Is de Litter-Robot het waard?

Kattenbakrobot en oranje kat

Mallory Crusta / Cats.com

De automatische, zelfreinigende kattenbakrobot bespaart u het gedoe van dagelijks scheppen en houdt de kattenbak fris voor elk bezoek van uw kat. Maar zulk gemak heeft een prijs. Is het de prijs waard?

De eerste Nest-Robot werd in 2000 gelanceerd door AutoPets (nu Whisker). De originele Litter-Robot, ontworpen en geassembleerd in de Verenigde Staten, was het product van jarenlang marktonderzoek en ontwikkeling. Met een prijskaartje van $ 349 bij de lancering was het destijds een van de duurste kattenbakken op de markt.

In de afgelopen 23 jaar heeft Whisker het ontwerp van de Litter-Robot verfijnd, rekening houdend met feedback van consumenten en geüpgraded met de nieuwste technologie. De klanttevredenheid steeg met elke interactie, maar dat gold ook voor het prijskaartje.

In dit artikel gaan we in op de prijzen van de Litter-Robot en de functies die hem de kosten waard maken.

Hoe werkt de Litter-Robot?

De Nest-Robot is een roterende automatische kattenbak die is uitgerust met een geïntegreerd zeefsysteem dat klonten en afval scheidt van schoon strooisel.

Wanneer uw kat in de kattenbak stapt, detecteert een verzameling sensoren zijn aanwezigheid. Zodra uw kat de kattenbak verlaat, wordt er automatisch een reinigingscyclus gestart. Aangedreven door de zwaartekracht zeeft de roterende wereldbol de inhoud van de kattenbak. Schoon strooisel wordt verzameld en vastgehouden terwijl klonten en afval in een afvallade in de bodem van het apparaat tuimelen.

Aan het einde van de reinigingscyclus draait de wereldbol weer op zijn plaats. Schoon strooisel wordt teruggebracht naar het kattenbakbed en het afvalcompartiment wordt afgesloten, waardoor geur wordt opgesloten. Als uw kat op enig moment tijdens de cyclus de kattenbak betreedt, stopt de cyclus automatisch om letsel te voorkomen.

Wat maakt de Litter-Robot uniek?

Zelfreinigende kattenbakken zijn al tientallen jaren op de markt. De meeste bevatten een van de twee technologieën: een mechanische hark of een zeefmechanisme.

Automatische kattenbakken met harktechnologie hebben meestal een open ontwerp. Net als bij een traditionele kattenbak, stapt uw kat in de bak om zijn behoefte te doen. Nadat uw kat is vertrokken, beweegt een mechanische hark over de kattenbak, waarbij bosjes en poep in een apart compartiment worden geveegd.

Zeven automatische kattenbakken zoals die van Litter-Robot hebben vaak een afgedekt ontwerp. Het hoofdgedeelte van de kattenbak draait of kantelt om de volledige inhoud van de kattenbak te zeven. Deze modellen zijn meestal duurder dan harkmodellen, maar ze hebben vaak bepaalde voordelen: een volledigere scheiding van afval, betere geurbestrijding en geavanceerdere technologie. Met name de Litter-Robot is een voorbeeld van deze voordelen.

Zorgvuldige kalibratie zorgt ervoor dat de Litter-Robot tijdens elke reinigingscyclus ver genoeg draait om het kattenbed volledig te legen via de zeef. Klonten en afval worden gedeponeerd in een goed afgesloten compartiment dat de geuren bevat en het onderhoud van de kattenbak gemakkelijk maakt. Maar het is het arsenaal aan technologische functies dat de Litter-Robot altijd heeft onderscheiden van vergelijkbare producten op de markt.

Geavanceerde technologie definieert de Litter-Robot

Kattenbakrobot 4 app

Mallory Crusta / Cats.com

De Litter-Robot vertrouwt op een reeks sensoren om de aanwezigheid van uw kat in de kattenbak te detecteren. Ze verzamelen ook real-time informatie die kan worden bekeken in de Whisker-app.

Terwijl vroege modellen vertrouwden op mechanische sensoren, was de nieuwste iteratie, Nest-Robot 4, maakt gebruik van een combinatie van laser- en gewichtssensoren, het OmniSense-systeem genaamd. Dit systeem detecteert niet alleen de aanwezigheid van uw kat om de reinigingscyclus te starten en te stoppen, maar bewaakt ook het niveau van kattenbakvulling en afvallades.

Met de Whisker-app kunt u Litter-Robot op afstand volgen via uw mobiele apparaat. U kunt het niveau van kattenbakvulling en afvallades controleren, het gebruik van de kattenbak van uw kat volgen en zelfs rechtstreeks via de app benodigdheden kopen.

Litter-Robot is ook uitgerust met geavanceerde veiligheids- en geurbestrijdingstechnologie. Het OmniSense-systeem stopt automatisch met draaien als er een kat wordt gedetecteerd in of bij de kattenbak terwijl deze in beweging is. Een koolstoffilter dat direct boven de afvallade is geplaatst, wordt gecombineerd met een goede afdichting om geur effectief tegen te houden.

Hoeveel kost het?

Een van de meest geavanceerde automatische kattenbakken op de markt, de Litter-Robot is ook een van de duurste. Nest-Robot 4 is geprijsd vanaf $ 699 met beschikbare bundels variërend van $ 784 tot meer dan $ 1,000.

Litter-Robot 3 – WiFi-compatibel – wordt verkocht voor $ 549 met bundle-prijzen variërend van $ 664 tot meer dan $ 800. Kattenbakmeubels zijn ook verkrijgbaar voor beide modellen, afzonderlijk en gebundeld.

Hoewel Litter-Robot een aanzienlijke investering vooraf vertegenwoordigt, verschillen de routine-onderhoudskosten niet significant van die van een traditionele kattenbak. Er zijn de – kleine – extra kosten van elektrisch gebruik, maar de Litter-Robot kan worden gebruikt met elke klonterende kattenbakvulling van klei. U kunt de kosten van zwerfvuil beheersen door te winkelen, uit te verkopen of groot in te kopen.

Beide Litter-Robot-modellen worden geleverd met een proefperiode van 90 dagen thuis en een garantie van 1 jaar. Voor $ 100 kunt u WhiskerCare kopen om de garantie te verlengen tot 3 jaar. Verzending is gratis bij bestellingen van meer dan $ 49 in de aangrenzende Verenigde Staten met forfaitaire verzendkosten naar Hawaï, Alaska en Amerikaanse territoria.

Is het het waard?

hoe de Litter Robot 4 werkt

Mallory Crusta / Cats.com

Bij het overwegen van een aanzienlijke financiële investering komt de beslissing vaak neer op een kwestie van kosten versus baten. Is de tijd en moeite die u bespaart door te upgraden naar een automatische, zelfreinigende kattenbak $ 700 voor u waard? Hier leest u hoe u kunt beslissen.

De Litter-Robot is misschien de moeite waard voor u als…

 • U wilt de taak van het scheppen van de kattenbak elimineren.
 • Uw kat is erg kieskeurig en heeft een constant schone bak nodig.
 • Vies zwerfvuil ga je liever niet aan.
 • U wilt het gebruik van de kattenbak van uw kat op afstand kunnen volgen via een smartphone-app.
 • U geeft de voorkeur aan kleiklontvormend strooisel (geen natuurlijke of alternatieve strooiselproducten).
 • U wilt meldingen op uw telefoon ontvangen wanneer afval moet worden geleegd of zwerfafval moet worden bijgevuld.
 • Je kat past zich gemakkelijk aan nieuwe dingen aan of je bent bereid de tijd te nemen om je kat goed te laten acclimatiseren.
 • U bent bereid het risico te accepteren van incidentele storingen of eventuele mechanische storingen.
 • U wilt een automatische kattenbak met eenvoudige installatie en minimaal onderhoud.

De Litter-Robot is misschien niet de moeite waard voor u als…

 • U geeft de voorkeur aan niet-klontvormende, natuurlijke of alternatieve strooiselproducten.
 • Uw kat voelt zich ongemakkelijk in afgesloten kattenbakken.
 • Je kat of kitten heeft moeite met traplopen om in de kattenbak te komen.
 • Je bent niet bereid om een aanzienlijke hoeveelheid vloeroppervlak op te offeren aan een kattenbak.
 • Je kat is schichtig of past zich niet goed aan onbekende dingen aan.

Profiteer van bundeldeals

Als je nog steeds twijfelt over Litter-Robot, kan de juiste korting je beslissing beïnvloeden. Zelfs als je al hebt besloten om de sprong te wagen, is er geen reden om niet een paar dollar te besparen als je kunt. Dat is waar Litter-Robot-bundeldeals om de hoek komen kijken.

Combineer Litter-Robot 3 of 4 met benodigdheden zoals schoonmaakmiddelen, afvalladevoeringen en koolstoffilters. Andere bundels bevatten add-ons zoals een kattenbakmat of een reeks stappen om Litter-Robot gemakkelijker toegankelijk te maken. De prijzen variëren, maar u kunt Bespaar maar liefst $75 op de bundel van uw keuze met seizoensuitverkoop.

Als u rechtstreeks bij Whisker bestelt, kunt u extra besparen op maandelijkse abonnementen op klontvormende kattenbakvulling van klei, afvalladevoeringen en schoonmaakbenodigdheden.

Bezoek de site van Litter-Robot om Bekijk de gehele collectie van kattenbakken en bundels.