Hoe vaak kattenbakvulling te veranderen

Als het gaat om hoe vaak kattenbakvulling moet worden vervangen, spelen een paar factoren een rol. Een goede vuistregel is om de kattenbakvulling van uw kat elke 2-4 weken te vervangen.

U hoeft het echter misschien niet zo vaak te veranderen, omdat het allemaal afhangt van uw huisdier en zijn badkamergewoonten. Het hangt ook af van het aantal katten dat de kattenbak gebruikt en het type nest dat je gebruikt.

Blijf lezen voor meer informatie over hoe vaak kattenbakvulling moet worden vervangen en andere details die u moet weten als het gaat om de kattenbakvulling van uw kat!

Wat zit er in kattenbakvulling en hoe werkt het?

Heb je er ooit bij stilgestaan om jezelf af te vragen, Waar is kattenbakvulling van gemaakt? Er zijn tegenwoordig verschillende soorten kattenbakvulling op de markt, maar de meest gebruikte kattenbakvulling is gemaakt van bentoniet klei.

Bentonietklei wordt beschouwd als klonterende kattenbakvulling, wat betekent dat het klontert als het nat is. Een hoogwaardig bentoniet kleistrooisel zal geuren zeer effectief opvangen, wat resulteert in wat misschien wel de minst stinkende kattenbakvulling is. Omdat het zo gemakkelijk klontert, maakt de bentonietklei het eenvoudig voor u om alleen de vervuilde gebieden van strooisel te verwijderen – in plaats van vaak al het strooisel te moeten uitschakelen.

Als alternatief is een ander populair type zwerfvuil regulier (niet-klonterend) kleistrooisel. Helaas klontert dit type strooisel niet als het nat is en is het over het algemeen niet goed in het op afstand houden van geuren. Het bevat meestal ingrediënten zoals zuiveringszout en houtskool, die kunnen helpen geur te vangen, maar niet ongelooflijk goed. Regelmatig kleistrooisel vereist dat je het strooisel vaker ververst – want hoewel het urine opneemt, klontert het niet als het nat is.

Nog een andere optie die voor u beschikbaar is, is silica kattenbakvulling, die een absorberende gel vormt die helpt om geurbeheersing te bieden. Silicastrooisel is een geweldige optie voor mensen die de voorkeur geven aan strooisel dat niet op kleibasis is. Silicastrooisels zijn niet alleen niet stoffig, ze klonteren ook als ze nat zijn en helpen geur te verminderen.

Last but not least, een ander veel voorkomend type nest staat bekend als biologisch afbreekbare kattenbakvulling. Het is ideaal voor iedereen die de voorkeur geeft aan een milieuvriendelijker product. Biologisch afbreekbaar kattenbakvulling wordt meestal gemaakt van gerecyclede papierproducten of plantaardige materialen. Deze nesten klonteren niet, maar ze absorberen urine goed , ondanks dat ze niet de beste optie zijn als het gaat om het vangen van geuren.

Wanneer u nest moet vervangen, hangt af van deze factoren

Als het gaat om hoe vaak je een kattenbak moet schoonmaken, spelen een paar factoren een rol. Namelijk hoeveel katten de doos gebruiken en het type nest dat u kiest om te gebruiken. Klonterend zwerfvuil is een favoriet van de fans omdat het mogelijk is om ongewenst afval eruit te scheppen, wat betekent dat je niet zo vaak de hele kattenbak hoeft te vervangen.

Je kunt ook koolstoffilters toevoegen als een andere manier om zwerfvuil vers te houden. Koolstoffilters absorberen geuren en bacteriën in kattenbakken. Dit is wat je nog meer moet overwegen als het gaat om hoe vaak je kattenbakvulling moet vervangen!

Aantal katten

Als je meerdere katten hebt die dezelfde kattenbak gebruiken, moet je het nest vaker vervangen. Sommige nesten zijn ontworpen voor huishoudens met meerdere katten. Als zodanig hebben ze sterkere geurbestrijdende capaciteiten en dat soort afval klontert ook gemakkelijker.

Gedrag van katten

Sommige katten zijn specifieker over de frequentie van het schoonmaken van de kattenbak dan anderen. Als het gaat om hun voorkeuren voor de reinheid van de kattenbak, zullen sommige katten zich gaan gedragen als het niet zo opgeruimd is als ze zouden willen. U weet of u vaker moet beginnen met het vervangen van het nest als uw kat op ongewenste plaatsen in huis naar de badkamer gaat.

Type zwerfvuil

Als u het juiste type nest krijgt, krijgt u meer tijd tussen de veranderingen. Niet-klonterend strooisel houdt geuren niet zo goed vast als klonterend strooisel en maakt het niet gemakkelijk voor u om te zien waar uw kat naar de badkamer is gegaan. Klonterend zwerfvuil houdt niet alleen geuren beter vast, het geeft je ook de mogelijkheid om het vuile strooisel eruit te scheppen en niets meer.

Frequentie

Veel factoren zullen van invloed zijn op hoe vaak uw kat de kattenbak dagelijks gebruikt. Deze factoren omvatten de gemiddelde vochtinname, de temperatuur in uw huis, de leeftijd van uw kat, en vele andere details. Over het algemeen zullen de meeste katten echter twee tot vier keer per dag plassen en elke 24 tot 36 uur poepen.

Aantal dozen

Katten houden van hun eigen ruimte en het kan stressvol voor hen zijn om kattenbakken te moeten delen met andere katten. Zelfs als ze het niet erg vinden om te delen, zul je het nest vrij vaak moeten vervangen als er meer dan één kat dezelfde kattenbak gebruikt. Als u in een huishouden met meerdere katten woont, moet u een kattenbak hebben voor elke kat plus een extra kattenbak. Als je bijvoorbeeld drie katten hebt, moet je vier kattenbakken hebben.

Ruiken

Je neus zal je vertellen of de kattenbak te laat is voor een schoonmaakbeurt! Dit kan het gevolg zijn van het feit dat uw kat vaker naar de badkamer gaat, of misschien heeft u een dag gemist en bent u vergeten het nestje te scheppen. Als er een geur uit de kattenbak komt, is het zeker tijd om te scheppen – of het nest helemaal te veranderen.

Litter-Robot maakt het schoonmaken van kattenbakken eenvoudig!

Met Litter-Robot is het reinigingsproces en het algehele onderhoud van uw kattenbak een fluitje van een cent! Deze zelfreinigende kattenbak wordt geleverd met functies zoals koolstoffilters en afdichtingsstrips die onaangename geuren opvangen.

De Litter-Robot unit detecteert afvalniveaus in de lade, terwijl u met de app de status van de kattenbak vanaf uw telefoon kunt volgen. Bovendien ontvangt u een melding om u te laten weten wanneer het tijd is om de afvallade te legen. Al deze functies kunnen u helpen uw Nest-Robot naar nieuw te laten ruiken!

Complete strooisel-robot reiniging in 6 stappen

De Litter-Robot neemt de rompslomp weg van het schoonmaken van uw kattenbak. Zeg vaarwel tegen het scheppen met de beste zelfreinigende kattenbak die er is! Pak een LR3-opfrisset bij het afrekenen om je kattenbak in topvorm te houden en onaangename geuren te voorkomen.

Stap 1: Vervang de ladevoering

Infrarood stralers en sensoren detecteren het afvalniveau in de Litter-Robot lade. Het blauwe lampje op het bedieningspaneel knippert wanneer het tijd is om de afvallade te legen. Je begint met het uittrekken van de lade, het losmaken van de randen van de afvalladevoering en het weggooien van de zak.

Stap 2: Plaats de ladevoering

Plaats een nieuwe op maat gemaakte ladevoering (of een andere vuilniszak in de keuken) door de randen een paar keer te rollen en ze in de vier tabbladen te duwen. Zorg ervoor dat je de tas strak naar achteren houdt. Schuif vervolgens de lade terug in de basis.

Stap 3: Druk op de resetknop

Druk op de resetknop wanneer het gewicht of de plaatsing van het apparaat wordt beïnvloed, bijvoorbeeld door afval te verwijderen, afval toe te voegen, de container schoon te maken of het apparaat helemaal te verplaatsen. U moet op de resetknop drukken omdat deze ervoor zorgt dat uw Litter-Robot goed functioneert. Druk op de resetknop wanneer het apparaat zich in de thuispositie bevindt en het bedieningspaneel een continu blauw lampje weergeeft.

Stap 4: Voeg indien nodig nest toe

Elke keer dat u de afvallade van de zwerfvuil-robot leegmaakt, controleert u in de wereldbol de hoeveelheid afval binnenin en voegt u indien nodig strooisel toe. Zorg ervoor dat u net genoeg toevoegt om te voldoen aan het Vullijn-label dat te vinden is op de zwarte rubberen voering. Zorg er ook voor dat je de wereld niet overvult. Vergeet niet om op de resetknop te drukken zodra je klaar bent met het toevoegen van zwerfvuil.

Stap 5: Vervang indien nodig het koolstoffilter en de afdichtingsstrip

Vervang het koolstoffilter en de afdichtingsstrips regelmatig om uw Litter-Robot en huis fris te laten ruiken! Hoe vaak je het filter vervangt, is helemaal aan jou. Als u begint te merken dat de afvallade ruikt, moet u het koolstoffilter vervangen. U kunt de afdichtingsstrips vervangen wanneer ze beginnen te slijten, hoewel dit niet vaak voorkomt.

Stap 6: Volledige reiniging

Voor een volledige reiniging, begin met het legen van al het afval van de wereldbol door op de lege knop te drukken. Het zwerfvuil valt door de afvalhaven en in de lade. Veeg vanaf daar de wereldbol, basis en motorkap af met een zachte reiniger. Lees meer over het schoonmaken van uw Litter-Robot.

Kattenbak schoonmaken gemakkelijk gemaakt

Een schone kattenbak houdt uw kat tevreden en helpt u stinkende geuren in uw huis te voorkomen. Wanneer u de beste automatische kattenbak heeft, is schoonmaken eenvoudig en eenvoudig.

Besteed je tijd niet constant aan het scheppen van de kattenbak! Laat Litter-Robot het werk voor u doen. Nu kun je je tijd doorbrengen met spelen en knuffelen met je kat in plaats van ze op te ruimen.

Absorbeert kattenbakvulling plas?

Ja, zowel niet-klonterende als klonterende kattenbakvulling zal plas absorberen. Met klonterend kattenbakvulling kunt u gemakkelijk urineklonten uit de doos scheppen.

Hoe vaak moet je het nest in de Nest-Robot vervangen?

Meestal leg je de afvallade één keer per week als je één kat hebt. Als u meer dan één kat heeft die de Nest-Robot gebruikt, leegt u de afvallade meestal twee keer per keer per nacht zeven tot tien dagen. Voer elke één tot drie maanden een volledige reiniging en strooiselvervanging uit.

Wat gebeurt er als je kattenbakvulling niet verwisselt?

Wanneer u verzuimt om het nest tijdig te vervangen, zal uw kat ergens anders naar de badkamer gaan of helemaal vermijden om te gaan. De laatste optie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, met name kattenziekte van de lagere urinewegen, feline urethrale obstructie of UTI’s. Het niet veranderen van het nest zal er ook voor zorgen dat bacteriën zich ophopen in de kattenbak en dat er vieze geuren ontstaan.