Is het waar dat alle Ragdoll katten blauwe ogen hebben?


Ragdoll katten staan bekend om hun aanhankelijke aard, zachte stemgeluid en, natuurlijk, opvallende blauwe ogen. Veel mensen vergelijken Ragdolls met honden vanwege hun knuffelige houding en relaxte persoonlijkheid. Ze houden van menselijke genegenheid en zijn liever bij u op de grond dan hoog, zoals de meeste katten.

Hun opvallende blauwe ogen zijn als het ware een handelsmerk van deze beminnelijke en knuffelbare bol vacht. Maar hebben alle Ragdoll katten die opvallende blauwe ogen? Het korte antwoord is dat alleen raszuivere Ragdoll katten opvallende blauwe ogen hebben.. Kom met ons mee om deze liefdevolle katachtige nader te verkennen.

kat gezicht verdeler 2

Hoe weet ik of mijn Ragdoll raszuiver is?

flame point ragdoll kat
Image Credit: Carolyn R, Shutterstock

Zoals we al gezegd hebben, hebben alleen raszuivere Ragdolls kenmerkende helderblauwe ogen, terwijl gemengde Ragdolls gouden of groene ogen hebben. De helderblauwe ogen zijn een onderscheidend kenmerk van een raszuivere Ragdoll kat, en gewapend met deze informatie kun je je niet laten beetnemen door een zogenaamde Ragdoll-fokker.

Zijn Ragdoll katten met blauwe ogen doof?

In tegenstelling tot wat men denkt, zijn Ragdolls niet doof. Doofheid komt vaak voor bij katten met blauwe ogen en een witte vacht. Ragdolls komen in veel verschillende kleuren voor, maar hebben niet dezelfde mutatie als zuiver witte katten.

Wat is er zo speciaal aan Ragdoll katten?

twee ragdolls katten liggen thuis op de grond
Image Credit: xixicatphotos, Shutterstock

Ragdoll katten zijn een populair kattenras om te bezitten vanwege hun hondachtige persoonlijkheden. Ze zijn geweldig met kinderen en houden ervan om met hun mensen op te trekken. De katers kunnen maar liefst 20 pond wegen, en hun levensduur varieert van 15-20 jaar. Ragdolls zijn intelligent, zachtaardig, en zijn liefdevolle metgezellen.

Sommige katten houden er niet van om vastgehouden te worden, maar de meeste Ragdolls vinden dat niet erg. In feite worden ze meestal slap als je ze oppakt, vandaar de naam “Ragdoll”. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en heel sociaal. Ragdolls schieten goed op met andere huisdieren en houden ervan om met hun mensen te knuffelen.

Ragdolls zijn niet goedkoop. In feite vergt het zorgvuldig fokken, wat weer betekent dat ze duur zijn als je ze bij een fokker koopt. Maar het bezit van een Ragdoll is een van de beste beslissingen die je kunt nemen als het in je budget past. Hoewel ze graag bij hun mensen zijn, zijn het geen veeleisende katten.

Zijn Ragdolls een gezond kattenras?

Ragdolls hebben weinig gezondheidsproblemen en zijn over het algemeen een gezond kattenras. Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is echter een gezondheidsprobleem waar je bij dit kattenras op moet letten. Hypertrofische cardiomyopathie komt bij ongeveer 30% van de Ragdolls voor als gevolg van een genetische mutatie, het MYBPC3-gen, die een verdikking van de spierwanden van het hart veroorzaakt. Geen enkele fokker kan garanderen dat hun nesten deze aandoening niet zullen ontwikkelen, maar houd er rekening mee dat slechts 30% van de Ragdolls het ooit ontwikkelt.

Er bestaat geen genezing voor HCM. De behandeling van de aandoening bestaat echter uit een gespecialiseerd zorgplan om de symptomen te beheersen, zoals het controleren van de hartslag, het verlichten van longcongestie en het voorkomen van bloedstolsels.

cat + line divider

Laatste gedachten

Het bezitten van een Ragdoll is een lonende ervaring. Ze zijn leuk, gezellig, intelligent en houden van knuffelen. Hun opvallende blauwe ogen zijn trouw aan het ras, en als uw kat een andere kleur ogen heeft, is uw kat een gemengde Ragdoll. Zelfs als u een gemengde Ragdoll kat heeft, heeft uw kat nog steeds de unieke kenmerken van een raszuivere Ragdoll, of hij nu blauwe ogen heeft of niet.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: madeinitaly4k, Shutterstock