Kunnen Savannah-katten goed overweg met andere katten? Alles wat u moet weten!

De Savannah-kat is een van ’s werelds grootste en duurste huisdieren. Savannes zijn behoorlijk populair geworden en staan erom bekend geweldige huisdieren te zijn. Maar wat als je al een andere kat hebt? Als je al een kat hebt, kun je je zorgen maken dat de wilde afstamming van de Savannah problemen zal veroorzaken met je andere katachtige. De Savannah, vooral F3-F5’s, kunnen echter overweg met andere katten en sommigen tolereren zelfs honden.

We bespreken alles wat je moet weten over hoe Savannah Cats over andere katten denkt.

3 katten gezichtsverdeler

Kunnen Savannah-katten goed overweg met andere katten?

Savannah-katten staan erom bekend dat ze van andere huisdieren in hun huizen houden, maar de wildere versies van het ras kunnen agressief zijn voor andere huisdieren. Hun tolerantie voor andere dieren hangt af van hun fokkerij. Savannahs zijn onderverdeeld in vijf klassen: F1, F2, F3, F4 en F5. Ze werden aanvankelijk ontwikkeld door Siamese katten te kruisen met Afrikaanse Servals. Echter, andere rassen van huiskatten worden nu gebruikt naast de Siamees. Verschillende generaties hebben verschillende hoeveelheden Serval-genen, waarbij F1 de meeste en F5 de minste heeft.

F1’s en F2’s zijn veel agressiever en zijn eenlingen, terwijl F4’s en F5’s zo weinig Serval-DNA hebben dat ze niet als ‘echte Savannahs’ worden beschouwd. F1’s en F2’s zijn dus niet allemaal geweldig om met andere katten te houden, terwijl F3’s tot en met F5’s over het algemeen blij zijn om met andere katachtigen te leven.

Het belangrijkste om te onthouden is om nieuwe huisdieren langzaam te introduceren. Deze stap is vooral belangrijk voor F1 en F2 Savannahs; vanwege hun natuurlijke agressiviteit moeten ze langzaam en op jonge leeftijd worden geïntroduceerd met toezicht van de eigenaar. De andere drie Savannah-types moeten ook langzaam worden geïntroduceerd, maar ze zullen eerder sneller opwarmen voor de nieuwe katachtigen dan F1’s en F2’s.

savannah kittens spelen
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Zodra je savanne met elkaar opschiet

Het is eigenlijk beter voor je Savannah om een ander huisdier in de buurt te hebben. Ze kunnen destructief worden als ze hun energie niet kunnen vrijgeven met een eigenaar of ander huisdier. Dus als je ze eenmaal gewend hebt aan andere huisdieren, ervan uitgaande dat het andere huisdier de Savannah leuk vindt, zullen ze waarschijnlijk goede vrienden worden. Savannahs hebben waanzinnige hoeveelheden energie en besteden het graag aan het spelen met anderen, maar ze hebben zoveel energie dat een oudere kat het waarschijnlijk niet kan bijhouden. Vanwege hun behoefte aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie, zul je je Savannah nog steeds veel aandacht moeten geven.

Savannah kat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

Zorgen voor een Savannah Cat

Savannah-katten zijn zeer hondachtige katachtigen en daarom is het een gemakkelijke taak om hen basiscommando’s te leren. Het is belangrijk om te onthouden dat ze uitdagender zijn om te trainen dan honden, en het trainen van hen om iets te complex te doen, zal veel werk vergen. Katten vinden het meestal niet leuk om getraind te worden, maar de Savannah is een kleine uitzondering op de regel. Een ander essentieel onderdeel van het bezitten van een Savanah is het geven van aandacht.

Savannes zijn erg vriendelijk en vereisen veel aandacht. Als je niet de tijd hebt om je aan hen te wijden, kun je merken dat je verschillende van je bezittingen repareert of vervangt. Ze hebben geen specifieke dieetvereisten, maar omdat ze actiever zijn dan de meeste huiskatten, is het het beste om ze een uitgebalanceerd dieet te geven dat bestaat uit eiwitrijke maaltijden met veel vleeseiwit.

savannah kitten |
Image Credit: hehaden, Flickr

kattenpootverdeler

Afsluitende gedachten

Of je Savannah Cat wel of niet overweg kan met nieuwe katten is erg afhankelijk van het type Savannah dat je hebt. F1’s en F2’s kunnen agressiever zijn tegenover andere katten, terwijl de latere generaties (F3-F5) het van nature leuk vinden om in de buurt van andere huisdieren te zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat je nieuwe huisdieren altijd langzaam moet introduceren.

Zelfs als je Savannah goed overweg kan met je andere kat, is dat niet genoeg om ze gelukkig te houden. Je zult ze veel aandacht moeten geven. De F3, F4 en F5 Savannahs zijn zeer afhankelijke dieren en vereisen veel lichaamsbeweging, mentale stimulatie en quality time met hun eigenaren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Petrebels, Unsplash