Katten verhuizen naar een nieuw huis: een stapsgewijze handleiding

Bewegen met uw kat uitgelichte afbeelding

Of u nu met uw kat door de stad of door het hele land verhuist, veiligheid en voorbereiding gaan hand in hand. Verhalen zijn er in overvloed over katten die zijn ontsnapt tijdens het verhuisproces, dus het vaststellen van een veilige, comfortabele locatie – aan beide uiteinden van de verhuizing – is van cruciaal belang.

Creëer een veilige kamer

De “veilige kamer” moet worden gemaakt voordat de eerste doos wordt verpakt. Katten houden van hun routines en bekijken elke verstoring met argwaan. Dit is praktisch handig bij het verplaatsen van een buitenkat naar een nieuw huis (het binnenbrengen van een paar dozen voorafgaand aan het inpakken kan hen een voorproefje geven zonder de verstoring van de verhuizing.)

De veilige kamer moet het volgende bevatten:

  • Kattenbak(es)
  • Comfortabele bedden
  • Voedsel- en waterbakken
  • Favoriete speelgoed
  • Krabbers en drager

Als je een bange kat hebt, zorg dan voor een doos om je te verbergen voor verdachte geluiden in huis.

Verhuizen Cross Town

Kat in een doos

Wanneer u naar een nieuw huis in dezelfde stad verhuist, is het van cruciaal belang om een veilige kamer in uw nieuwe huis te creëren voordat uw kat arriveert.

Zorg voor een veilige ruimte op de nieuwe locatie met allemaal dezelfde items. U kunt ervoor kiezen om uw kat aan het begin of einde van de verhuizing te vervoeren, maar zorg ervoor dat u haar achter gesloten deuren houdt totdat de laatste doos is gedeponeerd.

Als u een verhuisbedrijf gebruikt of vrienden inhuurt of als u niet op de locatie bent om toezicht te houden, laat dan een briefje achter op de deur: “Kat (en) binnen – ga niet naar binnen.” Riskeer geen ontsnapping met deuren open en mensen die komen en gaan, vooral wanneer je een oudere kat naar een nieuw huis verplaatst.

Wanneer het tijd is om uw kat naar de nieuwe locatie te vervoeren, plaatst u haar in de reismand en in de auto.

Neem een paar van de items uit het oude huis mee met haar vertrouwde geur. Breng een paar minuten met haar door terwijl ze de kamer verkent en haar verzekert dat ze veilig zal zijn in haar nieuwe huis. Overweeg een Feliway plug-in diffuser te installeren om haar te kalmeren.

Pas als je klaar bent met de stoet van de mensen in en uit het huis, moet je je kat uit haar veilige kamer laten – onder strikt toezicht.

Katten zijn experts in het vinden van de meest obscure schuilplaatsen. Overweeg om haar ’s nachts in haar veilige kamer te houden totdat ze meer gewend raakt aan haar omgeving.

Binnen een paar dagen moet uw kat wennen aan haar nieuwe omgeving en meubels en voorwerpen uit haar oude kot herkennen. Voeg een kattenbak toe op de locatie van uw voorkeur terwijl ze zich vestigt en bewaar er een in haar veilige kamer. Zet haar voedsel- en waterbakken op in de keuken of waar ze normaal wordt gevoed. Ze kan terugkeren naar de kamer als ze zich angstig voelt, dus wees niet te snel om alles te ontmantelen.

Al snel zullen jullie je allebei op je gemak voelen in je nieuwe omgeving.

Cross Country verhuizen

Kat zittend op een bed omringd door dozen en planten

Het verplaatsen van cross-country vereist meer voorbereiding dan een verhuizing door de stad.

Verhuizen met uw kat door het hele land vereist een aanzienlijke voorbereiding, of u nu met de auto of het vliegtuig reist.

De eerste stap is om een welzijnscontrole te krijgen en een update te krijgen over eventuele vaccins van uw dierenarts. Chippen is ook een goed idee, als, de hemel verhoede, je kat ontsnapt. Horrorverhalen zijn er in overvloed over katten die ontsnappen aan hun dragers op luchthavens of rustpauzes met eigenaren die dagen en weken wachten voordat de kat wordt gevonden.

Lees ook: Hoe een kat in een reismand te krijgen: 6 stappen voor succes

Bewegen met een kat per vliegtuig

Als u met het vliegtuig reist, neem dan van tevoren contact op met de luchtvaartmaatschappijen over hun vereisten voor het onderbrengen van huisdieren en de bijbehorende kosten. Er zijn specifieke afmetingen voor dragers (een zachte werkt het beste), die onder de stoel moeten passen. Zorg ervoor dat u identificatiegegevens en een jas met een riem bijvoegt als u uw kat moet verwijderen.

Lees meer: Top 12 beste cat carriers beoordeeld

Afhankelijk van de lengte van de vlucht hoeft uw kat waarschijnlijk niet te eten of de kattenbak te gebruiken; versnipperde krant als voering kan eventuele ongelukken opvangen. Neem een kleine voorraad traktaties of voedsel en water mee om aan te bieden als er een tussenstop is.

Vraag uw dierenarts naar een kalmerend middel Als uw kat overdreven angstig is, maar de kans is groot dat zodra de vlucht aan de gang is, ze de reis wegslaapt.

Lading

Brachycefale (platneus) katten zoals Perzen zijn niet toegestaan in de lading vanwege mogelijke ademhalingsproblemen.

Afhankelijk van de lengte van de reis en het aantal transfers, kan vracht een voordeel bieden omdat een grotere vervoerder kan worden gebruikt, om een kleine kattenbak end beddengoed. American Airlines heeft gedetailleerde informatie op haar website.

United Airlines heeft zijn PetSafe-reisprogramma tot nader order opgeschort. Terwijl luchtvaartmaatschappijen de nadruk leggen op veilige afhandelingspraktijken, hebben degenen die ervaring hebben met reizen zorgen.

Transportservice voor huisdieren

Als een andere optie kan een huisdierentransportservice alle details afhandelen om uw kat naar haar nieuwe locatie te brengen.

Ze zijn ervaren in het afhandelen van het papierwerk en eventuele details met betrekking tot quarantaine, evenals de douane als u naar het buitenland verhuist. Uiteraard moet er iemand bij de hand zijn om uw kat aan het einde van haar reis te ontvangen.

Met de auto

Als je met je kat cross country rijdt, is er meer flexibiliteit op het gebied van comfort. Een kleine krat of grotere drager op de achterbank kan ruimte bieden voor een kattenbak en een bed, maar houd wel een gewone drager bij de hand.

Een zachte drager zoals een SleepyPod is comfortabel en kan worden vastgebonden met behulp van de veiligheidsgordel. Nogmaals, zorg ervoor dat u een ID en een jas en riem toevoegt voor extra beveiliging.

Wanneer u een “pitstop” maakt, biedt u uw kat de mogelijkheid om de kattenbak en een snack te gebruiken, rekening houdend met de veiligheid.

ALS uw kat gewend is om aangelijnd te worden en een rustige persoonlijkheid heeft, kan ze ervan genieten om haar benen te strekken voordat ze de reis hervat.

Aankomst

Als je eenmaal in je nieuwe huis bent, is het proces vergelijkbaar met vertrek. Richt de veilige kamer in voordat u uw kat loslaat, inclusief de bekende items uit het oude huis – vooral bedden, plus kattenbak, voedsel- en waterbakken en krabbers.

Net als voorheen zullen mensen komen en gaan en deuren open blijven staan, dus leg dat briefje terug op de deur en laat haar niet uit totdat de laatste doos is binnengebracht.

Katten houden wel van hun routine en hoewel bewegen met je kat een uitdaging kan zijn, gaat voorbereiding een lange weg om de overgang voor jullie beiden gemakkelijker te maken.

Veelgestelde vragen

Hoe bereid ik mijn kat voor op verhuizen?

Creëer een “veilige” kamer met al haar bekende dingen en zorg ervoor dat je de kans op ontsnapping beperkt. Als u een lange afstand verplaatst, laat u dan controleren bij uw dierenarts en zorg ervoor dat u de juiste identificatie en chippen hebt. Zorg dat er een veilige kamer klaar is aan de andere kant van de verhuizing.

Hoe bereid ik mijn kat voor op het reizen met het vliegtuig?

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappijen voor hun beleid en kosten, inclusief de afmetingen van de luchtvaartmaatschappij. Als u uw kat per lading moet verzenden, is het essentieel om uw kat veilig in zijn reismand te houden en identificatie toe te voegen.

Hoe bereid ik mijn kat voor op verhuizen als hij met de auto reist?

Voor een lange reis biedt een krat met een kleine kattenbak meer comfort. Zorg ervoor dat u een identiteitsbewijs hebt. Laat uw kat een jas dragen die kan worden gebruikt met een riem voor extra veiligheid.

Wat moet ik doen om het mijn kat comfortabel te maken in het nieuwe huis?

Houd haar opgesloten in de veilige kamer totdat alle meubels en dozen op hun plaats zijn. Laat haar onder toezicht op verkenning gaan totdat ze zich op haar gemak voelt in haar nieuwe omgeving, geef haar altijd toegang tot de veilige kamer.

Kat persoonlijkheidsverandering na verhuizing?

Sommige katten kunnen persoonlijkheidsveranderingen vertonen nadat ze naar een nieuw huis zijn verhuisd. Katten zijn van nature territoriaal, dus een verschuiving in locatie kan hun stressniveau verhogen. creëer een veilige ruimte voor uw kat in het nieuwe huis. als uw katten na een paar weken nog steeds tekenen van stress vertonen, de eetlust verminderen of andere tekenen van angst, is het een goed idee om ze naar de dierenarts te brengen en een deskundige kattengedragsdeskundige te raadplegen.