6 redenen waarom Ragdoll-katten als honden zijn

Zijn Ragdolls echt als honden? Ragdolls hebben de reputatie hondachtig te zijn in hun gedrag, zozeer zelfs dat ze zichzelf de bijnaam ‘Puppy-Cat’ hebben verdiend. Veel mensen zeggen dat Ragdolls zich meer als honden dan als katten gedragen, maar is dit echt waar?

Wat is een Ragdoll Cat?

De Ragdoll-kat is een uniek ras dat in de jaren 1960 werd gecreëerd door een vrouw genaamd Ann Baker. Ragdolls staan bekend om hun zachte aard en volgzame temperament. Ze zijn ook een van de grootste kattenrassen en staan bekend om hun lange, zijdeachtige vachten. Ze danken hun naam aan hun neiging om slap in de armen van hun eigenaren te gaan, net als een ragdoll. Ze worden over het algemeen beschouwd als goede huisdieren vanwege hun zachte temperament.

Zijn Ragdoll katten als honden?

6 redenen waarom Ragdoll-katten als honden zijn

Ragdoll katten hebben veel persoonlijkheidskenmerken die lijken op die van honden. Hier zijn vijf redenen waarom Ragdolls als honden zijn:


1. Ragdolls zijn ongelooflijk vriendelijk en houden ervan om in de buurt van mensen te zijn. Ze zullen hun eigenaren vaak door het huis volgen en hen bij de deur begroeten als ze thuiskomen. Ze zijn speels en maken geweldige metgezellen.

2. Ragdolls kunnen worden getraind om net als een hond aan de lijn te lopen. Ze zijn geweldige huisdieren voor mensen die het gezelschap van een kat willen, maar ook de mogelijkheid willen hebben om hun huisdier mee te nemen voor wandelingen.

3. Net als honden zijn Ragdolls erg actief en spelen ze graag spelletjes zoals apporteren of taggen.

4. Ragdolls zijn erg geduldig met kinderen en laten ze vaak aaien en knuffelen zonder boos of gefrustreerd te worden.

5. Ragdolls kunnen worden getraind om eenvoudige trucs te doen, net als honden. Enkele veel voorkomende trucs zijn zitten, handen schudden en omrollen.

6. Ragdolls vereisen minimale verzorging, net als de meeste honden.

Zijn Ragdoll katten als honden?

Hoe train je een Ragdoll Cat

Hoe een Ragdoll-kat te trainen: Omdat Ragdolls bekend staan als volgzaam en gemakkelijk te trainen, zijn ze geweldige huisdieren voor mensen van alle leeftijden.

Als u op zoek bent naar een relaxte, onderhoudsarme kat, is een Ragdoll misschien wel het perfecte huisdier voor u. Deze katten staan bekend als volgzaam en gemakkelijk te trainen, waardoor ze ideaal zijn voor onervaren of nieuwe kattenbezitters. Hier zijn een paar tips over hoe je je Ragdoll-kat kunt trainen.

1. Begin vroeg. Hoe eerder je begint met het trainen van je Ragdoll, hoe beter. Katten leren het beste op jonge leeftijd, dus ga zo snel mogelijk aan de slag.

2. Wees consequent. Zorg ervoor dat je consistent bent met je commando’s en beloningen. Als u uw kat de ene dag een traktatie geeft omdat hij een bevel gehoorzaamt, maar dit de volgende dag niet doet, kan hij in de war raken en niet weten wat u van hem verwacht.

3. Gebruik positieve bekrachtiging.

Hoe train je je Ragdoll-kat om aan de lijn te lopen

In conclusie wordt gezegd dat Ragdoll-katten op honden lijken in hun temperament en gedrag. Dit kan tot op zekere hoogte waar zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat alle katten anders zijn. Sommige Ragdolls zijn misschien volgzamer dan andere katten, maar ze behouden nog steeds hun katachtige aard. Het is belangrijk om de persoonlijkheid van elke Ragdoll die je overweegt te adopteren te onderzoeken om er zeker van te zijn dat deze goed bij je huis past.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt