Hoeveel doen Maine Coons Purr? Het interessante antwoord!

Maine Coons staan bekend om hun luxe jassen, harige poten en charmante persoonlijkheden en zijn een van de meest populaire raskatten ter wereld. Als je nieuwsgierig bent naar deze vriendelijke reuzen, is een vraag die je misschien hebt, hoeveel Maine Coons spinnen? Als ras zijn Maine Coons redelijk vocaal en spinnen is een van de geluiden die ze maken, maar de frequentie zal variëren tussen individuen.

In dit artikel zullen we bespreken waarom Maine Coons spinnen en waarom het lijkt alsof ze meer doen dan andere katten. We laten je ook weten of je je ooit zorgen hoeft te maken over hoeveel je Maine Coon spint.

3 katten gezichtsverdeler

Waarom Maine Coons Purr

Zoals alle katten spinnen Maine Coons als een manier om te communiceren hoe ze zich voelen. Meestal associëren we spinnen met een kat die zich gelukkig en ontspannen voelt. Dit is vaak het geval, maar niet altijd (hierover later meer).

Als ras worden Maine Coon-katten vaak beschreven als hondachtig, dankzij hun uitzonderlijke vriendelijkheid en goede aard. Omdat spinnen een manier is om geluk en tevredenheid te communiceren, is het logisch dat een aanhankelijk ras zoals de Maine Coon geneigd is om dit vaker te doen dan sommige anderen.

Het lijkt misschien ook alsof Maine Coons veel spinnen omdat ze constant in de buurt zijn. Niet elke kat hoeft zich aan zijn mensen te hechten zoals Maine Coons dat doen. Ze volgen hun eigenaren vaak door het huis, waardoor het spinnen dat ze doen moeilijk te missen is.

zilveren maine coon kat
Afbeelding Credit: Olga Korvinuss, Shutterstock

Moet je je zorgen maken over je Maine Coon die veel spint?

Zoals we al zeiden, is spinnen vaak een teken dat een kat gelukkig is, maar kan het ook wijzen op meer verontrustende gevoelens. Katten die gestrest, ziek of pijn hebben, kunnen ook vaak spinnen.

Spinnen wordt verondersteld te dienen als een manier voor katten om zichzelf te kalmeren. Wetenschappers hebben ook geleerd dat katten spinnen met een frequentie waarvan bekend is dat ze de genezing bevorderen. Spinnende katten kunnen het geluid gebruiken om alles wat er mis is met hen op te lossen.

Omdat spinnen soms een indicatie is van pijn of stress, kan het een reden tot bezorgdheid zijn als uw Maine Coon het veel doet. Katten hebben een overlevingsinstinct om tekenen van zwakte te verbergen, inclusief ziekte. Dit kan het moeilijk voor je maken om te weten wanneer er iets mis is met je Maine Coon, dus aandacht besteden aan subtiele tekenen zoals spinnen is een must.

Als uw kat om een verontrustende reden spint, zult u waarschijnlijk ook andere tekenen opmerken, zoals verstoppen, verminderde eetlust en verminderd activiteitsniveau. Let op abnormale fysieke symptomen zoals hoesten, braken en diarree. Als u zich zorgen maakt, breng uw kat dan naar de dierenarts voor een controle.

maine coon kat eten
Afbeelding Credit: Lita Keire, Shutterstock

Hoe spinnen katten?

Dus hoe produceert jouw Maine Coon precies dit mysterieuze spinnen dat veel potentiële gevoelens communiceert?

Wetenschappers geloven dat het eigenlijke geluid wordt geproduceerd door de beweging van lucht door het stemkastje van de kat, waardoor een ratelende toon ontstaat. In tegenstelling tot veel andere geluiden, kan spinnen optreden als de kat lucht uit de longen inademt en uitademt. De hersenen van de kat triggeren het spingedrag, maar we weten het exacte mechanisme hiervoor nog niet.

Sommige wilde kattensoorten kunnen ook spinnen, waaronder bobcats en bergleeuwen. Kittens ontwikkelen meestal het vermogen om vrij vroeg te spinnen, wat dient als een manier voor hen om zich te binden en te communiceren met hun moeder en nestgenoten.

vrouw die haar Maine Coon kat streelt
Afbeelding credit: Liza Kras, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Naast spinnen produceren Maine Coon-katten andere geluiden zoals miauwen, tjilpen en trillen om met hun mensen te communiceren. Als je een kat wilt die gezien en niet gehoord wordt, is de Maine Coon niet degene voor jou! Gelukkig vinden veel mensen spinnen net zo ontspannend als de katten. De persoonlijkheid van de Maine Coon is een van de belangrijkste charmes en veel spinnen maakt vaak deel uit van het pakket.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Remark_Anna, Shutterstock