Hoe uw kat van het bed te houden

Als je het hele bed voor jezelf wilt, maar je weet niet hoe je je kat moet overtuigen, maak je dan geen zorgen! Je bent hier aan het juiste adres.

Hoe je kat van het bed af te houden? De eerste stap zou zijn om uw kat hun eigen bed te geven. Het bed van uw kat moet groot en gezellig zijn, en op een veilige plaats staan. Vervolgens, maak uw eigen bed ongewenst door het gebruik van kat verjagende technieken, of houd uw slaapkamer volledig off-limits tijdens de nacht.

Door deze 5 nuttige methoden te volgen zou je een expert moeten zijn in hoe je je kat van het bed kunt houden.

Laten we er eens in duiken!

Redenen om je kat van het bed te houden

Er zijn katteneigenaren die niet te veel nadenken over waar hun katten slapen. Terwijl anderen ervoor kiezen om hun bed of zelfs de hele slaapkamer off-limits te houden. Als je je nog steeds afvraagt wat voor jou de beste keuze is, zijn hier een paar redenen waarom katteneigenaren hun katten liever van het bed houden.

  • Kwaliteit van de slaap: John Shepard, M.D., medisch directeur van het Mayo Clinic Sleep Disorders Center, suggereert dat slapen met huisdieren verstorend kan zijn voor hun baasjes. Mensen die aan slapeloosheid lijden of over het algemeen lichte slapers zijn, hebben meer kans om gestoord te worden door de aanwezigheid van hun kat. Aan de andere kant, als u een onrustige slaper bent, bent u misschien degene die uw kat ’s nachts wakker houdt.
  • Nachtelijke activiteit: Katten zijn nachtdieren, en ze hebben de neiging om ’s nachts actiever te zijn. Deze uitbarstingen van energie kunnen uw slaapkamer veranderen in een luidruchtige speeltuin. Zelfs het toiletbezoek of het eten van uw kat kan storend zijn.
  • Allergieën en ziektekiemen: De meeste katten hebben de neiging om te verharen, en kattenharen en -roos kunnen uw allergische symptomen doen opflakkeren. Zoals de meeste dieren, kunnen katten ook parasieten en ziektekiemen bij zich dragen, die ze op jou kunnen overbrengen. Dit is waarschijnlijker als uw kat naar buiten mag en als u uw maandelijkse antiparasietbehandeling overslaat.
  • Ongelukjes: Ik weet zeker dat de meesten van ons wel eens de angst hebben gehad om over onze kat te rollen in onze slaap. Ik in ieder geval wel! Deze angst kan angst veroorzaken en op zijn beurt de kwaliteit van onze slaap verminderen. Ook al zijn katten slimme dieren en kunnen ze ontsnappen uit gevaarlijke situaties, toch kunnen er ongelukken gebeuren. Het is ook mogelijk dat u uw kat laat schrikken en daardoor gekrabd wordt.

1. Train Uw Kat

Als je een nieuwe kat ouder of als u denkt aan het brengen van een kitten in uw huis, het houden van het van het bed, kan blijken een gemakkelijke taak. Wanneer kittens beginnen met het verkennen van hun nieuwe grondgebied, moet je ze leren welke plaatsen off-limits zijn. Of het nu het aanrecht, uw bureaustoel, of uw bed is, u kunt ze dienovereenkomstig trainen.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je kat geen kitten meer is. Het is misschien een langzamer proces, maar het is heel goed mogelijk om de gewoonte te doorbreken, door de aandacht van je kat te heroriënteren. Of het nu een kitten of een volwassen kat is, er zijn manieren om ze te trainen.

Als je thuis bent zou je kunnen proberen je kat ervan te weerhouden je slaapkamer binnen te gaan door ze af te leiden. Roep ze, speel met ze, en gebruik traktaties om de gewoonte te versterken.

Het creëren van een routine of het instellen van een nieuwe routine, kan ook helpen. Vooral een speelroutine voor het slapen, zodat je kat niet naar je toekomt tijdens de nachtelijke veeleisende speeltijd.

Je katachtige metgezel “nee” zeggen, kan voor sommigen van jullie eigenlijk de perfecte oplossing zijn. Katten zijn zeer intelligent, en je kunt ze verschillende commando’s leren, en ” nee” zou er een van kunnen zijn. Dit werkt misschien beter met een kitten, maar zelfs een volwassen kat kan het geleerd worden. Haal je kat gewoon van het bed, voordat je hem een streng “nee” zegt en schuif hem op. Ik heb gemerkt dat een van mijn katten beter reageert op een klikkend geluid dat ik met mijn mond maak. Sommige katteneigenaren hebben hun training onder de knie gekregen met de clicker-techniek.

Welke methode je ook kiest, het is belangrijk om niet tegen je kat te schreeuwen, of geweld te gebruiken. Katten zijn geen roedeldieren en ze reageren niet goed op negatieve training, dus positieve bekrachtiging is de sleutel.

2. Koop een kattenbed

Het komt niet als een grote verrassing dat onze grote pluizige bedden erg uitnodigend lijken voor onze pluizige metgezellen. Natuurlijk is de meest cruciale stap om uw kat van het bed af te houden, het verkrijgen van hun eigen perfecte bed.

Het perfecte bed kiezen

Zorg ervoor dat het kattenbed comfortabel is en dat uw kat zich er prettig en knus in voelt. U wilt tenslotte dat het beter dan je bed! Een van mijn favorieten is de kat bal kattenbed dat een kleine cubby voor uw kat naar huis te bellen vormt. U kunt het hier op Amazon zien. Maar als uw kat houdt van te kneden dan check out deze fuzzy kat bed van 4claws. Als uw kat houdt van koekjes maken is er een kans dat ze niet in staat zullen zijn om dit bed te weerstaan!

Als je kat graag onder je dekbedovertrek slaapt, of in gesloten ruimtes, kies dan voor een bed met capuchon of een bed met hoge zijkanten, zodat hij zich beschermd voelt

Haarloze katten en senior katten houden ervan om extra warm te blijven, dus misschien is een verwarmd kattenbed een betere keuze voor u.

Een kattenmand geplaatst naast het voeteneinde van het bed of aan uw lampzijde zou het beste kunnen werken. Op deze manier kan uw kat het gevoel hebben dat ze nog steeds dicht bij u zijn, terwijl u het bed voor uzelf houdt.

Een kattencondo zou het perfecte bed voor uw kat kunnen zijn. Het biedt uw kat structuren met meerdere niveaus, waar ze kunnen springen, klimmen, en dutten. Het zou een goede keuze zijn voor energieke katten, die graag spelen tussen hun slaapsessies door.

Sommige katten geven de voorkeur aan zachte dekens of bankkussens, zelfs een grote schoenendoos of een mand gevuld met zachte stoffen zou het perfecte DIY kattenbed kunnen zijn.

Het kiezen van de perfecte plek

Probeer hun nieuwe bed op een rustige plek te zetten, dit moet hen een gevoel van veiligheid geven.

Als uw kat van zonnebaden houdt, kunt u proberen het kattenbed bij het raam te zetten. Ik heb een hoge kattenboom bij het raam staan, en ik vind het de perfecte plek voor mijn kat. Hij geniet ervan om wakker te worden met de ochtendzon. Hij kijkt naar de vliegende vogels buiten en doet tussendoor lange dutjes.

Sommige katjes slapen graag hoog. In dat geval zou je het bed op een hoog, gemakkelijk bereikbaar meubelstuk of op hun kattenboom kunnen plaatsen. Dit is ook een goede methode om uw kat af te leiden van het klimmen op meubelstukken waarvan u niet wilt dat ze dat doen.

Als je kat het heerlijk vindt om overal in de slaapkamer te slapen, zou je hem meer dan één optie kunnen geven. Misschien een groot zacht bed naast het voeteneind van je eigen bed en een ander bij het raam.

3.Maak je bed ongewenst

Als je na alles wat je hebt gedaan nog steeds merkt dat je kat op je bed slaapt, dan kun je die ruimte misschien ongewenst maken. De volgende methodes zouden effectief kunnen blijken.

Negatieve associatie

Katten houden meestal niet van vreemde texturen en geluiden. Je zou het bed kunnen bedekken met aluminiumfolie of wat dubbelzijdige tape. De aluminiumfolie is lawaaierig, terwijl de tape plakkerig en onprettig aanvoelt als ze er overheen lopen. Of je kunt iets kopen dat speciaal gemaakt is om katten van het bed af te houden, zoals deze meubeltrainingsmat op Amazon. Het werkt door een hoop lawaai te maken EN het meubilair veel minder comfortabel te maken.

Een plastic loper liner zou een geweldig alternatief kunnen zijn voor de dubbelzijdige tape. Je kunt proberen het bed overdag af te dekken. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat uw kat op een plastic oppervlak zou willen slapen. Het zal ook voorkomen dat de haren van uw kat op het bed terechtkomen.

Positieve bekrachtiging

Als je er zeker van bent dat je het perfecte bed voor je kat hebt gekocht, leg het dan een tijdje op je eigen bed. Wanneer uw kat er aan gewend is, kunt u het verplaatsen van uw bed, naar een plaats die u verkiest.

Je zou traktaties kunnen gebruiken om je kat op hun bed te lokken. Probeer de traktaties te verstoppen in en rond het meubilair of het bed. Dit zou een positieve associatie voor uw kat moeten creëren. Uiteindelijk zal uw kat misschien zijn interesse in uw bed verliezen.

Het nieuwe bed of meubilair van je kat kan vreemd en onbekend aanvoelen voor hen. Je zou hun favoriete deken kunnen gebruiken of een oud t-shirt dat naar jou ruikt, zodat ze zich veilig voelen. Je kunt ook proberen om een catnip spray op hun bed te gebruiken. Ramona Turner, een dierenarts, legde uit hoe kattenkruid een sterk effect kan hebben op sommige katten. Door wat kattenkruid op het bed van je kat te sprenkelen, geef je ze meteen een ontspannen en veilig gevoel.

Wanneer je je kat op je bed vindt, probeer hem dan terug te verplaatsen naar hun katten-bed. Gebruik positieve affirmatie wanneer je ziet dat je kat in hun eigen bed blijft of slaapt. Het lijkt misschien een langzaam proces en veel werk in het begin, maar deze stappen kunnen ervoor zorgen dat uw kat hun bed ziet als een veilige en comfortabele plek om in te slapen.

4.Krat Uw Kat

Ik heb altijd gedacht dat alleen honden in kratten worden gehouden, totdat een vriend van mij me vertelde dat hij deze methode op zijn kat gebruikte. Sindsdien heb ik gemerkt dat meer en meer mensen het doen. Dit fenomeen maakte me nieuwsgierig en ik heb geleerd dat het nog steeds net zo eenvoudig kan zijn als je kat leren in hun bed te slapen.

Sommige katteneigenaren trainen hun katten in een krat om ze veilig te houden tijdens de nacht. Katten zijn van nature nieuwsgierige wezens en ze zoeken meestal naar problemen, als we er niet zijn om een oogje op ze te houden. Uw kat ’s nachts in een bench houden kan uw kat en uw planken behoeden voor een aantal ongelukkige ongelukken.

Ethologe Claudia Vinke van de Universiteit Utrecht legt uit dat katten graag op kleine plekken slapen, dus de grootte van je bench moet net genoeg ruimte hebben voor je kat om op te staan en comfortabel te gaan liggen. Maak de bench uitnodigend en veilig. Leg er zacht beddengoed in, of een kussen. Gebruik traktaties of kattenkruid om het meer uitnodigend te maken. Leg er een paar speeltjes bij voor het geval ze midden in de nacht wakker worden en zich vervelen.

Je zou ook een spray met feromonen kunnen gebruiken om de bench aantrekkelijker te maken voor je kat. Vergeet niet om je kat te prijzen elke keer dat hij slaapt of zelfs de bench binnengaat, en vergeet natuurlijk niet om ze nog meer traktaties te geven!

5. Houd het bed buiten bereik

Als u alle bovenstaande methodes consequent volgt en uw kat nog steeds in uw bed vindt slapen, kunt u proberen de slaapkamerdeur te sluiten. Op deze manier kan uw kat vrij door het huis zwerven, terwijl u rustig in uw slaapkamer slaapt.

De eerste paar nachten kan je je kat huilend voor je deur aantreffen en het is belangrijk om voet bij stuk te houden. Als u toegeeft, is er een kans dat uw kat niet zal stoppen met huilen. U versterkt het idee dat ze u de deur kunnen open krijgen als ze huilen. Elke vorm van aandacht kan worden gezien als een beloning, stelt Mikel Delgado voor, een postdoctoraal medewerker aan de School of Veterinary Medicine van de Universiteit van Californië, Davis.

Het sluiten van uw slaapkamerdeur zou uw kat ’s ochtends ook uit de buurt van het bed moeten houden. Ook als u uw kat aan de deur hoort krabben en huilen, in de hoop u wakker te maken, moet u niet toegeven. Open de deur wanneer u klaar bent om op te staan en probeer uw kat niet in uw slaapkamer te laten, terwijl u hun ochtendbehoeften vervult.

Als je aan de andere kant liever de deur open houdt, dan kun je de kamer misschien verduisteren. Katten zijn dan wel nachtdieren, maar hun zicht werkt het best in het halflicht. Een volledig verduisterde kamer geeft aan uw kat het signaal dat het tijd is om te slapen. Uw kat zal eerder de slaapkamer verlaten en op zoek gaan naar een beter verlichte kamer, voor het geval ze willen spelen.

Te Vermijden Technieken: Ultrasone Afschrikmiddelen

We hebben al gezegd dat je moet proberen je te richten op positieve bekrachtiging om je kat van het bed af te houden. Dit betekent dat dingen zoals ultrasone afschrikmiddelen zeker op de lijst staan van dingen die je moet vermijden. Dit soort apparaten kan veel stress veroorzaken voor uw kat en ze zijn niet bepaald nauwkeurig. Met andere woorden, het kan zijn dat u uw kat ultrasoon ongemak bezorgt terwijl ze helemaal niets doen!

De ASPCA legt uit dat hoge tonen ook kunnen leiden tot agressie. Dat is logisch als je bedenkt hoe frustrerend het zou zijn om constant een hard geluid te horen! We hebben veel gesproken over hoe gevoelig het gehoor van katten is toen we uitlegden waarom katten van knisperende dingen houden, dus kijk daar eens naar als je meer wilt weten over het supergehoor van je kat!

Maar als het erop aankomt om je kat van het bed te houden, blijf dan bij meer katvriendelijke technieken zoals degene die we al hebben uiteengezet.

Afsluitende gedachten

Soms kan het lastig zijn om een goede kattenouder te zijn. In mijn ervaring is de sleutel tot een gezonde en gelukkige kat-relatie het hebben van grenzen. Grenzen stellen met je schattige pelsbal kan in het begin moeilijk aanvoelen, vooral als ze niet vanaf het begin zijn gesteld, maar geloof me het is nooit te laat.

Deel je trucs met je mede-kattenouders en laat ons weten hoe je erin geslaagd bent om je kat van het bed te houden?