Litter Genie vs LitterLocker: Hoe vergelijken ze zich? Onze 2023 beoordeling


Kattenbakgeur kan voelen als een eindeloze strijd voor katteneigenaren. Of het nu de bak zelf is, of de geuren die de rommel die we elke dag scheppen achterlaat in onze vuilnisbak, er zijn dagen dat het lijkt alsof niets kan helpen. Maar dat is gewoon niet het geval. Heb je al gehoord van Litter Genie? En van LitterLocker? Zo niet, en je hebt katten, dan heb je geluk. Deze afvalverwijderingssystemen zijn ingenieuze manieren om de leuke dingen die we uit de kattenbak van onze kat scheppen, op te bergen. Met behulp van geavanceerde geur-locking technologie en wegwerp zakken, deze systemen maken ons leven zo veel gemakkelijker. Maar hoe zijn ze te vergelijken? Wat is de beste voor uw huis? Laten we eens kijken hoe deze 2 merken zich tot elkaar verhouden, zodat u het opruimsysteem kunt kiezen dat het beste bij uw kattenverzorging past.

kattenpoot verdeler

Een snelle vergelijking

Merknaam Nest Genie LitterLocker
Opgericht 2012 2002
Hoofdkantoor North Bergen, New Jersey Montreal, Quebec
Productlijnen Kattenbak Genie Kattenafvoersysteem

Kattenbak Genie Plus

Kattenbak Genie XL

LitterLocker
Moedermaatschappij/Belangrijke dochterondernemingen Angelcare Angelcare

Korte geschiedenis van Litter Genie en LitterLocker

Het is onmogelijk om de geschiedenis van Litter Genie en LitterLocker afzonderlijk te vertellen. Het begon allemaal in 1997 toen een kersverse vader niet tevreden was met de opties die hij vond voor babyfoons. Met hard werk en ijver ontwikkelde Maurice Pinsonnault een babyfoon die beweging detecteerde, en Angelcare was geboren. Niet lang na de ontwikkeling van de babyfoon besloot Angelcare stinkende luiers aan te pakken. In 2005 besloten ze samen te werken met Playtex om een luieremmer te ontwikkelen waarin luiers konden worden opgeborgen zonder de bijbehorende geur.

Toen ze dit revolutionaire product zagen, besloten ze nog een stap verder te gaan. Waarom ook niet de mensen verlossen van de ongewenste kattenbakgeur? In 2002 besloten ze precies dat te doen en lanceerden ze de LitterLocker in Canada. Toen Playtex de innovatie en het succes van de LitterLocker zag, stapte het bedrijf opnieuw naar voren en werkte het samen met Angelcare om een Amerikaanse versie van de kattenbak te ontwikkelen. In 2012 werkten de bedrijven samen om Litter Genie te lanceren en Amerikaanse katteneigenaren dezelfde geurverlichting te bieden als die in Canada. Nu zijn deze producten verkrijgbaar in meerdere landen om de ongewenste geuren van katten wereldwijd te elimineren.

Litter Genie Productie

De Litter Genie, de Amerikaanse kattenbak van Angelcare en Playtex, opereert vanuit North Bergen, New Jersey. De stad heeft een bevolking van iets meer dan 63.000 mensen. De Litter Genie productie in het gebied biedt werk aan ongeveer 30 mensen en wordt beschouwd als de belangrijkste productielocatie van het bedrijf.

NestLocker Productie

LitterLocker wordt gemaakt in Montreal, Quebec. Als grootste stad van Canada is het niet verwonderlijk dat de uitvalsbasis van het bedrijf in dit gebied ligt. Montreal, gelegen op een eiland, telt meer dan 1,7 miljoen inwoners en wordt beschouwd als het centrum van Canada.

Nest Genie Productlijn

Litter Genie is vooral bekend om zijn lijn kattenbakvullingen. Deze emmers worden geleverd met geavanceerde navulzakken die zijn ontworpen om geuren weg te houden en u te helpen voorkomen dat u telkens naar buiten moet om de kattenbakvulling op te scheppen. De emmer zelf is er in verschillende maten, de originele, een plus en een XL. De grotere emmers zijn ontworpen voor huizen met meerdere katten, zodat ze groot genoeg zijn voor het teveel aan kattenbakvulling.

Navullingen

Bij kattenbakken zijn de navullingen het belangrijkst. De door Litter Genie gebruikte zakken zijn voorzien van een 7-laagse geurabsorberende technologie om de ongewenste geuren van de kattenbak te bestrijden. Het aantal navullingen dat u nodig hebt, wordt bepaald door het aantal katten in uw huis en hoe vaak u de zakken moet vervangen.

LitterLocker Productlijn

De LitterLocker emmer is vergelijkbaar met de Litter Genie. Beide emmers zijn gemaakt van plastic. Het grootste verschil is de vorm. De LitterLocker heeft meer een vierkante vorm. De LitterLocker komt in één maat, maar is ontworpen om geuren te absorberen. LitterLocker heeft ook decoratieve hoezen waarmee u het uiterlijk van de emmer kunt veranderen.

Navullingen

Net als de Litter Genie gebruikt LitterLocker navullingen om kattenpoep weg te stoppen en geurvrij te houden. Een navulling is ontworpen om tot 14 dagen te werken zoals bij de Litter Genie.

garenbalverdeler

Nest Genie vs LitterLocker: Prijs

Noch de Litter Genie noch de LitterLocker zijn te duur, maar de Litter Genie is over het algemeen iets betaalbaarder. Het echte gebied waar deze twee producten hun geld verdienen zijn de navullingen die je moet kopen. Elke navulling gaat maximaal 14 dagen mee, maar als je meerdere katten hebt of als er situaties ontstaan waarin je vaker moet verschonen, zul je vaker extra moeten kopen.

Kattenbak Genie Plus

Nest Genie

Litter Genie biedt 3 maten als het gaat om hun emmers. Hoe groter u gaat, hoe meer geld u betaalt. Alle emmers zijn basis in kleur en ontwerp, wat betekent dat er geen verborgen kosten zijn op deze gebieden.

LitterLocker

LitterLocker werkt met de eenheidsmentaliteit. Dat werkt in de meeste gevallen, maar als je meerdere katten in huis hebt, zul je merken dat je meer geld kwijt bent aan navullingen. Wat deze emmer wel biedt en de Litter Genie niet, zijn decoratieve hoezen om het uiterlijk te veranderen. Als u besluit een hoes te kopen om uw kattenbak wat aantrekkelijker te maken, moet u rekenen op een hogere prijs.

Nest Genie vs LitterLocker: Garantie

De meeste dierenwinkels, inclusief Amazon, bieden een soort garantie wanneer je iets koopt. De garantie-informatie die we in dit gedeelte bekijken is die van de bedrijven zelf. Laten we eens kijken naar wat elk biedt.

Nest Genie

Helaas konden we geen garantie informatie vinden over de Litter Genie. Behalve de standaard garantie die wordt geboden door de winkel waar u uw Genie hebt gekocht, is er een manier om contact op te nemen met de klantenservice als u problemen hebt. Dit zou ons beste advies zijn om uit te vinden wat zij bieden in termen van hun garantie.

LitterLocker

LitterLocker biedt een garantie van 1 jaar dat hun product vrij is van fabricage- en materiaalfouten. Ze verklaren dat als het product niet werkt zoals het hoort bij correct gebruik, ze het product zullen vervangen of repareren voor maximaal 1 jaar, met bewijs van aankoop door de oorspronkelijke eigenaar.

Litter Genie vs LitterLocker: Klantenservice

Klantenservice is een drijvende kracht achter klanttevredenheid. Dit is wat we vonden over beide bedrijven en hun klantenservice.

Nest Genie

Contact opnemen met de mensen van Litter Genie is vrij eenvoudig. Op hun website kun je met iemand chatten om je problemen op te lossen. De meeste gebruikers zijn zeer te spreken over de klantenservice die ze ontvangen en vermelden snelle oplossingen voor problemen.

LitterLocker

Bij LitterLocker gaat het er net zo aan toe. Misschien komt dit doordat ze hetzelfde moederbedrijf delen. De meesten vinden dat de klantenservice snel reageert en problemen zo snel mogelijk probeert op te lossen.

3 kat gezicht verdeler

Head-to-Head: Litter Genie Kattenverwijderingssysteem vs LitterLocker Kattenverwijderingssysteem

Ons oordeel: Trek

Wat de afvalemmers zelf betreft, is het eigenlijk een gelijkspel. Met de Litter Genie heb je een grotere emmer om mee te werken, zelfs als je hun basismodel gebruikt, maar dat is echt het enige verschil. Uw startsystemen worden geleverd met de emmer, een schep en een navulzak. U zult ook merken dat de navullingen verwisselbaar zijn, waardoor het product nog meer op elkaar lijkt.

Head-to-Head: Litter Genie navullingen vs LitterLocker navullingen

Ons oordeel: Trek

Helaas gaat het om de navullingen. Navullingen kopen voor beide systemen kan duur zijn, maar ze doen uiteindelijk hetzelfde. Beide zijn voorzien van een geur-blokkerende technologie die goed werkt. Nogmaals, het is moeilijk onderscheid te maken tussen beide in deze categorie. Als uw kattenbak overmatig stinkt en u tussendoor wat hulp nodig heeft bij het schoonmaken, dan is Hepper Advance Bio-Enzyme Pet Stain & Odor Eliminator een prima aanvulling op uw geurbestrijdingsarsenaal.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en we besloten een meerderheidsbelang te nemen, zodat we konden profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

zwart-witte kat in kattenbak
Image Credit: Tiplyashina Evgeniya, Shutterstock

3 kattenverdeler

Algemene merkreputatie

Bij de algemene merkreputatie is het moeilijk een duidelijke winnaar te kiezen tussen deze twee. Omdat beide producten hetzelfde moederbedrijf hebben, liggen de overeenkomsten bijna te dicht bij elkaar. Laten we toch eens kijken hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Prestaties

Rand: gelijkspel

Beide systemen doen wat ze beweren te doen. Als u een plek wilt om de uitwerpselen van uw kat op te ruimen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over stank, dan werken zowel de Litter Genie als de LitterLocker geweldig.

Prijs

Rand: Trekken

Het hangt allemaal af van waar je woont. De LitterLocker is de Canadese optie. Als u in Canada woont en de LitterLocker koopt, is het bedrag dat u betaalt vergelijkbaar met wat wij hier in de States betalen voor de Litter Genie.

Duurzaamheid

Rand: Trekken

Beide emmers zijn gemaakt van plastic. Dit betekent dat een flinke trap of val lichte schade kan veroorzaken. Dit zijn echter afvalemmers voor kattenbakvulling. Ze worden niet zwaar belast en zouden met de juiste zorg een hele tijd moeten meegaan.

Ontwerp

Rand: Nest Genie

Naar onze mening maken de iets grotere afmetingen van de Litter Genie het ontwerp wat gemakkelijker om mee te werken. U zult ook merken dat de strakke kleur goed werkt in huis en niet bijzonder opvalt.

kat + lijnverdeler

Conclusie

Als we proberen een favoriet te kiezen tussen de Litter Genie en de LitterLocker is het eerlijk gezegd te nauw om te beslissen. Wij vinden dat de Litter Genie een beetje voorsprong heeft als het gaat om het algemene ontwerp, maar die voorsprong is bijna te klein om op te merken. Als u op zoek bent naar een afvalverwijderingssysteem om geuren in uw huis te helpen elimineren, vinden wij dat beide opties geweldig werken. U kunt uw bak gemakkelijk legen, de geuren wegbergen en doorgaan met uw leven.