Is het declameren van katten illegaal in het VK? Alles wat u moet weten!

Elke kattenliefhebber is bekend met het huiveringwekkende geluid van kleine poesnagels die over een meubelstuk worden gesleept. Soms is de aandacht van onze kat op de juiste plaats, zoals een krabpaal, en andere keren is een geliefde stoel het doelwit. Op bijzonder slechte dagen krijgen onze armen, benen en handen het. Er zijn manieren om te voorkomen dat uw kat uw meubels versnippert en zodra de oplossing was declawing, wat nu illegaal is in het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere landen in Europa.

Kattendeclawing is een procedure waarbij een deel van het bot wordt verwijderd dat aan de klauw van een kat is bevestigd. Het is een procedure die is vergeleken met het verwijderen van de toppen van de vingers en tenen van een persoon om hun nagels te verwijderen. Dus, wat betekent deze procedure precies voor katten en wat zijn de alternatieven als het illegaal is waar je woont?

3 kattenverdeler

Wanneer werden declawing-katten illegaal in het VK?

In 2006 werd, na overleg met veterinaire experts, het declameren van katten verboden. Dit lijkt misschien alsof het nog niet zo lang geleden was, en dat was het echt niet. Maar zelfs voordat deze wet werd aangenomen, was het niet iets dat vaak gebeurde. Als u er nu in slaagt iemand te vinden die bereid is om uw kat te declameren, kunt u een boete krijgen tot £ 20.000 als u wordt veroordeeld.

Poot van een kat met nagels
Afbeelding Credit: Lubsan, Shutterstock

3 kattenverdeler

De 5 negatieve bijwerkingen van declawing

Onychectomie is de meest voorkomende declawing-procedure waarbij de chirurg het bot verwijdert dat aan de klauwen is bevestigd met behulp van een laser, nageltrimmer of scalpel. Het wordt beschouwd als een pijnlijke procedure waarbij de kat dan weer moet leren lopen. Er zijn er veel negatieve bijwerkingen geassocieerd met declawing.

1. Infectie

Infectie is altijd een mogelijke bijwerking als het gaat om een chirurgische ingreep. Als het ook om dit soort operaties gaat, kunt u het zo schoon mogelijk houden, maar de voeten zullen op de grond liggen, waardoor infectie waarschijnlijker is. Infecties kunnen ook diep geworteld raken in het bot of door het lichaam reizen. Dit type complicatie zou resulteren in ziekenhuisopname, agressieve antibioticatherapie en zelfs extra operaties.

thematische pauze

2. Weigering om de kattenbak te gebruiken

Katten zullen de neiging hebben om in hun kattenbak te graven, dus om te voorkomen dat ze hun voeten pijn doen, kunnen ze de kattenbak volledig vermijden. Sommige eigenaren kunnen papieren kattenbakvulling proberen in een poging om de incisies van hun kat schoon te houden, maar dit kan averechts werken. Als de kat het papier niet herkent voor wat het is, gaan ze ergens anders heen.

Kat in de buurt van box_New Africa_Shutterstock
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

3. Kreupelheid

Kreupelheid kan tijdelijk zijn, maar mislukte operaties kunnen gebeuren die kreupelheid permanent zouden maken. Een overijverige chirurg kan te veel weefsel verwijderen en als u het bot beschadigt, is de schade permanent.

Uw kat kan ook last hebben van rugpijn. Kreupelheid verandert de gang van uw kat, waar hij zijn gewicht niet draagt zoals het zou moeten zijn. Net zoals we anders zullen lopen als we een blaar hebben, kan deze gewichtsverdeling de spieren van de kat belasten.

thematische pauze

4. Pootpijn en zenuwbeschadiging

Hoewel sommige chirurgen misschien te veel verwijderen, is het ook even gevaarlijk om te weinig te verwijderen. Als er nog wat klauwweefsel aanwezig is, zal het weefsel proberen een nieuwe klauw onder de huid te laten groeien. Dit is extreem pijnlijk en kan leiden tot een abces. Als er een fout wordt gemaakt of als de chirurg geen vaardigheid heeft, kan zenuwbeschadiging optreden.

thematische pauze

5. Gedragsveranderingen

Klauwen is niet alleen een manier voor katten om hun klauwen te verslijten, het is ook een manier om hun territorium te markeren. Als je een kat die al gefixeerd is op dit gedrag declameren, kan het erg stressvol voor hem zijn.

kattennagels dicht
Beeld: Needpix

kattenpootverdeler

Hoe te voorkomen dat een kat het meubilair klautert

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun kat declameren, is om te voorkomen dat ze aan het meubilair krabben, maar er zijn alternatieven die je kunt proberen zonder tot het uiterste te gaan om ze te declameren.


  • Krabben berichten: Als uw kat een buitenkat is, zal hij waarschijnlijk hekken en bomen krabben. Maar of het nu een buiten- of binnenkat is, het is een goed idee om ze een krabpaal te geven voor als hij in huis is.

  • Opleiding: Prijs je kat voor positief krabgedrag, zoals wanneer hij zijn krabboom gebruikt. En leid ze om als ze iets krassen dat zouden ze niet moeten doen. Je kunt krassen ook ongewenst voor ze maken door aluminiumfolie of dubbelzijdige tape op plaatsen te plaatsen waar je niet wilt dat ze krassen.

  • Gebruik Scratch Deterrents: Investeer bijvoorbeeld in wat sprays. Katten houden niet van citrusgeuren, die kunnen worden gebruikt om ze uit de buurt van je meubels te houden.

  • Schone bekraste gebieden: Zorg ervoor dat u uw meubels schoon houdt – u kunt zelfs een spray gebruiken om de feromonen te verwijderen die uw kat achterlaat door te krabben.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Het declameren van katten is illegaal in het Verenigd Koninkrijk, maar het was toch niet iets dat vaak werd gedaan voordat de wet in 2006 van kracht werd. Kijkend naar de bijwerkingen van declawing, is het duidelijk waarom het uiteindelijk werd verboden. Als je kat graag krabt aan dingen die hij niet zou moeten doen, zijn er dingen die je kunt doen om het gedrag af te schrikken, zonder dat je je hoeft te wenden tot een drastische maatregel zoals declawing!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Pixabay