Kattenbakken voor buiten

buitenkat op weg naar een kattenbak

De meeste mensen denken dat kattenbakken alleen voor gebruik binnenshuis zijn.

Maar ook buitenkatten, huiskatten en verwilderde katten kunnen baat hebben bij kattenbakken!

Buiten kattenbakken kunnen helpen tuinen te beschermen door katten een alternatief toilet te geven, buurtkatten veiliger te houden met een betrouwbare plasplek, of zelfs gebruikt worden door uw eigen katten.

Hoewel ik een groot voorstander ben van het binnenshuis houden van uw katten, waar ze over het algemeen gelukkiger en gezonder leven, ben ik een groot voorstander van alles wat gemeenschapskatten veiliger, gelukkiger en gezonder houdt. En het toevoegen van een buiten kattenbak aan uw catio of andere buitenruimte is een geweldige manier om het nog functioneler te maken voor uw katachtige vriend.

We gaan dieper in op de redenen om een kattenbak toe te voegen, wat je moet zoeken in de perfecte kattenbak en hoe je ze installeert voor succes. We zullen ook dieper ingaan op enkele van de individuele opties met beoordelingen van elk, maar als u verder wilt gaan en wilt zien welke opties de lijst hebben gemaakt, kunt u ze hier bekijken:

  1. Beste Overdekte Buiten Kattenbak: Petmate Booda Dome
  2. Beste Onoverdekte Optie: Van Ness Kleine Nest Pan
  3. Beste Opbergbak voor DIY Buiten Kattenbak: SimplyKleen Dozen met Deksels
  4. Premium keuze: Pet ecoFLEX Habitat N’ Home Kattenbak

Zoekt u iets specifieks? Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel:

Hoe kan een kattenbak voor buiten helpen?

Kattenbakken voor buiten kunnen onze katachtige vrienden helpen in grotere harmonie te leven met de mensen om hen heen. Hoewel ik graag gezonde buurtkatten zie die een goed leven buiten leiden, is niet iedereen enthousiast over het zien van katachtige vrienden in hun buurt.

Tuinen en landschapselementen schoonhouden

Om te beginnen zijn de meeste mensen niet enthousiast als ze een verrassende kattenpoep in hun tuin vinden.

Maar eerlijk gezegd, hoe kan een kat niet wil je in een tuin poepen?

Als voormalige woestijnbewonende wezens, geven katten de voorkeur aan zacht, zandachtig materiaal voor hun toiletpauzes en potgrond lijkt de perfecte optie voor een buitenkat. Door kattenbakken voor buiten te plaatsen, kun je katten naar geschikte plekken leiden voor hun toiletpauzes, waardoor tuinen schoon blijven en mensen gelukkiger.

Er zijn verschillende “soorten” buitenkatten en hoewel sommige beter af zouden zijn binnen en deel van een gelukkig huis, is dat voor sommige katten gewoon geen optie. Veel verwilderde of ondergesocialiseerde katten hebben meer gemeen met een wild dier dan met een mollige huiskat. Ervan uitgaande dat deze katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn (wat te zien is aan een gespitst oor) zijn ze meestal beter af buiten in plaats van in asielen.

Helaas kunnen sommige mensen besluiten om meer te doen dan alleen de dierenbescherming bellen en deze katten kunnen eindigen met een nog slechter lot.

Een kattenbak buitenshuis zal niet alleen die ongewenste toiletpauzes elimineren, maar kan katten ook aanmoedigen om tijd door te brengen in gebieden weg van huizen. Als alle middelen van een buitenkat, inclusief de kattenbak, in een bepaald gebied zijn, is de kans veel groter dat ze daar rondhangen dan in de achtertuin van iemand.

Nogmaals, dat betekent veiligere katten en gelukkigere mensen!

Zullen Katten Een Buiten Kattenbak Gebruiken?

Oké, de voordelen zijn duidelijk, maar dan blijft er nog één grote vraag over…zullen buitenkatten wel een buitenkattenbak gebruiken?

Ja, dat zullen ze! Dit werd zelfs bewezen door een studie in Japan die de effectiviteit van eenvoudige potplanter kattenbakken evalueerde.

Hoewel in die studie ook kattenafweermiddelen werden gebruikt om katten naar de nieuwe kattenbakken te leiden, zijn afschrikmiddelen nog steeds niet nodig om kattenbakken buiten te laten werken.

Kopen… of zelf doen?

Een van de grote keuzes is tussen het kopen van een kant-en-klare kattenbak of zelf bouwen.

Beide opties kunnen werken en er zijn voor- en nadelen aan beide.

Houd in gedachten dat terwijl een doe-het-zelf-optie intimiderend kan klinken (althans voor mensen zoals ik) dit in feite kan zijn uiterst gemakkelijk te doen in een paar uur of minder. Bekijk deze video voor een eenvoudige en duidelijke gids voor het bouwen van uw eigen buiten kattenbak:

En als je nog steeds niet overtuigd was dat katten deze kattenbakken zullen gebruiken, dan heeft dat schattige katje dat prompt haar nieuwe potje gebruikt je misschien wel overtuigd!

Voordelen van het bouwen van uw eigen buiten kattenbak

In de meeste gevallen is het grootste voordeel van de doe-het-zelf-route de grootte van de bak in vergelijking met de kosten. Met andere woorden, je kunt een grote kattenbak voor buiten terwijl je ongeveer $20 of minder uitgeeft.

Als je een gemeenschappelijke kattenverzorger bent of je wilt ervoor zorgen dat veel katten comfortabel gebruik kunnen maken van je bak, dan kan groter veel beter zijn. Het zorgt er niet alleen voor dat meerdere katten er gebruik van kunnen maken voordat het “vol” is, maar het kan ook betekenen dat je minder hoeft te scheppen. Afhankelijk van uw schema of de locatie van de buitenbak, kan dat een groot voordeel zijn.

Nadelen van het bouwen van je eigen doos

Het bouwen van je eigen buiten kattenbak is niet zonder problemen. Het eerste probleem is tijd en het zelf bouwen zal altijd meer tijd en energie kosten in vergelijking met het kopen van een kant-en-klare optie.

Maar de grootste beperkende factor zal vaak de ruimte zijn. Je hebt niet alleen een groter oppervlak nodig, maar je moet ook wat graafwerk verrichten. Geïrriteerde bewoners zullen geen kattenbak in hun eigen achtertuin willen bouwen en het is niet altijd praktisch om überhaupt een buitenbak te bouwen, afhankelijk van waar de buurtkatten hebben besloten zich thuis te voelen.

De andere grote, en fel betwiste, kwestie is toxoplasmose. Toxoplasmose is een infectie die wordt veroorzaakt door een eencellige parasiet en hoewel het kan worden opgelopen door een verscheidenheid van middelen, waaronder het consumeren van ondergekookt vlees, wordt het vaak in verband gebracht met buitenkatten.

Katten kunnen toxoplasmose uitscheiden in hun ontlasting, maar het risico dat mensen de ziekte oplopen is doorgaans vrij laag. Er is echter altijd de zorg dat toxoplasmose kan worden verspreid via een kattenbak buitenshuis, en omdat de doe-het-zelf bak meestal in de grond staat, heb je niet veel mogelijkheden om de poep en de kattenbakvulling binnen de perken te houden.

Je zult je specifieke situatie moeten beoordelen, maar ik zou een aantal zelf insluitende opties voorstellen als je een buitenbak overweegt in de buurt van een watervoorziening.

Voordelen van het kopen van een kant-en-klare buiten kattenbak

Het grootste voordeel is het feit dat hij klaar is om te gebruiken zodra u het strooisel toevoegt!

Kant-en-klare kattenbakken bieden ook de mogelijkheid om de locatie snel aan te passen, wat u kan helpen de perfecte plek te vinden of gewoon katten meerdere opties te geven. Katten zijn niet goed in het delen van kattenbakken, dus het is meestal een goed idee om ze een beetje te spreiden, wat moeilijk kan zijn met de doe-het-zelf optie, maar gemakkelijk als je kleinere bakken koopt.

Niet alleen zal het verspreiden van de bakken helpen bij territoriale katten, maar je kunt de bakken ook in de favoriete plek van een katachtige persen. Als katten poepen in de mulch rond een stel struiken, kun je een kattenbak achterin de struiken plaatsen, zodat het geen doorn in het oog is, maar de kat wel naar een meer geschikte plek leidt.

Nadelen van een kattenbak kopen

Het grootste nadeel zijn de kosten en de grootte. Je kunt een enorme kattenbak bouwen voor bijna niets als je de doe-het-zelf-route volgt, maar het kan snel duur worden als je probeert kattenbakken voor buiten te kopen voor tientallen katten.

Hoe maak je een buiten kattenbak voor succes!

Wat is de beste manier om een buitenkattenbak zo op te zetten dat katten hem ook echt gebruiken?

Laten we eens kijken naar een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Indien mogelijk, plaats het in de buurt van hun Go-To Spots

De kans is groot dat katten de kattenbak vinden, waar je hem ook neerzet, maar je kunt de kans op succes vergroten door de kattenbak in de buurt te zetten van hun gebruikelijke plekjes of toiletten.

Als u voor de doe-het-zelf-optie kiest, moet u hier niet te veel nadruk op leggen, omdat het moeilijk kan zijn om kieskeurig te zijn bij de plaatsing, maar als u een paar bakken koopt, probeer ze dan op afgelegen plekken te zetten, die nog steeds in de buurt zijn van de beste plekjes om te poepen, zoals tuinen en landschapselementen.

Meng geen voedselgebieden met kattenbakgebieden

Als u of iemand anders al gemeenschappelijke katten voert, of uw eigen kat, zorg er dan voor dat de kattenbak niet te dicht bij uw voederplekken staat. Hetzelfde geldt voor waterplekken. In het algemeen moet u streven naar een afstand van minstens 20 meter van deze plekken.

Als je voor de doe-het-zelf-optie gaat, zorg er dan voor dat je bedenkt waar het regenwater uit je buitenbox zal stromen en zorg ervoor dat andere belangrijke bronnen zich niet in een afvloeiingsroute bevinden.

Houd het verborgen

Potje pauzes plaatsen katten in een kwetsbare positie en terwijl het gemakkelijk is om te denken van katachtigen als de top roofdieren in de buurt dat is verre van het geval.

Dat betekent niet dat een kat privacy nodig heeft, maar katten hebben wel een veilige plek nodig om te kunnen potten en die gaan meestal hand in hand.

Zorg dat het schoon is

Dit is een van de grootste factoren voor het succes van een kattenbak buiten en iets waar we veel over gesproken hebben in onze gids voor het zindelijk maken van een kat zonder kattenbak. Of het nu een buiten kattenbak is of een hoop vuil, katten willen een schone plek om hun behoefte te doen en er zijn verschillende studies die dit ondersteunen.

Wanneer je voor het eerst een buitenbak introduceert, zorg er dan voor dat je deze extra schoon houdt, zodat katten snel de gewoonte oppikken om voor de superschone bak boven de tuin te gaan.

Gebruik Basic Nest

Hoewel klonterende kattenbakvulling een geweldige optie is voor onze katachtige vrienden binnenshuis, heeft het geen zin in gebieden waar de hele kattenbak kan worden blootgesteld aan regen of sneeuw. Blijf bij eenvoudige, maar nog steeds kat-veilige producten zoals potgrond of zorg ervoor dat de hele kattenbak bedekt is.

Overweeg lokstoffen voor kattenbakvulling

Kattenbak lokmiddelen zijn speciaal samengestelde kruidenmengsels die zijn ontworpen om katten aan te moedigen de bak te gebruiken. Hoewel de wetenschappelijke bewijzen voor deze middelen niet eenduidig zijn, lijken ze voor sommige katten te werken.

Als u op zoek bent naar een manier om de aantrekkingskracht van uw buitenbakken verder op te voeren, kan het de moeite waard zijn om hier eens naar te kijken.

Moet u ontmoedigingsmiddelen gebruiken?

Afschrikmiddelen kunnen een beetje als een slecht woord klinken, maar er zijn genoeg veilige, katvriendelijke afschrikmiddelen verkrijgbaar.

Afschrikmiddelen hoeven niet overdreven te zijn, ze hoeven alleen maar de ongepaste badkamer een beetje minder aantrekkelijk. Er is niet veel voor nodig dat katten een schone, comfortabele en veilige kattenbak buitenshuis verkiezen boven een tuin die vreemd ruikt, moeilijk is om in te graven, of een sproeier heeft die water naar hen spuit.

Laten we eens snel naar een paar afschrikmiddelen kijken om te zien welke zinvol zijn.

Geur Afschrikmiddelen

Deze kunnen echt hit or miss zijn voor katten, maar het grootste probleem komt neer op de oppervlakte. Er zijn genoeg geuren die katten niet lekker vinden, maar het vergt veel werk om een geurverdrijver op een groot oppervlak te gebruiken. Om nog maar te zwijgen van het onderhoud na verloop van tijd, aangezien de geuren de neiging hebben om na verloop van tijd te verdwijnen.

Om die redenen raad ik meestal geen geurverdrijvers aan.

Fysieke Afschrikmiddelen

Fysieke afschrikmiddelen zijn meestal een goede optie en het eerste wat ik meestal aanraad is het plaatsen van een plastic omheining voor huisdieren onder de grond in een tuin of ander landschapselement. Het zal een beetje werk kosten om het eruit te snijden, maar het hoeft niet perfect te zijn, net genoeg om het graven onaangenaam te maken voor katten. Onthoud, omdat we katten andere opties geven in de vorm van een kattenbak buitenshuis, hoeven we alleen maar onze tuinen en erven een beetje minder aantrekkelijk!

De meeste katten zullen snel verder gaan als ze eenmaal doorhebben dat de tuin niet meer zo geweldig is om in te graven. Er zijn tal van budgetvriendelijke opties en deze eenvoudige omheining op Amazon werkt goed.

Je kunt ook proberen om kleine stenen of stokjes aan de grond toe te voegen-alles om de textuur een beetje minder aantrekkelijk te maken en ze aan te moedigen om voor andere opties te gaan zoals je buiten kattenbak.

Bewegingsgeactiveerde sproeiers zijn ook een geweldige humane optie die niet alleen buitenkatten zal afschrikken, maar ook andere wilde dieren die willen eten, poepen of spelen in tuinen. Ze zijn niet zo budgetvriendelijk, maar je kunt deze op Amazon bekijken die goed werkt. Het kan zijn dat je er een paar nodig hebt om de dekking te krijgen die je nodig hebt, maar als je je concentreert op een specifieke tuin kunnen ze zeer effectief zijn.

Wat moet je zoeken in een buiten kattenbak?

Of je nu wilt doe-het-zelven of gewoon kopen, laten we eens kijken naar een aantal dingen die je moet zoeken in de ideale buitenkattenbak!

Afdekken of niet afdekken

Overdekte kattenbakken zijn een belangrijke bron van discussie in de kattenwereld. Veel mensen gaan ervan uit dat katten een eigen plekje willen om te plassen, maar in werkelijkheid zouden de meeste katten het prima vinden om een kattenbak midden in de woonkamer te gebruiken!

Maar als het gaat om het buitenleven, hebben overdekte kattenbakken verschillende voordelen die veel verder gaan dan privacy. Ze kunnen katten helpen veiliger te blijven doordat ze niet de aandacht trekken tijdens hun kwetsbare momenten. Ze kunnen ook helpen om datgene wat als kattenbakvulling wordt gebruikt, te beschermen tegen weersinvloeden. Het nadeel is dat sommige overdekte kattenbakken slechts één uitgang hebben, wat riskant kan zijn voor buitenkatten.

Als het vaak regent of sneeuwt, kan een overdekte bak zinvol zijn, anders is er geen reden waarom je niet voor de onoverdekte route kunt gaan.

Afwatering en duurzaamheid

Een kattenbak voor buiten moet bestand zijn tegen regen, ijzel en sneeuw zonder uit elkaar te vallen of vol te lopen. Een afdekzeil kan helpen, maar is niet perfect. Dat betekent dat de kattenbakvulling die je kiest bestand moet zijn tegen elk weertype en een soort drainage moet hebben.

Grootte en schepfrequentie

Het uitzoeken van een buitenkattenbak voor de kattenbakruimte van uw kat is veel eenvoudiger dan het uitzoeken van een bak voor een hele kolonie katten. Meer katten betekent meer poep en een grotere kattenbak, of zelfs meerdere, is het beste.

Maar uw beschikbaarheid voor het scheppen zal ook een grote factor zijn. Zelfs als er maar een paar katten zijn waarvan je verwacht dat ze de kattenbak gebruiken, als je maar een paar keer per maand kunt scheppen, dan heb je een grotere bak nodig. Het omgekeerde is ook waar, als u van plan bent om de andere dag te scheppen, dan kunt u wegkomen met een kleinere bak.

Als je niet vaak kunt scheppen dan is een doe-het-zelf doos een goede optie omdat je dan groot kunt gaan.

Zichtbaarheid

Het is niet altijd veilig voor buurtkatten en hun kattenbakken om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Sommige mensen vinden de kattenbak een doorn in het oog en andere mensen met kwade bedoelingen zien het als een doelwit. Aan de andere kant, als de kattenbak voor uw eigen achtertuin is, wilt u misschien iets stijlvollers!

Zorg ervoor dat je rekening houdt met de omgeving waarin de buitenkatten zich bevinden en kies een geschikte kattenbak.

Wat kan ik gebruiken voor buitenkattenbakvulling?

We hebben al gezegd dat klonterende kattenbakvulling uit is. Hoewel je zou kunnen zeggen dat het zal werken voor een zeer bedekte doos, denk ik dat er veel betere opties zijn. Niet alleen omdat ze niet klonteren, maar ook omdat ze over het algemeen een stuk makkelijker zijn voor het budget dan commerciële kattenbakvulling.

Omdat de kattenbak buiten staat, hoef je je niet zo druk te maken over zaken als geurbestrijding of andere extra’s. In plaats daarvan is een eenvoudige en natuurlijke kattenbakvulling meestal het beste. Hoewel ik houtkorrel kattenbakvulling in de categorie natuurlijk zou plaatsen, is het ook geen goede keuze voor buiten, omdat het een beetje te goed is in het absorberen van water.

Laten we dus snel een paar van de beste opties bekijken voordat we de dozen gaan beoordelen.

Zand

De voorouders van de moderne kat zouden zand hebben gebruikt voor toiletpauzes en dat instinct leeft nog steeds bij katten vandaag de dag. Zand is over het algemeen heel aantrekkelijk voor een kattenbak, maar het is vooral praktisch voor een buitenbak. Er zijn ook genoeg zandbakbezitters die hebben bewezen dat katten de speelplaats graag gebruiken als toilet.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, raad ik u aan zand te kiezen dat speciaal op de markt is gebracht voor zandbakken voor kinderen. Je zult geen zand vinden dat speciaal voor katten is gemaakt, dus kindveilige opties zijn je volgende beste keuze.

U kunt zandbak-vriendelijk zand online vinden, maar in de meeste gevallen zal uw lokale bouwmarkt of tractor supply shop een betere optie zijn voor het kopen in bulk tegen bodemprijzen. Op het moment van schrijven, biedt de Tractor Supply Co 50 pond zand aan voor ongeveer $5. Dat zal moeilijk te verslaan zijn.

Veenmos

Turfmolm is een andere goede optie en als buitenkatten de tuin al gebruiken voor een porta-potty, dan zijn ze misschien al bekend met turfmolm. Veenmos is er in verschillende vormen en voor katten zijn de fijnere opties meestal het beste, omdat het dichter bij zand ligt. Veenmos absorbeert vloeistof, maar niet erg snel, waardoor het een goede optie is voor buitenbakken.

Puur veenmos, ook wel sphagnum mos genoemd, is over het algemeen niet giftig, ervan uitgaande dat u producten vermijdt met toegevoegde meststoffen of andere toevoegingen.

Net als andere natuurlijke strooisel alternatieven, turfmolm is ook gemakkelijk op het budget en u kunt uw lokale bouwmarkt of bekijk de prijs van vandaag op Amazon door hier te klikken.

Potgrond

Potgrond is een andere geweldige optie waar buitenkatten waarschijnlijk al bekend mee zijn. Net als veenmos is organische potgrond zonder toevoegingen veilig en niet giftig voor katten. Potgrond heeft de zachte textuur waar veel katten van houden, maar zorg ervoor dat je een optie kiest die relatief fijn is.

Wees gewoon voorzichtig, want er kan een grote verscheidenheid aan potgrond zijn. In de meeste gevallen zijn producten met een biologisch label goede opties en dit is een van mijn favorieten op Amazon.

Beste Kattenpisbakken voor buiten

Oké, op dit punt weet je zo’n beetje alles wat er te weten valt over het uitzoeken van de perfecte kattenbak voor buiten en hoe je hem moet instellen voor succes.

Laten we nu eens kijken naar een aantal geweldige outdoor kattenbakken!

Beste overdekte buitenkattenbak: Petmate Booda Dome

Onze beste keuze komt van de mensen van Petmate en voldoet aan een heleboel eisen als het gaat om een kattenbak voor buiten.

Het deksel is niet perfect waterdicht omdat er kleine ventilatiegaatjes aan de bovenkant zitten, maar je kunt er gemakkelijk een stukje tape overheen plakken om de bak veel water- en weerbestendiger te maken. De box zelf is verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren, zodat hij goed in de omgeving past. De geborstelde nikkelkleur is waarschijnlijk de beste voor de meeste stedelijke gebieden.

Als het gaat om nestruimte, is de doos niet enorm, dus als je probeert om te voorzien in een verscheidenheid van katten, moet je er misschien een paar pakken. Maar deze zijn subtiel genoeg om ze op een paar belangrijke plaatsen in de buurt of gewoon in je achtertuin te zetten.

U kunt ook een kattenbakvulling of een gewone vuilniszak op de bodem van de kattenbak plaatsen, zodat u het oudere kattenbakvulling volledig kunt weggooien wanneer het tijd is om het te vervangen.

Ten slotte is er het extra voordeel dat het wat veiligheid biedt aan verwilderde of buurtkatten. Hoewel u wilt dat buitenkatten in deze kattenbak poepen in plaats van het als hun nieuwe thuis te beschouwen, kan de spiraalvormige ingang helpen om katten een gezellig en verborgen kattenhol te bieden. Aangezien de kattenbak deels ontworpen is om honden uit de kattenbak te houden als ze in huis zijn, houdt hij ook grotere beestjes buiten.

U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

What I Love About It: Het doet een beetje van alles, echt goed. Het is onopvallend, houdt water buiten, en is niet duur.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat grotere opties zien!

Beste Onoverdekte Optie: Van Ness Kleine Nest Pan

Bij deze Van Ness kattenbak gaat het er vooral om het simpel te houden. Er is niets bijzonders hier – het is gewoon een stevige, goed beoordeelde kattenbak die ook zeer gemakkelijk voor het budget. Dat maakt het een geweldige optie voor mensen die meerdere kattenbakken buitenshuis willen hebben.

Hoewel de kleuren aan de heldere kant zijn, is deze kattenbak toch laag met een hoogte van slechts 3,5 centimeter. Hoewel dat kan leiden tot wat gespleten kattenbakvulling in huis, is het perfect voor buitenkatten.

U kunt ook een kleine ruimte van 3,5 cm in de grond uitgraven en deze doos daarin plaatsen. Dat is een beetje een kruising tussen de koop- en de doe-het-zelf-opties, maar het stelt u in staat een laag-profiel doos te hebben die nog steeds de kattenbakvulling en ontlasting bevat als u bezorgd bent over weglopen.

Maar je kunt deze kattenbakken ook gewoon in de hele buurt neerzetten en Van Ness biedt ze eigenlijk aan in verpakkingen van 12 samen met de standaard enkele. Hoewel ik de voorkeur geef aan de kleine optie en gewoon in volume koop, kun je ook grotere dozen kopen die nog steeds budgetvriendelijk zijn.

U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het doet een beetje van alles, echt goed. Het is onopvallend, houdt water buiten, en is niet duur.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat meer variatie zien in de kleur keuzes.

Beste Voor Opbergbak voor DIY: SimplyKleen 4-pack Opbergbakjes met Deksels

Hoewel de DIY-opties voor velen aantrekkelijk kunnen zijn, heeft niet iedereen een ruimte om te graven.

Voor die mensen kan de DIY opbergbak een geweldige optie zijn, niet alleen voor een kattenbak voor een algemeen kattenhuis ook. Hier is hoe het eruit kan zien als het klaar is:

Het mooie van zelf maken is dat je precies wat je wilt. In dit geval hebben de mensen van Lucky Ferals twee ingangen toegevoegd die de meeste buurtkatten zullen waarderen.

Onthoud, de meeste dieren zullen instinctief aarzelen om een ruimte binnen te gaan met slechts één uitgang en als de buurtkatten worden benaderd door wilde dieren (of wilde mensen) terwijl ze een sanitaire pauze nemen, kunnen ze gemakkelijk ontsnappen via de andere kant.

Voor dit doe-het-zelf project kan je om het even welke vuilnisbak gebruiken, maar ik raad deze SimplyKleen vuilnisbakken aan omdat ze budgetvriendelijk zijn en in donkere kleuren verkrijgbaar zijn die het beter doen in stedelijke omgevingen. Er is zelfs een groene optie die, ondanks het rode deksel, een goede optie kan zijn voor gebieden met een beetje meer gebladerte.

Wat het strooisel betreft, kunt u de hele bak vullen met het strooisel van uw keuze of er zelfs een kleinere bak in proppen zoals de Van Ness hierboven. Afhankelijk van hoe je de ingangen plaatst, zal de hele bak waterbestendig zijn en als je ergens woont waar het slechts licht regent, kan het alles volledig droog houden.

U kunt alle koopopties samen met de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Eenvoudig en effectief, deze bakken zijn ideaal voor kattenbakken in de open lucht die toch draagbaar zijn.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag meer neutrale kleuropties zien voor het deksel op de groene afvalbak. Het is nog steeds een goede optie voor buitenruimtes met veel groen, maar ik zou graag iets zien dat volledig groen is.

Premium keuze: New Age Pet ecoFLEX Habitat N’ Home Kattenbak

Onze premium keuze is een geweldige optie voor mensen die een buiten kattenbak in hun eigen achtertuin willen, maar geen overlast willen veroorzaken.

Dit kattenhuis is ontworpen om eruit te zien als een normaal meubelstuk, maar is duurzaam genoeg om zowel binnen als buiten te worden gebruikt. Hoewel er verschillende foto’s bij staan van het kattenhuis dat binnenshuis wordt gebruikt, vind ik dat het er duidelijk uitziet als een buitenmeubel en dat het goed zou moeten passen in de algemene look van de meeste achtertuinen.

Er zijn meer dan 4.500 vijf-sterren op Amazon en veel daarvan zijn van mensen die het kattenhuis buitenshuis gebruiken. Ik ben een grote fan van de kleur keuzes en de meeste van hen zal helpen deze doos te houden een laag profiel of zelfs overeenkomen met uw achtertuin.

Hoewel het zeker geen vereiste is, kan het feit dat er een beetje opbergruimte is, handig zijn als je een schepje of andere benodigdheden bij de doos moet laten. Dit kan vooral handig zijn als de box zich buiten de gebaande paden bevindt.

Voor alle duidelijkheid, dit kattenhuis is niet wordt geleverd met een kattenbak en is niet ontworpen om te worden gebruikt als een stand-alone outdoor kattenbak. Er is echter geen reden waarom u de binnenkant niet zou kunnen vullen met een kattenbak naar keuze, maar het zal beter werken met een bak binnen.

Er is ook een jumbo optie, dat is een beetje meer ongebruikelijk te zien in dit soort producten, maar dat stelt u in staat om de perfecte kattenbak aan te passen aan het kattenhuis.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik hou van de algemene look en voel dat ze goed werk hebben geleverd door stijl en functie in evenwicht te brengen.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat het net iets meer van de grond komt om het wat extra weerbestendigheid te geven in besneeuwde of natte gebieden.

Slotgedachten

Buiten kattenbakken voor katten kunnen een heleboel problemen oplossen en hoewel ik graag gezonde, met oren getipte buurtkatten zie, weet ik dat dat niet voor iedereen geldt. Vooral als ze een tuin hebben met af en toe een verrassingskattenontlasting.

Buiten kattenbakken kunnen niet alleen helpen bij het beheren van problemen met tuinen en andere landschapselementen, maar in sommige gevallen kunnen ze helpen om buurtkatten naar veiligere, meer geschikte gebieden te leiden. Een buiten kattenbak kan ook een geweldige optie zijn als je een catio of andere behuizing hebt en de doos niet helemaal wilt laten vallen.

Wat denk jij? Ga je een doos kopen of ga je voor de doe-het-zelf optie?