Kunnen katten rauwe kip eten?

Kunnen katten rauwe kip eten Functie

Als je katachtige familielid een beetje een jager is, kun je ze af en toe muizen of vogels in de tuin zien achtervolgen. Als ze succesvol zijn, merk je misschien zelfs dat ze eten wat ze hebben gevangen.

Dus als katten rauwe knaagdieren kunnen eten, kunnen katten dan ook rauwe kip eten? Nou, het antwoord is natuurlijk ja; katten kunnen rauwe kip eten.

Maar er zijn een paar risico’s en redenen waarom het misschien niet het beste idee is. Blijf lezen om de voordelen en risico’s van het voeren van uw kat rauw vlees te ontdekken, of het nu rauwe kipfilet, dijen of zelfs rauwe kippenlever is.

Kort overzicht: Kunnen katten rauwe kip eten?

Rauwe kip voedingsstatistieken

De onderstaande tabel toont wat voedingsinformatie voor een halve rauwe, huidloze kipfilet (95 g). Vergeet niet dat de waarden iets anders zullen zijn voor andere delen van de kip. Rauwe kippenhuid en kippenlever zullen bijvoorbeeld meer vet bevatten dan kippenfiletvlees.

Calorieën (kcal) 114
Eiwit (g) 21.5
Vet (g) 2.5
Koolhydraten (g) 0
Vezels (g) 0
Suiker (g) 0
Natrium (mg) 42.5
Calcium (mg) 4.5
Fosfor (mg) 95
Zink (mg) 0.6
Kalium (mg) 315.5
IJzer (mg) 0.3

Rauwe kip voedingswaarden

Zoals je kunt zien aan de voedingsstatistieken, zit rauwe kip boordevol eiwitten terwijl het geen suikers en heel weinig vet bevat. Als het gaat om mineralen, is rauwe kip een uitstekende bron van fosfor, kalium, magnesium en zink. IJzer en calcium zijn ook aanwezig, maar in kleinere hoeveelheden.

Het bevat ook vitamine A, B12 en E. Het heeft echter geen voedingsvezels, wat betekent dat je kat vezels van elders nodig heeft om zijn darmen gezond te houden.

De voedingswaarde van rauwe kip wordt niet significant veranderd door het te koken, tenzij u bakoliën, vetten, smaakmakers of andere extra ingrediënten gebruikt.

Voordelen van rauwe kip voor katten

Risico's van katten die rauwe kip eten

Hoewel katten rauwe kip kunnen eten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze dit veilig doen.

Weinig vet en suikers betekent dat rauwe kip er niet voor zal zorgen dat je kat dik wordt, wat geweldig is omdat overgewicht een gezondheidsrisico is. Het feit dat kip, gekookt of niet, veel eiwitten bevat, betekent dat het perfect is om de spieren en andere zachte weefsels van uw kat gezond te houden.

Lees ook: Cat Gewichtscalculator

Houd er echter rekening mee dat veel eiwitten niet altijd een goede zaak zijn. Bepaalde gezondheidsproblemen, zoals nierziekte, vereisen een dieet met beperkte eiwitten.

Kip bevat een paar belangrijke vitamines, waaronder vitamine E, een uitstekende antioxidant. Het heeft ook veel fosfor en wat calcium, die van vitaal belang zijn om de botten en tanden van uw kat in topvorm te houden.

Het magnesium in kip is essentieel voor hun immuunsysteem en hun zenuw- en spierfunctie. Kip is ook rijk aan kalium, dat verschillende rollen heeft, waaronder vocht- en bloeddrukregulatie en spiercontractie.

Het is belangrijk om te onthouden dat uw kat deze voordelen van kip zal ervaren, of het nu gekookt of rauw is. Dus, misschien is de belangrijkere vraag, zijn er specifieke voordelen van het voeren van rauwe kip aan uw kat?

Welnu, sommige mensen beweren dat het voeren van rauw voedsel onze harige vrienden helpt met hun spijsvertering en hun huid en vacht gezond houdt. Er is momenteel echter geen bewijs om te bewijzen dat dit het geval is.

Hoeveel rauwe kip kan een kat eten?

Wanneer u iets nieuws aan uw huisdier geeft, is het het beste om eerst een kleine hoeveelheid aan te bieden om te controleren of het hun buik niet van streek maakt. Dus als je besluit om je harige familielid wat rauwe kip aan te bieden, moet je beginnen met het aanbieden van een klein stukje kipfilet ter grootte van je vingernagel.

Je moet ervoor zorgen dat je alleen de borst vlees geeft, in plaats van een huid of rauwe kippenbotten. Maar zelfs als u slechts een kleine hoeveelheid borstvlees voert, brengt het voeren van rauwe kip aan uw kat enkele onvermijdelijke risico’s met zich mee, waaronder parasieten en bacteriën.

Hoe vaak kan een kat rauwe kip eten?

Vanwege de risico’s en het feit dat eventuele geclaimde voordelen onbewezen zijn, is het waarschijnlijk het beste om uw kat geen rauwe kip te voeren. Maar als je besluit om dat te doen, moet je het alleen aanbieden als een occasionele traktatie. Dit komt omdat uw kat zijn gewone kattenvoer moet eten om de voedingsstoffen te krijgen die hij nodig heeft.

Het geven van dem een klein stukje rauwe kipfilet een of twee keer per week zou redelijk zijn. Als u besluit dat u uw kat fulltime een rauw voedseldieet wilt geven, moet u een commercieel rauw voedseldieet gebruiken dat is gecertificeerd als qua voedingswaarde compleet of een veterinair voedingsdeskundige een recept laten formuleren dat u thuis kunt volgen.

Lees ook: De 6 beste rauwe kattenvoer – gezonde keuzes voor uw carnivoor

Dit zorgt ervoor dat je favoriete kat alles krijgt wat ze nodig hebben en niet lijdt aan een voedingstekort dat hun gezondheid kan schaden.

Wordt rauwe kip gebruikt in commercieel kattenvoer?

Nom Nom kattenvoer kip recept kat eten

Ja, sommige commerciële raw food diëten bevatten rauwe kip. Van alle opties is commercieel kattenvoer veruit de veiligste manier om uw kat rauwe kip te voeren. Dit komt omdat het qua voedingswaarde evenwichtig en compleet is.

Zorg er echter voor dat u geen rauw voedseldieet kiest dat rauwe kippenbotten bevat, omdat deze de darmen van uw kat kunnen beschadigen of zelfs een verstopping kunnen veroorzaken. Aan de andere kant is het voeren van een rauw voedseldieet nooit helemaal veilig, dus laten we meer te weten komen over de risico’s.

De risico’s van het eten van rauwe kip voor katten

Kunnen katten rauw kippenbot eten

Gewoon rauw kippenspiervlees, organen en botten moeten alleen als traktatie worden geserveerd en vormen een klein percentage van het dieet van uw kat.

Er zijn veel risico’s verbonden aan het voeren van rauwe kip aan uw kat. De eerste is bacteriële besmetting. Rauwe kip kan bacteriën zoals E Coli, Salmonella en Campylobacter dragen, wat betekent dat uw kat onwel kan worden.

Niet alleen dat, maar de bacteriën kunnen ook rond de mond van uw kat blijven nadat ze hebben gegeten en kunnen worden overgebracht op huishoudelijke oppervlakken, kleding of zelfs de handen van mensen.

Dit betekent dat de kans dat u of uw familieleden een aantal vervelende bugs oppikken behoorlijk groot is, zelfs als u probeert de dingen hygiënisch te houden. Het zijn ook niet alleen bacteriën die rauw vlees kan dragen.

De rauwe kip van uw kat kan ook parasieten zoals lintwormen en rondwormen bevatten, vooral als u rauwe kippenlever of andere ingewanden voedt.

Een ander risico van het voeren van rauwe kip is schade aan de tanden of darmen van uw kat door botten. Botten kunnen uw kat een pijnlijke tandfractuur veroorzaken of een darmverstopping veroorzaken, en scherpe fragmenten kunnen zelfs hun darmen perforeren.

Zoals bij elk zelfgemaakt dieet, is er ook een risico op voedingstekorten. Dit komt vooral vaak voor bij rauw voedsel, omdat het balanceren van het dieet van een kat of hond ongelooflijk complex is.

Een risico dat moet worden vermeden, is het voeren van rauwe kippenhuid of andere vette porties, zoals de lever. Rijk en vet voedsel kan ervoor zorgen dat uw kat een pijnlijke aandoening ontwikkelt die pancreatitis wordt genoemd. Het is dus het beste om het bij borststukken te houden.

Houden katten van de smaak van rauwe kip?

Negatieven van het eten van pompoen voor katten

Katten zijn carnivoren en ze zijn ook jagers. Het spreekt dus voor zich dat ze genieten van de smaak van rauw vlees, inclusief kip. In vergelijking met andere voedingsmiddelen, zoals vis, ruikt rauwe kip echter niet erg sterk.

Dit betekent dat als je rauwe kip hakt, je kat misschien niet verwoed om een hapje smeekt, althans niet zoveel als wanneer je tonijn of sardines zou hebben!

Samenvatting

Er is veel discussie over de vraag of het veilig is om uw kat rauw vlees te voeren en de mogelijke voordelen als u dat doet. Op dit moment zijn er echter geen bewezen voordelen aan het voeren van rauw voedsel aan uw kat.

Met zoveel bijbehorende risico’s, is het misschien het beste om te voorkomen dat u uw kat rauwe kip of ander rauw vlees geeft zonder de juiste supervisie van een veteraan. Zo kunt u uw gezin en uw kat zo gezond mogelijk houden!

Veelgestelde vragen

Kunnen huiskatten rauwe kip eten?

Elke kat kan rauwe kip eten, en velen zouden ervan genieten. De risico’s van het voeren van rauw vlees aan uw kat betekenen echter dat het waarschijnlijk beter is voor u, uw kat en uw gezin als u zich houdt aan een standaard, compleet kattenvoer.

Is het veilig om katten rauwe kip te voeren?

Rauwe kip kan bacteriën zoals Campylobacter en Salmonella bevatten, die vaak worden geassocieerd met voedselvergiftiging bij mensen. Deze bacteriën kunnen je kat ook onwel maken. Uw kat kan deze bacteriën echter ook op u of uw gezin overbrengen wanneer u ze aait, verzorgt, knuffelt of kust. Deze bacteriën zijn echter niet het enige risico. Andere gevaren zijn schade door botten en voedingstekorten.

Welk rauw vlees kunnen katten eten?

Het is het beste om rauw vlees helemaal niet aan je kat te voeren. Dit komt omdat het moeilijk is om de risico’s van bacteriën en parasieten te vermijden. Als u echter besluit om uw kat rauw vlees te voeren, gebruik dan een commerciële raw kattenvoer of raadpleeg een veterinaire voedingsdeskundige.