IRIS Top Entry Cat Kattenbak Review: we hebben het 2 weken geprobeerd

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De IRIS Top Entry Kattenbak is zorgvuldig gemaakt met verschillende veel voorkomende zorgen van katteneigenaren in gedachten.  Als het gaat om het winkelen voor kattenbakken, zijn de meeste consumenten op zoek naar iets dat onaangename geuren maskeert, iets dat esthetisch aantrekkelijk is en iets dat ervoor zorgt dat zwerfvuilafval tot een minimum wordt gevolgd en buiten de doos wordt verspreid.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 9/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 8/10
  • Prijs– 10/10

Algemene score: 8.8/10

Met mooi hoge muren en een bovenklep met een ingang waarmee katten in en uit de kattenbak kunnen springen om hun behoefte te doen, kan deze kattenbak gewoon alle vakjes aanvinken die aan de behoeften van de meeste katteneigenaren zullen voldoen.

Wat betreft wat de IRIS biedt voor katten die de doos gebruiken, zijn er tal van functies die ze zouden moeten waarderen. De bovenklep biedt privacy en de doos zelf is groot genoeg voor de meeste katten om comfortabel te kunnen manoeuvreren en bewegen.

Toch is het, zoals met de meeste huisdierartikelen, niet voor elke kat, met name kleine kittens, oudere katten die niet zo spry zijn als vroeger, en katten die moeite zullen hebben met het springen in de bovenste vermelding. Dus laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de IRIS Top Entry Kattenbak, zodat u kunt beslissen of dit geschikt is voor u en uw katten.

Hoe we hebben getest

De IRIS top entry kattenbak is eivormig van vorm met een geperforeerd deksel en een ronde opening met een kleine kattenbak die aan een haak buiten de kattenbak hangt.

Ik kocht de IRIS en testte hem op mijn twee katten. Mijn beide kleine maatjes zijn gezonde, volwassen katten en geen van beiden heeft fysieke problemen als het gaat om springen of klimmen. Ik plaatste de doos op mijn overdekte veranda waar de katten veel van hun tijd doorbrengen met zonnebaden en liet ze een paar weken genieten van hun nieuwe potje.

Ik hield in de gaten hoe vaak of zelden de doos werd gebruikt en hoeveel er uit de doos werd getraceerd. Aan het einde van de testperiode was ik zo blij dat ik de IRIS een kans gaf! Het was een hit, niet alleen bij mij, maar ook bij mijn beide katten.

Hoe groot is de IRIS Top Entry kattenbak?

De IRIS-kattenbak die ik kocht, was het grote model en meet 20,47 inch lang x 16,14 inch breed x 14,56 inch hoog. Het toegangspunt aan de bovenkant waar het deksel zich bevindt, meet 10,5 inch x 9 inch, waardoor het groot genoeg is voor de meeste volwassen katten om comfortabel in en uit te gaan.

De doos wordt ook geleverd in een formaat medium, dat 17,32 lang x 13,39 breed x 12,2 inch hoog meet. De verschillende grootte-opties zijn geweldig omdat niet alle katten de grote kunnen gebruiken, zoals kleine kittens, geriatrische katten die moeite hebben om de bovenste ingang te bereiken, of katten die een verwonding verzorgen die het springen in een doos moeilijker kan maken.

In deze gevallen is de IRIS mogelijk nog steeds niet geschikt voor dergelijke katten in beide maten, maar in plaats daarvan hebben ze mogelijk een kattenbak nodig die een toegangspunt biedt dat veel lager bij de grond ligt. Houd rekening met de behoeften van uw specifieke kat voordat u beslist of de IRIS het beste kattenbakontwerp is.

Lees ook: 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Ontwerpen

De afgeronde vorm en de meegeleverde kattenbak maakt schoonmaken eenvoudig.

De IRIS is een overdekte kattenbak met de bovenste ingang die bedoeld is om uw kat wat zeer gewaardeerde privacy te geven en om de aanblik van kattenbakvulling, nou ja, uit het zicht te houden! Het is hoog en ovaalvormig, waardoor het lijkt alsof het misschien gewoon een andere plastic bak is die bedoeld is om als opslag te worden gebruikt.

De in- en uitgang is zo uit het midden dat het uw kat een platform geeft om op te staan voordat hij in het nest springt. Het deksel is gemaakt van hard, stevig plastic en is bestand tegen gewicht tot 20 lbs.

Het deel van het deksel dat bedoeld is als platform voor de katten is ontworpen met groeven, wat blijkbaar moet helpen bij het verwijderen van strooisel van poten wanneer ze de doos verlaten, maar ik scherp aantly zag niet dat het veel verschil maakte, hoewel het algehele ontwerp van de kattenbak wel helpt om zwerfvuil tot een minimum te beperken (daarover later meer.)

De IRIS is er in meerdere kleuren: oranje en grijs, zwart en grijs, grijs en wit en wit met een beige deksel. Alle kleurencombinaties zijn discreet en neutraal, waardoor het gemakkelijk is om op te gaan in de meeste decors, dus waar je ook besluit om de IRIS te plaatsen, het zal geen doorn in het oog zijn dat schreeuwt: “Hé, ik ben een kattenbak, kijk naar mij!” Het enige wat ik kan zeggen is dat deze katteneigenaar dat erg waardeert!

Het ontwerp is eigenlijk best aantrekkelijk, met schattige kleine pootafdrukken aan de zijkanten waar het deksel op zijn plaats klikt. Hé, het is een klein detail, maar die kleine details laten zien dat de IRIS met zorg is ontworpen.

Verstrooien en volgen

De hoge muur en de bovenkant met afgedekt deksel houden het strooisel en de tracking tot een minimum beperkt.

Omdat de ingang van deze kattenbak bovenop zit en katten bovenop de doos moeten springen om in en uit te gaan, en omdat de doos grotendeels bedekt is behalve het ingangsgat, wordt er heel weinig afval uit de doos gevolgd.

De ingebouwde groeven van het deksel zijn bedoeld om strooiseldeeltjes van de poten van uw kat te verwijderen, waardoor het gemakkelijk is om rommel tot een minimum te beperken. Misschien helpt dit sommige katten die kattenbakvulling krijgen echt vast te zitten in hun poten en vacht, maar ik heb niet echt gezien dat het veel verschil maakte met mijn kleine jongens.

In feite, vanwege de manier waarop de ingang / uitgang zich uit het midden op het deksel bevindt, sprongen mijn katten gewoon direct uit het gat toen ze klaar waren met hun zaken – hun voeten raakten alleen het gegroefde deksel toen ze er voor het eerst in sprongen, niet daarna, dat is wanneer hun poten in het nest komen.

Toch omdat de muren lekker hoog zijn en de bovenkant bedekt is met een deksel. Dit houdt de verspreiding en tracking van zwerfvuil tot een minimum beperkt, omdat er geen manier is om het nest overal te schoppen. Alles zit mooi ingesloten, waardoor het een van de minst rommelige kattenbakken is die ik heb gehad. En daar hou ik van.

Hoeveel kost de IRIS Top Entry Kattenbak?

Op de website van Chewy kost de IRIS je $ 39,99. Hoewel het niet de goedkoopste kattenbak op de markt is, is het verre van de duurste.

Het prijskaartje is vergelijkbaar met de meeste andere overdekte kattenbakken die beschikbaar zijn op Chewy, hoewel het aan de bovenkant van dat spectrum ligt. De doos is gemaakt van hard, duurzaam plastic, dus het moet geruime tijd meegaan met u en uw katten.

Unboxing en montage

De IRIS is super eenvoudig te monteren. Het wordt geleverd met een afneembaar deksel dat gemakkelijk op zijn plaats springt en, misschien wel het belangrijkste, niet te gemakkelijk van zijn plaats springt. Dat gezegd hebbende, zorgt het deksel voor eenvoudige verwijdering als het tijd is om wat poep te scheppen.

En over schepjes gesproken, de IRIS wordt ook geleverd met een kleine schep, wat een leuke kleine bonus is.

Voordelen van de IRIS Top Entry Kattenbak

  • Geweldige privacy voor uw kat
  • Esthetisch aantrekkelijk
  • Beperkt het volgen van zwerfvuil tot een minimum

Nadelen van de IRIS Top Entry Kattenbak

  • Niet geschikt voor kleine kittens of katten die moeite hebben met klimmen/springen naar de in-/uitgang
  • Iets duurder dan andere afgedekte kattenbakken

Is de IRIS Top Entry Kattenbak over het algemeen een goede keuze?

Na enkele weken deze kattenbak met mijn twee katten te hebben gebruikt, moet ik zeggen dat ja, de IRIS is n uitstekende kattenbak, op voorwaarde dat je harige kleine vrienden de muren van de doos niet te hoog vinden om de ingang / uitgang te bereiken.

Ik heb gemerkt dat de IRIS snel mijn favoriete kattenbak wordt na jaren katten te hebben gehad en veel, veel verschillende kattenbakontwerpen te hebben geprobeerd. Dus zolang uw katten geen probleem hebben met het gebruik van dit specifieke model kattenbak, zou het een welkome aanvulling moeten zijn op het leven van u en uw katten.

Uw katten zullen waarschijnlijk de privacy waarderen die hen door het ontwerp wordt geboden, en u zult het gebrek aan rommel waarderen waarmee de IRIS u achterlaat. De kattenbak is aantrekkelijk en integreert mooi in elk decor, waardoor het discreet en gemakkelijk voor de ogen is. Een aanrader van een kattenbak!

Klik hier om IRIS Top Entry Kattenbak op Chewy te kopen

Lees ook: Petphabet Jumbo Covered Litter Box Review