Maine Coon vs Noorse Boskat

Maine Coon vs Noorse Boskat

De Maine Coon en de Noorse Boskat moeten de meest majestueuze katachtige vertegenwoordigers van het Noorden zijn.

Deze twee nogal op elkaar lijkende noordelijke rassen zijn al geruime tijd het onderwerp van kat-discussies en nog steeds blijft voor sommigen dezelfde vraag bestaan.

Manen Coon vs Noorse Boskat, wat is het verschil? Als een van de grootste huiskatten, lijken ze allebei erg op elkaar. Echter, Maine Coons zijn iets groter, en ze hebben een breed, leeuwachtig gezicht, terwijl een Noorse Boskat het driehoekige gezicht heeft van een gewone huiskat.

Als je het verhaal van hun oorsprong wilt ontdekken. Hoe hun dikke vacht, pluizige oren, en gedempte poten hen in staat stellen koude klimaten te overleven. Of als u gewoon wilt weten welke kat de perfecte metgezel voor u zou zijn, lees dan verder.

Laten we beginnen!

Ras geschiedenis

Om de Maine Coon en de Noorse Boskat echt te begrijpen, is het belangrijk om in hun verleden te kijken. Elk ras heeft ons iets unieks te vertellen. Hun geschiedenis kan ook onthullen, waarom deze grote en langharige katten zo op elkaar lijken.

Noorse Boskat Oorsprong

De Noorse Boskat, ook bekend als de “Wegie”, is een Europees ras, specifiek Scandinavisch. Ze werden naar Noorwegen gebracht door de Vikingen ergens rond 1000 AD, waarschijnlijk vanuit het Midden-Oosten. Dit ras moest evolueren en zich aanpassen aan het koude klimaat om te overleven. Er wordt aangenomen dat dit ras ook in de rest van Europa werd geïntroduceerd door de Vikingen.

Deze majestueuze katten waren zeer efficiënte moussers in schuren en schepen, en waren ook geen onbekenden in Noorse volksverhalen. Bekend als “Skogkatt”, bracht de Noorse Boskat zijn tijd door met het bang maken van trollen en het trekken van de strijdwagen van de Noorse godin en koningin Freya. Bovendien is het woord “Bos” in de naam van dit ras afkomstig van hun liefde voor het klimmen in bomen.

De Noorse Boskat was niet altijd zo populair en hun aantallen waren erg laag tijdens de jaren 1940. Gelukkig, door hun hernieuwde populariteit in de jaren ’60, groeide hun aantal. Ze zijn vooral geliefd bij de Fransen en in heel hun geboorteland Scandinavië. In de jaren 1970 bewees Koning Olaf zijn favoritisme door van dit ras de officiële kat van Noorwegen te maken.

Maine Coon Oorsprong

Terwijl de Noorse Boskatten hun koninklijke status genoten in Scandinavië, verschenen zij vrij recent in de V.S.. Integendeel, de Maine Coon kat wordt beschouwd als het oudste Noordamerikaanse ras. Ook bekend als de Maine Shag, werd dit ras voor het eerst erkend in Maine en werd de officiële kat van de staat Maine genoemd.

Dit bloedmooie ras is vermoedelijk een kruising tussen de Angorakatten, die vanuit Europa en het Midden-Oosten naar Amerika werden gebracht, en de kortharige Amerikaanse boerderijkatten. Omdat de Maine Coon geëvolueerd is om het koude klimaat van Noord-Amerika te overleven, wordt hij beschouwd als een natuurlijk ras.

Er zijn mensen die suggereren dat dit ras in plaats daarvan is meegebracht door de vroegste Engelse kolonisten, maar het is ook mogelijk dat ze lang voor hen zijn meegebracht door de Vikingen. In dat geval is er een kans dat de Maine Coon afstamt van de Noorse Boskat.

Hoewel de boeren van Maine, dol waren op deze katten, werd de Maine Coon kat bijna vergeten, totdat hij in de jaren 1950 werd herontdekt. De Maine Coon kat steeg naar populariteit in het volgende decennium en werd erkend door de American Cat Fancier Association in 1967. Sindsdien is het voor de meeste Amerikanen het meest geliefde kattenras.

Uiterlijke Kenmerken

De Noorse Boskat en de Maine Coon lijken misschien veel op elkaar, maar als je beter kijkt, zijn hun verschillen gemakkelijk te zien. Maar waar moet je beginnen?

Vorm van kop en neus

Maine Coon vs Noorse BoskatMaine Coon vs Noorse Boskat

Wat deze twee rassen echt van elkaar onderscheidt zijn hun kop en gelaatstrekken. De kop van de Maine Coon is licht gekarteld, en heeft een duidelijke vierkante vorm. Hun neus is langwerpig, wat hen hun iconische leeuwachtige gelijkenis geeft. De snuit van de Maine Coon is ook vierkant en breed, en alleen al een blik op het profiel van deze kat onthult de zachte holle curve.

Maine Coon vs Noorse BoskatMaine Coon vs Noorse Boskat

De Noorse Boskat daarentegen lijkt meer op een gewone huiskat. De vorm van hun kop is driehoekig en hun voorhoofd is platter. Hun profiel is lang en recht van het puntje van de neus tot het licht afgeronde voorhoofd. Deze zachte kenmerken en de schuine ogen geven de Noorse Boskat een meer delicaat voorkomen.

Oren

Beide rassen hebben grote, puntige oren en kenmerkende harige pluimpjes die vaak “oortjes” worden genoemd. Deze lange haren steken uit hun oren, maar ook boven de punt van het oor, wat hen die schattige lynx-achtige look geeft.

Als je goed kijkt zie je dat de oren van de Maine Coon hoog op de kop staan, ze staan ook verder uit elkaar en natuurlijk zijn de pluimpjes langer en pluiziger. De oren van de Noor daarentegen volgen de driehoekige lijn van het gezicht en ze zijn niet zo groot of pluizig.

Deze kenmerken zijn echt belangrijk voor deze noordelijke katten! De pluimpjes houden de oren warm in het koudste weer en beschermen hen tegen mogelijke bevriezingen, en natuurlijk geven ze hen ook een exotisch en wild uiterlijk.

Lichaamsvorm, structuur en grootte

Zowel de Maine Coon als de Noorse Boskat hebben lange, sterke, en gespierde lichamen. Dit komt niet als een verrassing, aangezien beiden moesten overleven in een ruw klimaat, en zij gewoonlijk moesten jagen in vijandige omgevingen. Dit zou kunnen verklaren waarom ze tot de grootste huiskattenrassen behoren, met de Maine Coon op de eerste plaats.

Wat hen onderscheidt is dat de Maine Coon een brede borst heeft, en de poten zijn van gemiddelde lengte in vergelijking met zijn lichaam. De Noor daarentegen heeft lange poten, waarbij de achterpoten iets hoger zijn dan de voorpoten.

Een ander duidelijk verschil tussen de twee is hun staart. Beide rassen hebben prachtige, lange, en pluizige staarten. De vacht is dik en pluimig en ze zijn meestal even lang als het lichaam van de kat. Het verschil zit hem in de vorm. Terwijl de staart van de Maine Coon een bossiger einde heeft, is die van de Noor meer taps toelopend met de vacht naar beneden vallend.

De meest fascinerende en unieke eigenschap van een Maine Coon is hun genen voor extra tenen, polydactylie genoemd. Hoewel alle kattenrassen extra tenen kunnen hebben, hebben Maine Coons er meer kans op.

Grootte en Gewicht

De Maine Coon katten winnen zeker in deze categorie, maar dat wil niet zeggen dat de Noorse Boskat klein is. Hij is alleen kleiner in vergelijking met de Maine Coon katten. Statistieken tonen aan dat de Maine Coon een gewicht kan bereiken tussen 6,8 en 11,3 kg (15-25lb). Terwijl de Noor ongeveer 5,5-7 kg weegt (12-16lb). De vrouwtjes zijn meestal kleiner dan de mannetjes.

Natuurlijk, proberen om erachter te komen of een kat een Maine Coon of een Noorse is, plechtig gebaseerd op grootte is misschien niet de beste keuze. De grootte varieert afhankelijk van de individuele kat en hoewel Maine Coon katten meestal groter zijn dan de Wegies, is dat toch niet altijd het geval.

Maine Coons kunnen echt een indrukwekkende grootte bereiken, niet alleen als het gaat om gewicht, maar ook lengte. Het perfecte voorbeeld is deze Maine Coon kat, genaamd Barivel, uit Italië die het record van ’s werelds langste huiskat in handen heeft, met een lengte van 2 meter.

Vacht en Kleur

Niemand kan de pracht van hun vacht ontkennen. Ik heb zelf twee kortharige katten en ik krijg altijd zo’n dromerige blik als ik een foto zie van een Maine Coon of een Noorse Boskat. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn katten en hun korte vacht, maar het gevoel van een pluizige buik in je gezicht moet een ongelooflijke ervaring zijn. Zolang je kat het maar goed vindt om zijn buikje aan je te laten zien!

De Noorse Boskat heeft deze ongelooflijke dubbele vacht, die perfect is voor de Scandinavische winter. De bovenvacht voelt zijdeachtig aan en is waterafstotend, terwijl de ondervacht wollig is. De prachtige kraag rond hun nek, die veel op een manen lijkt, geeft hen een koninklijke uitstraling!

Aan de andere kant is de vacht van de Maine Coon over het geheel genomen veel korter. De kraag rond hun nek is ook korter dan die van de Noor. De textuur van hun vacht lijkt meestal veel ruwer, waardoor ze er ruwer uitzien. Ondanks het ruigere uiterlijk voelen de vacht en de ondervacht heel zacht aan.

Als het nu op kleur aankomt, zowel de Noorse als de Maine Coon komen voor in een grote verscheidenheid van kleurpatronen, volgens de Cat Fancier Association. Als je de twee zou moeten onderscheiden door de kleur van hun vacht, zou dat wederom vrijwel onmogelijk zijn, maar gelukkig hebben ze vele andere onderscheidbare kenmerken die ze even uniek maken.

Persoonlijkheden

De meeste kattenliefhebbers weten dat elke kat een individu is en dat de persoonlijkheden van de ene kat tot de andere verschillen. Natuurlijk betekent dit niet dat bepaalde rassen niet een aantal unieke eigenschappen zouden kunnen hebben die meer gemeenschappelijk zijn voor hen. Het komt allemaal neer op de geschiedenis van een kat, hun interactie met mensen, en de specifieke vaardigheden die ze hebben moeten ontwikkelen om te overleven in een voor hen specifiek territorium.

Trainbaarheid

Wat deze noordelijke schoonheden echt onderscheidt van andere katten, maar niet zozeer van elkaar, is hoe energiek ze kunnen zijn. Omdat het grote katten zijn die gewend waren buiten te leven, kunnen ze zich gemakkelijk vervelen. Als ze geen toegang hebben tot buitenactiviteiten, is de kans groot dat je binnenshuis voor veel prikkels zult moeten zorgen.

Zowel Maine Coon katten als Noorse Boskatten staan bekend om hun intelligentie, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn. Het is niet ongewoon om deze katten te zien genieten van lange wandelingen aan een tuigje met hun baasjes. Hoewel Maine Coon katten meestal veel open staan voor het idee van een tuigje en ze ook genieten van het spelen van apporteren.

Beide rassen zijn ook erg speels en mentale stimulatie is een must voor hen. Dit kan gemakkelijk worden bereikt door het spelen van interactieve spelletjes met hun favoriete mensen. Het is belangrijk te onthouden dat Maine Coons meer op kittens lijken en dat ze de voorkeur geven aan langere speelsessies, terwijl de Noorse Boskatten de neiging hebben hun activiteit na een tijdje te verminderen.

Als je je Noor boven in een boom aantreft, maak je dan geen zorgen. De kans is groot dat ze geen probleem hebben om weer naar beneden te komen, dankzij hun bijzonder sterke klauwen en beweeglijke lichaam. In tegenstelling tot de Maine Coon, genieten Wegies van momenten van stille contemplatie, dus het is heel goed mogelijk dat je de jouwe zult blijven aantreffen terwijl ze op je neerkijkt vanaf een hoog punt!

Maine Coon vs Noorse Boskat

Als je een budget hebt zijn er genoeg DIY tutorials over hoe je je eigen plank-ladders kunt maken die je over je muur en helemaal tot aan het plafond kunt plaatsen.

Communicatie en genegenheid

Als het gaat om Maine Coon katten en Noorse Boskatten, staan ze beide bekend als twee zachtaardige en vriendelijke reuzen. Ondanks hun grootte en koninklijke verschijning, houden ze ervan om contact te maken met de mensen in hun leven. Maar zoals bij de meeste katten hangt dit ook af van de individualiteit van elke kat.

De Noorse Boskat is vrij onafhankelijk, maar dit betekent niet dat ze graag te lang alleen gelaten worden. Ondanks hun kalme en niet veeleisende persoonlijkheid, kunnen ze een geweldig gezelschap zijn voor kinderen, en ze hebben de neiging om zich echt te hechten aan hun baasjes. Beide rassen zijn perfect voor een huis met meerdere huisdieren, zolang ze maar vroeg in hun leven worden geïntroduceerd.

Als je ooit een Maine Coon hebt gehad, dan weet je dat deze katten het heerlijk vinden om tijd door te brengen met de mensen van wie ze houden. De meeste van hen behouden hun speelsheid zelfs als ze ouder worden. Terwijl de Noren meer autonoom kunnen zijn, zijn de Maine Coons vrij veeleisend en ze zijn ook vrij luidruchtig over hun behoeften. Ze hebben een duidelijk tsjilpend geluid, dat gewoonweg schattig is.

Luister maar eens naar deze enorme Maine Coon schoonheid die tegen hun baasje aan het babbelen is!

Algemene Gezondheid

Over het algemeen zijn de Maine Coon en de Noorse Boskat gezonde rassen. Hoewel de meeste katten gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen, ongeacht hun ras, zijn in sommige gevallen bepaalde rassen vatbaarder voor specifieke ziekten. Het is altijd raadzaam om te weten waar u mee te maken kunt krijgen, zodat u het probleem kunt aanpakken voordat het te laat is.

Veelvoorkomende Gezondheidsproblemen

Hartkwalen komen vrij veel voor bij zowel de Noorse Boskat als de Maine Coon. Hypertrofische Cardiomyopathie bij Maine Coons komt veel voor, evenals bij Noorse Boskatten volgens het Journal of Feline Medicine and Surgery. Het is een aandoening waarbij de hartspier abnormaal dik wordt. De verdikte spier kan het moeilijker maken voor het hart om bloed te pompen.

Het is mogelijk om te weten of een kat Hypertrofische Cardiomyopathie heeft door hun ouders te testen. Helaas is er in het geval van Polycysteuze Nierziekte, die ook voorkomt bij hondenrassen, geen DNA test beschikbaar. Deze ziekte is een genetische aandoening die de nieren progressief vernietigt.

Hun grote omvang is een deel van hun allure, maar het kan ook de bron zijn van Heupdysplasie of andere gewrichtsproblemen. Het is een aandoening die meer voorkomt bij honden, maar ook deze twee noordelijke rassen hebben er last van.

Volgens de Orthopedische Stichtingen voor Dieren had een kwart van de geteste Maine Coons symptomen van Heupdysplasie. Zoals uitgelegd door de Cornell University, College of Veterinary Medicine, is er sprake van heupdysplasie wanneer de bal en de kom van het heupgewricht niet meer goed uitgelijnd zijn en los zitten. Dit betekent dat de bovenkant van het dijbeen er niet goed in kan zitten en niet soepel kan bewegen. Dit kan helaas resulteren in pijnlijke artritis en kreupelheid.

Maine Coons zijn ook gevoelig voor spinale spieratrofie, wat meestal hun gang en houding beïnvloedt. In dat geval kan dit ras beter binnenshuis gehouden worden, zodat je ze in de gaten kunt houden en kunt voorkomen dat ze hun lichaam overbelasten.

Noorse Boskatten moeten misschien ook getest worden op Glycogeen opslagziekte type IV. Dit is een genetische aandoening die het voor hen moeilijk maakt om glucose te produceren. Het is belangrijk dat je kijkt naar glycogenose indicatoren zoals spierzwakte en tremoren.

Volgens onderzoek gefinancierd door het Future Animal Health and Welfare onderzoeksplatform, zijn Noorse Boskatten en vooral de katers ook vatbaar voor diabetes.

Levensverwachting

Men kan nooit zeker zijn hoe lang de negen levens van een kat duren, maar volgens sommige gegevens zijn er veel verschillende parameters om rekening mee te houden. Zo kunnen binnenkatten tot 17 jaar oud worden en in sommige gevallen zelfs langer. Daarentegen kunnen buitenkatten, of zwerfkatten om precies te zijn, gemiddeld twee tot vijf jaar oud worden.

Er zijn veel gevaren die een kat buiten kan tegenkomen, van auto-ongelukken, vergiftigd voedsel, tot overgedragen ziekten van ratten en andere katten. Binnenkatten hebben ook te maken met gezondheidsproblemen, maar de kans is groter dat hun baasjes de ziekte eerder oplopen dan later.

De gemiddelde levensverwachting van een gewone kat lijkt veel langer te zijn dan die van zuivere rassen, die iets korter valt. Maine Coons worden gemiddeld 11 tot 12 jaar oud, terwijl de Noorse Boskat 14 tot 16 jaar oud kan worden.

Een interessante studie keek naar de overlevingskansen van verschillende rassen op basis van de gegevens van Zweedse verzekeringsmaatschappijen. Onderzoekers ontdekten dat Maine Coons 80% kans hebben om hun vijfde jaar te halen, maar slechts 41% kans om de leeftijd van 12,5 jaar te halen.

De Noorse Boskat, daarentegen, liet betere resultaten zien. Zij hadden 91% kans om de leeftijd van 5 jaar te halen en 62% om 12,5 jaar oud te worden. Volgens Andrea Jenssen, die een uitgebreid rapport uitbracht over erfelijke aandoeningen bij de Noorse Boskat, werden de Noren als gezonder beschouwd dan vele andere rassen. Zij voegt er ook aan toe dat het ras tot 20 jaar oud kon worden.

Verzorging en Onderhoud

De topprioriteit van elke kattenouder is het welzijn van zijn kitten, maar niet alle kittens zijn hetzelfde. Afgezien van de regelmatige dierenartsbezoeken voor medische controles, ont-warmen, ontvluchten en castreren hebben bepaalde rassen ook hun eigen specifieke behoeften. Voordat u een Maine Coon of een Noorse Boskat in uw leven haalt, is het belangrijk te weten wat hen gelukkig maakt en gezond houdt.

Verzorging

Maine Coon vs Noorse Boskat

Maine Coon’s en Noorse Boskatten worden omschreven als halflangharig, en ondanks hun dikke en ruige vacht, vragen ze minder vachtverzorging dan de echt langharige katten. Maar of uw nieuwe metgezel nu een Maine Coon of een Wegie is, ze moeten nog steeds regelmatig geborsteld worden.

Aangezien beide rassen lange vachten hebben, is het belangrijk om de vacht ontklit te houden. Door uw kat te borstelen, vermindert u het verharen en maakt u het proces van het zelf verzorgen veel gemakkelijker en minder stressvol. Vergeet niet om ook het haar op hun pootjes te knippen. Dit deel van hun vacht groeit meestal lang en kan leiden tot bijten en onvermijdelijk tot het verteren van haar. Op deze manier bespaart u uzelf en uw tapijt ook wat extra haarbalactie.

Borstelen lijkt misschien een gemakkelijke taak, en voor het grootste deel is het dat ook. De meeste katten vinden het prettig om geborsteld te worden, vooral als het gaat om hun rug en kop. Wees je ervan bewust dat hun reactie snel kan veranderen zodra je in de buurt komt van hun heilige buik en achterwerk.

Om te voorkomen dat je hand bekneld raakt tussen vier poten en een bek vol scherpe tanden, probeer je kat de kunst van het borstelen te leren vanaf het moment dat je ze thuisbrengt. Het is ook belangrijk om consequent te zijn en het borstelen deel te laten uitmaken van hun vaste routine. Volgens de Veterinary Centers of America moeten Noorse Boskatten minstens twee keer per week geborsteld worden om vervilting te voorkomen. Je kunt overwegen een borstel te kopen die geschikt is voor een Maine Coon of Noorse Boskat en ik zou deze zelfreinigende borstel op Amazon ten zeerste aanbevelen.

Als u en uw kat genieten van de buiten wandelingen is het belangrijk om hun vacht schoon te houden. In dit geval, zou je kunnen vinden dat Maine Coon’s meer tolerant zijn voor water. Ze kunnen zeker worden afgericht op baden en shampoos, maar de Noorse Boskat is misschien niet zo onder de indruk. Denk eraan dat het altijd belangrijk is om een katvriendelijke shampoo te gebruiken, bij voorkeur eentje die geschikt is voor een lange vacht.

Voedsel

Maine Coons en Noorse Boskatten zijn beide grote rassen, wat betekent dat ze meer zullen eten dan de gemiddelde kat. Aangezien de Maine Coon de grootste van de twee is, kan hun voedselbehoefte zwaar op uw budget drukken.

Het is ook belangrijk om te zoeken naar het juiste type voer voor je kat, aangezien hun gezondheid ervan afhankelijk is. Probeer voedsel te kiezen dat hen helpt binnen hun gezonde gewicht te blijven. Extra gewicht kan hun gewrichten belasten, wat gevaarlijk is voor katten die vatbaar zijn voor heupdysplasie. Omdat beide rassen een lange vacht hebben, zou u kunnen kijken naar speciale voeding die het verharen vermindert en hun vacht gezond en weelderig houdt.

Je zou kunnen kiezen voor een droogvoer- of een natvoer-dieet, afhankelijk van de behoeften van je kat en hoe lang je van huis wegblijft. Droogvoer blijft langer vers, maar natvoer bevat meestal meer eiwitten. Studies hebben aangetoond dat eiwitten uw kat helpen om hun magere lichaamsmassa te behouden, wat vooral belangrijk is voor actieve katten zoals deze twee rassen.

Mijn katachtige metgezellen houden van zowel nat- als droogvoer, dus ik mix en match. Als ik van huis ben zorg ik ervoor dat ik mijn automatische natvoer feeder klaar heb staan voor het geval ze honger krijgen gedurende de dag.

Omdat zowel Maine Coons als Noorse Boskatten grote katten zijn, zou je kunnen kijken naar waterbakjes die minder snel kunnen omvallen. Een eenvoudige kom van plastic kan gemakkelijk omvallen, door een kat van hun grootte. Je zou onze gids kunnen raadplegen over hoe je de perfecte, kantelvrije waterbak voor je lieve reuzenvriend kunt kiezen.

Activiteiten

Zoals eerder vermeld, zijn zowel Maine Coons als Noorse Boskatten zeer actieve katten die veel mentale stimulatie nodig hebben om hen gelukkig te houden.

Speelgoed helpt een kat actief te blijven, vooral wanneer wij niet in de buurt zijn om met ze te spelen. Investeren in ballen, achtervolgers en muizenspeeltjes is belangrijk, maar zorg ervoor dat de gebruikte materialen veilig zijn. Vermijd zeer kleine speeltjes of speeltjes die gemaakt zijn van kleinere stukjes die los kunnen komen om inslikken of erger te voorkomen.

Krabpalen en kattenbomen zijn van cruciaal belang voor deze twee rassen. Ze houden niet alleen de nagels van uw kat geknipt, maar ze houden ook uw meubels veilig. Zet de krabpaal bij het raam om uw kat visuele stimulatie te geven, vooral als het een binnenkat is. Noorse Boskatten staan bekend om het klimmen in bomen en op hoge plaatsen, dus een grotere kattenboom is een goede optie. Houd er wel rekening mee dat deze grote katten vaak een boom nodig hebben met grotere platforms en speelruimtes. Je kunt onze favoriete Maine Coon vriendelijke krabpalen in dit artikel bekijken.

Maine Coons en Noorse Boskatten zijn grote katten en ze worden vaak beschreven als hondachtig. Als je jezelf je kat niet buiten ziet laten, dan moet je misschien overwegen om ze te trainen om met een tuigje te lopen. Maine Coons zijn bijzonder gemakkelijk te trainen. Een goede wandeling is geweldig om hun gewicht op peil te houden en het helpt ze hun jagersenergie kwijt te raken. Uw katjes zullen zich meer ontspannen en rustiger voelen als ze weer thuis zijn, wat betekent dat u gegarandeerd slaperige knuffels krijgt.

Tot slot is het belangrijk dat je met je kat speelt, en ze helpt hun verkennings- en jachtinstincten te uiten. Verveling kan leiden tot stress en depressie bij de meeste katten en vooral bij grote en actieve katten zoals Maine Coons en Wegies. Volgens sommige studies zijn beide rassen, als gevolg van stress of ongemak in hun omgeving, meer geneigd zich bezig te houden met wol zuigen. Dit gedrag lijkt onschuldig, maar in het geval van spijsvertering kan het een teken zijn van katachtige pica, het eten van niet-voedsel items, en het kan leiden tot gastro-intestinale problemen.

Klimaat

Terwijl beide rassen gedijen in koelere omgevingen, volgens Megan McCorkel, DVM, cVMA, zouden Maine Coons zich kunnen aanpassen aan hetere en vochtigere klimaten. In het geval dat u op een plaats woont waar de zomers in niets lijken op de zomers van het noorden, dan zult u een paar dingen moeten regelen voor uw noordelijke metgezel.

Het hebben van een AC zal een reusachtige redder voor de hete dagen zijn. Het beschikbaar hebben van koud water en bevroren snacks kan je kat ook helpen met de hitte. Als je kat toegang heeft tot de buitenlucht, zorg er dan voor dat er genoeg schaduwrijke plekken rond je huis zijn waar hij kan schuilen voor de zon. Probeer hun zware vacht vaker te borstelen om ze koel en gelukkig te houden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Noorse Boskatten die een soortgelijke vacht hebben en gewend zijn aan een koude omgeving.

Overweeg adoptie

Maine Coon vs Noorse Boskat

Of je er nu aan denkt om een Maine Coon of een Noorse Boskat in huis te halen, er zijn veel opties om uit te kiezen. Er zijn particuliere fokkers en lokale kranten, maar adopteren of redden is een andere geweldige optie en in veel opzichten, zou ook de meest ethische ding om te doen zijn.

Veel adoptie- en reddingscentra hebben veel Maine Coon katten en Noorse Boskatten. Deze katten of kittens waren ofwel verwilderd, sommige eigenaars konden niet voor hen zorgen of ze konden niet worden opgespoord. Vooral in Amerika is het vinden van een raszuivere Maine Coon of Wegie in deze centra vrij gemakkelijk.

Het adoptieproces kan van land tot land verschillen, maar het is zeker de moeite waard om er naar te kijken. Het kopen van een van de twee rassen bij een fokker is gewoonlijk vrij duur, door in plaats daarvan een reddingskitten te adopteren, zult u niet alleen dat geld besparen, maar u zult ook een warm thuis geven aan een kat in nood.

Red een kattenleven en krijg de onvoorwaardelijke liefde terug van een reddings Maine Coon of een Noorse Boskat.

Slotgedachten

Ik geloof echt dat alle katten even mooi en uniek majestueus zijn, maar het valt niet te ontkennen, Maine Coon katten en Noorse Boskatten zijn magnetisch. Misschien is het hun verwilderde façade, die ons zo fascineert!

Intelligent, speels, en vriendelijk van hart, deze liefdevolle reuzen weerspiegelen echt de mysteries van het noordelijke landschap.

Welke van deze twee noordelijke katten zou jij in huis halen? En als je al een Maine Coon of een Noorse Boskat hebt, wat vind je dan het leukst aan hen?