Hoe zeldzaam zijn smokingkatten? Feiten & FAQ

Sommige van de schattigste katten ter wereld hebben een tweekleurig patroon dat eigenaren liefdevol een tuxie noemen. Smokingkatten hebben een tweekleurig patroon en de meeste mensen denken aan zwart en wit. Dit geeft het uiterlijk van de kat die een miniatuur smoking draagt, en dat is waar de kat zijn naam aan ontleent.

Maar hoewel het niet valt te ontkennen hoe schattig deze katten zijn, is de waarheid dat ze niet zo zeldzaam zijn. Dus, wat maakt een smokingkat nog meer speciaal en hoeveel moet je uitgeven als je er een wilt? We hebben die vragen en meer hier voor je beantwoord.

3 katten gezichtsverdeler

Zijn Smoking katten zeldzaam?

Hoewel er enkele uiterst zeldzame soorten katten zijn, is de smokingkat er niet een van. De smokingkat komt relatief vaak voor en je kunt smokingkatten in elk ras vinden.

Smokingkatten kunnen mannelijk en vrouwelijk zijn en je kunt specifiek fokken voor smokingkatten. Als u echter op zoek bent naar een “echte” zwart-witte smokingkat, is dit het zeldzaamste tweekleurige patroon voor katten.

Maar zelfs met dit onderscheid is het niet zo moeilijk om een zwart-witte smokingkat te vinden als dat is wat je wilt. Veel voorkomende kattenrassen met een smoking kattenkleuring zijn de Domestic Shorthair, de American Shorthair, de British Shorthair en de Maine Coon.

Tuxedo ragdoll kat zit in huis
Afbeelding Credit: Liao Zhiwo Henry, Shutterstock

Wat is een Smoking Kat?

De smoking kat, ook bekend als een piebald kat, is gewoon een kat met een bicolor ontwerp. Een van de meest verrassende tuxedo kattenfeiten is dat een kat geen zwart-witte kleur hoeft te hebben om een smokingkat te zijn, ook al is dat wat je echt aan het denken zet over een smoking.

Het is een gebied waar sommige mensen nog steeds een beetje kibbelen, maar veel mensen beschouwen oranje en wit of grijs en wit als een variatie op de smokingkat. Anderen zullen alleen zwarte en witte katten herkennen als smokingkatten.

Wat is er anders aan Smoking Cats?

Het blijkt dat smokingkatten niet zo veel verschillen van andere kattenrassen die er zijn. Het enige dat anders is aan een smokingkat is hun tweekleurige uiterlijk.

Smokingkatten zijn er echter in alle rassen en maten, komen in beide geslachten gelijk voor, hebben dezelfde gemiddelde levensduur als andere katten en zijn net zo slim als andere katten. Als je houdt van de manier waarop een smokingkat eruit ziet, is dat geweldig, maar ze zijn net als elke andere kat in de buurt!

Smoking Ragamuffin Kat
Afbeelding credit: Kill_Baal, Shutterstock

Hoe duur zijn smokingkatten?

Als je een smokingkat mee naar huis wilt nemen, heb je geluk, meestal zijn smokingkatten niet duurder dan elke andere kat van een vergelijkbaar ras en stamboom. Maar omdat veel smokingkatten niet voldoen aan de rasstandaard van de Cat Fanciers Association, simpelweg vanwege het bicolor-ontwerp, kun je vaak smokingkatten vinden voor extreem betaalbare prijzen.

In dit opzicht is het niet zo dat de Cat Fanciers Association de smokingkleuring niet herkent, omdat ze dat wel doen, het is gewoon dat ze de kleuring niet voor elk ras herkennen.

Met dat in gedachten, als je op zoek bent naar een smokingkat, zou je geen ton moeten uitgeven, dus denk niet dat je te veel hoeft te betalen om er een te krijgen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Hoewel smokingkatten misschien niet zo zeldzaam zijn, maakt dat ze niet minder schattig. Er is een reden waarom zoveel mensen over smokingkatten gaan, en als je het leuk vindt hoe ze eruit zien, is er geen reden waarom je er geen voor jezelf kunt krijgen. En omdat ze niet zo zeldzaam zijn, zou je geen arm en een been moeten uitgeven om er een te krijgen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Bettina Calder, Shutterstock