Litter-Robot vs ScoopFree Review – Gekocht en getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als je van huisdiertechnologie houdt, overweeg je misschien al om je kattenbakspel te upgraden. Een automatische, zelfreinigende kattenbak bespaart u het gedoe van het scheppen en kan u ook wat geld besparen.

Er is een groeiende markt voor zelfreinigende kattenbakken en sommige modellen hebben alle toeters en bellen. Je kunt zelfs een kattenbak kopen die zichzelf schept, reinigt en afval door het toilet spoelt (hint: we hebben het over de CatGenie Self-Flushing, Self-Washing Cat Box).

Automatische kattenbakken zijn er in alle soorten en maten. Hoewel ze overeenkomsten kunnen hebben in het eindresultaat dat ze leveren, zijn er enkele belangrijke verschillen die het overwegen waard zijn. In deze review bekijken we twee populaire modellen: de Litter-Robot III Connect en de PetSafe ScoopFree.

Head to Head Vergelijking

Nest-Robot PrimeurGratis
Aantal beoordelingen

Gemiddeld beoordelingen en inhoud afkomstig van bedrijfswebsites en e-commercesites van derden

19,000+ 10,000+
Gemaakt in de VS

U moet weten waar uw huisdierapparaten worden gemaakt

Ontworpen en geassembleerd in de VS (fabriek in Juneau, Alaska) Gemaakt in China
Jaren in het bedrijfsleven

Wordt het product vervaardigd door een al lang bestaand, succesvol bedrijf?

22 30
Garantie

Uw investering moet worden ondersteund door een full-service garantie

18 maanden volledige dekkingsgarantie; verlengde garantie van 3 jaar beschikbaar 1 jaar beperkte garantie
Geld-terug-garantie

Koop met vertrouwen in de wetenschap dat u een terugbetaling kunt krijgen als u niet tevreden bent

90 dagen thuisproef + geld-terug-garantie (moet retour verzendkosten betalen) 45 dagen geld-terug-garantie (moet retour verzendkosten betalen)
Betalingsplan

Kun je “nu kopen, later betalen” met stressvrije financieringsplannen?

Abonnementen van 3, 6 en 12 maanden beschikbaar met Affirm Geen
WiFi-ingeschakeld

Slimme apparaten voor huisdieren kunnen op afstand worden bewaakt en bediend via de app

De eerste zelfreinigende kattenbak met WiFi-mogelijkheden; ontvang meldingen en volg kattenbakgewoonten met de Whisker-app Scoopfree Smart is geschikt voor WiFi; een apparaat op afstand bewaken met de My PetSafe-app
Zeeftechnologie

Wat maakt dit huisdier zelfreinigend?

Originele gepatenteerde zwaartekrachtgedreven strooiselzeeftechnologie Hark-zeefsysteem
Productontwerp

Het apparaat moet worden ontworpen met zowel huisdieren als ouders van huisdieren in gedachten

Orbitaal ontwerp met grote ingang Open, onbedekt ontwerp

Achtergrondinformatie over de Nest-Robot III Connect

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 10/10
 • Geurbestrijding – 10/10
 • Uiterlijk– 9.5/10
 • Constructie– 9/10
 • Prijs– 7/10

Totaalscore: 9.1/10

De Litter-Robot III Connect is de nieuwste versie van een volledig automatische, zelfreinigende kattenbak met WiFi. Nu aangeboden door Litter-Robot door Whisker, werd het oorspronkelijke ontwerp uitgebracht door Auto Pets in 2000. Met zijn nieuwste upgrade biedt de Litter-Robot mobiele app-connectiviteit om u te helpen het gebruik van kattenbakken te controleren, belangrijke onderhoudstaken te controleren en inzicht te krijgen in de gezondheid van uw kat.

Mallory Crusta, onze Head of Content, heeft de Litter-Robot III medio 2020 enkele weken getest en ik heb hem eerder dat jaar zelf getest. Je kunt onze videoreview hier op YouTube bekijken.

Het eerste wat opvalt aan de Litter-Robot is dat hij groot is. Het heeft een grote, bolachtige vorm met een elliptische opening aan de voorkant. Het hele ding heeft een voetafdruk van ongeveer 30x25x27 inch, dus het is veel later dan je gemiddelde kattenbak.

De Litter-Robot III is een automatische, zelfreinigende kattenbak in die zin dat hij automatisch een reinigingscyclus in gang zet nadat uw kat is vertrokken. De reinigingscyclus draait de wereldbol en zeeft schoon strooisel in een opslagcompartiment, terwijl klonten en vast afval in een discrete afvalcontainer tuimelen.

Het enige wat u hoeft te doen is refeil met vers strooisel wanneer het niveau te laag wordt en het afvalrecipiënt leegt. Je moet je eigen afval kopen, maar er zijn geen andere extra kosten, tenzij je ervoor kiest om de afvallades van Litter-Robot te kopen. Boodschappentassen werken net zo goed.

Achtergrondinformatie over de zelfreinigende kattenbak van de Petsafe Scoop

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 8/10
 • Geurbestrijding – 7/10
 • Uiterlijk– 9/10
 • Constructie– 10/10
 • Prijs– 6/10

Algemene score: 8/10

De PetSafe ScoopFree is een zelfreinigende kattenbak die iets meer lijkt op een typische kattenbak. Deze review richt zich voornamelijk op de ScoopFree Original, maar PetSafe heeft sindsdien de Tweede Generatie Scoop-Free en de ScoopFree Smart kattenbak uitgebracht.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de PetSafe ScoopFree medio 2020 2 maanden en ik heb hem eerder dat jaar zelf getest. Je kunt onze videoreview hier op YouTube bekijken.Afgezien van het feit dat het een zelfreinigende kattenbak is, is het grootste verschil tussen de ScoopFree en een traditionele kattenbak dat deze speciaal is ontworpen om te worden gebruikt met kristallen kattenbakvulling. De kattenbak wordt geleverd met een zak ScoopFree Disposable Crystal Litter, maar het apparaat werkt met vergelijkbare producten van andere merken.

De PetSafe ScoopFree is geen zeefbak. Het ziet eruit als een traditionele kattenbak met zijn rechthoekige vorm, maar het heeft een verborgen hark die over het kattenbak beweegt en afval in een discreet compartiment veegt. De hele eenheid meet ongeveer 19×27,5×6,5 inch.

Kristallen kattenbakvulling speelt een sleutelrol in de functie van deze automatische kattenbak. Het absorbeert meer vloeibaar afval dan klei en droogt vast afval uit, waardoor een langer houdbare strooiseloplossing ontstaat.

Laten we nu eens kijken hoe de Nest-Robot III zich verhoudt tot de Petsafe Scoopfree.

Er is geen geheim over automatische kattenbakken. Ze voorkomen dat u de kattenbak moet scheppen en ze bieden vaak extra voordelen zoals geurbeheersing en beperkte tracking.

Als het gaat om de Litter-Robot III en de PetSafe ScoopFree, zijn er echter aanzienlijke verschillen in hoe ze deze doelen bereiken.

Om deze twee kattenbakken te vergelijken en te contrasteren, zullen we de volgende categorieën nader bekijken:

Laten we eens kijken naar de details in elk van deze categorieën.

1. Grootte en instellingen

Zowel de Litter-Robot als de ScoopFree zijn merkbaar groter dan een traditionele kattenbak, maar de ScoopFree is een directere vergelijking.

De voetafdruk van de ScoopFree is slechts ongeveer 19×27,5×6,5 inch, terwijl de Litter-Robot 30x25x27 inch is. De ScoopFree is een rechthoekig apparaat dat op de grond zit, net als een traditionele kattenbak. De Litter-Robot neemt daarentegen veel verticale ruimte in beslag en is misschien moeilijker in een hoek te schuiven.

Qua setup kan de Litter-Robot niet eenvoudiger. Het wordt geleverd in een zeer grote doos volledig gemonteerd. Je hoeft alleen maar de kattenbak op de bovenste trede te plaatsen, de wereldbol te vullen met strooisel en hem aan te sluiten. U zult waarschijnlijk ook een plastic zak of een Afval-Robot afvallade voering willen installeren.

De PetSafe ScoopFree is zeker niet moeilijk op te zetten, maar er is iets meer verpakking om doorheen te werken. U moet het apparaat zelf uitpakken en vervolgens de meegeleverde zak kristallen kattenbakvulling openen. Nadat je het strooisel in de kartonnen bak hebt gegoten, laat je de plastic behuizing er gewoon overheen zakken en sluit je het apparaat aan. Zolang je de uiteinden correct hebt uitgelijnd, ben je klaar om te gaan.

Tenzij je tegen een of andere onverwachte uitdaging aanloopt, zou het instellen van een van deze automatische kattenbakken je niet meer dan 5 tot 10 minuten moeten kosten.

Winnaar van grootte en setup: Een gelijkspel

2. Werking en prestaties

Het eerste grote verschil tussen de Litter-Robot en de PetSafe ScoopFree wordt duidelijk wanneer je ze uitprobeert. Ze werken gewoon op twee verschillende manieren.

De Litter-Robot is in wezen een zeefbak. Het bevat een gewichtssensor die de aanwezigheid van uw kat in het kattenbakbed detecteert en een reinigingscyclus initieert na een vooraf bepaald tijdstip waarop hij vertrekt. De bol draait, waardoor het strooisel door een rooster stroomt dat schoon strooisel doorlaat en klonten en vast afval vangt. De bol blijft draaien totdat de klonten in het afvalcompartiment zijn gedeponeerd, waarna deze terugdraait naar de oorspronkelijke positie en het schone strooisel terugbrengt naar het bed.

TDe PetSafe ScoopFree kan ook worden beschouwd als een zeven kattenbak, maar niet echt. Het is voorzien van een metalen hark die 20 minuten nadat uw kat vertrekt over de lengte van het kattenbakbed beweegt. Terwijl het beweegt, verzamelt het vast afval. Wanneer de hark het einde van de baan nadert, verhogen magneten in de kartonnen bak het deksel zodat afval in de opvangbak kan worden geveegd.

Terwijl beide kattenbakken automatisch een schone cyclus initiëren, heeft de Litter-Robot de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende timingvertragingen. U kunt de wachttijd programmeren tussen 3 en 15 minuten, terwijl de ScoopFree standaard een vertraging van 20 minuten heeft.

Opmerking: De bijgewerkte PetSafe ScoopFree Ultra heeft een instelbare reinigingscyclusvertragingsperiode van 5, 10 of 20 minuten.

In termen van hoe lang de reinigingscyclus daadwerkelijk duurt, zijn deze twee eenheden behoorlijk vergelijkbaar. De reinigingscyclus van de Litter-Robot duurt ongeveer 3 minuten en de ScoopFree iets meer dan 1 minuut. Als uw kat echter nieuwsgierig wordt en tijdens een reinigingscyclus in de doos komt, stopt het apparaat en wacht het.

Dit brengt ons bij de vraag hoe goed een van deze kattenbakken eigenlijk werkt.

Zowel Mallory als ik hadden vergelijkbare ervaringen bij het testen van zowel de Litter-Robot III als de PetSafe ScoopFree. We ontdekten dat beide eenheden consistent en betrouwbaar werkten zonder vastlopen en zonder significante problemen van welke aard dan ook.

Tot op zekere hoogte hangt de effectiviteit van deze kattenbakken af van het type nest dat u gebruikt.

De Litter-Robot III is ontworpen om alleen te worden gebruikt met een hardklonterend kleistrooisel. Het zeefmechanisme zal gewoon niet zo effectief zijn als je een kleistrooisel van lage kwaliteit gebruikt, en je zult uiteindelijk veel strooisel verspillen als je niet-klonterend strooisel gebruikt. Bovendien zal het afvalcompartiment zich zowat elke keer dat de reinigingscyclus begint, vullen met zwerfvuil.

De PetSafe ScoopFree is speciaal ontworpen voor gebruik met kristallen kattenbakvulling. Kristallen kattenbakvulling is gemaakt van silicagel, een materiaal dat zeer absorberend is. Het absorbeert niet alleen meer vocht dan kleistrooisel, maar het trekt ook het vocht uit vast afval, waardoor het gemakkelijker te scheppen is. De vertraging van 20 minuten op de ScoopFree geeft het kristalstrooisel de tijd om te werken voordat de hark begint te bewegen.

Zowel de Litter-Robot als PetSafe ScoopFree waren gevoelig voor kleine stukjes afval of klonten die tijdens de reinigingscyclus werden gemist, maar er waren geen significante problemen. Als u merkt dat dit probleem zich voordoet, moet u misschien gewoon een beetje met de hand scheppen tussen de keren dat u de afvalbak leegmaakt.

Winnaar van bediening en prestaties: Nest robot

3. Geurbeheersing en tracking

Als het gaat om geurbestrijding en tracking, zijn er aanzienlijke verschillen tussen de Litter-Robot III en de PetSafe ScoopFree. De Litter-Robot III blinkt uit op de geurbestrijdingsafdeling terwijl de ScoopFree iets beter presteert in tracking.

De Litter-Robot is functioneel een afgedekte kattenbak, dus dat helpt de geur onder controle te houden. Wat echter echt het verschil maakt, is het discrete afvalcompartiment. Het vangt geuren extreem goed op en door de vertragingstimer aan te passen, kunt u ervoor zorgen dat vuil afval niet te lang in de doos blijft zitten.

Helaas wordt geur vrij snel een probleem met de PetSafe ScoopFree. Naarmate het afvalcompartiment vol raakt, sluit het deksel mogelijk niet helemaal, waardoor geur kan ontsnappen. Zodra het kristallen nest verzadigd raakt, kunt u ook merken dat er een sterke urinegeur ontstaat.

Dit is waarschijnlijker een probleem in een huishouden met meerdere katten en de beste oplossing is om de kattenbakken gewoon vaker te vervangen.

Wat betreft het volgen met de Litter-Robot, het hangt enigszins af van het type nest dat u kiest. Grotere korrels hebben de neiging om niet zo veel in de poten van uw kat te plakken als fijnere korrels. De Litter-Robot heeft wel een ingebouwde nestvanger, maar deze is niet zo effectief als het plaatsen van een kattenbakmat onder de unit.

De PetSafe ScoopFree doet het op dit gebied iets beter omdat de kristallen kattenbakvulling in een grotere korrelgrootte komt en je kat moet opstaan om uit de kattenbak te komen.

Winnaar geurbestrijding en tracking: PetSafe ScoopGratis

4. Onderhoud

Als het gaat om het onderhouden van de Litter-Robot III en de PetSafe ScoopFree, zijn de taken en de tijdsbesteding zeer vergelijkbaar. In beide gevallen hoeft u niet veel meer te doen dan het afvalcompartiment legen en de kattenbak opfrissen.

Met de Litter-Robot III trek je eenvoudig de afvallade eruit en verwijder je de voering of plastic zak om vuil afval weg te gooien. Vervang vanaf daar gewoon de voering en vul het strooiselbed opnieuw tot de aanbevolen lijn.

Met de PetSafe ScoopFree kan het nodig zijn om het afvalcompartiment te legen als je meer hebtn één kat. Zo niet, dan kan de bak groot genoeg zijn om mee te gaan totdat het nest verzadigd raakt met urine en u het hele ding moet weggooien.

Beide kattenbakken doen het grootste deel van het scheppen voor u, maar u moet misschien een beetje met de hand scheppen om kleinere deeltjes te verwijderen. Als uw kat de neiging heeft om urine te spuiten, moet u waarschijnlijk ook van tijd tot tijd de binnenkant van de kattenbak afvegen om geur te voorkomen.

Winnaar onderhoud: Nest robot

5. Algemene indrukken

Over het algemeen waren zowel Mallory als ik onder de indruk van deze twee automatische kattenbakken. Zowel de Litter-Robot III als de PetSafe ScoopFree werkten soepel en betrouwbaar. Ze waren ook vrij rustig.

In termen van kattenvriendelijkheid zijn er een paar dingen om te overwegen.

De PetSafe ScoopFree lijkt veel op het soort kattenbak dat uw kat gewend is, dus het overgangsproces kan sneller verlopen dan met de Litter-Robot. Het apparaat zelf is redelijk groot, maar het bruikbare nestbed meet slechts ongeveer 14×14 inch, wat een beetje aan de kleine kant is. De kattenbak zelf is vrij ondiep, dus het is misschien niet ideaal voor katten die graag graven.

In plaats van een rechthoekige bak is de Litter-Robot een grote ronde bol. Het is een enorm apparaat, maar nogmaals, de bruikbare nestruimte is vrij klein – dezelfde 14×14 inch. Het kan er voor sommige katten ook een beetje intimiderend uitzien, dus misschien moet je met je kat werken om hem te laten wennen aan het gebruik van de doos.

Geurbestrijding is veel beter met de Litter-Robot, maar als uw kat de neiging heeft om urine te spuiten, heeft u het misschien moeilijker om het uit de binnenkant van de wereld te verwijderen. Tracking is waarschijnlijker een probleem met de Litter-Robot, maar geur zal zich sneller ophopen met de PetSafe ScoopFree.

Over het algemeen werkten beide eenheden qua prestaties zeer goed. Geen van beiden had problemen met jamming en zowel installatie als onderhoud waren vrij eenvoudig.

Voordat we afronden, is er echter nog een ding om over te praten.

Een van de grootste add-ons die je krijgt met de Litter-Robot III die je niet krijgt met de PetSafe ScoopFree is de Litter-Robot Connect-app. Met deze app kunt u het niveau van de afvallade controleren (en pushmeldingen ontvangen wanneer deze begint te vullen) en het gebruik van de kattenbak van uw kat volgen. U kunt aangepaste reinigingsschema’s instellen, de vertragingstimer aanpassen en handmatig een reinigingscyclus starten.

Hoewel de Hier besproken PetSafe ScoopFree Original deze functie niet biedt, biedt de nieuwere PetSafe ScoopFree Smart Self-Cleaning Litter Box dat wel. Met de My PetSafe-app kunt u het gebruik van de kattenbak van uw kat bekijken, herinneringen instellen en de instellingen op uw apparaat aanpassen.

Eindwinnaar: Nest robot

Hoe verhouden ze zich in kosten?

Zowel de Litter-Robot III als de PetSafe ScoopFree worden een aanzienlijke investering. De Litter-Robot III zal vooraf veel duurder zijn, maar de ScoopFree kan in de loop van de tijd meer kosten.

De Litter-Robot III verkoopt voor $ 549 en je kunt kiezen uit twee kleuren: grijs en beige. Voor een extra $ 50 kunt u uw garantie verdubbelen om u drie volledige jaren dekking te geven. Je kunt ook een OdorTrap Pod kopen voor $ 20 en een rol van 50 afvalladevoeringen voor $ 32,99.

De PetSafe ScoopFree Original verkoopt voor $ 149,95 op de PetSafe-website. Als uw kat de voorkeur geeft aan een overdekte kattenbak, kunt u een privacykap kopen voor $ 19,99. De tweede generatie ScoopFree begint ook bij $ 149,95, maar de ScoopFree Smart-kattenbak kost $ 209,95.

Een ding om in gedachten te houden bij het vergelijken van de kosten voor deze twee kattenbakken zijn de kosten van onderhoud.

Omdat de Litter-Robot III kan worden gebruikt met elk klonterend kleistrooisel, kunt u de kosten beheersen. Je wilt goedkope nesten vermijden die geen harde klonten vormen, maar je hoeft niet van de bovenste plank te gaan.

De ScoopFree daarentegen is ontworpen om te worden gebruikt met kristallen kattenbakvulling. Kristallen kattenbakvulling is meestal duurder dan klei en de kosten lopen echt op als u besluit om de petsafe wegwerpbakken van het merk te gebruiken. Deze kosten $ 20,95 per stuk, maar u kunt besparen met een 3-pack of een abonnement.

Als u wilt proberen de kartonnen trays te hergebruiken, kosten twee zakken zwerfvuil alleen al $ 20,95. Een andere optie is om de PetSafe ScoopFree Herbruikbare lade te kopen voor $ 69,95 op Amazon.

Met deze factoren in gedachten is het moeilijk te zeggen welke kattenbak op de lange termijn duurder zal zijn. Als u bereid bent om vooraf grotere kosten te maken, is de Litter-Robot III misschien de juiste keuze. Als u vooraf wilt besparen, maar in staat bent om te budgetteren voor hogere maandelijkse kosten, kan de PetSafe ScoopFree werken.

Welke optie is geschikt voor u?

Na zowel de Litter-Robot III Connect grondig te hebben getest en PetSafe ScoopFree, we raden graag een van beide aan. Dat gezegd hebbende, zijn er bepaalde gevallen waarin de ene optie meer geschikt is dan de andere.

De Petsafe Scoopfree is misschien iets voor jou als…

 • Als je de voorkeur geeft aan iets dat meer lijkt op een traditionele kattenbak.
 • Je hebt minder verticale ruimte om mee te werken in je huis.
 • U wilt het onderhoud stroomlijnen met eenvoudige vervangende trays.
 • U geeft prioriteit aan vermindering van verstrooiing en tracking boven geurbeheersing.
 • U bent niet klaar om een investering van meer dan $ 250 te doen.
 • Je geeft de voorkeur aan kristal kattenbakvulling boven klonterend kleistrooisel of bent nieuwsgierig om het te proberen.

De Nest-Robot III Connect is misschien iets voor jou als…

 • Je hebt een kleine kat of kitten die het niet erg vindt om kattenbakken te bedekken.
 • Je wilt de vrijheid om je eigen klonterende klei kattenbakvulling te kiezen.
 • U bent geïnteresseerd in mobiele app-connectiviteit om het gebruik van de kattenbak te controleren en meldingen te ontvangen wanneer de afvallade vol is.
 • U geeft prioriteit aan geurbeheersing boven minder tracking en verstrooiing.
 • U bent klaar om een aanzienlijke investering van meer dan $ 500 te doen.
 • Je hebt veel vloeroppervlak en wilt de vrijheid om de locatie te kiezen.

Een automatische kattenbak kost je meer dan een traditionele kattenbak, maar je zou kunnen denken dat het de moeite waard is. Of het nu gaat om de tijd die je bespaart met scheppen of de verbeterde geurbeheersing, er is veel om van te houden over zelfreinigende kattenbakken.

Zowel de Litter-Robot III als PetSafe ScoopFree bieden een aantal unieke functies, maar er zijn meer opties. Als u op zoek bent naar iets complexers dan de ScoopFree, bent u misschien geïnteresseerd in de CatGenie Self-Washing, Self-Flushing Cat Box.

Bekijk hier onze zij-aan-zij vergelijking van de zwerfvuilrobot versus CatGenie.