8 dingen om te weten voordat je een kat adopteert

Wat u moet weten wanneer u een kattenfunctie adopteert

Katten kunnen absoluut geweldige huisdieren zijn. Naast het feit dat het van nature superleuke en knuffelige dieren zijn, kan het hebben van katten als metgezellen zeer gunstig zijn voor het mentale en emotionele welzijn van hun eigenaren.

Ook zijn katachtigen meestal zeer onafhankelijke en onderhoudsarme dieren die voor het grootste deel voor zichzelf kunnen zorgen. Het zijn kieskeurige trimmers, zijn over het algemeen erg stil en hebben geen grote leefruimte nodig om gelukkig te zijn. Bovendien zijn katten heel gemakkelijk zindelijk te maken, hoeven ze niet te worden uitgelaten en hebben ze geen formele gehoorzaamheidstraining nodig.

Katten hebben echter zeer specifieke behoeften die moeten worden erkend om gelukkig en gezond te zijn, en een gelukkige en gezonde kat zal je op de lange termijn gelukkig maken. Dus als u overweegt katten te adopteren, is het absoluut noodzakelijk dat u er goed over nadenkt en ervoor zorgt dat u goed voor hen kunt zorgen.

Veel mensen adopteren katten snel, simpelweg omdat ze denken dat ze zo schattig zijn, vooral als ze kittens zijn. Maar ze houden geen rekening met de langetermijnbetrokkenheid, kosten, geluk, gezondheid en welzijn van de katten zelf. Dus in dit artikel geven we je enkele handige tips voor het op de juiste manier adopteren en verzorgen van een kat.

#1 Dingen om te overwegen voordat u een kat adopteert

  • Leveringen Katten hebben een paar basisbenodigdheden nodig om gelukkig en gezond te zijn. Deze benodigdheden omvatten voedsel en water, een kattenbak, een krabpaal of pad, een comfortabel bed en wat verzorgingsbenodigdheden.
  • Thuisomgeving – Ervoor zorgen dat je huis katvriendelijk is, is een ander zeer belangrijk aspect van adoptie. Dus, voordat je je nieuwe vriend mee naar huis neemt, moet je ervoor zorgen dat je een veilige omgeving hebt die vrij is van mogelijke gevaren.
  • Grooming Hoewel katten veel tijd besteden aan het schoonmaken van zichzelf, moeten ze nog steeds af en toe worden geborsteld om hun vacht gezond te houden, en ze moeten ook regelmatig hun nagels laten knippen.
  • Gedrag Het is belangrijk om vaak met je katten om te gaan en ze ook stimulerend speelgoed te geven om mee te spelen. Als u dit doet, kunt u een sterke, vriendelijke band met uw katten creëren en ze tegelijkertijd fysieke activiteit geven.
  • Gezelschap Katten zijn zeer onafhankelijke dieren, maar ze hebben de neiging om gelukkiger te leven als ze andere katten hebben om mee om te gaan. Dus als u overweegt er een te adopteren, moet u zeker overwegen om er twee te adopteren.
  • Levensduur Zoals alle dieren is het adopteren van een kat een verplichting, en katten kunnen meestal een langetermijnverbintenis zijn, vaak tot ver in hun tienerjaren. Wees dus voorbereid op een lange relatie met je nieuwe, harige vriend.
  • Medische zorg Hoewel katten over het algemeen niet als dure dieren worden beschouwd om te bezitten, is het uiterst belangrijk dat u rekening houdt met de kosten van dierenartsbezoeken. Regelmatige controles, vaccinaties en dringende dierenartsbezoeken kunnen duur zijn als u er niet op voorbereid bent.

#2 Dingen om in gedachten te houden bij het adopteren van een kat

Persoon die aan de wang van een kat krabt.

Wanneer je een nieuwe kat adopteert, moet je met verschillende dingen rekening houden. Je moet het huis voorbereiden op de komst van je nieuwe kat en je moet je ook voorbereiden om voor ze te zorgen.

In dit artikel zullen we enkele van deze belangrijke dingen bespreken waarmee u rekening moet houden bij het adopteren van katten.

En vergeet niet dat alle katten hun eigen unieke persoonlijkheden hebben, dus misschien moet je wat experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor je katten en wat het beste voor je werkt.

Toch kunnen katten het leven van bijna iedereen verbeteren, en je kunt zeker het leven van de katten die je adopteert verbeteren.

#3 Katten hebben specifieke benodigdheden nodig

Hoewel katten zeer onafhankelijke dieren zijn, hebben ze zeer specifieke vereisten om gelukkig en gezond te zijn. Uiteraard zijn voedsel en water essentieel (samen met voedsel- en waterbakken), en een kattenbak met zwerfvuil is ook een must-have voor katten.

Er zijn verschillende soorten voedsel en kattenbakvulling en het ras van uw kat kan bepalen welke het meest geschikt zijn. En het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de voerbakken en kattenbak van uw katten zeer regelmatig grondig worden schoongemaakt.

Ook helpt het geven van een bed of een ‘gezellig plekje’ aan je kat om zich meer thuis te voelen, en helpt het je om zich veiliger en geborgen te voelen. En hoewel katten het meestal prima doen in kleinere woonruimtes zoals appartementen, hebben ze nog steeds mentale en fysieke stimulatie nodig, dus het iss belangrijk dat ze genoeg speelgoed hebben om mee te spelen.

Kattenbomen, krabpalen en krabpads zijn andere geweldige dingen om in huis te hebben om mentale en fysieke stimulatie aan te moedigen, samen met het helpen om hun klauwen goed verzorgd te houden, wat kan helpen voorkomen dat ze je meubels klemmen.

#4 Maak uw huis katvriendelijk

Kat die in een krabpaal zit met een speeltje

Wanneer je een katachtige in je huis verwelkomt, zorg er dan voor dat deze katvriendelijk is met voldoende mogelijkheden voor entertainment en spel.

Voordat u uw nieuwe vriend mee naar huis neemt, moet u ervoor zorgen dat u al uw kattenbenodigdheden van tevoren instelt. Je denkt misschien dat dat alles is wat je hoeft te doen, maar je huis kan verschillende gevaren hebben waarvan een nieuwe katteneigenaar zich misschien niet bewust is.

Zodra uw kat zich op zijn gemak begint te voelen in zijn nieuwe omgeving, zal hij hoogstwaarschijnlijk uw huis gaan verkennen, wat vooral het geval is als het gaat om kittens.

Kauwen kan een veel voorkomend iets zijn dat katten doen, dus zorg ervoor dat elektrische snoeren bedekt zijn en dat blinde snoeren buiten hun bereik zijn. Controleer ook de soorten planten die je hebt en zorg ervoor dat ze niet giftig zijn als ze worden ingenomen.

Medicijnen, toiletartikelen en schoonmaakmiddelen moeten allemaal worden opgeborgen, prullenbakken en vuilnisbakken mogen niet in de open lucht worden achtergelaten en toiletbrillen moeten worden gesloten. Ten slotte moeten de deuren naar wasmachines en drogers altijd gesloten zijn en kleinere apparaten zoals papierversnipperaars moeten worden losgekoppeld wanneer ze niet in gebruik zijn.

#5 Katten moeten regelmatig worden verzorgd

Hoewel katten zorgvuldige trimmers zijn, veel tijd besteden aan het schoonmaken van zichzelf en bijna nooit hoeven te worden gewassen, hebben ze nog steeds af en toe een beetje hulp nodig bij het verzorgen. Ongeacht hun ras of de lengte van hun vacht, hebben katten regelmatig een goede borstelbeurt nodig om overtollige vacht, vuil en ander vuil dat zich kan ophopen te verwijderen.

Ook helpt het een of twee keer per week borstelen van uw kat om hun bloedcirculatie te stimuleren, waardoor ze een gezondere vacht krijgen. Bovendien helpt borstelen om haarballen te verminderen, helpt het om verharing te verminderen en het is ook een goede manier om te controleren op vlooien en teken. Ten slotte genieten katten meestal van hun poetssessies en het kan voor jullie allebei een geweldige hechtingservaring zijn.

Wat betreft de klauwen van een kat, ze moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en bijgesneden. Hoewel krabpalen en krabkussens helpen om ze goed verzorgd te houden, kan het trimmen van de klauwen van je kat ook helpen voorkomen dat ze je meubels, gordijnen en andere items in je huis vernietigen.

Ook als een kat minder actief is en zijn klauwen te lang worden, kan het ongemakkelijk en zelfs pijnlijk zijn voor de kat. Afhankelijk van de kat kan het trimmen van zijn klauwen soms een uitdagende onderneming zijn, maar geen onmogelijke. Er zijn echter veel trimmers en dierenartsen die deze service aanbieden tegen een typisch redelijke vergoeding.

#6 Kameraadschap en gedrag

Kind met Bengaalse kat

Maak uzelf vertrouwd met kattengedrag en hoe u een goede metgezel voor uw nieuwe kat kunt zijn.

Hoewel katten zeer onafhankelijke dieren zijn en vaak erg tevreden zijn om met rust gelaten te worden, genieten ze nog steeds van gezelschap en interactie af en toe. Het is dus belangrijk om er een prioriteit van te maken om regelmatig tijd met hen door te brengen, hetzij door speelgoed te gebruiken, knuffelen, verzorgen of gewoon te begroeten en te aaien wanneer je ze ziet.

Katten hebben de neiging om van dit soort aandacht te genieten, en dit zal je ook helpen om je band met hen te versterken, wat op de lange termijn gunstig zal zijn voor hun (en jouw) geluk.

Ook genieten katten meestal van het gezelschap van andere katten, dus het hebben van andere katten in uw huis om mee te communiceren, geeft hen de mogelijkheid om relaties te ontwikkelen, meer fysieke activiteit en spelen aan te moedigen, en hen een extra gevoel van comfort te geven. Dus als u overweegt een kat te adopteren, moet u absoluut overwegen om er twee te adopteren.

#7 Katten zijn een langetermijnverbintenis

kat die aan mannenhaar snuffelt

Sociale verzorging, ook wel allogrooming genoemd, is een teken van sociale binding en wordt geassocieerd met binding en veiligheid.

Als u overweegt om te adopteren, zorg er dan voor dat u rekening houdt met de levensduur van een typische huiskat en houd er rekening mee dat deze waarschijnlijk vele, vele jaren bij u zal zijn.

De gemiddelde levensduur van een binnenkat kan overal van 10-15 jaar zijn, terwijl velen veel langer kunnen leven dan dat. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig nadenkt over hoe groot de verantwoordelijkheid is om aan te nemen, en erken dat het niet iets is dat impulsief moet worden gedaan.

Naast de kosten en de dagelijkse taken die gepaard gaan met de eigenaar van de kathet kan ook een enorme emotionele belasting voor je zijn als je niet voorbereid bent op wat je te wachten staat als je eenmaal bent aangenomen. Hoewel katten erg onafhankelijk zijn, hebben ze nog steeds dagelijks veel liefde, zorg en toewijding nodig om een gelukkig en gezond leven te leiden en een goede metgezel voor je te zijn.

#8 Wees voorbereid op veterinaire bezoeken

Kat wordt gecontroleerd door dierenarts

Houd er rekening mee dat uw kat waarschijnlijk regelmatig veterinaire zorg nodig heeft, inclusief controles en vaccinaties.

Katten zijn meestal geen dure dieren om te bezitten, maar naast de kosten van voedsel, zwerfvuil en andere benodigdheden, zijn dierenartsbezoeken een andere, regelmatige kosten waarmee u rekening moet houden.

Afhankelijk van waar u uw kat vandaan adopteert, kan het zijn dat de kat al een controle en bepaalde vaccinaties heeft gekregen voordat u hem mee naar huis neemt. Maar afhankelijk van waar u woont, kunnen er aanvullende, terugkerende vaccinaties zijn waar u voor moet zorgen, waarvan sommige wettelijk verplicht kunnen zijn.

Een ander ding dat u moet doen voordat u adopteert, is om een dierenarts in uw omgeving te vinden die katten behandelt, en ook een 24-uurs dierenziekenhuis voor noodgevallen te vinden.

U moet zeker minstens één keer per jaar regelmatige controles voor uw kat plannen, maar u moet ook voorbereid zijn op onverwachte dierenartsbezoeken in geval van ziekte, letsel of een noodgeval. Dringende dierenartsbezoeken kunnen vaak erg duur zijn, dus zorg ervoor dat u hier rekening mee houdt wanneer u overweegt om te adopteren.

Laatste gedachten

Katten zijn extreem populaire huisdieren om te bezitten en kunnen geweldige metgezellen zijn. Er zijn echter veel dingen om te overwegen bij het adopteren ervan, dus potentiële eigenaren moeten zich bewust zijn van de betrokkenheid die ermee gepaard gaat.

Maar met het juiste voedsel, benodigdheden en algemene zorg kunt u uw katten een gelukkig en gezond leven bieden en door de jaren heen verschillende goede herinneringen met hen creëren.