Lynx Point Siamese Kat: Maak kennis met de Gorgie Lynx Kat


De Lynx Point Siamese kat is inderdaad een prachtige kat, en het is geen apart ras maar is een van de vachtpatronen die bij de Siamese kat te zien zijn. De Cat Fanciers Association keurt het lynx-puntpatroon bij Siamezen echter niet goed; alleen effen gekleurde punten in vier kleuren (chocolade, zegel, sering, en blauw), en die zitten in de CFA-rasstandaard1.

De Canadian Cat Association en de CFA erkennen beide als een apart ras, met de naam colorpoint korthaar, een Siamees met meer erkende kleuren en patronen zoals Lynx point. Als u op zoek bent naar een Lynx Point Siamees, moet u ook op zoek naar een Colorpoint Korthaar in het lynxpuntpatroon. Deze katten hebben meestal uitstekende blauwe ogen en puntige oren.

Dat patroon bestaat uit tabby-markeringen waarbij punten te zien zijn op de poten, het hoofd en de staart. Lynx Point Siamese kan in verschillende tinten komen, zoals chocolade, blauw, crème, blauw-crème, chocolade Tortie, sering, sering-crème, seal, rood en seal-Tortie.

Voor kattenliefhebbers bestaat er niet zoiets als een verkeerde kleur voor een kat. Maar als u een Lynx Point Siamese katteneigenaar wilt worden, zijn hier enkele dingen die u moet weten.

Lynx Point Siamese Kat

Schattige lynxpunt of Siamese tabby kat

Als je je afvraagt hoe Lynx Point-katten zijn, onthoud dan dat ze zijn zoals alle Siamezen, aanhankelijk, extravert, nieuwsgierig en actief. Ze zijn compleet “Katten met klittenband,” dat is een bijnaam die betekent dat ze constant contact moeten hebben met hun favoriete mensen.

Wat is een Lynx Point Siamese kat? Het is een combinatie van tabby katten en traditionele Siamezen. Ook wel Lynx Colorpoint Shorthairs of Tabby Point Siamese genoemd. Terwijl American Cat Fanciers’ Association ervoor kiest om deze kat een Lynx Colorpoint Korthaar, noemt de Regeringsraad van de Kat Fancy (GCCF) ze liever Tabby Point Siamees.

Deze katten willen worden opgenomen in alles wat je doet, je door het huis volgen en leren wat er in de omgeving gebeurt. Vanwege hun vriendelijke instelling, ze hebben de neiging om overweg te gaan met andere huisdieren, waaronder honden en andere katten.

Bijna elke Siamees en colorpoint kortharen hebben de neiging om vocal dat geldt ook voor de Lynx Point Siamees. Als ze wakker is, hoor je haar waarschijnlijk luid miauwen en joggen. Dit kattenras is extreem intelligent en is gemakkelijk te trainen om interessante trucs te leren. Als je het wilt proberen, is positieve methodetraining een geweldige optie.

Lynx Point Siamese Kat Uiterlijk

Laten we het uiterlijk van onze Lynx Point Siamese kat beschrijven. Dit kattenras is echt verfijnd en verfijnd, gespierd en atletisch, zonder er lomp uit te zien. Een middelgrote kat met een lang, buisvormig lichaam versierd met taps toelopende lijnen. De kat heeft fijne botten en lange maar goed gespierde benen.

De voorpoten zijn wat korter dan de achterpoten. Wat uniek is aan hen is hun wigvormig hoofd, fijne snuit en plat voorhoofd. De oren zijn echt breed en groot aan de basis en verbonden met de wigvorm.

De ogen zijn amandelvormig, middelgroot en altijd levendig en diepblauw met een rechte en lange neus. De vacht van de Lynx Point Siamese kat is glanzend, strak, dicht bij elkaar liggend en fijn gestructureerd.

Lynx Point Siamese Kat Persoonlijkheid

De Siamese persoonlijkheid is echt iets speciaals. Ze zijn aanhankelijk, intelligent en gepassioneerd als je ze als mensen zou omschrijven. Lynx Point Siamese koos het beste van de Siamees en het beste van de tabbies. Ze zijn een onderhoudsarm kattenras met een vriendelijk karakter.

Als het gaat om hun eigenaren, zijn ze sociaal en vriendelijk. Het lijkt erop dat het zuivere temperament van de Siamees wordt gekalmeerd door het tabby-deel van de dispositie.

Dat betekent dat deze katten graag spelen, ze hebben hoge energieniveaus, en ze kunnen Goofy soms. Als je deze kat wilt hebben, zorg er dan voor dat je wat kattenspeelgoed koopt om ze bezig te houden.

Ze werken meestal goed in paren, dus als je de mogelijkheid hebt om er twee te krijgen, zou dat ontzag zijnsommige.

GERELATEERD: 7 Beste kattenbomen met hangmat of mand

Lynx Point Siamese Kat Levensduur

Een Lynx-Point Tabby Siamese kat met blauwe ogen buiten in de bladeren met een bandana

Er is een gezegde dat katten van gemengde rassen langer leven dan raszuivere katten. De rasechte Siamese kat is echter een echte uitzondering. Als je daarnaar kijkt, betekent dit dat de Lynx Point Siamees nog langer leeft omdat het een gemengd ras is. Vanwege de grote Siamese genen hebben ze een geweldige gezondheid die verschillende genetische ziekten zal bestrijden.

Daarom wordt van Lynx Point Siamese katten verwacht dat ze leven van 15 tot 20 jaar. Het is een vrij lange tijd voor een kat, en als ze een gezond en rustig leven leiden, zullen ze die jaren overtreffen. Dat is eigenlijk geweldig, gezien het feit dat veel katten niet zo lang leven.

Lynx Point Siamese kattendieet en voeding

De Lynx Point Siamees heeft een licht gespierd lichaam. Als een actief ras, ze moeten worden voorzien van veel oefeningen, dus de katteneigenaar moet zijn kat betrekken bij situaties zoals spelen, klimmen en rennen.

De kans is klein dat ze overgewicht krijgen; het is echter een goede zaak om het gewicht van uw kat in de gaten te houden om ze op orde te houden. Als u niet weet welk ideaal gewicht uw kat zou moeten hebben, kunt u dit altijd aan uw dierenarts vragen. Houd er rekening mee dat als uw kat wordt gesteriliseerd of gecastreerd, u meer op zijn gewicht moet letten.

Als u uw Lynx Point Siamese dieet volgt, voorkomt u bepaalde gezondheidsproblemen zoals artritis, diabetes en hartaandoeningen. Zorg ervoor dat je altijd de hoeveelheid voedsel meet je geeft haar op haar normale tijd. Twee keer per dag is perfect voor volwassen katten. Laat eten niet de hele dag weg; je kat is misschien een beetje te veel; misschien is haar droom om een dik meisje te zijn, maar dat doen we hier niet. Voor aanbevelingen kan een fokker of dierenarts u helpen bij het kiezen van een gezond voedsel voor uw nieuwe kittie.

GERELATEERD: Beste kattenvoer zonder carrageen

Lynx Point Siamese Kat Verharing

De Lynx Point Siamees is een kortharige kat, dus er is niet zoveel verharing als andere katten kunnen verharen. Het is logisch dat als het haar korter is, het gemakkelijker is om het te verzorgen. Dit kan geweldig zijn voor degenen die problemen hebben met vacht en huidschilfers die door de lucht zweven. Geen enkele kat op deze wereld is echter volledig hypoallergeen.

Wanneer mensen het hebben over kattenallergieën, komt het meestal in gedachten bij dingen zoals waterige ogen, niezende huiduitslag, netelroos, enzovoort, vanwege de huidschilfers en vacht, die we hierboven hebben genoemd. Maar echte kattenallergieën worden veroorzaakt door een eiwit dat voorkomt in de oliën, urine en speeksel van katten, en dit kan worden verlaagd door een kortharige kat zoals Lynx Point Siamese en constante reiniging.

Maar als die dingen problemen voor je veroorzaken, zullen deze katten dat niet doen, omdat ze verharen niet zoveel als andere katten, en ze zijn onderhoudsarm als het gaat om verzorging. Als je echter ernstige problemen hebt om in de buurt van de kat te zijn, dan is het het beste dat je het ten koste van alles vermijdt.

Lynx Point Siamese kattenverzorging en verzorging

Het hoofd van een Siamese kat in de handpalmen

Zoals we hierboven vermeldden, is de vacht van de Lynx Point Siamese kort, glanzend en gemakkelijk te verzorgen. De vacht werpt niet veel af, dus er is niet veel haar in huis.

Je moet hun vacht elke week borstelen met een rubberen kerrieborstel, zachte borstel of verzorgingshandschoen om los haar te verwijderen. Katten zullen zichzelf schoonmaken zoals gewoonlijk. Je moet ze echter soms baden om hun vacht glanzend en zacht te houden.

De nagels moeten elke week of om de week worden geknipt, en je moet de oren af en toe controleren om te zien of er vuil is. Als u merkt dat de oren vies zijn, neem een watje en week het met water of gebruik een oorreiniger voor huisdieren.

Als de oren van uw Lynx Point Siamese kat er echt vies, rood of ontstoken uitzien en u merkt dat uw kat zijn hoofd schudt of te veel krabt, moet u haar naar de dierenarts brengen om een oorontsteking of oormijt uit te sluiten.

Als het gaat om hun energie, is het veilig om te zeggen dat Lynx Point Siamese katten zijn zeer actieve katachtigen. Daarom moet je ze helpen om voldoende beweging te krijgen, en dat doe je door veel zitstokken, klimspullen en krabpalen. Deze krabpalen moeten op de juiste plaats worden geplaatst.

Terwijl sommige katten van horizontale krabbers houden die op de grond liggen, zoals sisalkrabbers of karton, anderen zoals verticaal zoals kattenbomen of palen. Sommigen vinden het leuk om het op beide manieren te doen. Omdat dit kattenras dol is op spelen, zul je geen moeite hebben om ze te laten oefenen.

Je kunt het proberen met harige muizen, puzzelspeelgoed voor traktaties, veren teasers of interactief speelgoed dat beweegt.

GERELATEERD: Slijpen of dobben krabpalen de nagels van een kat?

Lynx Point Siamese Kat Gezondheid

Gezondheidsproblemen kunnen genetisch verbonden zijn, en daarom zijn er enkele problemen waarmee raszuivere katten zoals Siamezen worden geconfronteerd, en de Lynx Point Siamese loopt daardoor ook gevaar.

Gerenommeerde fokkers bieden meestal een gezondheidsgarantie op alle genetische defecten en problemen als het gaat om hun kittens en fokkatten.

Gelukkig heeft Lynx Point Siamese geen specifieke gezondheidsproblemen, maar er zijn er enkele die moeten worden genoemd vanwege hun Siamese genen:

Gastro-intestinale problemen – de ouderrassen hebben soms een klein darmongemakken

Neoplastische problemen – oudere katten kunnen last hebben van kanker en tumorgroei.

Tandvleesontsteking – dit probleem kan elke ouder wordende kat overkomen en kan een probleem zijn met een Lynx Point Siamees

Kattenastma – veroorzaakt door luchtdeeltjes of allergieën

Progressieve retinale atrofie – een ernstige gezondheidstoestand die blindheid bij katten kan veroorzaken.

Wat er ook gebeurt, de aandoeningen kunnen worden behandeld of verzacht als ze op tijd worden opgemerkt. Daarom is het cruciaal om regelmatig dierenartscontroles uit te voeren.

Lynx Point Siamese Kat Kosten

Siamees is een populair ras, maar dat neemt niet weg dat Lynx Point Siamese een beetje moeilijk te vinden is dan Siamezen van gewone traditionele kleuren.

Ook al wil je het graag adopteren vanuit een asiel, de kans is klein dat je deze cutie daar vindt. Vanwege hun uiterlijk en temperament zijn ze zeer gewild en komen ze met een redelijke prijs van een fokker.

Lynx Point Siamees kitten kost meestal rond $200 tot $400. Met het kitten moet u immunisaties en volledige dierenartsgegevens krijgen, en bovendien moeten kittens worden gechipt, gevaccineerd, ontwormd, enzovoort.

GERELATEERD: Beste kattenbak voor oudere katten

Lynx Point Siamese Kat Geschiedenis

Tijdens de jaren 1940 en 1950 experimenteerden de fokkers met de kleur van het Siamese kattenras. Een zegelpunt Siamees is gefokt met een rode Tabby Amerikaanse korthaar, en het opende veel nieuwe mogelijkheden voor kleuren voor het Siamese ras.

Nieuwe katten die ze creëerden, leken in alle opzichten op Siamezen, behalve kleur, met een verscheidenheid aan traditionele Siamese kleuren. Sommige hadden patronen met kleurpunten, waaronder de Tortie punt (Vos markeringen) en onze beroemde lynx punt (Tabby markeringen).

Er zijn enkele kattenregisters die Lynx Point Siamese niet herkennen als een apart ras en de standaard zetten om gemaakte patronen en kleuren op te nemen, terwijl andere kattenregisters het ras herkennen en het de Colorpoint Korthaar noemen.

Volgens dat kan de Colorpoint Korthaar in 16 verschillende kleuren komen:

• effen kleurpunten (chocolade, crème, lila, blauw, rood of zegel)

• parti-color punt (seal-tortie, lila-cream, blue-cream of chocolate-tortie)

• lynxpunt ( lila, crème, blauw, zeehond, abrikoos, rood, seal-tortie, chocolade, chocolade-tortie, blauw-crème, lila-crème)

Lynx Point Siamees VS De Traditionele Siamees

siamese kat die op de grond ligt

Wat is het verschil tussen de traditionele Siamese kat en de Lynx Point Siamees? Er zijn niet veel verschillen tussen deze twee. Hun lichamen lijken behoorlijk op elkaar, maar het belangrijkste onderscheid is hun patronen. Terwijl Siamese katten alleen een zegelpuntkleuring op het gezicht, de staart, de uiteinden en de poten kunnen hebben, kan Lynx Point Siamese er veel hebben. Het contrast in het patroon op hun lichaam is enorm.

Er is ook een verschil in persoonlijkheid. Siamese katten kunnen vervelend zijn met hun vocaliteit en spraakzaamheid, en ze zullen er meestal voor kiezen om met hun favoriete mens te communiceren door non-stop te miauwen. Katteneigenaren zien het soms als opdringerig. Aan de andere kant Lynx Point Siamees is een relaxte katachtige die van aandacht houdt, maar er geen ophef over maakt als ze het niet meteen snappen.

Is Lynx Point Siamees agressief?

Close-up van tabby point siamese kitty slapend in een mand

Lynx Point Siamezen hebben geen agressiviteit in hun genen. De ouder, de traditionele Siamees, is een beetje reactief; Lynx Points zijn echter sterk van geest en onafhankelijk.

Als intelligente kat kan het snel zijn om te reageren als er iets ongewoons gebeurt. Het zijn zeer nieuwsgierige katachtigen die je zullen volgen en alles wat je doet zullen bekijken, zelfs de basisdingen zoals wassen of tuinieren. Soms kunnen ze invasief zijn en uw persoonlijke ruimte niet respecteren.

Als ze goed gesocialiseerd zijn, zal er geen agressieve in huis als het gaat om het territorium. En ze staan erom bekend sociaal te zijn en kunnen overweg met andere katten en huisdieren die op de juiste manier aan hen worden voorgesteld.

Zijn Lynx Point Siamese goed voor het leven in een appartement?

Waarschijnlijk wel, omdat het niet de katten zijn die buiten kunnen zijn en snel afgeleid zijn vanwege hun nieuwsgierigheid, kunnen ze gemakkelijk afdwalen en vergeten waar hun huis is.

Als u uw Lynx Point Siamese eruit moet halen, zorg er dan voor dat u er toezicht op houdt, omdat sommige katten niet gewend zijn aan buitenactiviteiten of alleen zijn.

Deze katten zijn goed voor het leven in een appartement als je ze veel mentale en fysieke stimulatie geeft die ze bezig houdt. Houd er rekening mee dat Siamese katten vatbaar zijn voor verlatingsangst, ook al zijn ze onafhankelijk. Dus als je meestal niet thuis bent, is dit misschien niet de juiste kat voor jou. Ze zouden echter helemaal in orde moeten zijn als je er een tijdje niet bent.

Is Lynx Point Siamees zeldzaam?

Lynx Point Siamese katten zijn zeker zeldzamer dan traditionele Siamees. Ze moeten echter beschikbaar zijn voor verkoop als u zoekt naar Lynx Point Siamese fokkers. Er is een zeldzamere versie van een Lynx Point die moeilijk te vinden is – Tortie Point Siamese of zelfs een Flame Point Siamese.

Interessante feiten over Lynx Point Siamese Cat

Schattige lynxpunt of Siamese tabby-kat gaat op de grond liggen

1. Lynx Point Siamese katten zijn zeer intelligente katten en gemakkelijk te trainen

Dat ze prachtig zijn, weten we, maar wist je dat dit kattenras zeer intelligent is en een sterke band vormt met hun favoriete mens? Ze zijn onafhankelijk en kunnen voor korte tijd alleen zijn, maar niet te lang.

Omdat ze gemakkelijk te trainen zijn, kunnen ze heel snel nieuwe trucs leren. Ze vinden het leuk om spelletjes te spelen en doen letterlijk alles met hun eigenaren.

Dit kattenras is perfect voor een groot gezin vol kinderen, omdat ze zich niet zullen vervelen en ze goedaardig en geduldig zijn met kinderen. Wat er ook gebeurt, deze katten zijn geweldige huisdieren en zijn voor mensen die aanhankelijke, speelse en slimme katten zoeken.

2. Lynx Point Siamese katten zijn het voorkeurstype siamese kat in de VS

Wist je dat van alle Siamese varianten de Lynx Point Siamese Cat de populairste is in de Verenigde Staten? Hoewel het zoveel Siamese kleuren zijn, is deze het meest te zien in huizen en bij fokkers. Waarom deze naam? Nou, van de luipaardachtige markeringen op hun vacht die blauw, grijs, bruin en verlengd kunnen zijn van het voorhoofd tot neus en jukbeenderen en oren en benen.

3. Lynx Point Siamese katten houden ervan om hoog te klimmen en te zitten

Omdat ze middelgroot zijn, kunnen ze gemakkelijk bewegen en klimmen, en ze genieten er echt van. Als je een Lynx Point Siamees krijgt, zie je haar vaak op hoge plaatsen zitten. Dit kan een probleem zijn als de eigenaar geen krabpaal of hoge krabpalen biedt die u en uw kat kunnen helpen en een bron van plezier kunnen zijn.

4. Lynx Point Siamese katten werden ooit Seal Point Siamese genoemd

Zoals we inmiddels hebben geleerd, is de Lynx Point Siamese een variatie op de Siamese kat, maar hun vacht staat bekend om lynxpunten. Die punten kunnen in veel verschillende tinten zijn, maar meestal zie je een Lynx Point Siamees met beige of lichtbruine punten. Ze zijn ook beroemd om hun levendige blauwe ogen.

Om af te ronden

De Lynx Point Siamese kat is een energiek, vriendelijk en aanhankelijk ras van de kat. Als u op zoek bent naar een katachtige metgezel, is dit misschien de perfecte keuze voor u. De Lynx Point Siamees zal je kant niet verlaten en zal loyaal zijn tot het einde der tijden. Verwacht dat ze je door het hele huis volgen en chor doenEs; ze willen gewoon deel uitmaken van je routines.

Voordat je op zoek gaat naar fokkers, moet je ervoor zorgen dat je goed onderwijs hebt over dit kattenras. Als je een druk leven leidt en je bent vaak van huis, zal deze kat het niet goed nemen omdat ze hou er niet van om met rust gelaten te worden, zeker als die periode alleen al de hele dag duurt.

Hoewel sommige kattenrassen tevreden zijn om de hele dag en alleen te slapen, zal dit kattenras het niet goed nemen als ze eenzaam worden. Als je deze kat echt wilt, dan vind je het niet erg om er twee te hebben, zodat ze elkaars gezelschap kunnen houden en kunnen spelen.

Om u eraan te herinneren dat dit kattenras een vocaal ras, en hoewel sommige kattenliefhebbers geen luid gemiauw en gejoel zullen slaan, geven sommigen de voorkeur aan een stillere kat.

Veel succes met het vinden van uw perfecte Lynx Point Siamese kat.

Gerelateerde inhoud

Grey Tabby Cat – Alles wat u moet weten

Waarom ploffen katten voor je neer?

7 Britse korthaar fokkers – alleen het beste voor u