Kunnen katten emoties voelen – in het hart van uw kat


Als je een katteneigenaar bent, heb je waarschijnlijk gevraagd of katten emoties kunnen voelen. We zijn altijd degenen die proberen onze katachtige vrienden te begrijpen, wat hun acties betekenen en hoe ze ons waarnemen, maar kunnen katten echt weten hoe we ons voelen?

Tot op de dag van vandaag is daar geen empirisch bewijs voor, maar we zijn niet blind, we zien de relatie tussen huisdierouders en hen, en het is wederkerig; Daar ben ik zeker van, ook al lijkt het erop dat onze harige vrienden niet om ons geven.

Nu zullen we ons bezighouden met hoe katten ons waarnemen en eindelijk het mysterie ontrafelen!

Kunnen katten emoties voelen?

vrouw huisdieren kat

Onze harige vrienden kunnen zeker onze gevoelens en stemming voelen. Als ze niet slapen, observeren ze ons en gedragen ze zich op basis van hoe we ons op een bepaald moment voelen. Ze voelen niet alleen onze emoties, maar ze worden er ook door beïnvloed.

Als we daar beter naar kijken, is het eigenlijk logisch omdat we erg verbonden zijn met onze katten. We zijn de belangrijkste persoon van katten in hun leven, omdat we ze van voedsel voorzien en op alle mogelijke manieren voor ze zorgen, maar we overladen ze ook met liefde en genegenheid en ze voelen zich veilig bij ons.

Onze geweldige wellness maakt hun welzijn nog beter, dus ze moeten attent zijn als het gaat om onze emoties. Het feit dat katten emotioneel gevoelig zijn, is bewezen door studies die de relatie tussen mensen en katten observeren.

Aan de Universiteit van Lincoln en de Universiteit van Nottingham, Trent, deden onderzoekers een onderzoek naar 3.000 katteneigenaren die vragen stelden over routines, gezondheid, activiteit en gedrag van hun katten. Door de gegevens te vergelijken met de stemming, levensstijl en persoonlijkheid, wilden ze zien of dat allemaal een impact had op de kat.

Jennifer Vonk en Moriah Galvan deden de studie aan de Oakland University, waaruit bleek dat katten hebben inderdaad empathie. Hoewel het een algemene mening is dat het afstandelijke wezens zijn, kan dat niet verder van de waarheid zijn.

Katten kunnen menselijke emoties echt herkennen en waarnemen, en meestal zullen ze er iets aan doen. Het wordt gezien door de interactie van de katten met hun verzorgers, het observeren van emotionele gebaren met visuele en lichaamstaal en vervolgens met audiocommunicatie.

Kunnen katten verdriet voelen?

droevige vrouw die haar kat knuffelt

Ik denk dat alle kattenliefhebbers, inclusief ik, een slechte dag hebben meegemaakt wanneer je kat naar je toe is gekomen om je te troosten met hun knuffel en kneed koekjes.

Volgens de studie van emotieherkenning bij katten kunnen katten menselijke emoties herkennen door audio- en visuele vaardigheden te gebruiken. Die waarneming is echter iets anders dan de onze, omdat ze de dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Onze harige vrienden kunnen het verdriet voelen dat ze observeren wanneer de mens verdrietig is en hoe hij de kat in die toestand behandelt en aanspreekt, als een lusteloze stem of fronsen.

Hoewel katten een beetje afstandelijk zijn en niet zo vrij om emoties te delen zoals honden, vormen ze wel enkele verbindingen in het wild. En je bent kattenhuis en maakt daarom deel uit van hun kolonie, dus ze zijn verplicht om je veranderingen op te merken en te associëren met je emotionele signalen.

Hoe weet je zeker dat je kat voelt dat je verdrietig bent of je een beetje niet goed voelt? Welnu, op basis van de studie van de dierengedragsdeskundige Shadi Delshad, als je hebt gemerkt dat je kat naar je toe komt en met je knuffelt als je verdrietig bent, is het heel goed mogelijk dat je kat weet dat je je down voelt, en ze wil je troosten.

Kunnen katten voelen of je vatbaar bent voor depressie?

depressieve vrouw die een kat vasthoudt

Als katten verdriet kunnen voelen, zullen ze waarschijnlijk ook depressie voelen. Omdat ze veel tijd besteden aan observeren, zijn ze beter in staat om emotionele signalen te begrijpen. Als je te maken hebt met een depressie, voelt je kat dat ook.

In de meeste gevallen, wanneer katten het gevoel hebben dat hun eigenaren depressief zijn, ze zullen vele malen naar hun eigenaren komen en zichzelf wrijven en spinnen. Dat kan echter ook afhangen van de persoonlijkheid van de kat, en misschien hebben ze hun eigen manieren om met je gedrag om te gaan.

Mijn kat Luna is bijvoorbeeld geen grote knuffelaar; er waren echter momenten dat ik me echt down voelde, en ze kwam naar me toe om te spinnen en koekjes te maken. Het gebeurt niet vaak, maar ze was er toen ik haar nodig had.

Kunnen katten je angst voelen?

kat die bij de vrouw op schoot zit

Niet alleen katten kunnen angst voelen, maar ook angstaanvallen volgens het onderzoek. In dat onderzoek wordt aangetoond dat katten op zoek gaan naar signalen bij hun baasjes, oftewel zogenaamde sociale verwijzingen.

Hoe verliep het onderzoek? De onderzoekers nodigden eigenaren en hun katten uit om een experiment te doen. Ze koppelden katten en hun verzorgers in één kamer waar ze ventilatoren plaatsten met streamers die een element van onzekerheid en angst veroorzaakten. De ene helft kreeg de opdracht om op een bange manier tegen hun katten te praten, terwijl de andere helft op een vrolijke toon moest praten, kijkend naar zowel de ventilator als hun katten.

Hieruit bleek dat zowel blije als angstige tonen niet veel rol speelden in het gedrag van een kat, omdat 80% van de katten eerst naar de eigenaren keek voordat ze probeerden te beslissen hoe ze zich tegenover de ventilator moesten gedragen. In deze studie handelden veel katten volgens het gedrag van hun eigenaren.

En wat zegt ons dat? Dat vertelt ons dat katten reageren op het emotionele gedrag van hun eigenaar wanneer ze angst hebben en wanneer ze bang zijn. Dat betekent dat katten onze angst voelen en zelfs menselijke emoties kunnen spiegelen.

Voelen katten wanneer iemand op het punt staat te sterven?

senior vrouw die een kat vasthoudt

Ja, katten kunnen voelen dat die persoon op het punt staat te sterven; andere dieren kunnen het ook voelen. Daar is genoeg bewijs voor, maar één kat, Oscar genaamd, is daar trendy in.

Geadopteerd door een verpleeghuis om te worden opgevoed als therapiekat, merkten de werknemers plotseling iets vreemds op. Oscar was meestal erg chagrijnig rond mensen en wilde altijd alleen zijn. Af en toe kroop hij in het bed van een bewoner en krulde zich er rustig naast.

En hoewel het personeel er eerst niet veel van vond, waren ze al snel geschokt om te ontdekken dat elke persoon met wie hij knuffelde, leek altijd slechts één of 2 uur later te overlijden. En toen hetzelfde 25 keer achter elkaar gebeurde zonder fouten, werd het duidelijk dat Oscar op de een of andere manier voorspelde wanneer mensen op het punt stonden te sterven.

Onderzoekers geloven dat het mogelijk is dat Oscar biochemische stoffen kan ruiken die vrijkomen door stervende cellen. En toen hij zich realiseerde dat iemands tijd nabij was, wilde hij hen troosten door tot het einde bij hen te blijven. Hoewel Oscar af en toe fouten maakte, waren zijn voorspellingen nog steeds bijna accuraat.

Eén keer was het personeel ervan overtuigd dat er iemand op het punt stond te sterven; Oscar weigerde echter bij hen te blijven. In plaats daarvan ging hij naar de gezond uitziende bewoner in de gang, en uiteindelijk overleed die persoon als eerste. Vanaf 2015 voorspelde Oscar 100 doden, elke persoon te troosten in zijn laatste momenten.

Kunnen katten gezichtsuitdrukkingen identificeren?

vrouw die met kat speelt

Katten zijn intuïtief en oplettend, en hoewel hun gezichtsvermogen niet het sterkste is, gebruiken ze het om meer te weten te komen over de omgeving. In elke situatie zullen ze proberen menselijke uitdrukkingen te analyseren en, volgens dat, reageren.

Op basis van de toon van de stem en geluiden die verdrietig of gelukkig zijn, kunnen katten de emotionele toestand van hun lieve eigenaar begrijpen. Het is waarschijnlijker dat het met mensen omgaat door op benen te wrijven en te spinnen als we gelukkig zijn.

Proberen katten je een beter gevoel te geven?

kat knuffelt een man

Ja, zeker! Ze zijn goed in het lezen van emotionele signalen en kunnen diepe verbindingen vormen met hun eigenaren. Hoe ze met hun eigenaar zullen omgaan, hangt af van menselijke emoties.

Katten ontwikkelden cognitieve en sociale vaardigheden bij het interpreteren van die emoties als gevolg van domesticatie, en volgens dat hebben ze geleerd hoe ze met ons moeten omgaan.

Het is eigenlijk bewezen dat communicatie tussen mens en dier bevordert hogere niveaus van oxytocine, wat in feite het feelgoodhormoon, vooral als het dier en de mens al verbonden zijn.

Als ze je verdriet, depressie en angst voelen, zijn dat de keren dat katten je vaker zullen benaderen om je beter te voelen. Ze proberen je ontspannen, verzorgd en zonder stress te laten voelen. Naar mijn mening hypen hun miauwen me meteen, laat staan hun spinnen en knuffels. Houd er rekening mee dat mannelijke katten aanhankelijker zijn dan vrouwtjes en dat ze eerder naar je toe zullen komen.

Het is zelfs bewezen dat spinnen een invloed heeft op de bloeddruk. Met al deze informatie is het duidelijk dat katten onze therapiewezens zijn en dat we ze zoveel mogelijk moeten teruggeven.

Worden katten verdrietig?

verdrietige en zieke kat die liegt

We hebben genoeg gepraat over onze emoties. Hoe zit het met hen? Kunnen katten verdrietig worden en kunnen we ze op dezelfde manier troosten als zij ons?

Katten kunnen verdrietig worden; in feite kunnen ze veel emoties voelen die we kennen. Ze praten echter niet, dus we weten in werkelijkheid niet hoe hun emoties worden vergeleken met onze emoties en ervaren we ze hetzelfde.

Katten kunnen ook een depressie hebben. Omdat ze fan zijn van routine, ze houden er niet van om het schema te veranderen, voedsel of zelfs kattenbakschakelaar kan hen depressief maken. Dit kan ook gebeuren als ze iemand verliezen met wie ze een sterke band hebben gehad.

Om uw kat beter en geliefder te maken, kunt u probeer te knuffelen, spelen, meer tijd doorbrengen dan normaal, haar favoriete traktaties te geven en haar te aaien. Laat je kat zien dat je van haar houdt. Een ander idee is het geven van kattenkruid, omdat het hen ontspant en hen een gevoel van “high” gevoel geeft.

Inpakken

Wat betreft onze eeuwige vraag, kunnen katten emoties voelen? Ik hoop dat we hebben geleerd dat onze beste vrienden kunnen onze gevoelens voelen en volgens hen handelen vanwege hun uitstekende begrip van emotionele signalen.

Elke kat is echter anders en kan al dan niet hetzelfde handelen, dus om te begrijpen of uw kat beter is in het voelen van uw emoties, kunt u het gedrag van uw kat in de loop van de tijd observeren.

Als je kat naar je toe komt als je verdrietig bent en huilt of als je ziek bent, weet dan dat je kat goed is in het begrijpen van je emoties en je daar eigenlijk goed bij kan helpen.

Als de kat voelt dat je gelukkig bent, zal ze vooral genegenheid zoeken, haar staart optillen en tegen je benen wrijven. Als je kat ziet dat je boos bent, zal ze waarschijnlijk op afstand blijven.

Houd er rekening mee dat zelfzorg op de een of andere manier huisdierverzorging is, omdat het onze emoties kan nabootsen.

Gerelateerde inhoud

Hebben katten een ziel? Alles wat u moet weten

Hoe u uw kitten kunt opvoeden om knuffelig te zijn

Grey Tabby Cat – Alles wat u moet weten