Krabben Ragdoll Cats meubels? Het interessante antwoord!

Meubels krabben is overal een enorme doorn in het oog van kattenouders. Als je erover denkt om een Ragdoll te kopen en je afvraagt of ze je meubels als krabpaal kunnen gebruiken, het antwoord is ja, dit kan gebeuren als ze nergens anders hun krabdrang kunnen richten.

Laten we eens kijken waarom een Ragdoll meubels kan krassen en hoe we dit kunnen voorkomen.

garen ball dividerWaarom doet mijn Ragdoll Scratch Furniture?

Ragdoll katten staan beter bekend om hun relaxte temperament en liefde voor knuffelen dan om problemen in huis te veroorzaken, maar dat betekent niet dat ze nooit kattenkwaad zullen uithalen! Begrijp ons echter niet verkeerd – krabben is een natuurlijke drang voor katten, iets wat ze puur uit instinct doen, niet uit wrok of ondeugendheid.

Katten krabben als een manier om hun geur op dingen te deponeren, hun klauwschillen af te werpen en hun klauwen te slijpen. Het is ook hun favoriete manier om een stretch te hebben, en sommige katten doen het om opgekropte energie vrij te maken als ze opgewonden, nerveus of verveeld zijn.

Een van de meest voorkomende redenen waarom katten met een krabdrang zich op je meubels richten, is simpelweg dat ze niet begrijpen dat het buiten de grenzen is. Dit kan gebeuren omdat ze geen “geschikte” krabgebieden zoals krabpalen hebben of omdat ze de aangeboden kraspaal niet leuk vinden.

Misschien heb je bijvoorbeeld een krabpaal verstrekt, maar wanneer je kat deze probeert te gebruiken, valt hij om of wiebelt hij van links naar rechts, waardoor hij al die krabdrang er niet volledig uit kan krijgen. Een andere reden waarom je Ragdoll misschien aan je meubels krabt, is dat ze zich vervelen en meer mentale stimulatie nodig hebben.

ragdoll kat liggend op de bank
Afbeelding credit: Ria Peene, Shutterstock

divider-catclaw1

Hoe een Ragdoll te stoppen met krassen op meubels

Nu je een duidelijker idee hebt van waarom je Ragdoll misschien hun driften op je meubels uiten, wat kun je doen om het te stoppen? Hier zijn enkele dingen om te proberen:

1. Zorg voor solide kraspalen

Wat je Ragdoll nodig heeft, is een mooie, stevige krabpaal die niet wiebelt of omvalt terwijl ze eraan krabben. Nog beter, ga voor een krabpaal met krabpalen, condos, hangmatten en platforms om het aantrekkelijker te maken voor je Ragdoll.

Seal Ragdoll stapt uit de krabpaal
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock
thematische pauze

2. De krassen omleiden

Wanneer je Ragdoll zijn klauwen in iets laat zakken dat ze niet zouden moeten doen, lok ze dan naar de krabpaal met een traktatie of pak ze op en neem ze mee zodat ze precies weten waar ze moeten krabben. Je kunt het zelfs zelf een kras geven om ervoor te zorgen dat ze weten waar het voor is!

Als je Ragdoll je meubels blijft krassen, kun je proberen de krabpaal naast of voor het gebied te plaatsen om ze aan te moedigen deze te krassen in plaats van de meubels.

thematische pauze

3. Houd de klauwen getrimd

Hoewel dit misschien niet voorkomt dat je Ragdoll je meubels krabt, is het een belangrijk onderdeel van schadebeheersing. Kattenklauwen moeten sowieso regelmatig worden gesnoeid om overgroei te voorkomen, dus het is een win-winsituatie.

nagels knippen van kat
Afbeelding Credit: Yimmyphotography, Shutterstock
thematische pauze

4. Oefen je Ragdoll

Als verveling ervoor zorgt dat je Ragdoll meubels krast, probeer dan een paar speelsessies in je dag te werken. Je kunt chaser-toverstafjes, lasers, ballen, puzzelvoeders en traktatiedispensers gebruiken – alles wat veilig is en waar ze graag mee spelen. Als je het grootste deel van de dag het huis uit bent, zorg er dan voor dat ze voldoende speelgoed, klimplekken en een raam hebben om uit te kijken om ze te vermaken.

garen ball divider

Conclusie

Elke kat kan de gewoonte ontwikkelen om meubels te krabben, ongeacht welk ras ze zijn. De sleutel tot het beteugelen van dit gedrag is ervoor te zorgen dat ze geschikte plekken hebben om te krabben en voldoende fysieke en mentale stimulatie krijgen. Tot slot, overweeg nooit om je kat te declameren – het is pijnlijk, wreed en kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en kwaliteit van leven van je kat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: tativophotos, Shutterstock