Katten braaksel lijkt op poep: Oorzaken en oplossingen

Het hebben van een kat is allemaal leuk en aardig, totdat je je kat midden in de nacht hoort kokhalzen vanuit een andere kamer. De troep ligt op je te wachten, en je merkt dat kattenkots lijkt op poep. Het is niet vreemd dat u bezorgd bent over de gezondheid van uw kat. Dat zou elke eigenaar van een huisdier moeten zijn.

Als het braaksel van uw kat bruin gekleurde poep heeft, is er echt iets aan de hand met uw kat. De textuur en kleur van het braaksel dat op poep lijkt is zeker een reden tot bezorgdheiden u moet met uw kat naar de dierenarts.

Soms is het echter niet zo ernstig, en we zullen hier 4 oorzaken van het braken van bruine vloeistof opnoemen. We willen u alleen maar voorbereiden dat bruin braaksel kan wijzen op een ernstige ziekte. Het braken is zo’n aspecifiek teken van iets.

Enkele gezondheidsproblemen waarmee braken in verband kan worden gebracht zijn ontstekingen, leveraandoeningen, vergiftiging, nierfalen, allergische reacties, parasitaire infecties, aandoeningen van het zenuwstelsel, of inwendige obstructies.

Maar wat gaat er schuil achter het braaksel van de kat dat op poep lijkt?

Kattenkots lijkt op poep – 4 oorzaken van braken

kat die overgeeft

Het braken, zoals het is, is een actief proces dat meestal een paar minuten duurt; de kat kan kokhalzen, kwijlen, er zeker onwel uitzien en dan overgeven.

Ik ben zelf een katteneigenaar, en ik weet dat het moeilijk kan zijn om te denken dat er iets vreselijks gaat gebeuren met je geliefde harige vriend, maar het is essentieel om te zeggen dat bruin braaksel medische behandeling kan vereisen.

Ongeacht de leeftijd van uw kat, of u nu een jonge kat heeft of een oude kat, braaksel bruin van kleur kan gepaard gaan met constipatie of verstopping. Als u uw kat heldere vloeistof ziet overgeven, is dat de maagsap uit het darmkanaal.

Maar als uw kat bruin vocht overgeeft, is een controle door de dierenarts noodzakelijk, en dat doet u zo snel mogelijk. Vooral als uw het braaksel van uw kat anders ruikt, bijvoorbeeld, zoals uitwerpselen, dat kan wijzen op iets ernstigs.

Laten we eens kijken naar de 4 belangrijkste redenen waarom kattenkots op poep lijkt.

1. Voedsel

Als je een katteneigenaar bent, ben je je ervan bewust dat het meeste kattenvoer gekleurd is in een of andere tint bruin, of het nu blikvoer of droge brokjes zijn. Het is voor een katteneigenaar gemakkelijker te hanteren dat kattenbraak daarom op poep lijkt. De darmgevoeligheden kunnen ervoor zorgen dat uw kat gaat braken onverteerd voedsel.

Als u uw kat naar de dierenarts hebt gebracht en de dierenarts heeft gecontroleerd op alle medische problemen, is het zeer waarschijnlijk dat uw kat werkelijk voedsel overgeeft. De oplossingen zijn deze: u kunt proberen voeding voor gevoelige systemen, maar als dat niet helpt om uw kat te laten stoppen met braken, kunt u misschien een gehydrolyseerd eiwitdieet proberen.

Wat is een gehydrolyseerd eiwitdieet? Sommige katten kunnen voedselallergieën, en het is bewezen dat velen van hen allergieën hebben voor eiwitten. De gehydrolyseerde proteïnedieet breekt het eiwit in stukjes aminozuren, zodat elk deeltje wordt opgedeeld en op zichzelf staat.

Dit is belangrijk omdat het zal voorkomen dat het immuunsysteem van uw kat het voedsel identificeert dat het allergeen draagt, zodat het de symptomen van een allergie zal stoppen.

GERELATEERD: De meest effectieve huismiddeltjes voor het overgeven van katten

2. Bruine Gal

Een andere reden waarom kattenkots op poep lijkt, is de vloeistof uit je de lever van de kat. De gal die uw kat uitbraakt is meestal geel; Als uw kat echter bruine gal braakt, kan dat erop wijzen dat uw kat problemen heeft met haar inwendige organen.

3. Bloedingen in het spijsverteringskanaal

Helaas kunnen bloedingen de reden zijn dat kattenbraaksel op poep lijkt. Als uw kat al enige tijd bruine vloeistof braakt, kan dat erop wijzen dat uw kat last heeft van een ontsteking in de slokdarm of de mond, die bloed zou kunnen lozen. Als uw kat echter net begonnen is met het braken van bruine vloeistof, kan dit wijzen op bloedingsproblemen in het maag-darmkanaal.

Als u zich afvraagt wat de oorzaak kan zijn van de bloeding in het spijsverteringskanaal, vraag u dan niet meer af, want wij zijn hier om het allemaal uit te leggen. Bijvoorbeeld, uw kat heeft grote hoeveelheden van een haarbal die de darmen blokkeert. Door het te blokkeren, veroorzaakt het trauma en ontsteking. Het kan ook komen door de inname van een vreemd voorwerp.

De oplossing zou een biopsie van het maagdarmkanaal zijn om vast te stellen of het voedselovergevoeligheid of een inflammatoire darmziekte.

U kunt hier kijken voor de 10 beste kattenvoedingen tegen verharen om enorme haarballen te voorkomen.

4. Gastro-enteritis

Kattenbraaksel lijkt op poep als de maag van uw kat te maken heeft met gastro-enteritis, dat is zwelling van de maag en de darmen. De oorzaken kunnen zijn darmparasieten, bacteriën, medicijnen, virussen, of, zoals we al zeiden, voedsel.

U kunt waarnemen of uw kat, naast braken, diarree, buikpijn en andere medische verschijnselen heeft. Katten die gastro-enteritis hebben zullen vaak sporadisch overgeven en diarree hebben. U kunt de gele, schuimende gal opmerken nadat de maag is geleegd.

Als uw kat lijdt aan gastro-enteritis, kunt u de kokhalzen of droogzwoegen na het eten of drinken. U kunt een paar keer per dag grote hoeveelheden diarree verwachten.

Voor dit probleem kunt u het beste contact opnemen met de dierenarts, omdat deze weet wat u moet doen en u kan begeleiden om uw kat hiermee te helpen.

Wat is het verschil tussen kattenbraaksel en kattenhaarballen?

Kattenbraaksel bestaat meestal uit vocht, onverteerd voedsel, gal, met wat haar in de mix, terwijl een haarbal er niet uitziet als een bal maar eerder als een worstvormige buis van opeengepakt haar met wat vloeistof erbij.

Ook al komen haarballen vaak voor, dat wil nog niet zeggen dat ze normaal zijn. Ze zullen echter eerder hoesten bij het uitwerpen van een haarbal dan braken.

GERELATEERD: Hoe Cat Shedding te verminderen (8 Bewezen Methoden)

Waarom Katten Overgeven?

Kattenkots op de vloer

Waarom braakt mijn kat, vraagt u zich misschien af. Voordat we de veel voorkomende oorzaken van kattenbraken op een rijtje zetten, zullen we beginnen met het proces uit te leggen.

Als het om braken gaat, geeft het lichaam van uw kat het signaal af dat er zo snel mogelijk iets in de maag naar buiten wil. Dan wordt de maag samentrekken en een kat gooit de hele inhoud eruit.

Wanneer een kat aan het overgeven is, kan je merken kokhalzen en de nek uitstrekken. Uw kat kan naar u zoeken omdat haar maagdarmkanaal geïrriteerd is, en dit gebeurt vaak omdat uw kat te snel of te veel eet.

Het kan ook gebeuren als ze iets eten wat ze niet kunnen verteren, bijvoorbeeld gras. Een andere reden kan zijn bedorven kattenvoer; houd er rekening mee dat het natte kattenvoer in de koelkast slechts 24 uur. Om braken te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u het voer uitneemt om op kamertemperatuur te laten komen voordat u het aan uw kat geeft.

Andere veel voorkomende oorzaken:

– Haarballen

– Vreemde voorwerpen

– Maagirritatie

– Nieraandoening (oudere katten lijden hier overwegend aan)

– Hyperactiviteit na het eten

– Hyperthyreoïdie

– Inflammatoire darmziekte

– Te snel en te veel eten

– Wormen

– Opgegeten non-food items zoals planten, gras, speelgoed

– Reactie op medicijnen

Pancreatitis (zwelling van de alvleesklier, onderdeel van het endocriene stelsel en het spijsverteringsstelsel)

Tumors

Hoe stop je je kat van te snel eten?

Heb je wel eens gehoord van voedselpuzzels? Laat me je voorstellen. Met voedselpuzzels kunt u uw kat verrijken en met haar spelen. Tegenwoordig kun je veel creatieve voedselpuzzels die katten zullen stimuleren foerageer- en roofinstincten.

Maar, de voedselpuzzels zijn niet alleen voor dat; als je een kat hebt die vaak gegeten voedsel overgeeft, zullen de voedselpuzzels haar helpen de chow tijd te vertragen. Met behulp van voedselpuzzels kan een kat niet te snel eten, hoezeer ze dat ook probeert.

Echter, als je die hebt geprobeerd en je kat braakt nog steeds, is het noodzakelijk om met je dierenarts te praten, omdat een kat aan voedselallergieën kan lijden.

Verschil Tussen Regurgitatie en Braken

Cat Vomit op sofa

Hoe maak je onderscheid tussen regurgitatie en braken? Het braken is het proces waarbij de kat met kracht de mond, slokdarm, keel, maag, en bovenste darmen naar boven brengt. Het kan enkele minuten duren, en tijdens het, kan ze rond bewegen maar ook u kunt dit gedrag opmerken:

– Hijgen voor het braken

– Ziek lijken

– kokhalzen

– Kwijlen

– Geen waarschuwing

– Het gebeurt snel

Het is van cruciaal belang om onderscheid te maken tussen regurgitatie en braken, zodat de dierenarts kan bepalen waarom uw kat zich gedraagt zoals ze zich gedraagt.

Wat moet u doen als uw kat braakt?

Regelmatig overgeven van de kat is niet normaal voor een kat. Als uw kat al twee tot drie weken aan het braken is of als het chronisch braken is, is dat zeker een reden tot bezorgdheid omdat het wijst op een gezondheidsprobleem.

Als uw kat heel vaak braakt lijkt het op poep, en het gaat gepaard met lusteloosheid, gewichtsverlies, en gebrek aan eetlust, dan is de afspraak met de dierenarts een must.

De dierenarts zal eerst uw kat lichamelijk onderzoeken en controleert de vitale functies, de buik en de temperatuur. Na het lichamelijk onderzoek zal de dierenarts bloedonderzoek en röntgenfoto’s. Röntgenfoto’s zal vaststellen of er vocht in de buik zit dat bloed kan zijn, en het kan darmgaspatronen laten zien, die indicatoren zijn van een verstopping.

Het bloedonderzoek zal aantonen hoe elk orgaan functioneert om uit te sluiten nier- of leverziekte; het zal ook het gehalte aan bloedplaatjes en rode bloedcellen vaststellen.

Nadat elke test is gedaan, is het mogelijk dat uw kat ziekenhuisopname voor ondersteunende zorg en vochttherapie. Of, als het geen ernstig gezondheidsprobleem is, kan een dierenarts wat medicijnen en behandelingen, en uw kat zal met u mee naar huis gaan. Wees bereid om uw kat te helpen en besteed uw tijd, zodat uw kat sneller geneest.

Echter, als de tests hadden aangetoond dat de darmblokkade, dan kunt u verwachten dat uw kat operatie om die blokkade te verwijderen.

Een brakende kat is iets dat niet normaal zou moeten zijn, dus om het te stoppen, moet u uw kat niet te snel en te veel laten eten. U moet altijd contact opnemen met de dierenarts als u vreemd gedrag opmerkt.

Laatste gedachten

Kattenkots op tapijt

Nadat we besproken hadden waarom kattenkots op poep lijkt, Ik hoop dat je een duidelijk beeld hebt en dat je de eerste stappen zet om je kat te helpen.

Wij zijn ons ervan bewust dat gezonde katten soms haarballen opwerpen omdat ze veel haar hebben en zichzelf moeten verzorgen. Haarballen kunnen echter problemen veroorzaken als ze niet worden opgevoed, en ze kunnen verstopping van het spijsverteringskanaal veroorzaken.

Als het gaat om haarballen, is het raadzaam uw kat regelmatig te borstelen om het inslikken van haren te voorkomen. Als u een langharige kat heeft, kunt u haar helpen door haar regelmatig te trimmen.

De dierenartscontrole is altijd de beste optie, aangezien zij de gezondheidsgeschiedenis van het huisdier kennen, en zij het beste advies kunnen geven voor alles wat met gezondheid te maken heeft. Zorg ervoor dat u het gedrag van uw kat observeert, braken, wanneer het voorkomt, en hoe en hoe vaak om te zien of er een onderliggende oorzaak is.

De gezondheid van uw kat moet uw hoogste prioriteit zijn in uw zorg voor haar. Wees niet verlegen om de hulp van een dierenarts in te roepen als u tekenen van ziekte opmerkt.

Gerelateerde inhoud

– Wat is Whisker Vermoeidheid?

– Is Wierook Slecht Voor Katten?

– Waarom staart mijn kat naar de kattenbak?