Houden Ragdolls van kattenkruid?

Kattenkruid is een overblijvend kruid in de muntfamilie dat al eeuwenlang wordt gebruikt om maagklachten, hoofdpijn en angst te behandelen. Kattenkruid heeft ook een lange geschiedenis van gebruik als een ontspannend en mild kalmerend middel voor katten. Maar hoe zit het met Ragdoll-katten? Houden ze van kattenkruid?

Kattenkruid

Wat is kattenkruid en wat doet het?

Kattenkruid, een lid van de muntfamilie, is een overblijvend kruid dat inheems is in Europa en Azië. De plant heeft kleine, witte bloemen en produceert een peulachtige vrucht. Wanneer gedroogd, kunnen de bladeren en bloemen worden gebruikt als smaakmaker voor voedsel of als thee.

De meeste mensen kennen het fenomeen kattenkruid en hoe het katten wild drijft. Maar wat is het in kattenkruid dat deze reactie veroorzaakt? En hoe werkt het?


Kattenkruid staat ook bekend om zijn effecten op katten. Het actieve ingrediënt in kattenkruid is nepetalacton, een chemische stof die reageert met het reukvermogen van katten. Wanneer een kat nepetalacton ruikt, activeert het bepaalde receptoren in hun hersenen die dopamine afgeven, waardoor ze zich gelukkig en opgewonden voelen. Sommige mensen geloven dat kattenkruid ook kan worden gebruikt om hyperactieve katten te kalmeren of om hen te helpen stress te verlichten. Hoewel de effecten van kattenkruid tijdelijk zijn, kunnen ze tot een half uur duren.

Kat op Kattenkruid

Houden alle Ragdolls van kattenkruid?

Niet alle katten hebben last van kattenkruid – ongeveer tweederde van hen is dat wel – maar degenen die wel reageren, laten we ze ‘nip-heads’ noemen, hebben de neiging om erg opgewonden te raken.

De reactie op kattenkruid is erfelijk, dus als uw kat geen interesse toont in kattenkruid, is dit niet omdat hij of zij het niet leuk vindt – het is gewoon omdat hij of zij niet gevoelig is voor de effecten ervan. Jongere katten en kittens lijken niet zo gevoelig te zijn voor kattenkruid als oudere katten. De meeste katten jonger dan 6 maanden zullen er geen reactie op hebben.

Wat zijn de voordelen van het geven van kattenkruid aan je Ragdoll kat?

Een van de voordelen van het geven van kattenkruid aan je Ragdoll kat is dat het kan helpen om ze kalm en ontspannen te houden. Kattenkruid kan ook nuttig zijn bij het verminderen van stressniveaus, wat vooral gunstig is voor katten die in huishoudens met meerdere katten leven. Kattenkruid kan ook nuttig zijn bij het aanmoedigen van speelsheid bij katten en kan helpen om hun algehele energieniveau te verhogen.

Katten- en kattenkruid

Is kattenkruid veilig voor katten?

Kattenkruid is niet giftig en volkomen veilig voor alle kattenrassen en heeft geen bijwerkingen. Het enige gevaar voor uw kat is dat als hij te veel eet, hij maagklachten kan krijgen.

Waar kattenkruid voor katten kopen?

Kattenkruid is gemakkelijk te vinden bij de meeste dierenwinkels en online, evenals sommige supermarkten en natuurvoedingswinkels. Het wordt meestal verkocht in losse of zakvorm en kan ook voorverpakt worden gevonden met speelgoed voor katten. Een favoriet speeltje van mijn Ragdoll is zijn kattenkruidmuis – hij gaat er helemaal los van! Prijzen voor kattenkruid variëren afhankelijk van de winkel, maar variëren over het algemeen van $ 3 – $ 10 per pakket.

Yeowww! Kattenkruid Made in USA

Yeowww! Kattenkruid Toy Variety Pack

Yeowww! Kattenkruid Toy Variety Pack

De Yeowww! Kattenkruidspeelgoed zit vol met 100% biologisch geteeld kattenkruid, dus je kat zal er dol op zijn! De Yeowww! Kattenkruidspeelgoed is er in drie verschillende soorten: een sigaar, een banaan en de regenboog. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke katoenen keper, zodat ze niet rafelen en je kat er urenlang mee kan spelen.

Nu kopen bij Amazon

Concluderend lijkt het erop dat Ragdoll katten wel degelijk van kattenkruid houden. Ik heb gemerkt dat al mijn Ragdoll katten dol zijn op kattenkruid!  Niet alle katten reageren echter op dezelfde manier op kattenkruid, dus het is het beste om te testen of uw kat er al dan niet in geïnteresseerd is. Als je Ragdoll-kat geïnteresseerd is, voel je dan vrij om hem af en toe wat kattenkruid te geven om hem geamuseerd te houden.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt