Kattenbakken voor grote katten: 3 oplossingen

Het is geen geheim dat katten kieskeurig zijn over hun kattenbakken. Om de kattenbaksituatie van uw kat precies goed te krijgen, is precisie op Goldilocks-niveau vereist: niet te groot, maar niet te klein; niet te verborgen, maar niet te openbaar; niet te bedekt, maar niet te open; niet te dit, en zeker niet te dat.

Voeg aan uw berekening de noodzaak toe om een groot ras of kat met overgewicht, en de taak wordt nog uitdagender. Wees nooit bang! We hebben de belangrijkste dingen om te overwegen bij het zoeken naar kattenbakken voor grote katten beperkt.

Waarom zijn grote katten kieskeurig over de kattenbak?

Katten houden er misschien van om zichzelf in dozen te persen of zich op te krullen in krappe ruimtes, maar als het gaat om de kattenbak, is het een heel ander verhaal. Grotere katten passen simpelweg niet comfortabel in kattenbakken van gemiddelde grootte. Ze hebben meer ruimte nodig om zich om te draaien en op te staan. Ze moeten in- en uitstappen zonder muren of plafonds aan te raken. Ze hebben gewoon een kattenbak nodig die bij hen past als we willen verwachten dat ze deze betrouwbaar gebruiken.

Wanneer je een groot kattenras hebt – of zelfs gewoon een kat met wat extra vulling – zul je speciale aandacht moeten besteden aan hun kattenbakbehoeften.

Denk groot

Bij het selecteren van een kattenbak voor een grote kat is het algemene idee – je raadt het al – grote katten hebben grote kattenbakken nodig. Misschien moet je de ruimte uitzoeken voor zijn grotere voetafdruk en mogelijk iets meer betalen voor een grotere kitty-commode, maar die kleine ongemakken zijn de moeite waard om te voorkomen dat je grote kat een ondermaatse kattenbak vermijdt en ervoor kiezen om ergens anders heen te gaan.

Met een beperkt budget? Hoewel er veel oversized kattenbakken zijn, van traditioneel tot automatisch, kun je ook met een beetje creativiteit diyen.

Als u een bijzonder grote kat of meerdere grote katten heeft, wilt u misschien plastic containers als kattenbakken gebruiken. Grote opslagbakken en opslagcontainers onder het bed zorgen voor kosteneffectieve kattenbakken. Als je een kattenbakje hebt, koop dan een container met hoge muren (helder plastic is het beste) en knip een ingang uit; kies anders een grote, laagwandige container, vul deze met afval, en daar heb je het: een kattenbak die juuust klopt.

Kies een meer open kattenbak

Misschien geeft u de voorkeur aan een afgedekte kattenbak om geuren te bevatten en de klonten uit het zicht te houden, maar uw grote kat waarschijnlijk niet. Grote katten geven de voorkeur aan kattenbakken die open of luchtig aanvoelen, waar ze gemakkelijk in en uit kunnen gaan, zich comfortabel kunnen omdraaien en de doos kunnen gebruiken zonder zich beperkt te voelen.

Probeer zelfreinigende oplossingen

Grotere katten maken grotere rotzooi, dus je zou kunnen hopen dat je een zelfreinigende kattenbak gebruikt die het werk voor je doet. Het addertje onder het gras? Ze moeten passen! Er zijn slechts een paar automatische of zelfreinigende kattenbakken die zijn gemaakt voor grote of te zware katten.

Naast het noteren van de afmetingen van uw kat, kunt u rondkijken totdat u een zelfreinigende kattenbak dat is een succesvolle oplossing gebleken voor grote katten. Nogmaals, kies een optie die een open gevoel heeft, zodat je kat zich niet opgesloten en ongemakkelijk voelt.

Gebruik meerdere kattenbakken

Vergeet de gouden regel voor meerdere kattenhuishoudens niet: over het algemeen wilt u dat het aantal kattenbakken gelijk is aan het aantal katten, plus één. Voor een huishouden met drie katten moet u bijvoorbeeld vier kattenbakken onderhouden. Als je een zelfreinigende kattenbak hebt, kun je met minder kattenbakken wegkomen omdat deze zichzelf automatisch reinigt (en dus aantrekkelijker is om te gebruiken).

Wanneer een of meer van uw katten groter zijn dan gemiddeld, is het hebben van voldoende kattenbakken van de juiste grootte nog belangrijker. Je wilt geen situatie creëren waarin al je grotere katten gedwongen worden om één grote kattenbak te gebruiken; geef je grotere katten genoeg opties om ze gelukkig te houden (en een puinhoop te voorkomen).

De beste kattenbakken voor grote katten

Wil je je grote kat een comfortabele ruimte geven om hun zaken te doen? Probeer een van de twee zelfreinigende kattenbakken of een grote traditionele kattenbak.

grote Sibarische kat met strooiselrobot 3 Connect

Zwerfvuil-Robot 3 Connect

Met meer dan 10.000 5-sterrenrecensies, Zwerfvuil-Robot 3 Connect is de hoogst gewaardeerde WiFi-enabled, automatische, zelfreinigende kattenbak. Het gepatenteerde zeefproces scheidt automatisch het afval van uw kat van het schone strooisel en deponeert de klonten in een lade onder het apparaat dat helpt geuren te verminderen. U leegt eenvoudig de afvallade wanneer dit wordt aangegeven en voegt indien nodig strooisel toe.

Zoals alle Litter-Robot modellen, nest-robot 3 Connect niet een gewichtslimiet hebben. Bijna elke huiskat, inclusief grote rassen zoals de Siberisch en Maine Coon—past comfortabel in de wereldbol.

  • Pros: De 20”W x 20”D wereldbol biedt voldoende ruimte om je om te draaien en comfortabel te worden.
  • Tegens: De ingang van 10,25”B x 15,5”H voelt misschien een beetje krap aan voor sommige grote katten.

grote Siberische kat met strooiselrobot 4

Nest-Robot 4

Nest-Robot 4 is de nieuwste, stilste en slimste zelfreinigende kattenbak voor katten. Het automatische zeefproces scheidt het afval van uw kat stilletjes van het schone strooisel en deponeert de klonten in een goed afgesloten lade die geuren drastisch vermindert. U kunt de niveaus van zwerfvuil en afvallades in realtime volgen en de activiteit en het gewicht van de kattenbak volgen, rechtstreeks vanuit de Whisker-app.

Litter-Robot 4 heeft een strak, modern ontwerp en heeft een brede opening om het kattencomfort te maximaliseren, waardoor een schone kattenbak wordt geboden voor huishoudens met maximaal 4 katten van elk ras of elke grootte.

  • Pros: De grote ingang van 15,75”B x 15,75”H zorgt voor een openluchtgevoel tijdens het gebruik van de kattenbak.
  • Tegens: De 19”W x 18”D wereldbol is iets minder ruim dan Litter-Robot 3 Connect.

grote kat met behulp van roestvrijstalen kattenbak terwijl vrouw kattenbakvulling giet

Extra grote roestvrijstalen kattenbak

Wat traditionele kattenbakken betreft, kun je het niet beter doen dan Litterbox.com roestvrijstalen kattenbak voor grote katten. Deze duurzame, gemakkelijk te reinigen kattenbak absorbeert geen vlekken en geuren en blijft roestvrij, ongeacht hoe vaak u hem schoonmaakt. Het heeft een ergonomisch ontwerp met afgeronde randen, zodat er geen scherpe zijkanten zijn, evenals antislip rubberen voetjes.

  • Pros: De 23,5”L x 15,5”W container en open-air gevoel is geweldig voor grote kitties.
  • Tegens: Je moet nog steeds scheppen, dus kitty zal van tijd tot tijd een vuile kattenbak moeten gebruiken.

Veel kattenbakproblemen kunnen worden opgelost door het juiste aantal van de juiste kattenbakken te leveren. Geef je grote kat de juiste kattenbak en vergroot je kans op succes!