Houden Brits Korthaar Katten van Knuffels

Brits Korthaar katten zijn een gereserveerd maar door en door beminnelijk stelletje. Ze zijn een heerlijk familiehuisdier, goed met de meeste andere katten, hartelijk voor katvriendelijke honden en dol op kinderen. Ze zijn erg praatgraag en spraakzaam – hoewel ze niet echt luidruchtig zijn, want het zijn vrij zacht sprekende katten.

Houden Brits Kortharen van knuffelen? Ze verdragen knuffelen, maar geven de voorkeur aan meer bescheiden uitingen van genegenheid. Voor katten zijn ze vriendelijk en sociaal, maar dit ras houdt er meestal niet van om opgepakt en vastgehouden te worden. Knuffelen naast je op de bank is meer iets voor dit ras.

Britse Kortharen zijn niet echt schootkatten, maar ze zijn dol op menselijk gezelschap, ze hechten zich graag aan hun baasje en ze ontvangen graag gasten. Uw Brits Korthaar kan genieten van aaien en de meeste zullen op zijn minst een snelle knuffel tolereren; maar ze hebben de neiging om genegenheid te uiten op minder fysieke manieren. Mijn Britse Kortharen zijn er altijd op gebrand om dicht bij mij in de buurt te blijven, dravend door het huis om mij gezelschap te houden en te observeren wat ik toevallig aan het doen ben. Ondanks hun standvastige aanhankelijkheid zijn Brits Kortharen niet aanhankelijk; ze stellen interactie op prijs, maar voelen zich prettig in hun eigen gezelschap, liggen graag te doezelen op een favoriete plek of vermaken zich met speelgoed en spelletjes.

Als ze niet veel om knuffels geven, vraag je je misschien af: van welke soorten genegenheid houden Brits Kortharen dan wel? Houden Brits Kortharen ervan om geaaid en geaaid te worden? Kunt u uw Brits Korthaar overhalen om meer vatbaar te zijn voor lichamelijke genegenheid? Lees verder om meer te weten te komen over het temperament en de voorkeuren van de Britse Korthaar.

Knuffelen van uw Brits Korthaar

Houden Brits Korthaar katten van knuffels? Omdat ze er zo rond en zacht en aantrekkelijk uitzien, is de eerste reactie van veel mensen op een Brits Korthaar, om deze schattige teddybeer van een kat op te pakken voor een knuffel. In veel gevallen valt dit niet erg goed bij de kat.

Vriendelijk en loyaal, maar gereserveerd, geeft de Brits Korthaar de voorkeur aan een meer terughoudende manier van aaien. Hen vastgrijpen voor enthousiaste knuffels is buitengewoon verleidelijk, maar weersta alstublieft de drang. Dit ras verdraagt een zekere mate van manipulatie, maar ze geven er de voorkeur aan om op een minder beperkende manier tegen u aan te kruipen. Het zijn zeer geduldige dieren en korte perioden van enthousiast geknuffel worden vergeven – ze zijn vooral tolerant tegenover jonge kinderen, die de neiging hebben het katje te willen knuffelen.

Tenzij u een ongewoon “aanrakingsgevoelige” Britse Korthaar hebt, moet u proberen een beetje afstand te bewaren. Aandringen op knuffels en aaien die verder gaan dan wat de kat prettig vindt, zal over het algemeen het tegenovergestelde effect hebben, namelijk haar wegjagen, haar wantrouwig maken en haar terughoudend maken om bij u in de buurt te komen.

Het knuffelen van uw Brits Korthaar katten is misschien verboden terrein, maar zij tonen hun liefde en gehechtheid aan u op vele andere manieren. Te lang knuffelen zal waarschijnlijk niet leiden tot verwondingen, zoals dat bij een ander ras wel het geval kan zijn. Uw Brits Korthaar is eerder geneigd om nonchalant weg te lopen van activiteiten die ze niet leuk vindt dan om agressief te worden en op te treden, liever om zich gewoon uit de situatie te verwijderen dan om terug te slaan. Dit is een van de redenen waarom Britse Kortharen zo’n goede keuze zijn als je kinderen hebt – als het spel te ruw wordt zullen ze zich terugtrekken en een andere plek zoeken in plaats van te bijten of te krabben. Er is heel wat voor nodig om een van deze zachtaardige reuzen op te stoken.

Dat gezegd hebbende, moet je er niet van uitgaan dat een kat van een activiteit geniet, alleen omdat ze bereid is het te verdragen. Houd knuffels en omhelzingen beperkt tot korte stukjes en laat de kat los zodra ze stijf of ongemakkelijk lijkt.

Als ze niet van knuffels houden, hoe tonen en ontvangen Brits Korthaar katten dan genegenheid?

Op heel veel prachtige manieren. Ze vinden het vaak leuk om hun favoriete mensen door het huis te volgen en al hun activiteiten in de gaten te houden. Ze komen naar u toe en praten tegen u, waarbij ze hun zachte, aangename stem laten horen. U zult merken dat uw kat u zelfs zal roepen om naar een andere kamer te komen als ze gezelschap wil.

Hoewel dit ras het meestal heel goed doet als ze overdag alleen thuis is, kan het zijn dat ze bij de deur staat te wachten als u terugkomt. Dit ras is bijna griezelig goed in het leren van schema’s en is er vaak op gebrand om u een warm welkom thuis te geven.

Toen ik jong was, kwam onze Britse korthaar altijd naar buiten en wachtte me op aan het eind van de weg als ik terugkwam van school, om vervolgens naast me te draven als ik mijn weg terug naar onze voordeur vervolgde. (Ze was ook een van de weinige kortharen die ik heb ontmoet die echt genoot van lange schoot tijd).

Een andere demonstratie van Britse Korthaar affectie is het toestaan van buik-klopjes. De buik van een kat wordt terecht beschouwd als een gevarenzone voor grijpgrage mensenhanden; voor de kat betekent op haar rug rollen vaak niet “aai alsjeblieft mijn buik” maar “ik laat je mijn onbeschermde buik zien als een gebaar van vertrouwen, omdat ik geloof dat je nooit zoiets onhandigs zou doen als naar mijn buik grijpen”.

Deze mismatch van verwachtingen heeft geleid tot vele gekrabde en gebeten handen. Maar bij Britse Kortharen, rollen ze zich echt om voor een buikmassage. Er zijn maar weinig dingen in het leven die aangenamer zijn dan met je hand over de pluchen buikvacht van een Brits Korthaar te gaan. (Haal uw hand er langzaam overheen om uw kat niet te laten schrikken, in ieder geval de eerste paar keer.) Brits Kortharen tonen ook genegenheid door tegen u aan te kruipen als u gaat zitten om te ontspannen, of door zich op uw bed op te krullen. Ze houden van uw gezelschap, op hun rustige, beleefde manier, en vinden het erg leuk om in ruil daarvoor aandacht en genegenheid te krijgen.

Hoe weet ik of mijn Brits Korthaar zich ongemakkelijk voelt bij een activiteit?

Omdat ze zo liefdevol en rustig zijn, is het mogelijk om een Brits Korthaar een lange tijd ongemakkelijk te laten voelen voordat ze u gaan krabben of bijten. Als u gewend bent aan nerveuze rassen of scharrelende niet-pedigree katten, zou u kunnen denken dat een kat u altijd zal laten weten als ze iets niet leuk vindt.

In het geval van de Brits Korthaar, kan hun stoïcijnse aard voorkomen dat ze onmiddellijk hun ongemak kenbaar maken. Het is geen universele eigenschap, maar als ras hebben ze de neiging om vervelende of zelfs pijnlijke behandelingen van hun mensen veel langer te verdragen dan andere katten. Dit geldt vooral voor interacties met kinderen.

Britse Kortharen hebben over het algemeen een sterke voorliefde voor kinderen en zijn zeer geduldig met de onhandige pogingen van kleintjes om hun liefde te tonen – bijna tot een fout toe, in feite. U moet jongere kinderen in de gaten houden als ze met een Brits Korthaar spelen omdat ze meer ruwheid en knijpen tolereert dan echt goed voor haar is.

Leren wanneer uw korthaar een activiteit beu is, is niet moeilijk. U moet gewoon wat meer opletten dan bij andere rassen. Ruim voordat ze haar geduld verliest en uithaalt, zal uw Britse korthaar haar ongemak aangeven door stijf te worden, lichamelijk; ze kan stoppen met spinnen en een klagelijker miauwgeluid maken dan gewoonlijk. Haar staart is vaak het grootste signaal, hij trilt en zwiept. Als ze begint te kronkelen, houd haar dan niet steviger vast – zet haar neer.

Het allerlaatste redmiddel is een gil en een waarschuwende mep om je los te laten. Ik ben verbaasd over het aantal “gemene” Britse Kortharen die perfect handelbare dieren blijken te zijn met baasjes die denken dat ze hun katten kunnen manipuleren als knuffeldieren. Een kat is geen pop. Ze heeft haar eigen behoeften en wensen, en als je dingen doet die haar van streek maken moet je verwachten dat ze reageert.

Kan ik mijn Britse korthaar trainen om knuffels leuk te vinden?

In alle eerlijkheid, waarschijnlijk kunt u dat niet. Als uw Brits Korthaar er niet van houdt om vastgehouden te worden, zal een poging om haar anders te trainen alleen maar eindigen in frustratie en ongelukkigheid voor u en de kat. Ik ken mensen die kleine trucjes gebruiken, zoals de kat aaien terwijl ze eet of op schoot zitten en haar een traktatie geven; hoewel dit soort dingen effectief kunnen zijn om een verwaarloosde of verwilderde kat te laten wennen aan menselijk contact in het algemeen, is het onwaarschijnlijk dat het uw Brits Korthaar zal overtuigen dat knuffels leuk zijn als ze er niet van houdt.

Proberen haar te laten “wennen” aan knuffels door haar bloot te stellen aan ongewenst contact zal ook niet helpen. Dit zal haar afschrikken van elke vorm van contact, in het geval dat het verandert in een nieuwe episode van gegrepen en opgepakt worden. Het kan er zelfs toe leiden dat uw kat, die eerder een band met u had, bang voor u wordt. Het is veel beter om genegenheid te accepteren en te ontvangen op de manier die zij prettig vindt: korte knuffels, achter je aan lopen, met je spelen of gewoon lekker met je relaxen in je leunstoel.

Geen knuffels willen is geen slechte gewoonte die je moet doorbreken. Uw kat is aan u gehecht en houdt veel van u, ze is alleen niet zo aanhankelijk als andere rassen.