemaal aan het einde van de ingrediëntenlijst is een additief aangeduid als “natuurlijke wit vlees kip smaak”.

Over het algemeen is dit droogvoer laag in eiwitten en vetten met een hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel is 328 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Hele gemalen maïs, kipbijproductmeel, maïsglutenmeel, sojameel, volkoren, dierlijk vet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), dierlijke digest, maïssiroop, glycerine, fosforzuur, calciumcarbonaat, zalmmeel, titaandioxide (kleur), zout, calciumsulfaat, kaliumsorbaat (gebruikt als conserveermiddel), kaliumchloride, cholinechloride, l-lysine, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, vitamine A-supplement, vitamine A-supplement, D-Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Menadione Natrium Bisulfiet Complex, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Dicalcium Fosfaat, Carrageen, Geel 6, Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Manganous Oxide, Kopersulfaat, Calcium Iodate, Natrium Seleniet), Geel 5, Rood 40, Natuurlijk Wit Vlees Kip Smaak, Dl-Methionine, BHA (Gebruikt als conserveermiddel), Rozemarijn Extract, Selderij Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.23%

Vet: 12.5%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 47.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.09%

Vet: 26.79%

Koolhydraten: 42.12%

Ingrediënten die we leuk vonden: Geen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele gemalen maïs, maïsglutenmeel, sojameel, volkoren, maïssiroop, carrageen, geel 6, geel 5, rood 40, BHA

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Economisch
 • Katten houden van dit voedsel

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat kunstmatige kleuren
 • Voornamelijk gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • Bevat carrageen
 • Bevat glucosestroop

Miauw Mix Malse Favorieten met Echte Tonijn &Hele Garnalen in Sauce Kattenvoer Trays

View On Chewy View On Amazon

Zalm blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit op vis gebaseerde voedsel is een dikke stoofpot gemaakt met tonijn in visbouillon, vermengd met oceaanvis (waarschijnlijk tilefish) en garnalen. De stoofpot bevat sojaolie als primaire vetbron en krijgt een smaakboost van zowel natuurlijke als kunstmatige smaakstoffen.

Het voedsel wordt gestabiliseerd met een combinatie van guargom en carrageen. Hoewel geen van deze gommen geschikt is voor soorten, is carrageen bijzonder slecht. Hoewel carrageen van voedselkwaliteit als veilig wordt beschouwd, is er geen manier om te weten dat het niet besmet is met afgebroken carrageen. Afgebroken carrageen is een bekend carcinogeen en kan ontstekingen verergeren.

Na alle vitamines, mineralen en aminozuren die zijn toegevoegd om het voedsel qua voedingswaarde compleet te maken, bevat het voedsel wat Meow Mix eenvoudigweg “kleur” noemt. Het is onduidelijk of deze kleur een natuurlijke of kunstmatige kleurstof is.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met een laag vet- en laag koolhydraatgehalte.

Er zitten 62 calorieën in elk kopje van dit kattenvoer.

Ingrediënten

Tonijn, Visbouillon, Oceaanvis, Garnalen, Sojaolie, Natuurlijke &kunstmatige smaakstoffen, Tricalciumfosfaat, Guargom, Carrageen, Zout, Calciumsulfaat, Vitaminen [Vitamin E, Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A, Pantothenic Acid, Riboflavin, Pyridoxine Hydrochloride, Biotin, Vitamin D3, Vitamin B12, Folic Acid, Menadione Sodium Bisulphite Complex (Source of Vitamin K Activity)], Mineralen (ferrosulfaatmonohydraat, zinkoxide, mangaansulfaatmonohydraat, kopereiwitaat, natriumseleniet, kaliumjodide), natriumnitriet, kleur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 1.8%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 10%

Vezel: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Ingrediënten die we leuk vonden: Geen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Sojaolie, Kunstmatige smaakstoffen, Carrageen,

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Relatief laag koolhydraatgehalte
 • Betaalbaar

Tegens

 • Voedsel op basis van vis is niet ideaal voor katten
 • Bevat carrageen

Wat vinden klanten van Meow Mix Kattenvoer?

Meow Mix is al meer dan 40 jaar marktleider op het gebied van kattenvoer. Terfgenaamvoer is betaalbaar, gemakkelijk te vinden en katten vinden het leuk. Meerdere generaties katten zijn opgegroeid en oud geworden op Meow Mix.

Zoals de meeste best verkopende kattenvoermerken, komt de populariteit van Meow Mix met een aantal ernstige klachten.

Hoewel klantrecensies over de productvermeldingen van Meow Mix voornamelijk positief zijn, schetsen andere platforms een lelijker beeld van het merk. Op Consumentenzaken heeft Meow Mix een gemiddelde beoordeling van 2,6 van 5 sterren. Het is geen verrassing dat er klachten zijn over Meow Mix.

Wat verontrustend is, is dat er enige consistentie is tussen die klachten. Meerdere mensen zeiden dat hun katten bloed begonnen te braken of rectaal bloedden na het eten van Meow Mix. Verschillenden zeiden dat hun katten herstelden nadat het Meow Mix-voedsel was teruggetrokken.

In 2014 ondertekenden 381 mensen een petitie waarin ze Meow Mix vroegen om een terugroepactie uit te vaardigen in het licht van meerdere meldingen in 2013 en 2014 van ernstig braken, bloed braken en de dood na het eten van Meow Mix.

Nogmaals, mensen over de hele wereld voeren hun katten Meow Mix zonder incidenten. Wanneer uw kat ziek wordt, is het laatste voedsel dat ze hebben gegeten een gemakkelijke potentiële boosdoener om de schuld te geven, maar niet noodzakelijkerwijs de juiste. Op dit moment weten we niet of Meow Mix katten ernstig ziek heeft gemaakt.

Positieve beoordelingen

“Ik heb geprobeerd mijn katten voedsel van de hoogste kwaliteit te geven dat ik me kan veroorloven, vooral omdat een van hen cystitis heeft gehad en de andere ouder is en een slechte eetlust heeft. Ik heb dit geprobeerd, ook al is het qua voedingswaarde niet een van de topmerken, en ze zijn er allebei dol op. Het zijn in ieder geval brokken herkenbare zeevruchten. Ze eten hun Science Diet erbij, dus ik ben blij dat ik het geprobeerd heb!” – drelseyfan, reviewing Meow Mix Malse Favorieten met Echte Tonijn &Hele Garnalen in Saus

“Ik heb mijn katten de afgelopen veertig jaar elk mooi, holistisch, graanvrij, gezond kattenvoer gegeven! Na een korte tijd halen ze altijd hun neus op, vooral de ouderen, en ik neem mijn toevlucht tot Meow Mix en een paar andere oude stand-bys om zich te mengen en ze te laten eten! Amerikaanse katten!! Junkfood liefhebbers om zeker te zijn! Maar eigenlijk hadden we in de ‘oude dagen’ geen fancy voedsel, en de katten waren allemaal gezond en kregen nooit kanker en de rare aandoeningen waaraan ze nu bezwijken. “ – SluggersMom, recensie Meow Mix Original Choice Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik vond een stuk van de bovenkant in het eten. Er zitten ook HELE HARDE stukjes donker spul in. Weinig of geen garnalen en niet lekker ruiken.” – terri, reviewing Meow Mix Malse Favorieten met Echte Tonijn &Hele Garnalen in Saus

“AL MIJN 13 KATTEN GOOIEN DIT EN DE TONIJN DIE IK HEB GEPROBEERD. MIAUW MIX IS HET GEWOON NIET EENS MET MIJN KATTEN.” – ANIMALLOVERINPA, recensie Meow Mix Tender Centers Salmon &White Meat Chicken

Hoeveel kost Miow Mix Kattenvoer?

Meow Mix is een van de goedkoopste kattenvoermerken op de markt.

Als uw kat ongeveer 10 lbs weegt, kost Meow Mix droogvoer ongeveer $0.08 tot $0.10 per dag, waardoor zelfs economy-merken zoals Purina Cat Chow er in vergelijking duur uitzien. Meow Mix natvoer is een beetje duurder en kost dichter bij $1.65 per dag.

Over het algemeen, is Miow Mix Kattenvoer een goede keuze?

Meow Mix is niet het beste kattenvoer dat je kunt kopen.

Of het nu nat of droog is, Meow Mix kattenvoer bevat kunstmatige ingrediënten, toegevoegde kleuren en andere additieven die uw kat na verloop van tijd kunnen schaden. Hun droge voedingsmiddelen zijn enkele van de meest met granen beladen en koolhydraatrijke producten op de markt.

Als u ervoor kiest om Meow Mix te kopen, kies dan voor hun natte variëteiten, die een carnivoor-geschikte verdeling van eiwitten, vetten en koolhydraten bieden.

Waar koop je Miow Mix Kattenvoer?

Meow Mix kattenvoer wordt wereldwijd verkocht. Het is verkrijgbaar in supermarkten, big box-winkels en andere winkels die dierenvoeding verkopen. Je kunt het online kopen via een groot aantal online retailers, waaronder Chewy en Amazon.

Klik hier om te winkelen voor Meow Mix kattenvoer op Chewy.