Kunnen Ragdoll Katten Groene Ogen hebben?

Ragdoll katten zijn een kattenras dat bekend staat om hun grote formaat, zachte aard en felblauwe ogen. Maar een van de vragen die mensen vaak stellen over ragdolls is of ze groene ogen kunnen hebben of niet.
ragdoll groene ogen

Kunnen Ragdoll katten groene ogen hebben?

Een traditionele Ragdoll kat kan geen groene ogen hebben. De International Cat Association (TICA) stelt dat een Ragdoll-kat blauwe ogen moet hebben om als raszuivere ragdoll te worden geclassificeerd. U kunt het Ragdoll Cat ras standaard document hier bekijken.

Hoe zien ragdoll cats ogen eruit?

Traditionele Ragdoll Katten hebben blauwe ogen van verschillende intensiteiten, variërend van bleek tot donkerblauw. De oogkleur van een Ragdoll-kitten rijpt meestal als je drie maanden oud bent. Levendig blauw is de meest populaire oogkleur onder fokkers en juryleden in de showring.

Ragdoll Cats Blauwe Ogen

Mink, Sepia en Solid Ragdoll Katten

Als je een Ragdoll Cat bent tegengekomen die groene ogen lijkt te hebben, dan zal het hoogstwaarschijnlijk een nerts, sepia of vaste variant zijn. Zwarte en Kaneel Ragdolls behoren ook tot deze groep. Deze soorten worden gezien als controversieel in de Ragdoll-fokgemeenschap omdat ze geen blauwe ogen hebben.

Ragdoll Kattengroen Oog

Mink en Sepia Ragdolls zijn geen nieuw ras of kleur van Ragdoll kat. Ze zijn een bloedlijn die teruggaat tot de eerste Ragdoll Cats gefokt door Ann Baker. Maar ze voldoen niet aan het puntige, blauwogige type dat is ingesteld als de rasstandaard voor Ragdoll-katten. Meer informatie over Mink, Sepia en Solid Ragdoll Cats vind je hier.

De oogkleur van deze varianten is als volgt:

Mink Ragdoll – Aqua, met de kleur variërend van blauwgroen tot groenblauw.
Sepia Ragdoll – groen, blauw, Aqua of goud.
Solid Ragdoll – groen, blauw, Aqua of goud maar kan ook twee verschillende oogkleuren hebben.

Mink Ragdoll oogKleur

Sommige kattenverenigingen accepteren Mink, Sepia en Solid Color Ragdoll Cats als raszuivere Ragdolls en zullen papierwerk uitgeven om dit te bevestigen, terwijl andere verenigingen dat niet doen. Op dit moment worden deze varianten van Ragdoll Cat niet geaccepteerd in de showring.

Ontdek welke katten blauwe ogen hebben?

Meer weten over Ragdoll Cats?

Vind een Ragdoll Kattenfokker bij jou in de buurt