Hoeveel kost Turkse Angora in 2023? Volledige prijsgids

De Turkse Angora is een van de liefste en mooiste rassen in de kattenwereld. Deze speelse, aanhankelijke katten zijn een favoriet in de Verenigde Staten en zijn prachtige huisdieren. Turkse Angora’s zijn elegante katten met fijne lijntjes en geen ondervacht, waardoor het veel gemakkelijker is om ze te verzorgen en te verzorgen. Ze kunnen goed overweg met andere katten, maar als ze alleen worden gehouden, hebben ze veel speelgoed en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven. Daarom De geschatte kosten van het bezitten van een van deze katten liggen tussen de $ 600 en $ 2.500.

Interessant is dat deze katten bijna uitstierven, behalve het feit dat ze in dierentuinen in Turkije werden gehouden vanwege hun schoonheid en sierlijkheid. Het was in de jaren 1960 dat het ras voor het eerst naar de Verenigde Staten kwam. De onderstaande informatie zal u helpen bepalen hoeveel het kost om een Turkse Angora te bezitten en te verzorgen als u een van de prachtige katten adopteert.

Kies eerst het onderwerp dat u wilt bekijken:

3 kattenverdelers

Een nieuwe ​​Turkse Angora: eenmalige kosten

Tenzij je geluk hebt en een Turkse Angora vindt in een asiel of kattenopvang, moet je bereid zijn om tussen de $ 600 en $ 2.000 uit te geven voor een van je eigen. Hoewel geaccepteerd door de Kattenliefhebbers Vereniging (CFA) in 1973 is dit ras nog steeds relatief zeldzaam in de VS en niet op grote schaal gefokt. Bovendien, om te worden geregistreerd, moet u hun afstamming kunnen traceren naar de dierentuin van Ankara in Turkije, wat de kosten aanzienlijk verhoogt.

Turkse Angora Kat die op gras staat
Afbeelding credit: Vadim Petrakov, Shutterstock

Vrij

Een kat gratis krijgen, als we eerlijk zijn, is praktisch onmogelijk. Elke kat moet ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd worden en heeft mogelijk andere gezondheidsdiensten nodig. Dus zelfs als u uw Turkse Angora uit een asiel of een vriend haalt wiens kat net kittens heeft afgeleverd, moet u deze kosten onthouden. Ja, het zal minder zijn dan kopen bij een fokker, maar geen enkele kat is echt ‘gratis’.

Adoptie

Als je het geluk hebt om een Turkse Angora te vinden in een asiel of kattenopvang, zullen de kosten waarschijnlijk tussen de $ 75 en $ 200 liggen. Dat is een koopje in vergelijking met het kopen van een bij een fokker. Als u er echter een vindt, zal het waarschijnlijk een volwassene zijn die door de vorige eigenaren is opgegeven. Als dat het geval is, kunnen de initiële zorgkosten veel lager zijn, omdat de kat waarschijnlijk wordt gesteriliseerd of gecastreerd en al zijn injecties heeft gehad.

Turkse Angora Kat
Afbeelding credit: Markovski Hristijan, Shutterstock

Fokker

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs die u betaalt als u uw Turkse Angora bij een fokker koopt. Dat omvat het geslacht (vrouwtjes kosten meestal meer), stamboom en afstamming, en hoe nauw uw kitten voldoet aan de Turkse Angora-rasnormen die zijn vastgesteld door de CFA en andere kattenorganisaties. De kosten zijn ook afhankelijk van de normen van de fokker, de locatie, enz. Een belangrijk ding om op te merken is dat u een fokker moet zoeken die is geregistreerd bij een van de kattenverenigingen in de Verenigde Staten. Dit zorgt ervoor dat uw kat in goede handen is gefokt, maar betekent meestal dat u een premie betaalt.

garen kogelverdeler

Initiële installatie en benodigdheden

De initiële kosten bij het adopteren van een kat, inclusief de Turkse Angora, zijn meestal de hoogste die u gedurende het hele leven van uw nieuwe huisdier betaalt. Veel zijn eenmalige kosten die u nooit meer hoeft te betalen, waaronder chippen, steriliseren, castratie, borstels, nagelknippers, enz. Voedsel, traktaties, zwerfvuil, huisdierenverzekering en andere items zijn doorlopende kosten, maar u betaalt minder dan voor een hond.

Schildpad Turkse Angora
Afbeelding credit: COULANGES, Shutterstock

Lijst van ​​Turkse Angora verzorgingsbenodigdheden en kosten

ID-tag en halsband 45 dollar
Steriliseren/castreren $ 150 – $ 300
Microchip $ 30 – $ 50
Tandheelkundige röntgenfoto’s $ 100 – $ 250
Kattenmand 50 dollar
Nagelknipper 10 dollar
Borstel 12 dollar
Kattenbak $ 25 – $ 80
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed $ 30 – $ 60
Vervoerder $ 40 – $ 100
Voer- en waterbakken $ 10 – $ 30
Klim-/krabpaal $ 45 – $ 150

verdeler-catclaw1

Hoeveel kost een ​​Turkse Angora kosten per maand?

Na de initiële kosten van sterilisatie of castratie, chippen, enzovoort, zijn de kosten van het bezitten van een Turkse Angora ongeveer hetzelfde als elk ander ras. Items zoals huisdierenverzekering, voedsel, zwerfvuil, en speelgoed zal de grootste kostenpost zijn. Een oudere Turkse Angora kan echter medicijnen en andere soorten zorg nodig hebben die de kosten zullen verhogen.

Tabby Turkse Angora
Image Credit: Lakey Shady, Shutterstock

Gezondheidszorg

Turkse Angora’s zijn een gezond kattenras dat, als kittens en volwassen katten, waarschijnlijk niet veel medische interventie nodig heeft als het in een veilige omgeving wordt gehouden. Uw Turkse Angora zal waarschijnlijk meer zorg en medicijnen nodig hebben naarmate ze ouder worden. Een goed verzekeringsplan kan echter vaak de meeste van deze kosten dekken. Het voeden van uw Turkse Angora met een gezond dieet zal ongetwijfeld helpen hun zorgkosten te verlagen.

Voedsel

Het voeren van uw Turkse Angora kattenvoer van hoge kwaliteit is van cruciaal belang om ze gezond te houden en medische problemen te voorkomen naarmate ze ouder worden. Het goede nieuws is dat katten veel minder eten dan honden en dat je geen honderden kilo’s voedsel voor je kat koopt.  Je moet ook rekening houden met kattentraktaties, maar als ze met mate worden gegeven, zullen ze niet veel toevoegen aan je maandelijkse kattenvoerrekening.

Verdunde Calico Turkse Angora
Image Credit: irawan taruno, Shutterstock

Grooming

Je Turkse Angora moet regelmatig worden geborsteld om te voorkomen dat de vacht mat wordt en in de knoop raakt. De nagels moeten ook regelmatig worden geknipt en de tanden moeten minstens één keer per week (zo niet meer) worden gepoetst. U kunt natuurlijk zelf in al deze verzorgingsbehoeften voorzien of uw kat naar een trimmer brengen. De eerste kost niets zodra je de juiste tools hebt gekocht, maar de laatste kost meer dan $ 100 per maand.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Zoals eerder vermeld, zijn Turkse Angora’s een gezond ras en niet vatbaar voor veel aangeboren of gezondheidsproblemen. De meeste katten hebben meer veterinaire zorg nodig naarmate ze ouder worden, maar sommigen hebben misschien heel weinig nodig.

Zoals de meeste katten loopt de Turkse Angora risico op infecties, panleukopenie, calicivirus en hondsdolheid, maar de meeste van deze gezondheidsproblemen zijn te voorkomen via vaccinatie. Een binnenkat zal ook aan veel minder gezondheidsrisico’s worden blootgesteld dan een binnenkat.

blauw-crème Turkse angora
Afbeelding credit: AnnuO, Shutterstock

Huisdierenverzekering

Net als een ziektekostenverzekering voor mensen is een huisdierenverzekering een praktische methode om de dierenartskosten van uw kat te verlagen. Hoewel het ten zeerste wordt aanbevolen door dierenartsen, is het een feit dat de meeste katteneigenaren geen huisdierenverzekering voor hun katten kopen. Voor een Turkse Angora, een kat die meer dan $ 2.000 kan kosten, zijn de kleine extra kosten van het verstrekken van een ziektekostenverzekering bijna een no-brainer. Ja, alle katten zijn waardevol, maar we denken dat u het ermee eens bent dat een kat die evenveel kost als een gebruikte auto een verzekeringsplan moet hebben voor het geval dat.

Onderhoud van het milieu

Het onderhouden van de omgeving van uw Turkse Angora is niet zo moeilijk of duur als de initiële kosten eenmaal zijn betaald. De weinige items die u nodig hebt, zijn onder meer:

Kattenbakvoeringen $20/maand
Afval $20/maand
Ontgeurende spray of korrels $20/maand
Kartonnen krabber $10/maand
bicolor turkse angora
Afbeelding credit: L.SANZ, Shutterstock

Vermaak

Tenzij je de tijd hebt om uren per dag je Turkse Angora te vermaken, moet je ze voorzien van een continue voorraad speelgoed en lekkernijen. Een van de beste manieren om dat vandaag te doen, is door je te abonneren op een maandelijks kattenspeelgoeddoosabonnement.

Bedrijven zoals Barkbox bieden abonnementsboxen en bezorgen ze maandelijks bij u thuis met nieuw en ander speelgoed en traktaties voor uw kat om van te genieten. In vergelijking met een of twee keer (of meer) per maand naar je plaatselijke dierenwinkel rennen om speelgoed en traktaties te kopen, is een abonnementsbox financieel veel zinvol.

cat + lijnverdeler

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een ​​Turkse Angora

Voordat u zich druk maakt over de bijna $ 1.000 per maand om voor uw Turkse Angora te zorgen, moet u weten dat het lagere aantal dichter bij de echte kosten ligt. Ja, als uw kat een senior is met gezondheidsproblemen, ligt hij misschien dichter bij het hoge aantal, maar dat is een kleine minderheid van de katten. Een manier om deze kosten te compenseren, is door een goed huisdierenverzekeringsplan te hebben.

Blauwe Turkse Angora Kat
Afbeelding credit: Markovski Hristijan, Shutterstock

3 kattenverdelers

Extra kosten om rekening mee te houden

Als levende wezens zijn katten onvolmaakt en het is moeilijk te zeggen of degene die je adopteert een kalme kat zal zijn of een kanjerachtige kat die alles in het zicht klauwt en krabt. Ook als je bent zoals de meeste eigenaren, ga je een paar keer per jaar weg en heb je iemand nodig om je kostbare huisdier te bekijken en te verzorgen. While het is moeilijk om er een nummer op te plakken, de volgende extra kosten moeten in gedachten worden gehouden:

  • Oppassers
  • Hotels voor huisdieren
  • Schade aan uw meubels en woning
  • Gedragstraining
  • Spoedeisende hulp na een ongeval of ziekte

verdeler-catclaw1

Het bezitten van een ​​Turkse Angora met een beperkt budget

We hebben gezien dat Turkse Angora’s dure katten zijn, maar je kunt nog steeds manieren gebruiken om een kat met een beperkt budget te bezitten.

  • Adopteer uit een asiel of kattenopvang
  • Leer ze te verzorgen in plaats van een professionele trimmer te gebruiken
  • Vraag vrienden en familie om te aaien
  • Bouw doe-het-zelf speelgoed en krabpalen
  • Houd je Turkse Angora binnen
rode turkse angora
Afbeelding credit: Lahore Qalandars7, Shutterstock

Geld besparen op Turkse Angora Care

Hoewel je speelgoed en krabpalen kunt maken om geld te besparen, moeten de meeste benodigdheden worden gekocht bij een online winkel of dierenwinkel. U kunt online kortingsbonnen voor dierenvoeding vinden en u kunt de zondagskrant raadplegen voor meer deals. Als uw kat moet worden gerepareerd, kunt u controleren of de lokale klinieken gratis sterilisatie- en castratie-evenementen houden, en u kunt ook geld besparen door tweedehands benodigdheden van andere katteneigenaren te vragen.

3 kattenverdelers

Laatste gedachten over de kosten van het bezitten van een ​​Turkse Angora

De initiële kosten om een mooie en aanhankelijke Turkse Angora te adopteren (en alle benodigdheden te krijgen die je nodig hebt) zullen tussen de $ 600 en $ 2.500 liggen, afhankelijk van waar je je kat krijgt.

Omdat het gezonde katten zijn, zullen uw typische maandelijkse uitgaven om een Turkse Angora te bezitten waarschijnlijk tussen de $ 100 en $ 200 vallen voor voedsel, speelgoed, kattenbakvulling, huisdierenverzekering, enz. Naarmate ze ouder worden, kunnen die kosten echter aanzienlijk toenemen. Zoals de meeste katten, kunnen oudere Turkse Angora’s meer gezondheidsproblemen hebben. Zodra de eerste aankoop is gedaan, mag een Turkse Angora niet meer kosten dan het bezitten van een ander ras. Als je een van deze lieve, vriendelijke katten adopteert, wensen we je veel succes voor een lange, gelukkige vriendschap.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Aymara Herrera, Shutterstock