Hoeveel kost een huisdierenverzekering voor een kat en is het echt de moeite waard?

kosten van huisdierenverzekering voor katten functieGemiddeld het kost ongeveer $ 27.70 per maand of $ 332 per jaar om een volwassen kat in de Verenigde Staten te verzekeren.

Premies zijn het hoogst voor oudere katten, vooral degenen die later in het leven verzekerd zijn, en die in dure postcodes wonen. U kunt die premie verlagen door uw polis aan te passen. Slankere dekking, hogere eigen risico’s, lagere jaarlijkse uitbetalingslimieten en lagere vergoedingspercentages vertalen zich allemaal in het betalen van minder maand-op-maand.

Is een huisdierenverzekering voor katten de moeite waard?

Ik vroeg dierenartsen om hun mening en het antwoord was een volmondig “ja”. Dr Jennifer Coates, die lid is van de adviesraad voor Pets Digest, stelt een eenvoudige vraag om te bepalen of u al dan niet een verzekering nodig heeft. Ze moedigt je aan om “Jezelf af te vragen of je nu alle kosten kunt dekken die gepaard gaan met een ernstige ziekte of verwonding van huisdieren. Als het antwoord ‘nee’ is, kan een huisdierenverzekering letterlijk het leven van uw huisdier redden. “

Met dringende medische rekeningen in de duizenden of hoger, wetende dat u het zich kunt veroorloven om het leven van uw kat te redden, kan de verzekering de moeite waard zijn.

Maar verzekeren is altijd een gok en de gemiddelde katteneigenaar zal meer uitgeven aan verzekeringen dan ze zullen besparen. Je zult meestal moeten betaal $ 5.000 of meer over de gezondheidszorg van uw kat gedurende zijn hele leven om voordelen te gaan zien— en dat omvat geen routinezorg zoals controles en vaccinaties.

Dus is het de moeite waard voor jou? Lees verder om een volledig prijsoverzicht te krijgen en te leren of een huisdierenverzekering geschikt is voor u en uw kat.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Bij All About Cats hebben we honderden uren gestoken in onderzoek naar huisdierenverzekeringen. We hebben gidsen gepubliceerd over de beste huisdierenverzekering in de Verenigde Staten, Canadaen het Verenigd Koninkrijk, samen met verschillende beoordelingen van specifieke providers.

Sinds ik een paar jaar geleden de originele versie van de gids van All About Cats voor de beste verzekeringsmaatschappijen schreef, heb ik ontelbare uren besteed aan het verkrijgen van offertes, het analyseren van dekking, praten met verzekeringsmaatschappijen en het beoordelen van verschillende providers.

Om dit artikel te schrijven, heb ik meer dan 25 uur besteed aan het bestuderen van wat verzekeringsmaatschappijen overwegen bij het prijzen van hun dekking. Ik genereerde meer dan 100 unieke offertes en vergeleek prijzen voor verschillende leeftijdsgroepen, locaties, geslachten en meer.

Kosten van huisdierenverzekering voor katten naar leeftijd & aanbieder

kat en dierenarts-gecomprimeerd

Na het verzamelen van 108 citaten van 12 verschillende aanbieders, ontdekte ik dat de maandelijkse premies voor huisdierenverzekeringen varieerden van slechts $ 12 of minder voor kittens in goedkopere gebieden tot meer dan $ 258 per maand voor geriatrische katten in prijzige gebieden.

6 Maanden 1 Jaar 5 Jaar 10 jaar 15 jaar
Limonade 12,00 dollar 12,17 dollar 13,58 dollar 28,83 dollar Komt niet in aanmerking
HuisdierenBest 14,63 dollar 14,63 dollar 16,46 dollar 31,20 dollar 68,05 dollar
Gezonde poten 15,40 dollar 15,40 dollar 20,10 dollar 45,10 dollar Komt niet in aanmerking
Omhelzen 22,53 dollar 22,53 dollar 22,53 dollar 47,19 dollar $ 14.78 (alleen voor ongevallen)
Aspca 29,77 dollar 29,77 dollar 33,45 dollar 76,82 dollar 135,18 dollar
Petco Ziektekostenverzekering 29,77 dollar 29,77 dollar 33,45 dollar 76,82 dollar 135,18 dollar
Trupanion 34,93 dollar 34,93 dollar 46,39 dollar 106,95 dollar Komt niet in aanmerking
Landelijk 12,01 dollar 12,01 dollar 15,01 dollar 71,40 dollar 110,34 dollar
Pompoen 32,12 dollar 32,12 dollar 36,09 dollar 82,89 dollar 145,87 dollar
Figo 19,21 dollar 19,57 dollar 22,99 dollar 37,96 dollar 76,53 dollar
Voorzichtig huisdier 27,95 dollar 27,95 dollar 31,30 dollar 69,41 dollar 105,65 dollar
Halen 25,62 dollar 25,84 dollar 40,82 dollar 96,99 dollar 258,31 dollar
Alle waarden zijn gebaseerd op een mannelijke binnenlandse korthaarkat die in Knoxville, Tennessee woont, en het populairste of meest aanbevolen plan van de provider (gemiddeld plan omvatte een jaarlijkse uitbetalingslimiet van $ 10.000, $ 250 aftrekbaar en 80% vergoeding).

Hoeveel de huisdierenverzekering voor een kat kost, hangt af van verschillende factoren

Wanneer u kiest voor een huisdierenverzekering, bepalen verschillende factoren zowel uw maandelijkse premies als uw spaargeld bij de dierenarts.

Sommige zijn dingen die u niet kunt beheersen – de kosten van levensonderhoud in uw omgeving, de leeftijd van uw kat, hun ras en eventuele bestaande gezondheidsproblemen.

Andere factoren heb je zelf in de hand. U kunt uw polis aanpassen om de premies te verhogen of te verlagen in ruil voor meer of minder dekking. Over het algemeen geldt dat hoe meer u bespaart bij de dierenarts, hoe meer u elke maand uitgeeft.

Als u een beetje extra geld hebt gespaard en bereid bent om het risico te nemen, kies dan voor minder dekking om te besparen op die maandelijkse rekeningen. Als u minder hebt gespaard en bereid bent om elke maand een paar extra dollars uit te geven voor meer bescherming in geval van nood, versterk dan uw beleid en geef elke maand meer uit.

Type dekking

Dekkingsopties voor huisdierenverzekeringen

Landelijk, hier weergegeven, biedt drie beleidsopties. Kies uit een standaard ongevals- en ziekteplan zonder preventieve zorg, een plan met een wellness-add-on of een verbeterd ongevals- en ziekteplan met aanpasbare voordelen.

Huisdierenverzekeringen zijn er in twee smaken: ongevallen- en ziekteplannen en wellnessplannen.

Meestal aangeboden als de standaard wanneer u zich aanmeldt, dekken ongevals- en ziekteplannen onverwachte rekeningen voor zaken als vergiftiging, verwondingen en ziekten. U heeft meestal een eigen risico, vergoedingspercentage en jaarlijks eigen risico.

Wellnessplannen worden meestal vastgeplakt aan ongevals- en ziekteplannen en dekken uw routinematige zorgkosten zoals examens, gebitsreinigingen, vaccins, bloedwerk en medicijnen die geen verband houden met een ongeval of ziekte. De meeste hebben geen eigen risico, dus u kunt beginnen met het krijgen van dekking zodra uw plan actief is. De limieten zijn jaarlijks of per procedure.

Beslissen welk soort dekking voor u geschikt is, kan lastig zijn – een wellnessplan dekt uitgaven die de meeste mensen jaar na jaar zullen tegenkomen, maar u verliest er bijna gegarandeerd geld aan, tenzij u normaal gesproken meer dan $ 120 per jaar uitgeeft aan dit soort routinezorg.

Wellnessplannen zijn het beste voor diegenen die elk jaar meerdere wellnessbezoeken afleggen, die net een kitten hebben geadopteerd en katten die elk jaar gebitsreiniging krijgen.

Overweeg om uw wellness-add-on te activeren of te deactiveren, afhankelijk van uw behoeften dat jaar.

Aftrekbaar

huisdierenverzekering aftrekbaar

Jaarlijkse eigen risico’s variëren meestal van $ 100 tot $ 500, en providers stellen u meestal in staat om uw eigen risico aan te passen om de beste premie vast te leggen. Limonade, hier weergegeven, biedt drie aftrekbare opties.

Het eigen risico is het bedrag dat u betaalt voordat de dierenverzekeraar u vergoedt.

Als u een eigen risico van $ 250 heeft, moet u $ 250 uitgeven – hetzij in één factuur of over meerdere bezoeken – voordat de verzekering van start gaat. Zodra je dat eigen risico hebt bereikt, vergoedt de verzekeringsmaatschappij je daarna alles. Voordat u bijvoorbeeld uw eigen risico hebt bereikt, komt er een procedure van $ 150 uit uw zak. Besteed $ 100 meer en het bedrijf zal beginnen met het dekken van volgende rekeningen.

Als u een jaarlijks eigen risico heeft – het meest voorkomende aftrekbare type huisdierenverzekering – wordt dit elk jaar opnieuw ingesteld en moet u dat eigen risico opnieuw raken voordat u wordt betaald.  Als u een eigen risico per voorwaarde heeft, moet u dat nummer voor een enkele voorwaarde bereiken voordat de verzekeringsmaatschappij iets betaalt. Nadat u het aftrekbare bedrag voor een bepaalde aandoening hebt bereikt, worden de medische rekeningen met betrekking tot die aandoening voor het leven gedekt zonder verlengend eigen risico.

Bij de meeste huisdierenverzekeringsmaatschappijen kunt u kiezen uit verschillende jaarlijkse eigen risico’s, meestal variërend van $ 100 tot $ 500. Een hoger eigen risico bespaart u geld op maandelijkse premies, maar het betekent ook dat u meer moet uitgeven voordat u geld terug kunt krijgen bij de dierenarts.

Over het algemeen zijn hoge eigen risico’s een goede keuze voor mensen met wat geld gespaard voor onverwachte dierenartsrekeningen, die niet vaak naar de dierenarts gaan en die bereid zijn om wat meer risico te nemen om op de lange termijn te sparen. Lagere eigen risico’s zijn de juiste keuze als u niet genoeg spaargeld heeft om een onverwachte rekening te dekken en liever elke maand een beetje extra uitgeeft om op veilig te spelen.

Vergoeding Tarief

vergoedingspercentage

Verzekeringsmaatschappijen laten u meestal een vergoedingspercentage kiezen dat varieert tussen 50% en 100%. Prudent Pet, hier getoond, geeft drie vergoedingsopties.

In tegenstelling tot een ziektekostenverzekering voor mensen, vergoeden de meeste dierenverzekeringsaanbieders u nadat u de dierenartsrekening van uw kat hebt betaald. Hoewel sommigen 100% van de rekening dekken, dekken de meeste providers een percentage van de rekening in plaats van het geheel – het typische gedekte percentage varieert tussen 70% en 90%.

Lagere vergoedingspercentages vertalen zich in lagere maandelijkse premies, maar u moet meer betalen bij de dierenarts. Een laag vergoedingspercentage is een keuze met een hoger risico die u elke maand geld bespaart. Als u wat geld hebt gespaard om onverwachte rekeningen te dekken en gewoon enorme rekeningen wilt compenseren, kan een lager vergoedingspercentage in combinatie met een hoog eigen risico de juiste keuze zijn.

Jaarlijkse limieten

jaarlijkse limiet

Bij de meeste aanbieders van huisdierenverzekeringen kunt u kiezen uit verschillende jaarlijkse limieten. Embrace, hier getoond, biedt vijf opties, variërend van $ 5.000 per jaar tot $ 30.000 per jaar.

Uw jaarlijkse limiet is de hoeveelheid geld die de verzekeringsmaatschappij bereid is elk jaar uit te keren. Nadat u die limiet hebt bereikt, zijn alle volgende dierenartsrekeningen uw verantwoordelijkheid totdat de beleidsperiode eindigt. Providers stellen u in staat om onbeperkte uitbetalingen of een jaarlijkse limiet te kiezen, meestal variërend van $ 5.000 tot $ 20.000.

Een lagere jaarlijkse limiet betekent dat u minder per maand uitgeeft, maar er is een grotere kans dat u aan de haak bent voor grote rekeningen. Hogere jaarlijkse limieten kosten elke maand meer, maar bieden enige zekerheid wanneer rekeningen oplopen tot tienduizenden.

Vergeet niet dat deze limieten niet overlopen. Als u vorig jaar $ 5.000 onder uw dekkingslimiet zat, wordt dat bedrag niet toegevoegd aan het budget van dit jaar.

Wanneer u beslist welke limiet voor u geschikt is, moet u rekening houden met de leeftijd, persoonlijkheid en hoeveel u vorig jaar aan dierenartszorg hebt uitgegeven. Voor de meeste katten is een onbeperkt of zeer hoog jaarlijks voordeel niet nodig. Veterinaire kosten bereiken zelden meer dan $ 5.000 in een enkel jaar.

Hoewel u de huisdierenverzekering meestal niet halverwege de looptijd kunt wijzigen – voordat uw beleid voor het jaar wordt verlengd – overweeg dan om een lager jaarlijks voordeel te krijgen wanneer uw kat jong en gezond is en naar een hogere limiet te upgraden naarmate hij ouder wordt.

Leeftijd, ras en geslacht

kat en dierenarts-gecomprimeerd

Omdat oudere katten meer vatbaar zijn voor ziekte dan jongere, is de leeftijd van uw kat een van de grootste dingen die van invloed zijn op hoeveel hun verzekering van maand tot maand kost.

Leeftijd

Jonge katten en kittens hebben lagere premies dan oudere katten en de meeste verzekeringsmaatschappijen verhogen het tarief van uw kat naarmate ze ouder worden. Verzekeringspremies zijn het hoogst als uw kat zijn eerste polis opent wanneer hij over jaren opstaat.

Ras

Bepaalde rassen, zoals Bengalen en hun aanleg voor hypertrofische cardiomyopathie (HCM), zijn meer vatbaar voor gezondheidsproblemen die hen naar de dierenarts kunnen sturen. Hoewel er geen rasuitsluitingen zijn in kattenverzekeringen, zullen bedrijven vragen stellen over het ras van uw kat en uw maandelijkse premie dienovereenkomstig aanpassen.

Geslacht

Geslacht maakt ook een verschil. In vergelijking met vrouwelijke katten zijn mannetjes iets duurder om te verzekeren. Het zou bijvoorbeeld een 5-jarige kater uit Atherton, Californië $ 34,20 per maand kosten om verzekerd te worden via Figo. Het bedrijf zou zijn zus een premie van $ 27,85 in rekening brengen voor dezelfde dekking.

Waar je woont

De verzekeringspremie van uw kat kost meer of minder, afhankelijk van waar u woont, hoeveel dierenartsrekeningen in uw regio kosten en andere factoren.

De staat waarin u woont, lijkt de grootste bepalende factor te zijn, met premies in New York – de duurste staat voor huisdierenverzekeringen – die 30% meer kosten dan het nationale gemiddelde. Ondertussen kosten de goedkoopste plannen, verkocht aan katten in Louisiana, 28% minder.

Kortingen

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen voor huizen met meerdere huisdieren en u vindt ook kortingen beschikbaar voor speciale gevallen. U kunt mogelijk een percentage van uw maandelijkse premie krijgen als u uw huisdier uit een asiel hebt geadopteerd of bij een asiel werkt, een ondersteunend of therapiedier hebt, of een actief of voormalig lid van het leger bent. Controleer of u in aanmerking komt voor extra kortingen voordat u een nieuw beleid activeert.

Dus, is een huisdierenverzekering voor katten het waard?

is kattenverzekering echt de moeite waard

Hoewel het waarschijnlijk is dat u uiteindelijk meer uitgeeft aan huisdierenverzekeringen dan aan veterinaire zorg, geeft een verzekering gemoedsrust wanneer enorme rekeningen binnenkomen.

Gemiddeld wordt een huisdierenverzekering de moeite waard als u in de loop van het leven van uw kat $ 4.980 uitgeeft. Natuurlijk is er geen manier om te weten of en wanneer uw kat een gezondheidsprobleem zal tegenkomen dat duizenden kost aan de behandeling, en een verzekering kan het beste vroeg worden gekocht. Het is in de meeste gevallen een gok, maar dat geldt ook voor het zonder gaan.

Ervan uitgaande dat u binnen het eerste jaar een polis opent, kost de huisdierenverzekering van de gemiddelde kat ongeveer $ 5.000 in de loop van een levensduur van 15 jaar (op basis van de prijzen van 2022).

De ASPCA’s schattingen voor 2021 zet de veterinaire uitgaven van de gemiddelde eigenaar op $ 160 per jaar. Eén noodgeval toevoegen: urethral-blokkade, bijvoorbeeld – en die levenslange dierenartskosten stijgen met $ 1.500. Als uw kat diabetes ontwikkelt, kunnen insuline-injecties u elk jaar $ 180 tot $ 540 terugbrengen.

Met één noodgeval en drie jaar van een gezondheidsprobleem dat regelmatige behandeling vereist bovenop routinematige zorg, is dat $ 4.400 over 15 jaar – ongeveer $ 600 minder dan de levensduurkosten van verzekeringspremies. Vergeet niet dat een standaard ongevallen- en ziektebeleid sowieso geen routinezorg dekt, dus u zou dat nog steeds uit uw zak betalen.

Natuurlijk gebeuren er grote rekeningen en kunt u een uitzonderlijk forse rekening van $ 5.000 of meer tegenkomen. In zijn lijst van hun duurste claims, Southern Cross Pet-verzekering vermeldt een rekening van $ 11.902 voor traumatisch huidletsel en huidziekte bij een 2-jarige kat en een behandeling van $ 9.471 voor lagere urinewegaandoeningen en huidinfecties bij een 1-jarige Devon Rex.

De grootste uitbetalingen van huisdierenverzekeringen komen van noodsituaties en langdurige ziekten, die snel kunnen oplopen tot duizenden dollars. De beste aanpak is om vroeg te handelen en uw kat te verzekeren wanneer hij jong is en er geen reeds bestaande aandoeningen in hun administratie zijn verschenen.

Huisdierenverzekering is niet geschikt voor elke kat.

Veel katten hebben al een behandeling gekregen voor langdurige aandoeningen tegen de tijd dat ze de middelbare leeftijd bereiken, en hoe meer tijd uw kat in het kantoor van een dierenarts heeft doorgebracht, hoe waarschijnlijker het is dat uw claim wordt afgewezen.

Als uw topprioriteit het betalen is voor zoiets als een reeds gediagnosticeerde chronische nierziekte of diabetes, kan een huisdierenverzekering u niet helpen. Alternatieve diensten, zoals Pet Assure’s kortingsclub, is misschien een betere keuze.

Is een huisdierenverzekering de moeite waard voor katten met FIV?

Vergeet niet dat katten met FIV meer kans hebben om ziek te worden en dat uw verzekeraar alle gerelateerde ziekten als een reeds bestaande aandoening zal beschouwen. Aangezien een huisdierenverzekering geen reeds bestaande aandoeningen dekt, worden alle claims geweigerd. Als u een polis opent voordat uw kat wordt gediagnosticeerd, kunt u dekking krijgen voor gerelateerde behandeling.

Is een huisdierenverzekering de moeite waard voor binnenkatten?

Een huisdierenverzekering kan een goede keuze zijn voor binnenkatten. Katten die binnenshuis leven, kunnen ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelen, zoals urethrale blokkades, vergiftiging, kanker en meer – en die komen met forse rekeningen die een huisdierenverzekering een goede keuze maken.

Is een huisdierenverzekering de moeite waard voor oudere katten?

Het hangt ervan af of uw kat al dan niet is gediagnosticeerd met gezondheidsproblemen. Als uw kat veel reeds bestaande aandoeningen heeft die hem vandaag de dag nog steeds treffen, kunnen ze zoveel geweigerde claims tegenkomen dat een huisdierenverzekering het gewoon niet meer waard is.

Uw premie zal ook aanzienlijk hoger zijn dan voor een jongere kat, dus het is misschien logischer om zoveel mogelijk van een spaarrekening opzij te zetten. Als uw kat een senior is en geen bestaande gezondheidsproblemen heeft, kan een huisdierenverzekering echter een goede investering zijn om te helpen met veel voorkomende gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een kattenverzekering?

In de meeste opzichten werkt kattenverzekering net als elke andere verzekering. Je betaalt een maandelijkse premie in ruil voor geld dat wordt uitbetaald wanneer je het nodig hebt. Net als andere verzekeringen moet u voldoen aan een bepaald eigen risico voordat u iets krijgt, en de premies variëren afhankelijk van het bedrag van uw eigen risico.

Hoewel de menselijke ziektekostenverzekering meestal rechtstreeks aan uw zorgverlener wordt betaald, vergoeden de meeste huisdierenverzekeringsmaatschappijen u nadat u de dierenarts hebt betaald. Hoewel sommige 100% vergoedingen bieden, betaalt de huisdierenverzekering meestal een percentage van de rekening, niet het geheel.

Een huisdierenverzekering dekt geen reeds bestaande aandoeningen en niet elk plan dekt dezelfde dingen. Er bestaan verschillende niveaus en plantypen om ervoor te zorgen dat uw kat de dekking krijgt die u wilt – lees het beleid grondig door om te bepalen welke voor u geschikt is.

Waar moet je op letten bij een kattenverzekering?

Zoek bij het kiezen van een kattenverzekeraar naar een bedrijf met een sterke reputatie en financiële stabiliteit. Sommige nieuwere bedrijven bieden lage premies aan nieuwe klanten en verhogen de tarieven sterk naarmate ze ouder worden. Zoek naar een sterke waarde – de beste huisdierenverzekering biedt uitgebreide dekking voor ongevallen en ziektebehandeling met minimale uitsluitingen. Wellnessplannen zijn meestal niet nodig, maar als u er een kiest, selecteert u degene die de meest essentiële dekking biedt tegen een prijs die u zich kunt veroorloven.

Dekt de kattenverzekering vaccinaties?

Omdat vaccins als routinezorg worden beschouwd, zullen de meeste standaard ongevallen- en ziektepolissen ze niet dekken. Een wellnessplan – meestal vastgeplakt aan uw kernbeleid als een optionele add-on – zal echter meestal vaccinaties dekken. Be sure om het beleid te controleren om erachter te komen hoeveel vaccinaties er tijdens één polisperiode worden gedekt.

Dekt de kattenverzekering castratie?

Een basis kattenverzekering dekt geen sterilisatie- en castratiechirurgie, omdat het als een electieve procedure wordt beschouwd. Wellness-add-ons dekken deze procedure echter meestal.

Dekt de kattenverzekering de tandheelkundige opvang?

Standaard kattenverzekeringen dekken tandheelkundige ongevallen en verwondingen, maar u moet meestal kiezen voor een wellness-add-on om dekking te krijgen voor routinematige reinigingen en controles.

Waarom zijn mannelijke katten duurder om te verzekeren?

Mannelijke katten zijn duurder om te verzekeren vanwege een statistisch hoger risico op gezondheidsproblemen, waaronder zowel ongevallen als ziekten. Verzekeringsmaatschappijen keren meer claims uit voor mannelijke katten, dus ze maken het goed met hogere premies. Huisdierenverzekeringsmaatschappijen houden geen rekening met de sterilisatie / castratiestatus of dat de kat binnen of buiten leeft, dus een gecastreerd mannetje dat binnenshuis leeft, wordt net zo goed als een aansprakelijkheid beschouwd als een ruwe tom die buiten woont.