Litter-Robot vs CatGenie – gekocht en getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Katten brengen liefde en licht in ons leven, maar ze brengen ook iets anders: zwerfvuil. Misschien moet je het nog steeds kopen, rondsjouwen en gieten, maar moderne technologie heeft het mogelijk gemaakt om het karwei van het scheppen van vuil afval volledig te vermijden.

We hebben het over automatische, zelfreinigende kattenbakken zoals de CatGenie en de Litter-Robot.

Beide automatische kattenbakken doen het werk van het scheppen voor u. Een van hen gaat zelfs zo ver dat het afval door het toilet wordt gespoeld! Maar al dat gemak heeft een prijs.

U besteedt meer dan $ 350 aan een van deze kattenbakken, dus we begrijpen het als u er absoluut zeker van wilt zijn dat het de investering waard is. Dit is wat u moet weten over de CatGenie en de Litter-Robot om te beslissen of een van deze automatische kattenbakken geschikt voor u is en, zo ja, welke.

Head to Head Vergelijking

Nest-Robot CatGenie
Aantal beoordelingen

Gemiddeld beoordelingen en inhoud afkomstig van bedrijfswebsites en e-commercesites van derden

19,000+ 3,000+
Gemaakt in de VS

U moet weten waar uw huisdierapparaten worden gemaakt

Ontworpen en geassembleerd in de VS (fabriek in Juneau, Alaska) Gemaakt in Phoenixville, Pennsylvania
Jaren in het bedrijfsleven

Wordt het product vervaardigd door een al lang bestaand, succesvol bedrijf?

22 15
Garantie

Uw investering moet worden ondersteund door een full-service garantie

18 maanden volledige dekkingsgarantie; verlengde garantie van 3 jaar beschikbaar 2 jaar beperkte garantie
Geld-terug-garantie

Koop met vertrouwen in de wetenschap dat u een terugbetaling kunt krijgen als u niet tevreden bent

90 dagen thuisproef + geld-terug-garantie (moet retour verzendkosten betalen) 90 dagen geld-terug-garantie (Uitgaande verzendkosten worden niet gerestitueerd)
Betalingsplan

Kun je “nu kopen, later betalen” met stressvrije financieringsplannen?

Abonnementen van 3, 6 en 12 maanden beschikbaar met Affirm Geen
WiFi-ingeschakeld

Slimme apparaten voor huisdieren kunnen op afstand worden bewaakt en bediend via de app

De eerste zelfreinigende kattenbak met WiFi-mogelijkheden; ontvang meldingen en volg kattenbakgewoonten met de Whisker-app CatGenie A.I biedt een eenvoudig in te stellen WiFi-verbinding. U kunt uw CatGenie A.I. rechtstreeks vanuit de app starten
Zeeftechnologie

Wat maakt dit huisdier zelfreinigend?

Originele gepatenteerde zwaartekrachtgedreven strooiselzeeftechnologie Zelfspoelen
Productontwerp

Het apparaat moet worden ontworpen met zowel huisdieren als ouders van huisdieren in gedachten

Orbitaal ontwerp met grote ingang Overdekt & Onbedekt ontwerp

Achtergrondinformatie over de Nest-Robot III Connect

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 10/10
 • Geurbestrijding – 10/10
 • Uiterlijk– 9.5/10
 • Constructie– 9/10
 • Prijs– 7/10

Totaalscore: 9.1/10

De Litter-Robot III Connect is een automatische, zelfreinigende, WiFi-enabled kattenbak van Litter-Robot van Whisker. Oorspronkelijk uitgebracht door Auto Pets in 2000, heeft de Litter-Robot verschillende upgrades ondergaan, waarbij de Litter-Robot III de meest geavanceerde versie tot nu toe is.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de Litter-Robot III medio 2020 en ik heb hem eerder dat jaar zelf getest. Bekijk Mallory’s diepgaande videoreview van de Litter-Robot III op ons YouTube-kanaal.De Litter-Robot III is een grote, bolvormige kattenbak met een totale voetafdruk van ongeveer 30x25x27 inch. Het hoofdgedeelte van de kattenbak is een ronde kamer die uw kat binnenkomt via een ovaalvormige ingang in het midden.

Wanneer uw kat de kattenbak binnenkomt, detecteert een gewichtssensor automatisch zijn aanwezigheid. Nadat hij is vertrokken, wacht de kattenbak een vooraf bepaalde tijd voordat de schone cyclus wordt gestart. De wereldbol draait en zeeft schoon afval in een opslagcompartiment, terwijl klonten en afval in een discreet afvalcompartiment worden gedeponeerd.

Naast het werk van het scheppen van de kattenbak voor u, helpt de Litter-Robot III de kattenbakgeur te verminderen en stelt u in staat om de kattenbakgewoonten van uw kat op afstand te controleren.

Achtergrondinformatie over de CatGenie zelfspoelende, zelfwassende kattenbak

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 8/10
 • Geurbestrijding – 8/10
 • Uiterlijk– 7/10
 • Constructie– 8/10
 • Prijs– 8/10

Algemene score: 8.2/10

De CatGenie Zelfspoelende, Zelf wassende Kattenbak is een uitgebreide kattenbakoplossing. De eerste CatGenie werd uitgebracht in 2007, maar heeft sindsdien verschillende upgrades ondergaan. Tegenwoordig is de CatGenie ’s werelds enige kattenbak die reinigt als een apparaat en doorspoelt als een toilet.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte in het najaar van 2020 het oudere model van de CatGenie Self-Flushing, Self-Washing Cat Box. Bekijk Mallory’s diepgaande videoreview van de CatGenie op ons YouTube-kanaal.De CatGenie is een grote, ronde kattenbak ontworpen voor gebruik in een wasruimte of badkamer. Het sluit rechtstreeks aan op een koudwaterleiding en een standaard GFCI-uitgang en is iets dat lijkt op een kruising tussen een wasmachine en een toilet.

Het kattenbakje is gevuld met CatGenie Washable Granules en de kattenbakbehuizing bevat een cartridge van SaniSolution. Nadat uw kat de kattenbak heeft gebruikt, kunt u de reinigingscyclus handmatig starten of het apparaat instellen op de Cat activeringsmodus. Eerst schept de CatGenie vast afval en deponeert het in een trechter waar het wordt gemacereerd door een waaier. Van daaruit vult de kom zich met water en SaniSolution om de wasbare korrels schoon te maken voordat de SaniSolution en gemacereerd afval worden gespoeld.

Het verkoopargument van de CatGenie Zelfspoelende, Zelf wassende Kattenbak is dat hij u behoedt voor het scheppen EN u bevrijdt van de beperkingen van traditionele kattenbakvulling.

Laten we nu eens kijken hoe de CatGenie zich verhoudt tot de Nest-Robot III

Het belangrijkste voordeel van deze twee automatische kattenbakken is hetzelfde: niet meer scheppen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen als het gaat om hoe ze deze doelen bereiken. Elke kattenbak heeft ook unieke voordelen te bieden die van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke beslissing.

Om deze twee kattenbakken te vergelijken en te contrasteren, zullen we de volgende categorieën nader bekijken:

Laten we eens kijken naar de details in elk van deze categorieën.

1. Grootte en instellingen

Noch de CatGenie, noch de Litter-Robot is klein. Beide nemen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag in uw huis, dus u moet goed nadenken over de plaatsing.

De Litter-Robot weegt 24 pond en meet ongeveer 30x25x27 inch. De CatGenie is iets kleiner en meet ongeveer 19,25×24,5×21 inch, maar moet in een wasruimte of badkamer worden geplaatst.

De Litter-Robot komt in een grote doos volledig geassembleerd aan. Het enige dat u hoeft te doen, is de rubberen kattenbakmat op de trede plaatsen, een afvalladevoering toevoegen en de wereldbol vullen met strooisel voordat u deze aansluit. De CatGenie daarentegen vereist wat meer planning en montage.

Je moet er niet alleen voor zorgen dat je ruimte hebt voor de CatGenie dicht genoeg bij een waterleiding, maar je zult ook wat tijd moeten doorbrengen met de aflevering. De CatGenie wordt geleverd met de adapters die u nodig hebt om de slang aan uw waterleiding te bevestigen en de afvalleiding naar een toilet of wasmachine te leiden.

Als de wateraansluiting van uw huis niet standaard is of als u een stijve waterleiding hebt, moet u mogelijk enkele aanpassingen aanbrengen voordat u de installatie kunt voltooien.

CatGenie suggereert dat het een gemiddelde van 15 minuten om het apparaat in te stellen. Zolang u geen grote aanpassingen hoeft te doen, moet die schatting nauwkeurig zijn. Toch is het instellen van de Litter-Robot duurt slechts een minuut of twee nadat je het uit de doos hebt gehaald.

Winnaar van grootte en setup: Nest-Robot

2. Werking en prestaties

Als het gaat om hoe deze automatische kattenbakken werken, zijn er enkele belangrijke verschillen. De Litter-Robot is in wezen een automatische zeefbak, terwijl de CatGenie een zelfscheppende functie heeft.

De Litter-Robot III bestaat uit een grote wereldbol op een verhoogde basis die de hardware van het apparaat bevat. Je giet enkele centimeters klonterend kleistrooisel in de wereldbol en het apparaat draait om het te zeven, waarbij de klonten van het schone strooisel worden gescheiden. Die klonten worden vervolgens gedeponeerd in een afvalcompartiment thoed die je moet legen als hij vol raakt.

De CatGenie is een zelfspoelende, zelfwassende kattenbak die afval verzamelt en combineert met water en SaniSolution zodat het door het toilet of de afvoer kan worden gespoeld. In plaats van traditioneel strooisel te gebruiken, gebruikt de CatGenie wasbare korrels die keer op keer kunnen worden gereinigd en hergebruikt. De korrels zijn erg klein en fijn, dus ze zien eruit en voelen aan als kleiafval, maar ze zijn biologisch afbreekbaar en septisch veilig.

Zodra de reinigingscyclus is gestart, heeft de CatGenie een schep die afdaalt in de kattenbak en vast afval verzamelt. Het afval wordt in een compartiment gedeponeerd waar het wordt gemacereerd en vervolgens gemengd met water en SaniSolution voordat het wordt weggespoeld. Hete lucht blaast vervolgens van de zijkant van de kom om de wasbare korrels uit te drogen en klaar te maken voor het volgende gebruik.

Zowel de Litter-Robot als CatGenie automatiseren het proces van het schoonmaken van de kattenbak, maar het proces duurt veel langer voor een van hen.

De Nest-Robot detecteert de aanwezigheid van uw kat in het kattenbakbed en start vervolgens een wachttijd van 3 tot 15 minuten voordat de reinigingscyclus wordt gestart. U kunt ook op een knop op het toestel (of op de Connect-app) drukken om de cyclus handmatig te starten. De reinigingscyclus zelf duurt minder dan 3 minuten.

De CatGenie kan worden ingesteld om de aanwezigheid van uw kat te detecteren in de cat activeringsmodus, of u kunt hem in de handmatige modus houden. De activeringsmodus voor katten kan werken voor een huishouden met één kat, maar omdat de reinigingscyclus zelf 30 tot 40 minuten duurt, kan de kattenbak het grootste deel van de dag buiten gebruik worden gesteld als u meer dan één kat heeft die het gebruikt.

Dit brengt ons bij de vraag hoe goed een van deze kattenbakken eigenlijk werkt.

Bij het testen van de Litter-Robot ontdekten zowel Mallory als ik dat het zeer consistent werkte. Het apparaat startte de reinigingscyclus automatisch en het werkte soepel zonder vast te lopen. Dat gezegd hebbende, de effectiviteit van de eenheid hing tot op zekere hoogte af van het type nest.

De Litter-Robot werkt het beste met hardklonterend kleistrooisel en het kan helpen om een langere wachttijd te selecteren om het strooisel de tijd te geven om te drogen en te verstevigen. Je zou verwachten dat er wat kleine stukjes vuil afval achterblijven, maar ze komen gewoon weer in het kattenbakbed terecht.

De CatGenie heeft een soortgelijk probleem met stukken afval die worden achtergelaten. Het echte probleem is echter dat zachter afval vast kan komen te zitten in de tanden van de schep. Al het afval dat overblijft na de scheptase wordt samen met de korrels gewassen en gedroogd.

Nogmaals, het uitstellen van de reinigingsfase kan het afval de tijd geven om te drogen en te stollen om dit te voorkomen.

Winnaar van bediening en prestaties: Nest-Robot

3. Geurbeheersing en tracking

Hoewel scheppen de grootste zorg is voor veel katteneigenaren, is het belangrijk om ook geurbeheersing en het volgen van zwerfvuil te overwegen.

De Litter-Robot is een overdekte kattenbak, dus het werkt heel goed voor het beheersen van geur. Het heeft ook een koolstoffilter dat, in combinatie met de aparte afvallade, helpt voorkomen dat geuren weglekken. Tracking is echter iets heel anders.

De Litter-Robot wordt geleverd met een rubberen mat om in de stap te plaatsen, maar hij is vrij klein. Het kattenbakbed zelf is ook vrij klein, dus als je een kat hebt die graag graaft, kan hij uiteindelijk strooisel buiten de eenheid verspreiden. Het plaatsen van een kattenbak op de grond onder de Litter-Robot kan helpen.

Geurbestrijding is enigszins beperkt met de CatGenie en kan afhankelijk zijn van de reinigingscyclus waarin deze zich bevindt.

Tussen de cycli door doet de CatGenie niets om uitwerpselen of urinegeur te verminderen. Als het apparaat tijdens de schepcyclus stukjes uitwerpselen mist, kan het blijven hangen voor het was- en droogproces. Wanneer de hete lucht in werking treedt, kan dit een stinkende situatie creëren. Zodra de reinigingscyclus is voltooid, mag er echter geen merkbare geur zijn.

Qua nest tracking en scatter verschilt de CatGenie weinig van elke andere kattenbak. De Washable Granules zijn klein en fijn waardoor ze zeer traceerbaar zijn en de kattenbak zelf doet niet veel om verstrooiing te voorkomen.

Geurbeheersing en tracking winnaar: Nest-Robot

4. Onderhoud

Hoewel de CatGenie misschien minder effectief is in het beheersen van geuren dan de Litter-Robot, schittert hij echt op de onderhoudsafdeling.

Het is een zelfvoorzienende eenheid die alles voor je doet. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de trechter schoonmaken, de wasbare korrels afvullen en er een nieuwe SaniSolution-cartridge in doen. Je hebt ook de mogelijkheid om een beetje handmatig te scheppen om de dingen netjes te houden tussen de cycli of als de schep kleine stukjes achterlaat.

De Nest-Robot does het werk van het scheppen van de kattenbak voor u, maar u moet nog steeds het afvalcompartiment legen en het kattenbak bijvullen. Hoe vaak je deze klusjes moet doen, hangt af van hoeveel katten je hebt en of de Litter-Robot de enige kattenbak is die in gebruik is.

Winnaar onderhoud: Een stropdas

5. Algemene indrukken

Over het algemeen is er veel om van te houden aan zowel de CatGenie als de Litter-Robot. Beide kunnen u veel tijd en gedoe besparen als het gaat om het schoonmaken van de kattenbak.

Of u nu kiest voor de CatGenie of de Litter-Robot, u moet bereid zijn om een aanzienlijke financiële investering te doen en klaar zijn voor het apparaat om veel ruimte in uw huis in beslag te nemen. De CatGenie Zelfspoelende, Zelf wassende Kattenbak is een volledig zelfredzame unit die misschien wat meer installatie vereist, maar het onderhoud is verwaarloosbaar. Omgekeerd duurt het slechts een minuut of twee om de Nest-Robot in te stellen, maar je moet nog steeds de afvallade legen en het kattenbakje af en toe bijvullen.

Als geurbestrijding een probleem is, is de Litter-Robot veel effectiever op dit gebied. Geen van beide is volledig effectief tegen tracking en zwerfvuilverstrooiing, maar dat is niet echt waar ze voor zijn ontworpen.

Voordat we de zaken afronden, is er nog een aspect dat we willen behandelen.

De Litter-Robot II Connect is een wiFi-compatibele kattenbak die is ontworpen om te worden gebruikt met de Litter-Robot Connect-app. Met de app kunt u het gebruik van de kattenbak van uw kat volgen, het niveau van de afvalbak controleren, reinigingsschema’s instellen en handmatig een reinigingsmodus starten.

Het CatGenie-model dat Mallory testte, was de CatGenie 120 die geen slim apparaat is, maar CatGenie heeft sindsdien de CatGenie A.I. uitgebracht. Het is bijna $ 100 hoger geprijsd, maar het is gekoppeld aan de CatGenie-app waarmee u het gebruik kunt volgen, schoonmaakschema’s kunt instellen en zelfs benodigdheden kunt bestellen.

Een ander laatste detail dat het vermelden waard is, is dat zowel de CatGenie als de Litter-Robot worden geleverd met een 90-daagse thuistest. De Litter-Robot wordt geleverd met een garantie van 18 maanden die u kunt verlengen tot drie jaar voor $ 50 en de CatGenie heeft een beperkte garantie van 2 jaar.

Hoe verhouden ze zich in kosten?

Automatische kattenbakken kunnen u veel tijd besparen, maar ze zijn meestal duurder dan de standaard kattenbak – aanzienlijk duurder.

Voor het grootste deel kunt u verwachten dat u meer dan 350 dollar op een volautomatische kattenbak. De CatGenie 120 kosten 359 dollar, waardoor het voor een vergelijkbare prijs is als de Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box en de Chillx AutoEgg. Als u echter het nieuwste model wilt, betaalt u ongeveer 439 dollar voor de CatGenie A.I. die koppelt met de CatGenie App.

De Litter-Robot III is voorbij 100 dollar duurder dan de CatGenie, geprijsd op 549 dollar. Litter-Robot verkoopt gereviseerde modellen op hun website met korting, maar de beschikbaarheid is inconsistent.

Een ding om in gedachten te houden bij het vergelijken van de kosten voor deze twee kattenbakken zijn de kosten van onderhoud.

De Litter-Robot III kan worden gebruikt met elk hardklonterend kleistrooisel en de enige andere benodigdheden die u moet kopen, zijn voeringen voor het afvalcompartiment. De CatGenie maakt gebruik van wasbare korrels en SaniSolution cartridges.

Met een gemiddelde van 3 cycli per dag kan een doos wasbare korrels ($ 24) en een enkele SaniSolution-cartridge ($ 25) tot 80 dagen meegaan.

Over het algemeen zal de CatGenie waarschijnlijk duurder zijn om te onderhouden dan de Litter-Robot, maar de afweging is nooit het handmatig moeten weggooien van afval en vuil zwerfvuil.

Welke optie is geschikt voor u?

Na zowel de CatGenie Self-Flushing, Self-Washing Cat Box als de Litter-Robot III Connect grondig te hebben getest, we raden Litter-Robot III Connect graag aan als de duidelijke winnaar in 3 van onze 4 testcriteria.

Dat gezegd hebbende, zijn er bepaalde gevallen waarin de ene optie meer geschikt is dan de andere.

De CatGenie A.I. is misschien iets voor jou als…

 • U wilt het omgaan met afval en vuil kattenbakvulling volledig vermijden.
 • U heeft voldoende ruimte in uw wasruimte of badkamer om de unit aan te sluiten op een waterleiding en afvoer of toilet.
 • U bent niet geïnteresseerd in “slimme” technologie of connectiviteit van mobiele apps (zie de CatGenie 120).
 • Uw kat geeft de voorkeur aan de vrijheid van een open kattenbak boven een overdekte kattenbak.
 • U bent niet klaar om een investering van meer dan $ 400 te doen (de CatGenie 120 kost $ 359).
 • U hebt één kat of bent van plan een aangepast reinigingsschema te maken met behulp van de CatGenie A.I.

De Nest-Robot III Connect is misschien iets voor jou als…

 • U wilt de vrijheid om uw eigen kattenbakvulling te kiezen.
 • U bent geïnteresseerd in mobiele app-connectiviteit om het gebruik van de kattenbak te controleren en meldingen te ontvangen wanneer de afvallade vol is.
 • Je hebt een kleine kat of kitten die het niet erg vindt om kattenbakken te bedekken.
 • Je wilt voorkomen dat je zwerfvuil schept, maar vind het niet erg om het van tijd tot tijd weg te gooien.
 • U bent klaar om een aanzienlijke investering van meer dan $ 500 te doen.
 • Je hebt veel vloeroppervlak en wilt de vrijheid om de locatie te kiezen.

Uiteindelijk is een automatische kattenbak een grote investering, maar het heeft het potentieel om u veel tijd en gedoe te besparen. Als je gaat investeren in een van deze twee kattenbakken, bekijk dan onze diepgaande video en geschreven beoordelingen om te bepalen welke het beste bij je past.

Weet je niet zeker of je klaar bent om honderden dollars uit te geven aan een zelfreinigende kattenbak? Een kattenbak zeven is misschien meer je snelheid. Ze zijn een economische optie die u tijd bespaart bij het scheppen.

Bekijk hier onze topkeuzes voor de beste afvalbakken zeven.