Katten en kinderen – Regels voor veilig spelen

Iedereen die de kans en het voorrecht heeft gehad om op te groeien met een kat herinnert zich meestal al die prachtige knuffel- en speeltijd. En hoewel het altijd grappig en interessant is om je kind te zien spelen en tijd door te brengen met zijn katachtige metgezel, kan die combinatie van een jong kind en een eigenzinnige kat soms in een ramp veranderen.

Om zowel uw kind als uw huisdier veilig te houden, is het belangrijk om enkele regels op te stellen en uw kind te leren hoe het zich tegenover dieren moet gedragen, omdat u niet alleen een verantwoordelijke en dierenminnende volwassene zult opvoeden, maar u zult ook eindigen met een aantal zeer gelukkige huisdieren.

Leer uw kind hoe u de kat moet aaien

kind en kat

Elke katteneigenaar weet dat katten niet de meest tolerante wezens zijn, dus het is belangrijk om je kind te leren hoe je een kat moet aaien op een manier die leuk is. Mijn dochter was al gewend aan onze oudere kat, Nini, en ze wist dat ze alleen maar moest aai haar alleen op haar rug, schouders, nek en bovenkant van haar hoofd.

Toen we haar echter voorstelden aan een nieuw kitten, Lila, toen ze drie was, moest ik in het begin nog steeds toezicht houden op hun interacties en ervoor zorgen dat mijn dochter niet wordt gekrabd als ze aan de staart van het kitten trekt of het gewoon irriteert door het te porren en zijn vacht te trekken zoals kleine kinderen dat kunnen. Zorg ervoor dat je je kind leert om zachte, zachte slagen met open handen te gebruiken en leer ze om de buik, staart of poten van de kat te vermijden. Opvoedingsadvies is vooral belangrijk bij het leren van uw peuter veilig spelen met katten

Houd het spel kalm en zachtaardig

Katten zijn extreem gevoelig voor geluid en beweging, dus overenthousiaste kinderen maken ze heel vaak bang. Het duurde even voordat mijn dochter erachter kwam dat onze 8-jarige kat niet geniet van al dat geschreeuw en geschreeuw, dus toen Lila langskwam, wist mijn dochter al dat als ze met haar harige vriendjes wil spelen, ze een beetje moet kalmeren.

Het merkwaardige is dat mijn 4-jarige dochter tegenwoordig, wanneer ze wat tijd alleen wil, naar haar toe gaat. comfortabele kinder tipi waar Lila heel vaak met haar meegaat zodat ze samen knuffelen of rustig spelen op hun veilige en rustige plek. Zorg er ook voor dat uw kind weet dat hij zijn hand niet als speelgoed moet gebruiken om onbedoelde krassen en beten te voorkomen.

Gun de kat wat tijd alleen

Katten genieten echt van hun tijd alleen, dus zorg ervoor dat je kind zich hiervan bewust is en als de kat zich ergens onder verstopt of ergens hoog zit, moet de kat met rust worden gelaten. Als uw kind de kat in de hoek zet of trekt, kan dit er alleen maar toe leiden dat uw kind wordt gekrabd of gebeten.

Mijn dochter weet dat als de katten onder de bank zitten dat het hun dutje is en ze moet wachten tot ze er zelf uitkomen. Als ze echt met ze wil spelen, gebruikt ze speelgoed of traktaties om ze over te halen om naar buiten te komen en te spelen.

Ook om ervoor te zorgen dat uw kat leeft een stressvrij leven zorg er in je huis voor dat het een plek heeft om naartoe te gaan voor wat privétijd waar niemand het kan verstoren.

Stel enkele basisregels in

kat

Om rampen zoals krassen, beten, tranen of sissen, luid miauwen en uitgescheurde vacht zeker te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw kinderen een aantal basisregels hebben, zoals niet aan de staart, snorharen of oren van de kat trekken, of de kat achtervolgen en verstoren terwijl hij slaapt. In ons huis mogen katten bijvoorbeeld niet worden aangeraakt in de keuken, omdat ze hier in alle rust kunnen eten en hun toilet kunnen gebruiken.

Dus hoewel samen spelen super leuk en lonend kan zijn voor zowel je kind als je kitten, is het echt belangrijk dat ze deze tijd veilig en in harmonie doorbrengen. Door uw kind te leren hoe het zich moet gedragen rond katten, zal uw kind niet alleen veel plezier hebben, maar u zult ook het leven van uw kat aangenaam maken.