Skip to Content

Beste krabpalen voor katten van 2023 – Krabpaal kopen overzicht

De krabpaal dient zowel als speel- en relaxruimte voor de katachtige. Het is ook een plek waar hij graag zijn klauwen doet. Of het nu gaat om een eenvoudige paal, een torenpaal of een paal met meerdere verdiepingen, het kiezen van de juiste krabpaal kan lastig zijn. Nog meer met de vele beschikbare modellen! Voor u hebben we deze gids samengesteld met de beste krabpalen voor dit jaar.

Trixie Mica

De beste goedkope instapkrabpaal
Hoewel slechts 46 cm hoog, biedt deze Trixie Mica krabpaal al het comfort en welzijn dat uw huisdier nodig heeft. Het heeft ook een zeer goede afwerking en past gemakkelijk in uw huis.
Trixie Mica goedkope krabpaal

Bekijk de dagprijs

De Trixie Mica krabpaal is een discreet, eenvoudig en klein model, met een hoogte van slechts 46 cm. Hij bestaat uit een basis en een bovenste rustbak bekleed met lichtgrijs pluche voor maximaal comfort. Een met jute omwikkelde paal verbindt het geheel en dient als krabpaal.

Het bovenste platform met panoramisch uitzicht heeft een diameter van 34 cm, en biedt voldoende ruimte voor een kleine of middelgrote kat om te rusten. Om uw kleine katachtige de kans te geven rond zijn hol te bewegen, is er een speelbal opgehangen aan een draad. Met zijn eenvoudige ontwerp en onopvallende kleuren past deze kleine kattenpaal gemakkelijk in elke kamer, bijvoorbeeld bij een bank.

Feandrea PCT99G

De beste premium krabpaal
De Feandrea PCT99G grote kattenpaal heeft meerdere zitplaatsen en biedt maximaal comfort. Ondanks zijn hoogte van 164 cm, blijft hij zeer stabiel, zelfs wanneer uw katten verstoppertje spelen.
Feandrea PCT99G

Bekijk de dagprijs

De Feandrea PCT99G is ontworpen voor meerdere katten en heeft alles wat u nodig heeft om uw haarballen gelukkig en comfortabel te houden. Naast de houten lattenbodem heeft hij twee onderste platforms met een hangmat in het midden, een kennel erboven, en een bovenste platform met een voerbak. Boven het bovenste platform bevindt zich een gewatteerd observatieplatform.

Het geheel is afgewerkt met een zachte pluche bekleding. De kattenpaal is ook uitgerust met een kwastje en een touw waar uw katten mee kunnen spelen. De paalstammen zijn bedekt met sisaltouw voor klauwende kittens. Een van de sterke punten van dit product is echter zijn grote stabiliteit. Er is geen risico dat hij omvalt, zelfs niet als uw katten er veel op bewegen. Beter nog, een anti-kantel kit is inbegrepen.

Trixie Jorge

Een uitstekende toren krabpaal
Met twee verdiepingen, twee nissen en een hol, biedt de Trixie Jorge torenkrabpaal knus comfort voor uw kleine katachtige. Door het originele ontwerp gaat het op in de omgeving.
Trixie Jorge

Bekijk de dagprijs

De Trixie Jorge Kattenpaal 44957 is een torenkattenpaal met afgeronde hoeken. Het heeft drie rustplaatsen op drie niveaus. De twee nissen en het bovenste platform zijn voorzien van een comfortabel omkeerbaar kussen.

De gehele buitenkant van de Trixie Jorge krabpaal is bedekt met sisal om het natuurlijke krabinstinct van uw kat te bevredigen. Dit betekent dat u geen krabpaal nodig heeft, aangezien deze krabpaal ook deze functie heeft. Behalve door zijn stevigheid wordt hij ook gekenmerkt door zijn grote stabiliteit. Gecertificeerd “frustratie-vrij” voor een jonge kat, zal dit model een grote hit zijn in de huiskamer.

Bobskrabpalen

Natuurlijke houten krabpaal
Bobskrabpalen Natuurlijke houten krabpaal

Bekijk de dagprijs

Unieke natuurlijke krabpaal van boomstam hout met sisal touw en een stevige betonnen voet! Een prachtige design krabpaal gemaakt van natuurlijke producten en een stevige betonnen voet waardoor de krabpaal zelfs voor de zwaarste katten geschikt is. De krabpaal weeg zo’n 13 kilo en zal door zijn gewicht niet omvallen. Veel katten zien onze krabpalen ook als ideale attractie om bovenop te klimmen. Het sisaltouw is van hoogwaardige kwaliteit en zal uw kat heel wat uren krabben nog in nette staat zijn.

Adori indy Krabboom

Luxe krabpaal
Adori Krabpaal Indy

Bekijk de dagprijs

Het krabben aan een krabpaal, boom of bank zit in de natuur van de kat. Als je geen krabpaal in huis hebt, zal je kat al gauw voor je meubels kiezen. Dit kan je voorkomen, door tijdig een krabpaal aan te schaffen. Eén zo’n bescheiden krabpaal is de Adori Krabpaal Indy. Met een afmeting van 40 x 40 x 112 zal deze krabpaal niet heel veel ruimte in beslag nemen, maar voorzie je je kat wel in zijn natuurlijke behoefte.

TecTake Hansi

Zwarte krabpaal
TecTake Hansi - Krabpaal - Zwart

Bekijk de dagprijs

Een krabpaal is voor elke kat een absolute topper. Met een krabpaal kunnen katten op ideale wijze hun nagels scherpen, terwijl uw meubels onbeschadigd blijven. Maar ook als slaapplek of knuffelplek is de krabpaal buitengewoon geschikt.
Katten zijn zeer nieuwsgierige dieren en houden ervan om alles goed te kunnen overzien, ook daarom is een krabpaal ideaal voor uw viervoeter.

mc star krabpaal

Krabpaal 90 cm hoog beige
MC Star Katten Krabpaal 90cm beige

Bekijk de dagprijs

Kies uit deze praktische en veelzijdige krabpaal, met verschillende platforms en speelgoed om je kittens meer ruimte te geven om te spelen en te oefenen.

Beeztees Gina

Mini, moderne kattenkrabpaal
Beeztees Gina

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Gina Krabpaal is een model voor enthousiaste krabbers! Deze moderne krabpaal past perfect in ieder interieur en biedt jouw kat de mogelijkheid om zijn natuurlijke krabbehoefte te bevredigen.

Relaxdays

kleine ronde kattenklimpaal
relaxdays krabpaal klein

Bekijk de dagprijs

Je kat houdt ervan om aan meubelstukken en behang te krabben? Dan is het aan te bevelen een kattenkrabpaal in huis te halen! Gewoon de stam op het plateau draaien en daarna kan je kat met de ruimtebesparende krabpaal spelen. Hierdoor worden muren en andere woonaccessoires beschermd. Met de klingelende speelballen went je huisdier snel aan de krabpaal en zal het ook nog geweldig vinden.

Hoe kies je een krabpaal

Een krabpaal moet dienen als rust-, speel- en observatieplaats voor uw kat. Maar bovenal moet het comfortabel zijn voor uw kat. Dit zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van een krabpaal.
krabmeubel kiezen
Criterium 1: Rust- en observatieruimten
Katten houden van rusten, slapen, maar ook van het observeren van hun omgeving vanaf een plek die zij prettig vinden. Daarom moet de krabpaal een of meer platforms, nissen en observatiebakken hebben. Deze worden meestal boven in de paal geplaatst. Grotere kattenpalen of palen met meerdere verdiepingen kunnen twee of drie platforms hebben, maar ook een hangmat en een mand. Kies in ieder geval voor een model met ten minste één plateau, dat ook op een borderbed kan lijken.

Criterium 2: Krabpalen
Voor een kat is krabben instinctief. Daarom moet een krabpaal of stam ten minste één krabpaal hebben. Om de aanval van klauwen te weerstaan en tegelijk het welzijn van uw huisdier te respecteren, zijn de palen van de kattenpaal bekleed met een natuurlijk en stevig materiaal, hoofdzakelijk sisal.

Criterium 3: De vorm
Kattenpalen zijn er in veel verschillende vormen. Sommige zijn trapsgewijs, andere hebben een modern plankachtig ontwerp. Andere zijn tonvormig. Er zijn ook modellen die ontworpen zijn om in een hoek te worden geïnstalleerd. Uw keuze zal afhangen van de behoeften van uw kat en ook van uw budget, aangezien de meer complexe modellen duurder zijn.

Criterium 4: Omvang
Er zijn kattenpalen die groter kunnen zijn dan een volwassene. Neem de tijd om de plafondhoogte van uw huis op te meten voordat u uw keuze maakt. In elk geval moet u zich ervan bewust zijn dat een kat graag hoog zit, dus hoe hoger de paal, hoe meer hij deze zal waarderen.

Criterium 5: Uitrusting
Denk aan het toevoegen van extra’s wanneer u een krabpaal kiest. Is uw kat speels? Kies een model met een of twee pompons, een speeltouw en eventueel andere voorwerpen die hem kunnen amuseren. De extra’s omvatten ook kommen, die handig zijn om uw kat maximaal comfort te bieden.

Hoe maak je je kattenpaal schoon?

Regelmatig onderhoud van uw krabpaal is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van uw kat. Ten eerste moet het zo vaak mogelijk worden afgestoft met een stofzuiger. Een stofzuiger is een ideaal hulpmiddel om huisstofmijt en stof te verwijderen. Bovendien kunnen de kleine stofzuigborstels haren verwijderen die te vast komen te zitten in de accessoires van de kattenpaal.

Een andere optie is het gebruik van een kledingborstel. U kunt ook een stoomreiniger gebruiken om uw krabpaal te verzorgen, vooral als deze een houten of kartonnen structuur heeft. Dankzij de stoom is het een goed middel om te ontsmetten zonder de structuur te beschadigen. Bovendien doodt het alle bacteriën. Het zorgt ervoor dat de kattenpaal in recordtijd droogt en fris blijft.

Baking soda kan ook bacteriën doden. Bovendien worden nare geurtjes uit de hele structuur verwijderd. Het is daarom aan te raden om het op uw kattenpaal te strooien. Voor een plastic kattenpaal wordt aanbevolen deze schoon te maken met een spons gedrenkt in zeepwater, bij voorkeur een zwarte zeep, om parasieten en bacteriën kwijt te raken.

Om de onaangename geur van urine uit de accessoires van de krabpaal te verwijderen, gebruikt u een Marseille zeepschaafsel. U kunt ook ontsmetten met alcoholazijn. Opgemerkt moet worden dat u uw krabpaal nooit met water mag wassen. Dit kan het materiaal beschadigen. Het zou bijvoorbeeld roest kunnen veroorzaken bij het metaal. Het hout kan te snel gaan rotten.

De verschillende soorten krabpalen

Niet alle krabpalen zijn gelijk. Er zijn echter drie hoofdtypen.

De eenvoudige krabpaal

eenvoudige kattenklimpaal
Eenvoudige krabpalen zijn relatief klein en hebben meestal alleen een platform, meestal met een richel. Net als bij de grotere modellen is de paal of de stam omwikkeld met sisal om als krabpaal te dienen. De hoogte van eenvoudige krabpalen is ongeveer 50 cm, bijzonder geschikt voor kittens of katten die niet of niet graag te hoog kunnen klimmen.

Het grootste nadeel is het ontbreken van extra’s zoals een kennel of speelgoed. Anderzijds zijn ze aantrekkelijker geprijsd dan een grote kattenpaal en hebben ze dezelfde kwaliteitsafwerking, zoals een pluche voering.

De trapsgewijze kattenkrabpaal

trapsgewijze kattenkrabpaal
Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de trapsgewijze kattenkrabpaal, of grote kattenpaal, meerdere platforms. Sommige hebben drie of zelfs vier platforms, verticaal of horizontaal gespreid. Zij hebben ook een of twee nissen en een uitkijkplatform. Hun voornaamste voordeel is dat zij plaats bieden aan meerdere katten, die elk hun eigen voorkeursplaats kunnen innemen.

De krabpalen met meerdere verdiepingen zijn ontworpen als een echt vrijetijds- en wellnesscentrum voor uw kleine katachtigen. Ze zijn echter omvangrijk. Voordat u kiest, moet u rekening houden met de beste plaats en de grootte van de kamer, zodat u niet met een te groot model komt te zitten.

De toren kattenpaal of krabton

toren kattenpaal
Dit type kattenpaal is gemakkelijk herkenbaar aan zijn typische tonvorm, maar hij kan ook in de vorm van een toren worden gevonden. Het heeft geen krabpalen of rustplatform. In plaats daarvan heeft hij nissen die in de romp van de krabpaal zijn geïntegreerd, waarbij alleen de openingen zichtbaar zijn.

Krabpalen met toren kunnen echter worden uitgerust met een bovenbak met een rand als verlengstuk van hun lichaam. Om de afwezigheid van een krabpaal te compenseren, is de kattenpaal over zijn gehele oppervlak met sisal bekleed. Wat het comfort betreft, zijn de nissen voorzien van een kussen, dat bij sommige modellen kan worden verwijderd. Het enige jammere aan dit type krabpaal is dat er geen speeltje bij zit.

Kattenpaal met trap of toren?

Kattenpaal in etages

De kattenpaal met meerdere verdiepingen, zoals we hierboven hebben gezien, wordt door katten gewaardeerd omdat zij graag hoog zitten, met name omdat zij zich veilig moeten voelen, en ook om te observeren. Naast de prijs en het kennen van de gewoonten van uw kat, kan deze keuze voordeliger zijn als uw katachtige graag speelt en beweegt. Hij moet sprongen en andere acrobatische toeren uithalen om zijn nieuwe wereld te verkennen, wat bijdraagt tot zijn welzijn.

Krabpaal toren

De torenkattenpaal vergt niet veel fysieke inspanning van de kat om in een van de nissen te komen. En hij zal blij zijn te weten dat de muur waaraan hij zich vastklampt om in zijn nis te komen, ook als krabpaal kan dienen. Een ander potentieel voordeel van de torenkattenpaal is dat hij gezelliger is in de winter. Elke nis is beter geïsoleerd dankzij de aanwezigheid van een uitkijkplatform, of een nis op de bovenverdieping.

Conclusie

Als uw kat graag rondloopt, rondspringt en vanop een hoogte observeert, dan is een trapsgewijze kattenpaal de ideale keuze. U zult echter rekening moeten houden met een mogelijk groter budget. Als uw kat graag slaapt, zich lekker nestelt in een mand of doos, kies dan voor de torenkattenpaal. In de winter zal uw kat het warmer hebben, vooral omdat hij niet te hoog zit.

Waarom een krabpaal kopen?

Katten hebben zeer specifieke leefgewoonten die moeten worden gerespecteerd om hun dagelijks welzijn te garanderen. Voor een flatkat die niet naar buiten kan om in een paal te klimmen, is de aanschaf van een kattenpaal bijzonder essentieel. Inderdaad, deze echte leefruimte laat hem toe te springen, te klimmen, en ook zijn klauwen uit te slaan, wat vermijdt dat je eindigt met een voorwerp dat je lief is, gemarkeerd door klauwafdrukken erop.

Het is ook een geschikte omgeving waarin hij kan gedijen, wat bijzonder cruciaal is voor zijn gezondheid. Een krabpaal is het territorium van uw kat, dat hij zich eigen zal maken, zelfs met meerdere mensen.

Door een speciale speel- en rustplaats voor uw kat te creëren, profiteert u van verschillende voordelen:

  • Uw kat zal niet meer in uw kleerkast slapen.
  • Uw kat zal niet langer in uw kleerkast slapen, noch zal hij uw houten meubelen aanvallen om stoom af te blazen.
  • U zult ervan genieten uw kat te zien spelen met zijn kwastje of touw.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over het welzijn van uw kat als u weg bent, want hij heeft een plek waar hij zich kan ontspannen.

Pas op voor vallen!

Katten kijken graag uit het raam. Dit maakt het een goede plaats om uw kattenpaal neer te zetten. U moet echter zorgen voor de veiligheid van uw huisdier door ervoor te zorgen dat het raam niet per ongeluk kan worden geopend, zodat het er niet uit kan vallen. Dit geldt vooral als uw flat meerdere verdiepingen boven de straat ligt.

De verschillende merken van krabpalen

Naar onze mening zijn de beste krabpaal merken in 2022 :

Trixie

Trixie is een Duits bedrijf dat in 1974 in Flensburg is opgericht en gespecialiseerd is in accessoires voor huisdieren. Trixie producten zijn getest en goedgekeurd door specialisten en zijn van de hoogste kwaliteit.

Dibea

Dibea is een van oorsprong Chinese onderneming die gespecialiseerd is in elektrische apparatuur voor thuis. Het merk heeft zijn assortiment uitgebreid met producten voor huisdieren. Dibea krabpalen behoren tot de meest populaire op de markt.

Feandrea

Feandrea, opgericht in Duitsland in 2011, is een merk dat accessoires voor katten en honden aanbiedt. De producten, die tot de beste op de markt behoren, worden thans uitgevoerd naar verschillende Europese landen, maar ook naar Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Pawhut

Pawhut is een merk van de Amerikaanse Aosom groep gevestigd in Wilsonville, Oregon. Toegewijd aan het welzijn van honden en katten, biedt Pawhut producten die gemakkelijk te monteren, duurzaam en comfortabel zijn.

Kerbl

Kerbl is een Frans merk dat accessoires en producten aanbiedt voor zowel de hobby- als de professionele fokkerij. Onder de producten die Kerbl aanbiedt, staan de krabpalen bekend om hun superieure kwaliteit.

Hoeveel kost een krabpaal?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 10 tot € 30
  • Middenklasse: € 30 tot € 80
  • Top of the range: + meer dan €80

Tips

Speel rond de kattenpaal.

Is uw kat niet geïnteresseerd in zijn nieuwe krabpaal? Met hem spelen terwijl hij op of in de buurt van de paal is, kan zijn belangstelling wekken en hem helpen de paal te adopteren.

Speel elke dag met je kat.

Probeer verschillende soorten spelletjes waarmee uw kat kan jagen, achtervolgen, bespringen en pootjebaden. Als u uw kat heeft uitgeput, leg speelgoed dat hem pijn kan doen (zoals speelgoed met touwtjes eraan) dan buiten bereik weg. Maar vergeet niet om de paal in je spel te betrekken.

Het is een kwestie van gewoonte.

Kittens die binnenshuis gehouden worden, zijn meestal blij dat ze daar kunnen blijven als ze opgroeien. Op dezelfde manier zullen kittens die van jongs af aan gewend zijn om in een kattenpaal te spelen, er nog gemakkelijker in spelen wanneer ze opgroeien.

Laat ze van de zon genieten.

Plaats uw krabpaal bij een zonnig raam. Het natuurlijke licht en het uitzicht naar buiten zullen het humeur van uw kat opvrolijken.

Gebruik kattenshampoo.

Als u een kattenpaal met tapijt of imitatiebont moet schoonmaken, raden wij u aan kattenshampoo te gebruiken. Harde schoonmaakmiddelen kunnen giftig zijn, dus gebruik een product dat speciaal voor uw kitten is ontwikkeld.

Faq

Wat is de beste krabpaal?
De beste krabpaal hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe maak ik een kattenpaal schoon?
Gebruik een stofzuiger of een kledingborstel om haar en stof te verwijderen. U kunt de paal ook met stoom reinigen om bacteriën te verwijderen en hem een grondige schoonmaakbeurt te geven. In ieder geval is wassen met water niet aan te bevelen.

Hoe stabiel is een krabpaal?
Hoe hoger de krabpaal, hoe groter de kans dat hij omvalt, ondanks zijn grote stabiliteit. De meeste modellen van de grote merken worden geleverd met een anti-kantelkit. Vergeet niet de kattenpaal aan het bouwpakket te bevestigen om te voorkomen dat hij omvalt.

Welke materialen worden gebruikt om een kattenpaal te maken?
De basis en de bakken van krabpalen zijn meestal gemaakt van houten latten of multiplex, bedekt met een nep pluche of stof van dezelfde aard. Moderne krabpalen kunnen gemaakt zijn van massief hout.

Zijn er krabpalen voor grote katten?
Ja, u kunt in online winkels reuzenkrabpalen vinden die speciaal zijn ontworpen voor grote kattenrassen. Hun prijzen zijn meestal duurder.

Lees ook: