7 redenen waarom uw kat heel veel miauwt

Honger, stress of zelfs ouderdom kunnen ervoor zorgen dat uw kat veel vaker miauwt dan u zou willen.

Waarom miauwt mijn kat zo veel?

Als u net als ik bent, wilt u weten wat uw kat probeert over te brengen (vooral als hij niet wil zwijgen).

Van gewoon “hallo” zeggen tot gewoon honger hebben, hier zijn enkele mogelijke verklaringen voor het constante miauwen.

7 redenen waarom een kat veel miauwt

1. Uw kat wil gewoon aandacht.

Misschien is dit omdat de kat wil spelen, of omdat ze zich vervelen.

Reageer niet elke keer als uw kat miauwt – geef hem in plaats daarvan aandacht als hij stil is. Als uw kat blijft miauwen, loop dan weg totdat hij rustig wordt.

Weglopen is voor overmatig miauwen, maar zorg er wel voor dat u elke dag tijd met uw kat doorbrengt (ze maken tenslotte deel uit van uw gezin). Spelen met uw kat zorgt ook voor voldoende beweging, wat essentieel is voor hun welzijn.

Blijf het rustige gedrag belonen en negeer het constante miauwen. Uw kat belonen voor hun kalmte kan helpen om de geluiden te beteugelen, maar het kan nog steeds een lang proces zijn.

2. Uw kat is ziek.

Mauwen is een manier waarop een kat communiceert, en het kan zijn dat uw kat u probeert te vertellen dat hij zich niet goed voelt.

Katten zijn goed in het verbergen van ziektes, en miauwen of lawaai maken zonder interesse te tonen in voedsel kan een teken zijn van een gezondheidsprobleem dat aandacht nodig heeft.

Constant miauwen kan wijzen op een overactieve schildklier, nieraandoeningen, plasproblemen of een heleboel andere gezondheidsproblemen. Als dit gedrag iets nieuws is bij uw kat, is het de moeite waard om even langs de dierenarts te gaan.

3. Uw kat heeft honger.

Sommige katten miauwen maar om 2 dingen: een kattenbak-gerelateerde reden of voedsel.

Als de etensbak leeg is, laat uw kat u dat weten door veel te miauwen.

Zorg ervoor dat uw kat genoeg eten krijgt en op de juiste tijden eet. En als u toch bezig bent, controleer dan ook de waterbak.

4. Uw kat is gestrest.

Veranderingen in huis, nieuwe mensen, nieuwe dieren of andere oorzaken kunnen uw kat stress bezorgen.

Als uw kat veel miauwt tijdens deze veranderingen, kan het een incidentele “Ik vind dit niet leuk” miauw zijn of een constant en luid “Ik ben hier echt boos over!” geluid.

Natuurlijk kan uw kat u dit niet vertellen, dus let goed op nieuwe veranderingen die hem van streek kunnen maken en ga zo veel mogelijk met hem om. Als u een dier aan uw huishouden toevoegt, socialiseer het nieuwe huisdier dan goed met uw kat om gedragsproblemen te voorkomen.

5. Uw kat is oud en verward.

Katten kunnen, net als mensen, vergeetachtig of verward worden op oudere leeftijd.

Desori├źntatie is niet ongewoon, en uw kat kan miauwen uit frustratie of verwarring. Laat ’s nachts een lichtje branden als uw kat dan miauwt of als hij zich aan dingen stoot.

Vooral als uw oudere kat niet alleen tegen u “praat” maar heel hard miauwt, ga dan naar de dierenarts.

Het vinden en behandelen van de onderliggende oorzaak kan veel meer doen dan u een goede nachtrust teruggeven – het kan gelukkige jaren toevoegen aan het leven van uw kat, zoals Dr. Debora Lichtenberg, VMD, uitlegt in haar artikel “Waarom miauwt mijn oudere kat de hele tijd?”

6. Uw kat is krols.

Krolse poezen kunnen plotseling erg luidruchtig worden. Ze doen dit om katers aan te trekken. Katers zijn ook luidruchtig als ze een krolse kat in de buurt ontdekken.

Doe uzelf en het overbevolkingsprobleem van katten een plezier – laat uw poes steriliseren.

7. Uw kat wil u gewoon gedag zeggen.

Soms miauwt uw kat om hallo te zeggen. Zo simpel is het.

Alstublieft: Schreeuw niet tegen uw kat omdat hij miauwt

Ga met uw kat om en probeer hem te kalmeren als het miauwen zorgelijk wordt.

Geef uw kat geen standje voor het miauwen. Dit is niet alleen niet aardig, maar kan ook angst en onzekerheid veroorzaken – wat weer tot gedragsproblemen kan leiden.