Zijn Neanthe Bella Palms giftig voor katten?


Veel mensen zijn dol op het hebben van kamerplanten omdat ze het uiterlijk van de omgeving verbeteren en kunnen helpen de lucht in huis te zuiveren. Helaas kunnen onze kostbare katten ook de planten die de meeste mensen kunnen houden sterk beperken. Dat komt omdat de meeste kamerplanten giftig zijn voor katten, variërend van ongemak tot de dood.

Het is uiterst belangrijk om planten grondig te beoordelen op veiligheid voor huisdieren voordat je ze mee naar huis neemt. Het is niet ongewoon dat katten snoepen van kamerplanten, dus weten of planten giftig zijn is noodzakelijk om je kat veilig en gezond te houden. Palmen zijn populaire kamerplanten die een bepaald soort schoonheid in huis brengen, maar veel palmen zijn niet veilig voor katten. Neanthe Bella palmen zijn een van de populaire palmsoorten, maar zijn ze veilig voor katten?

kat + lijnscheiding

Zijn Neanthe Bella Palms veilig voor katten?

Neanthe bella a1
Neanthe bella a1 (Image Credit: Jerzy Opioła, Wikimedia Commons CC SA 4.0 International)

Gelukkig, Neanthe Bella palmen zijn niet giftig voor katten en honden volgens de ASPCA. Het is nog steeds het beste om uw kat niet van de plant te laten snoepen, omdat het te veel eten van planten kan leiden tot maagklachten en ongemak voor kittens. Het goede nieuws is dat u niet in paniek naar de dierenarts hoeft te rennen als uw kat van uw Neanthe Bella palmplant snoept.

Zijn Neanthe Bella palmen gemakkelijk te verzorgen?

Om de Neanthe Bella palmen nog aantrekkelijker te maken, zijn ze relatief gemakkelijk te verzorgen en kunnen ze goed gedijen in een omgeving met weinig licht. Ze doen het het beste in omgevingen met een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en kamers met luchtbevochtigers. Bij een lage luchtvochtigheid ontwikkelen de Neanthe Bella palmen meestal bruine punten aan hun bladeren.

Hoewel ze van grondige bewatering houden, houden Neanthe Bella palmen, zoals de meeste palmen, niet van “natte voeten”, dus een goede drainage is noodzakelijk om uw palm gelukkig te houden en vrij van wortelrot. De onderste bladeren zullen na verloop van tijd waarschijnlijk bruin worden, zelfs als de plant gezond is en bloeit, dus deze moeten worden verwijderd om verspilling van energie van de plant te voorkomen.

Aanvullende informatie over palmplanten

Het is absoluut essentieel dat u uw palmplant correct identificeert voordat u hem mee naar huis neemt. Hoewel een handvol palmen veilig is voor katten, waaronder Neanthe Bella palmen, Parlor palmen en Majesty palmen, zijn er veel palmen die niet veilig zijn voor katten. Sagopalmen zijn dodelijk voor katten, en zelfs gevaarlijk voor mensen als ze met blote handen worden aangeraakt. Dracaenas en Yuccas zijn ook soorten palmen die giftig zijn voor katten, hoewel mogelijk minder gevaarlijk dan de dodelijke Sagopalm. Toch moet u de gezondheid van uw kat niet in gevaar brengen met deze palmen.

3 kat gezicht verdeler

In Conclusie

De Neanthe Bella palm is niet alleen een mooie en onderhoudsarme kamerplant, maar ook veilig voor je geliefde harige vriend. Het is nog steeds niet ideaal om uw kat van de plant te laten snoepen, maar dit is in de eerste plaats voor de gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat u uw palmplant correct identificeert, en wees niet bang om medewerkers van de kas om verificatie te vragen. De verkeerde soort palmplant mee naar huis nemen kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw kat, dus zorg ervoor dat u echt een katveilige palm in huis haalt.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: iluphoto, Shutterstock